- 28 Mart 2013
- 5.014
- 143
- 103
canim iyilik saglik sen nasilsin? hayirli ugurlu olsun kurun neden diyer topik e gelmiyorsun sogan kuru kullananlar yazilana hepimiz ordayik mybayby bebisim hisarbuselik ben herkes gel ora tatlimselam arkadaşlar kürtajdan sonra ilk adetimi oldum şimdi yeniden soğan kürü yapıyorum, malum soğanlar taze inşaallah bi farkı yoktur. inşaallah hepiniz iyisinizdir
canim sen en iyisi sogan kuru kullan bence o cok iyi gelicek sana ayni saat de ic hergun 2 kez ic tatlim sifa olsunmerhaba sercem1 ...
Benimde yumurtalar tembel canım yaa:)) geç büyüyorlar ,birde bende çukulata kisti var sağ tarafta.kist olduğundan dolayı tüp bebeği deneyelim dedik.ilaçlar iğneler kullandık.doktor çok ümitliydi.6 mayısta yumurtalarım toplandı.6 tane .4 tanesi 1 kalitede döllenme olmuş.2 tanesini tranfer ettiler .9 mayısta .20 mayısta kan testi yaptırın demişlerdi.bizde yaptırdık.beta 1.08 çıktı.doktorla görüşme sonunda neğatif olduğunu öğrendik( sağlık ocağında yaptırmıştık oradaki doktor .2 gün sonra tekrar yapalım dedi.tekrarkan testi yapık bu defa beta değerim 0,8 çıktı.27 sinde tüp bebek doktorumuza gittik.çok ümitliydim dedi.uyutup rahime bakalım dediler (bi adı vardı ama o üzüntüyle aklımda kalmamış ),bir ilaç veriyorlarmış rahime en ince inceliyorlarmış.eşimle bizde yaptırmadık. 22 mayısta adet olmam gerekirken olmadım.bende 23 mayısta incir kürüne ve süt ve maydonoz buharı yaptım..yumurtalara faydası olurda adet olurum die.ve ertesi gün 24 mayısta adet oldum.çok bi akıntım gelmedi ama parçalar düşmeye başladı. ,..şimdi bat günüm 21 HAZİRAN
BEN 37 yaşındayım
13 aylık evliyim
bendene tesadüf ki benim de ovulasyon testlerim
adetin 9.günü başladım => tek çizği
adetin 10.günü => tek çizgi
adetin 11.günü => tek çizği
adetin 12 günü=> çift çizgi çok silik
adetin 13.günü=> çift çizgi silik
adetin 14.günü => çift çizgi silik
adetin 15.dünü=> çift çizgi çok silik çıktı bende de,aslında bugün diğer çizgiden daha koyu olması gerekiyordu.benim cumartesiden sonra yumurtlamam düşecek ,pazar belki yumurtlarım. testi yapmaya devam edecem bakalım ne olacak.yumurtalarımız tembel ondandır diye düşünüyorum.yada bu ay az yumurtladık .tüp bebek tedavisinde benim 6 yumurtam büyümüştü .bu bazılarında 14 felan olabiliyor bence bundandır.aslında ben çok çalışkanım :))))) yumurtalarım tembellik yapıyo.incir kürü bu tembellere iyi geliyormuş.benim incirde 16. günüm /daha 9 gün devam =25 olacak çalışmalara devam :))) yılmak yok ... adet gününe kadar
adetin 9 cu gunu-silik 2ci cizgi
adetin 10-cu gunu silik 2ci cizgi
adetin 11-ayni
adetin 12 ci ayni
adetin 13 cu gunu -2 cizgide koyu cikti
adetin 14 cu gunu 2 ci cizgi silik yine
15 yani bugun 2 cizgi yine koyu gibi silik bu nedemek onu arastiricam cunki neden yeniden koyu cikiyor ben kac gun yumurtluyorum acaba bu aklimi karistirdi
bak simdi sende 2 cigi koyu ciktimi birden tatlil o zaman catlar yumurta 2 ci silikm cikmasi yumurtlama olusuyor demekdir 2 side koyu cikmasi yumurta catladi demekdir sen yapmaya devam et koyunu yakaladigin an iliski yap bitanem silik cikincada iliski yap iliskiden 1 saat once turk kahvesi aci olsun biraz sekeri az olmali ver esine
yok oyle yapma istersen 1 bardak ic aksam yimeyinden once sifa olsun cunki aradaki vakit az kaliyor ziyan eder birden okadar birdenmerhaba ....
1.bardak = iftar saatinde aç karna içecez .15-20 dk. sonra iftar edecez .
2.bardak= gece yatmadan :))
bilmiyorum canim benim is cok karisik neden koyu cikti yine yinemi yumurtladi :26:benimde 14.günüm dündü:))
yumurta oluşması :) 28 günde adet olanlarda 14.güne kadar yumurtalar (genellikle 18-20 mm) kadar büyürler .(folikül denilen kesecik)
yumurtlama :)ise içinde yumurta bulunan kesenin yırtılması (çatlaması ) ile bizim yumurtalar yumurtalıktan dışarıya salınıyor. anlık bir olaydır ancak yumurtalıktan salınan yumurta en fazla 12-24 saat kadar yaşayabilirmiş. rahime doğru yol alan yumurta kanalda yada rahimde sperm ile buluşurlarsa döllenme olur.
bizim yumurtlar 12-24 saat .yani
erkek spermi 48-72 saat yaşayaliyor rahimde
çatlaması olduktan sonra en fazla bir gün içerisinde gebelik şansı vardır diyorlar ama ben adet olana kadar çalışmalara devam edecem ..kısmet
bizimkiler büyük ihtimal keseden kaçtılar,firar ettiler:) o yüzden silik çıkıyor olabilir:))))) hahhaa
ne çabuk büyüdülerde firar ettiler ... benim kiler tembel bu kadar çabuk olmaz yaa:)) hahhaaa