- 3 Mayıs 2025
- 54
- 34
- 3
- 28
- Konu Sahibi cicekkkahrmn
-
Kesinlikle abim kızı sevdi kiz açikti ve annemgil ikiletmeden evlendirdiler ve o kız başlarına her türlü bela oldu ama abim hala el üstünde kadin olmak çok zorAçıl istediğin hayatı yaşa. Köye de gitme ne b.k yerse yesinler. Annenize iki tane vurasım geldi. Kadın olmak bu ülkede suç.
Açılınca azmış oluyomusum ben sapıtmışim icimde sucluluk hissi yaratiyolarValla şu anlattıklarınızı yaşatan aile benim hiç umrumda olmazdı.Bu arada Mügede olanların hepsi kapalı :)
Evli barklı kadınsın onlara ne yaMerhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
Çok sagolun içime cesaret verdiniz çok iyi geldi o baskıyla buyudgum için suan istediğim birsey için pişmanlık duyuyorum onlar yüzünden bundan tamamen kurtulmam gerek yoksa sira kızımda gelcekOnlara azmışın sen dediklerinde (b*k yemişiniz siz diyin)Sen izin alır gibi sorarsan onlarda kendinde karışmayı hak görür ben açıldım dersin olur biter siz artık bi bireysiniz ve aileniz var kocan bişey demiyosa onlara şu saatten sonra halt yemek düşer ( kocan demiyomu ben varken size ne oluyor diye?)zaten marifetmiş gibi önünü kapamışlar okutmamışlar senin ailende o müge anlıya çıkanlar kadar cahil işte. Çalışmak istersende çalış iş bulursan hiç bişey yapamadın yardımcılık yaparsın birilerine evlere yardıma gidersin paranıda kazanır ailenin karşısında dimdik durursun kendi hayatını kazan umarım kocan iyi bir adamdır yoksa o da kötü olsa arkanda duracak bi ailen yok. Yazık gercekten hangi devirde yaşıyoruz diyorum halen açıklık kapalılık dayatmasının olması çok saçma. Ve görüyoruz ki kapalı olup ahlaksız olanlar açık olup namuslu edepli ahlaklı insanlarda çok ben öyleyim şahsen. Bide sen sen ol ailen laf söylerse sana tepkini belli et karşılarında ezik durursan üstüne gelirler. İradeli kararlı ol ben sizden izin almadım zaten sadece olan durumu söyledim de geç. Haklısın şimdi baskı altında büyüdüğün için babadan korkuyosun ama senin babadan evvela kocan var artık babanın şu saatten sonra sana karısma hakkı yok sen büyüdün evlendin kendi aileni kurdun onlardan çıktın artık. Baban sana maddi destekte bulunuyor mu maddi olarak? Bulunmuyorsa zaten hiç bişey demeye hakkı yok sen mi doyuruyorsun karnını sen mi bakıyosun?? Kız evlatta erkek evlatta olsa yetişkin olduktan sonra reşit olduktan sonra hele ki evlendıkten sonra ailenin himayesinden çıkar durum başka bir boyuta evrilir. Sen zamanında yapamadıklarını yap çalış para kazanmanın ne kadar güzel oldugunun tadına bak markete avm ye vs gittiğinde paranla gururla al kendıne bıseyler herkes konusur sen boyun egme önüne bak gerekırse az görüşürsün varlıgında ne verdıler ki yoklugunda ne kaybedecksın
Anne babaya ne bu konudan. Bu sadece sizi ilgilendirir. Müge anlıya çıkanlarıda görüyoruz ayrıca evet. Asıl ailenizin onları görmesi lazım. Sindirmişler sizi. Kocaman evli barklı kadınsınız. Onlara ne.Merhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
Köyde yaşıyorlar ve genelde herkez kapali cevriden gelicek tepki onlara göre benden önemli ve geri kafalılar resmen annem cinnet geçirdi kafamı acicami öğrenince ya ben örtülüyken boğuluyorum istemiyorum ama suçlu gibi hissettiriyolar insaniAnne babaya ne bu konudan. Bu sadece sizi ilgilendirir. Müge anlıya çıkanlarıda görüyoruz ayrıca evet. Asıl ailenizin onları görmesi lazım. Sindirmişler sizi. Kocaman evli barklı kadınsınız. Onlara ne.
