Şok oldum açılamazsin dediler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailen sana değişti gözü ile bakarlar ailen dedikodudan korkan tipler zaten gözün açılmasın diye seni kapatılar bende bu durumun benzerini yaşıyorum
Eşin açılmanı istiyor mu ?
Birde çalışıyor musun
Onların aklına uyup senelerce çalışmadım o kadar pişmanım simdi kizim var bakcak kimsem yok calisamiyorum🥺🥺🥺

Asla boyun eğmemelısınız. Bu hayata bı kez gelıyoruz. Hayat sızın hayatınız. Nasıl nefes alacağınıza başkaları karar veremez. Uzulmeyın. Enınde sonunda kazanacağınıza ınanıyorum.

Merhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
Valla şu anlattıklarınızı yaşatan aile benim hiç umrumda olmazdı.Bu arada Mügede olanların hepsi kapalı :)

Ailenizi reddedin.....kendi hayatıniza bakın..nasılsa pişman olup gelecekler sonunda ama bugün ama yarin

Benim bebegim olmuyordu ailem sadece bana bu konuda destek oldular tüp bebek masraflarinda ama bu kadar geri kafalı olmaalari beni sıktı patlama noktasına geldim onlari dinledim senelerce evde boş boş vaktim gecti o kadar pişmanım ki
Zaten bu yaşına kadar onlar yüzünden boş yaşamışsın. Boyle giderse anca onlar ölünce istediğini yapma lüksün olacak. Eee onlar ölünce 50 yaşında olacaksın. 50 yaşında da bu hevesin olacakmi. O yuzden vaktin varken kendi istediğini yap. Kos koca 30 yaşında kadınsın.

Benim bebegim olmuyordu ailem sadece bana bu konuda destek oldular tüp bebek masraflarinda ama bu kadar geri kafalı olmaalari beni sıktı patlama noktasına geldim onlari dinledim senelerce evde boş boş vaktim gecti o kadar pişmanım ki
Zaten bu yaşına kadar onlar yüzünden boş yaşamışsın. Boyle giderse anca onlar ölünce istediğini yapma lüksün olacak. Eee onlar ölünce 50 yaşında olacaksın. 50 yaşında da bu hevesin olacakmi. O yuzden vaktin varken kendi istediğini yap. Kos koca 30 yaşında kadınsın.

Farklı bir noktadan bakmak istiyorum bu konuya. Oldu eşinle aranız bozuldu, ailene mi döneceksin tekrar? Kendini güvence altına alabilsen, çalışsan sonra açılsan daha mantıklı bence. Kimseye güven olmuyor, ailen de kabul etmez eşinle aran bozulursa. Açılmaktan daha önemli şeyler var hayatında bence. Önce bunu düşün, planla. İşe başlasan bile ailen bilmek zorunda değil bunu. Kendi ayakların üzerinde durabildiğinde ister açılırsın, ister çarşafa girersin kimseye eyvallahın olmaz. Hayat hep iyi, güzel değil. Ben ilerisini güvence altına alarak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elimizden geldiği kadarıyla tabi.. yoksa hayat ne getirir tamamen bilemeyiz.

Bu yüzyılda hala ülkemizde bu tarz baskıların oluşu ne kötü.. hiç ilerleyemeyecek miyiz? Her yerde var aslında yobazlık, cehaletle savaşımız bitmedi daha. Her yerde var, sadece derece farkıyla.

Merhaba hanımlar biz köyde yasiyoduk annemgil 14 yaşımda zorla basımi kapattilar zorla ortaokuldan sonra beni okula yollamadilar kiz çocuğu okumazmiş kaç kere ağladım kabul etmediler sonra evden dışarı adım attirmadilar sadece akraba ziyareti sürekli evde kapaliydim 19 yasinda evlendim suanda 28 yaşındayım küs gittim ailemin yanına babam küfür etti evden dışarı çıkma kimse kus geldini görmesin seni dedi sonra eşimle barıştım evlenince çalışma die sıkı sıkı tembih ettiler şimdi aklim başıma geldi başımı açmak istediğimi aileme bildirdim annem bana sapittinmi sen azdinmi sonradan azdinmi müge anliya çıkanlar gibimi olacaksın dedi seni iyiki sıkmışız yoksa senin hakkından gelinmezmis dedi ben bu tepkiye şok oldum erkek kardeşim yüzünden başlarına gelen kalmadi bunu ona söyledim o erkek sen kadınsın diyor eşim konuştu annemle onada babasi duyarsa gelir döver çok kızar die söylemiş ben bu durumda napim sizce bütün hayatımı kontrol altında tutmaya calisyolar cildiricamm
Babası gelir döver ne ya,kafalara bak!simdi bu kadın kocasından dayak yese anne yol göstermis iste!
Nasıl insanlar bunlar
İlisiginiizi kesin bu insanlarla.
Analık babalık böyle bisey degil.

Açıl istediğin hayatı yaşa. Köye de gitme ne b.k yerse yesinler. Annenize iki tane vurasım geldi. Kadın olmak bu ülkede suç.

Babası gelir döver ne ya,kafalara bak!simdi bu kadın kocasından dayak yese anne yol göstermis iste!
Nasıl insanlar bunlar
İlisiginiizi kesin bu insanlarla.
Analık babalık böyle bisey degil.
Bir ilerisi koc
Farkındayım ve geç farkına varıp gec harekete geçmeye çok pismanim
Sıkma canını. Otuz yaş aydınlanması bu. Bir anda herşey anlamlanıyor . Özgürlüğünü hayatının iplerini eline almak istiyor insan

Konu sahibesi boşverin. Hayat sizin. Evli barklı kadınsınız kimse size şunu yap bunu yap diyemez. İstedikleri kadar tepki koysunlar. Ne yapacaklar aç mı bırakacaklar. Zamanla alışırlar, alışmazlarsa da kendileri bilir. İçinizden ne geliyorsa onu yapın bence.

Kendi düşüncene bak,ne yapmak istiyorsan onu yap. Eşinle aran nasıl bilmiyorum arkandaysa kararlıysan kimsenin ne düşündüğü umrunda olmasın. Bütün hayatını mahvetmişler,bari bundan sonrası istediğin gibi olsun

Konu sahibesi boşverin. Hayat sizin. Evli barklı kadınsınız kimse size şunu yap bunu yap diyemez. İstedikleri kadar tepki koysunlar. Ne yapacaklar aç mı bırakacaklar. Zamanla alışırlar, alışmazlarsa da kendileri bilir. İçinizden ne geliyorsa onu yapın bence.
Annemgil köyde yaşıyorlar ve koydekiler genelde kapali ve dedikoducu insanlar ruhum daralıyor

Normalde size koca kadinsiniz istediginizi yapin demem gerekiyor ama bazi gerceklerden diyemiyorum. Okumamissiniz malesef ve meslek yok kocanizla yarin kotu olsaniz tek basiniza ayakta duracak imkaniniz yok. Yarin bir gun donecek kotu de olsa donecek bir aile evinizin olmasi sizin icin iyi olur ayrica esinizin dusunce yapisini bilemiyorum ama aileniz gibiyse eger siz ailenizi silerseniz sizi daha rahat elde gorup ezebilir. Yani tum bunlar benim icin problem olacak turden degil diyorsaniz ozgursunuz kimsede birsey beklemediginiz surece kararlarinizi alabilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X