Şok oldum açılamazsin dediler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukken size yapilanlar igrenc ve hala bu iğrenc zihniyetle devam eden aileniz var. Siz 18 inize bastiginizda bu manyaklardan uzak durmaliydiniz. Görüşmeyin silin gitsin o cok sevgili ogullari erkek ya her seyi yapmis ama o erkek o birakin hayrini gorsunler. Siz isterseniz açılırsınız istemezseniz acilmasiniz . Esiniz de siz de bir bireysiniz artik gidip sunlara bi sey açıklamaya calismayin

14 yaşında seni zorla kapatan,okuldan alan okumana engel olan, erken yaşta evlendiren ve evlenince çalışma diyen bir aile için aslında açılmana karşı verecekleri tepki, ne kadar baskıcı,cahil,yobaz oldukları çok önceden belliymiş. Şok olacak bir durum yok yani. Sen yetişkin bir bireysin. Bunu ailene sormana gerek yok. Ailenin sana zarar verme ihtimaline karşılık telefonunda kades uygulaması yüklü olsun, polise şikayet edersin. Bu senin hayatın nasıl giyinmek istiyorsan öyle giyin.

Sizce kararımın arkasında durmalimiyim yoksa boyunmu egmeliyim
Tabi ki kararınızın arkasında durun ileride yapmadığınız çok üzüleceksiniz. Karar sizin hayat sizin. Kim sesizse aile bile olsa hemen sırtınıza binerler.

Açılın ve kimseye hesap vermeyin. Almışsınlar tavrıniza.

herkes açıl demiş zaten ben de öyle derim ama ondan hariç
açıktan liseyi bitirsene. sınavlarını kolayca verirsin, ben de son senemi açıkta bitirdim. biraz biliyorum sınavlarını, geçersin.
psikoloji kitapları okusana bir de, sorunlarına farklı açıdan bakmanı sağlar. bu konuda araştırmalar yapabilirsin özgüven ve özsevgi kazanmak adına.

Çareyi esimle evlenmekte buldum başka çözüm yoktu artık açıklama yapmicamm mesafe

Sadece liseyi bitirdim şimdiye kadar boş durduğuma onları dinleyip çalışmadığım için köpek gibi pismanim simdi tamamen bir aydınlanma yaşadım

Çok sagolun

Anladığım kadarıyla eşiniz bu konuda destek oluyor. O yanınızdaysa neden daha aile dinliyorsunuz ki.
Bence eşinize de güvenemiyorsunuz yarın öbür gün ailenize dönmek zorunda kalırsanız diye orada açık kapı bırakmak istiyor gibi geldiniz bana.
Biraz söylenirler sonra mecbur kabul ederler.

Oraya dönmek gibi bi amacım yok sadece kalbim acıyor çok üzülüyorum

Sadece liseyi bitirdim şimdiye kadar boş durduğuma onları dinleyip çalışmadığım için köpek gibi pismanim simdi tamamen bir aydınlanma yaşadım
orta öğretim deyince yanlış anlamışım şimdi anladım. merak etme sen çalışmak istiyorsan bir yerden başla seçenekler belirir önünde zaten. şimdi gözün açılmış ne mutlu sana, bundan sonra kendi kararlarını ver kimseden korkma. allah yardımcın olsun.

Şu kızlara zorla bas kapatma olayını neden asamiyoruz ya?İçinden gelerek yapılmadiktan sonra nr önemi var ki ?Ben de kapalıyim uzun yıllardır bi kızım olsa kapanması kendi içimde isterim ama illa kapat kapat nedir ? Yani birine acil demek ne kadar doğru bilmiyorum ama istemeyerek yapılan şey ne kazandırır kişiye?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…