Açılmayı çok istiyorum ama bi yanım suçluluk hissediyor insanı sinir ediyolar beni bu hale onlar getirdiler beni azgin olarak görüyorlar suan nankör evlat olmuşumYarın öbür gün kocanla boşanacağım desen zaten arkanda duracak bjr ailen yok eğer arkanda olsalar bu destegi kaybetmemek için sözlerini dinle derdim o da kendinin bir işi geliri olmadigi için olsa yine demem. Ama senin durumunda buraya konu açman bile aileni düşünüp kafana takman bile sacmalik ben olsam onların ak dediğine her fırsatta kara der ve yaparım çok iğrenc bjr ailen var
Boşver halt yesinler sadece açılmakla kalma aynı zamanda oku da. Not: kapalıyımAçılmayı çok istiyorum ama bi yanım suçluluk hissediyor insanı sinir ediyolar beni bu hale onlar getirdiler beni azgin olarak görüyorlar suan nankör evlat olmuşum
Çok sağol canim kapali olman güzel hersey içinden geliyorsa güzelBoşver halt yesinler sadece açılmakla kalma aynı zamanda oku da. Not: kapalıyım
Yarın öbür gün kocanla boşanacağım desen zaten arkanda duracak bjr ailen yok eğer arkanda olsalar bu destegi kaybetmemek için sözlerini dinle derdim o da kendinin bir işi geliri olmadigi için olsa yine demem. Ama senin durumunda buraya konu açman bile aileni düşünüp kafana takman bile sacmalik ben olsam onların ak dediğine her fırsatta kara der ve yaparım çok iğrenc bjr ailen var
O kadar laf annlattim ama yok beyinleri basmıyor köyde yaşıyorlar rezil olcaz die düsünüyolarYa ben anlamıyorum bu nasıl aile şimdi? Aile dediğimiz şey bize destek, sevgi, güç veren kurum değil mi? Sadece ve bu kadar büyük kötülüklerini görüyorsam napayım ben öyle aileyi? Velev ki affetmesinler sizi, bunlarla görüşüp napacaksınız pardon?
Ayrıca babanıza söyleyin Müge Anlı’ya çıkanlar hep zorla kapatılanlar / nefes aldırılmayan - onun tabiriyle sıkı tutulanlar. Daha dikkatli izlesin bir zahmet.
Suçlu olan sensin kusura bakma konu sahibi kendine karıştırma hakki vermişsin de kizina karışmaya hakları Yok artık bir durun zamani coktan gelmiş de geçiyor çocuğuna karıştırma en azındanAh
Bir bilsem her şeye a dan z ye kadar yorum yapıp karışıyorlar kizima askılı kıyafet begendim ona bile yorum yaptılar daha 1 yasinda düsünün
Kesinlikle haklısın benden çok çevreye rezil olacağını düşünüyorSuçlu olan sensin kusura bakma konu sahibi kendine karıştırma hakki vermişsin de kizina karışmaya hakları Yok artık bir durun zamani coktan gelmiş de geçiyor çocuğuna karıştırma en azından
Ailemin evine dönersem hapis hayatı yaşarım resmen ve psikolojik baski ve hakaretNormalde size koca kadinsiniz istediginizi yapin demem gerekiyor ama bazi gerceklerden diyemiyorum. Okumamissiniz malesef ve meslek yok kocanizla yarin kotu olsaniz tek basiniza ayakta duracak imkaniniz yok. Yarin bir gun donecek kotu de olsa donecek bir aile evinizin olmasi sizin icin iyi olur ayrica esinizin dusunce yapisini bilemiyorum ama aileniz gibiyse eger siz ailenizi silerseniz sizi daha rahat elde gorup ezebilir. Yani tum bunlar benim icin problem olacak turden degil diyorsaniz ozgursunuz kimsede birsey beklemediginiz surece kararlarinizi alabilirsiniz
Teşekkürler köyde yaşadıkları icin dedikodu olcak ve kendisi rezil olcak bunu düşünüyorlar beni degilZaten bu yaşına kadar onlar yüzünden boş yaşamışsın. Boyle giderse anca onlar ölünce istediğini yapma lüksün olacak. Eee onlar ölünce 50 yaşında olacaksın. 50 yaşında da bu hevesin olacakmi. O yuzden vaktin varken kendi istediğini yap. Kos koca 30 yaşında kadınsın.
