5 yıllık bir arkadaşımın yaptığını anlatıyorum;
üstünden aylar geçmesine rağmen haksızlığa uğramayı sindiremedim.
birlikte yalnız yaşadığı evi için alışveriş yapmaya gittik. eşlik eder misin demişti. halı, havlu, nevresim gibi eşyalar için piyasanın çok çok üstünde bir tutar söylendi. 120bin tl gibi. gittiğimiz mağaza biraz lüks denilebilecek bir yerdi.
o bakınırken ben de bir şey beğendim fiyatını sordum ve almaya karar verdim.
onun aldığı ürünlerin ödemesini 1 hafta sonra ürünler teslim edildiğinde yapacaktı.
o mağazadan birkaç kere ben de alışveriş yaptığım için hesabım ve kaydım vardı. satıcı ben de müşterisi olduğum için benim satın almak istediğim ürünü ( cüzi bir miktardı) bana hediye etmek istedi. arkadaşa da ufak bir hediyede bulundu.
arkadaşım hediyeyi o gün almadı ürünler getirilirken getirin dedi.
sonrasında aradan günler geçti ben arkadaşıma eşyalarını sordum ama bana almadığını vazgeçtiğini ve bana hediye edilen ürünü de iade etmem gerektiğini söyledi. onu rezil etmişim

mağazadan o ürünü sanki dilenerek aldığımı ima etti. oysaki hediyeydi.. mağaza sahibinin ürünü geri istediğini iddia etti. ben de mağaza sahibini arayarak iban istedim ödeme yapmak için. Adam böyle bir şey söylemediğini arkadaşın neden böyle dediğini anlamadığını söyledi.
arkadaş almayacağını söyledikten sonra hiç iletişime geçmediklerini söyledi.
içiniz rahat olsun bizden size hediyedir dedi. ( zaten tek kalmış bir üründü, satıcı jest yaptı.)
bu kişi gösteriş için canını verebilir, aşırı kibirli ve burnu havada biri. arkadaşlığımız boyunca farkederdim fakat müdahale etmezdim tabii ki.
satıcı arkadaşınız size edilen hediyeyi kafasına taktı sanırım dedi.
ben kendimi çok kötü hissettim ağladım saatlerce neden böyle bir şey yaşadım diye. insanlar ne kadar değişik. siz olsanız ne yaparsınız, çok yakın oturuyoruz aynı mahalledeyiz karşılaşsam konuşmak ister miyim ya da kendimi tutabilir miyim, değer mi bilmiyorum.