- 22 Temmuz 2024
- 358
- 933
- 23
- 29
- Konu Sahibi cicekkkahrmn
-
Böyle bi aile zaten size zarar.Ah
Bir bilsem her şeye a dan z ye kadar yorum yapıp karışıyorlar kizima askılı kıyafet begendim ona bile yorum yaptılar daha 1 yasinda düsünün
Tabi ki kararınızın arkasında durun ileride yapmadığınız çok üzüleceksiniz. Karar sizin hayat sizin. Kim sesizse aile bile olsa hemen sırtınıza binerler.Sizce kararımın arkasında durmalimiyim yoksa boyunmu egmeliyim
Kocanızla ne zaman küstünüz de aile evine gittiniz yeni bi olay mı yoksa artık sorun kalmadı modunda bi evliliğiniz var mı ?Sizce kararımın arkasında durmalimiyim yoksa boyunmu egmeliyim
Yok daha önce 4 5 sene önce suan iyiyiz esimleKocanızla ne zaman küstünüz de aile evine gittiniz yeni bi olay mı yoksa artık sorun kalmadı modunda bi evliliğiniz var mı ?
Çareyi esimle evlenmekte buldum başka çözüm yoktu artık açıklama yapmicamm mesafeÇocukken size yapilanlar igrenc ve hala bu iğrenc zihniyetle devam eden aileniz var. Siz 18 inize bastiginizda bu manyaklardan uzak durmaliydiniz. Görüşmeyin silin gitsin o cok sevgili ogullari erkek ya her seyi yapmis ama o erkek o birakin hayrini gorsunler. Siz isterseniz açılırsınız istemezseniz acilmasiniz . Esiniz de siz de bir bireysiniz artik gidip sunlara bi sey açıklamaya calismayin
Sadece liseyi bitirdim şimdiye kadar boş durduğuma onları dinleyip çalışmadığım için köpek gibi pismanim simdi tamamen bir aydınlanma yaşadımherkes açıl demiş zaten ben de öyle derim ama ondan hariç
dışarıdan liseyi bitirsene. sınavlarını kolayca verirsin, ben de son senemi açıkta bitirdim. biraz biliyorum sınavlarını, geçersin.
psikoloji kitapları okusana bir de, sorunlarına farklı açıdan bakmanı sağlar. bu konuda araştırmalar yapabilirsin özgüven ve özsevgi kazanmak adına.
Ben bu kadar tepki vereceklerini bilemedim hala kendilerini haklı görürler çok canım yaniyorNeden izin alır gibi onlara söylediniz ki? Ben bu devirde böyle yobaz aile görmedim, okuldan almislar yobazlar. bunların neyine sırt dayıyorsunuz?
Çok sagolun14 yaşında seni zorla kapatan,okuldan alan okumana engel olan, erken yaşta evlendiren ve evlenince çalışma diyen bir aile için aslında açılmana karşı verecekleri tepki, ne kadar baskıcı,cahil,yobaz oldukları çok önceden belliymiş. Şok olacak bir durum yok yani. Sen yetişkin bir bireysin. Bunu ailene sormana gerek yok. Ailenin sana zarar verme ihtimaline karşılık telefonunda kades uygulaması yüklü olsun, polise şikayet edersin. Bu senin hayatın nasıl giyinmek istiyorsan öyle giyin.
Anladığım kadarıyla eşiniz bu konuda destek oluyor. O yanınızdaysa neden daha aile dinliyorsunuz ki.Merhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
Oraya dönmek gibi bi amacım yok sadece kalbim acıyor çok üzülüyorumAnladığım kadarıyla eşiniz bu konuda destek oluyor. O yanınızdaysa neden daha aile dinliyorsunuz ki.
Bence eşinize de güvenemiyorsunuz yarın öbür gün ailenize dönmek zorunda kalırsanız diye orada açık kapı bırakmak istiyor gibi geldiniz bana.
Biraz söylenirler sonra mecbur kabul ederler.
orta öğretim deyince yanlış anlamışım şimdi anladım. merak etme sen çalışmak istiyorsan bir yerden başla seçenekler belirir önünde zaten. şimdi gözün açılmış ne mutlu sana, bundan sonra kendi kararlarını ver kimseden korkma. allah yardımcın olsun.Sadece liseyi bitirdim şimdiye kadar boş durduğuma onları dinleyip çalışmadığım için köpek gibi pismanim simdi tamamen bir aydınlanma yaşadım
Şu kızlara zorla bas kapatma olayını neden asamiyoruz ya?İçinden gelerek yapılmadiktan sonra nr önemi var ki ?Ben de kapalıyim uzun yıllardır bi kızım olsa kapanması kendi içimde isterim ama illa kapat kapat nedir ? Yani birine acil demek ne kadar doğru bilmiyorum ama istemeyerek yapılan şey ne kazandırır kişiye?Merhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
Ailen sana değişti gözü ile bakarlar ailen dedikodudan korkan tipler zaten gözün açılmasın diye seni kapatılar bende bu durumun benzerini yaşıyorumÇok sagolun
Neden çevrenizin tepkisinden korkuyorsunuz?1 yasinda kızım var artık çocuğuma bakcak kimse yok eşim yanımda oda çevrenin tepkisinden korkuyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?