Malesef elalem bizim fikirlerimzden isteklerimizden daha fazla onemseliyor. Valla alişacaklar. Önce yadirgiycaklar ama siz iradeli olunca kabulleneceklerTeşekkürler köyde yaşadıkları icin dedikodu olcak ve kendisi rezil olcak bunu düşünüyorlar beni degil
Canım isteyen istediği gibi görebilir sen kendini biliyorsun eşin seni biliyor çevrendekiler seni biliyor inanmayan inanmasın inanmayan istediğine inansın bir de kimin ne dediğine çok takılma hani biz hep ülkecek elalem için yaşıyoruz ya işte bir şey olduğunda elalem ne der elalem ne söyler hep buna takılıyoruz ben artık elalem için yaşamıyorum ben kendim için yaşıyorum elalemin umrumda da değil senin de umrunda olmasın herkes dönsün bir kendine baksın yani. Sen kendi istediğini yapacaksın bu arada hani açık olup kapanmak isteseydin yine ailen karşı çıksaydı yine onları dinleme yine istediğini yap derdim yani çünkü sen kendi kararlarını verebilecek sen doğruyu yanlışı ayırt edebilecek karakterde artık yetişkin bir bireysin sen çocuk değilsin. Ayrıca senin bir çocuğun var onu yetiştirmekle görevlisin sen o hataları zaten çocuğunla yapmayacaksın ailen de bugün var yarın Yoklar gerçekten çok kötü insanlarmış farz misal senin işin anlayışlı olmasaydı kötü bir insan olsaydı o zaman vay haline derdim yine de Allah'a çok sevgili kulumuşsun iyi bir eşe sahipsin anladığım kadarıyla Allahta bozmasın mutluluğunu. Biraz kocandan bahsetsene nasıl bir insan hani ailen sana ve çocuğuna karışmaya hak görüyor ya kendinde eşin ben buradayım hayırdır size ne oluyor falan demiyor mu hani ben dururken size laf düşüyor mu falan diye böyle dimdik arkanda durmuyor mu ya biraz şey mi konuşmayan içine kapanık biri mi ben merak ettim nasıl bir tutum sergiliyor ailene karşı??Açılmayı çok istiyorum ama bi yanım suçluluk hissediyor insanı sinir ediyolar beni bu hale onlar getirdiler beni azgin olarak görüyorlar suan nankör evlat olmuşum
Eşim bu konularda daha açık görüşlü ben durumu anlattığımda hak verdi ama cevrenden gelecek tepkilere korkuyor genede ben senin arkandayım dedi dün anneme karşı net bir sınır çizdi annem durumu hala babama söylememiş bizi onla tehdit ediyor bizde duyarsa duysun dedik eşim senelerdir kapalisin o yüzden abes kaciyor diyor ama biliyorum daha önce yapsamda kizcaklardi ben yine senin arkandayımda diyor annemgil köyde yaşıyorlar ve dedikoducu bir ortamdalar özellikle annem bizi rezil edicek diyor genelde herkez kapali cunki bu üzerimde baskı istediğim birsey için içten içe pişmanlık hissettiriyor ama şimdiye kadar kendi kararlarımı asla veremedim napayim sizceCanım isteyen istediği gibi görebilir sen kendini biliyorsun eşin seni biliyor çevrendekiler seni biliyor inanmayan inanmasın inanmayan istediğine inansın bir de kimin ne dediğine çok takılma hani biz hep ülkecek elalem için yaşıyoruz ya işte bir şey olduğunda elalem ne der elalem ne söyler hep buna takılıyoruz ben artık elalem için yaşamıyorum ben kendim için yaşıyorum elalemin umrumda da değil senin de umrunda olmasın herkes dönsün bir kendine baksın yani. Sen kendi istediğini yapacaksın bu arada hani açık olup kapanmak isteseydin yine ailen karşı çıksaydı yine onları dinleme yine istediğini yap derdim yani çünkü sen kendi kararlarını verebilecek sen doğruyu yanlışı ayırt edebilecek karakterde artık yetişkin bir bireysin sen çocuk değilsin. Ayrıca senin bir çocuğun var onu yetiştirmekle görevlisin sen o hataları zaten çocuğunla yapmayacaksın ailen de bugün var yarın Yoklar gerçekten çok kötü insanlarmış farz misal senin işin anlayışlı olmasaydı kötü bir insan olsaydı o zaman vay haline derdim yine de Allah'a çok sevgili kulumuşsun iyi bir eşe sahipsin anladığım kadarıyla Allahta bozmasın mutluluğunu. Biraz kocandan bahsetsene nasıl bir insan hani ailen sana ve çocuğuna karışmaya hak görüyor ya kendinde eşin ben buradayım hayırdır size ne oluyor falan demiyor mu hani ben dururken size laf düşüyor mu falan diye böyle dimdik arkanda durmuyor mu ya biraz şey mi konuşmayan içine kapanık biri mi ben merak ettim nasıl bir tutum sergiliyor ailene karşı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?