• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ŞOK OLDUM.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de aynı çıkarımı yaptım zaten. Konu da kilit nokta şu birisine gönlünüzden hediye vermek geçerse alır verirsiniz ama zorunlu olarak verilmiş bir şey pek hediye olmaz. Üstelik bir de gerçekte parası sizden alınmış ama sizin adınızın bile geçmediği hediyeyi vermek istememek çok normal. Bunu arkadaşlık ile alası varsa konu sahibinin de bunu düşünerek almaması gerekir. Hatta satıcıya alış verişi arkadaşım yaptı lütfen eğer böyle bir niyetiniz varsa o kendisine bir ürün daha seçsin demeli. Sonuçta arkadaşına verilecek hediyeye ortak olmuş ama adı arkadaşım verdi bile değil satıcı bana hediye etti. Sanki züccaciyeler yoldan geçen herkese 3500₺ lik hediye veriyor, bal gibi de 120bin hatırına verilmiş işte. Arkadaşı almaktan vazgeçince direk götürüp iade edilmesi gerekirken hala “kara kaşıma kara gözüme vermiştiniz ama arkadaşım iade etmemi istedi” araması da hiç yakışık değil.
Bravo en sonunda akliselim bir yorum yapildi. Ben de konuyu okudugumda sasirdim.
konu sahibi: bakin meblag kucuk bile olsa ve siz oranin mudavimi bile olsaniz normal mi mesela 50 liralik bi sey gordunuz ve satici diyecek ki "alin canim siz bizim musterimizsiniz". Bu hic normal bi sey degil. Size boyle bir siklik ancak alisveris uzerine yapilabilir.
Yani bu 3500luk hediye size arkadasin 120klik alisverisi dolayisiyla gelmis. Ben arkadasiniz gibi seylere girmezdim, unutur gecerdim ama hakli tepkisinde de. Sizin yapmaniz gereken bakin alintida da yazdigi gibi "ben bunu odeyeyim, siz hediyenizi arkadasima yapin" olmaliydi. E arkadasiniz da gercekten iyi arkadasinizsa o an "hayir canim al lutfen" derdi ve konu kapanirdi. Cok net dusuncesizlik yapmissiniz. Ben de utanirdim bu yasanandan acikcasi ve rahatsiz olurdum tavrinizdan.
Ve saticinin da boyle seyler konustuguna nedense inanamadim, farkli durumlar gelismis sanki gibi. Neyse siz bu sekilde bi dusunun, en azindan bir daha uyanik olursunuz bu tur durumlarda

5 yıllık bir arkadaşımın yaptığını anlatıyorum;
üstünden aylar geçmesine rağmen haksızlığa uğramayı sindiremedim.

birlikte yalnız yaşadığı evi için alışveriş yapmaya gittik. eşlik eder misin demişti. halı, havlu, nevresim gibi eşyalar için piyasanın çok çok üstünde bir tutar söylendi. 120bin tl gibi. gittiğimiz mağaza biraz lüks denilebilecek bir yerdi.
o bakınırken ben de bir şey beğendim fiyatını sordum ve almaya karar verdim.
onun aldığı ürünlerin ödemesini 1 hafta sonra ürünler teslim edildiğinde yapacaktı.
o mağazadan birkaç kere ben de alışveriş yaptığım için hesabım ve kaydım vardı. satıcı ben de müşterisi olduğum için benim satın almak istediğim ürünü ( cüzi bir miktardı) bana hediye etmek istedi. arkadaşa da ufak bir hediyede bulundu.
arkadaşım hediyeyi o gün almadı ürünler getirilirken getirin dedi.
sonrasında aradan günler geçti ben arkadaşıma eşyalarını sordum ama bana almadığını vazgeçtiğini ve bana hediye edilen ürünü de iade etmem gerektiğini söyledi. onu rezil etmişim :D
mağazadan o ürünü sanki dilenerek aldığımı ima etti. oysaki hediyeydi.. mağaza sahibinin ürünü geri istediğini iddia etti. ben de mağaza sahibini arayarak iban istedim ödeme yapmak için. Adam böyle bir şey söylemediğini arkadaşın neden böyle dediğini anlamadığını söyledi.
arkadaş almayacağını söyledikten sonra hiç iletişime geçmediklerini söyledi.
içiniz rahat olsun bizden size hediyedir dedi. ( zaten tek kalmış bir üründü, satıcı jest yaptı.)
bu kişi gösteriş için canını verebilir, aşırı kibirli ve burnu havada biri. arkadaşlığımız boyunca farkederdim fakat müdahale etmezdim tabii ki.
satıcı arkadaşınız size edilen hediyeyi kafasına taktı sanırım dedi.
ben kendimi çok kötü hissettim ağladım saatlerce neden böyle bir şey yaşadım diye. insanlar ne kadar değişik. siz olsanız ne yaparsınız, çok yakın oturuyoruz aynı mahalledeyiz karşılaşsam konuşmak ister miyim ya da kendimi tutabilir miyim, değer mi bilmiyorum.
Evimin yanında bir mağaza var tüm mobilyalarımı oradan aldım ki lüks sayılır. Ya insan hediye bir biblo da vermez mi? Konunuzdan ziyade ne güzel esnafmış dedim.
Konunuz içinse kibirli ve samimiyetsiz insanlardan bundan sonra uzak durun ya da yüzeysel ilişki kurun. Bu tiplerin neye kafayı takacağı belli olmuyor. Saçma sapan tripleri de cabası. Gittiğiniz kafede “neden ikramlıkları yedin onlar süstü” gibi ya da kuaförde neden indirim istedin gibi salak saçma tezleri vardır çünkü.
Benim böyle bir tanıdığım Epilasyon yaptığım yere neden gebeyim diye belirttin ayıp diye cık cıklamıştı. Ulan kadın şeyimizi gördü be. Özel mi kaldı? Salaklar da ayrıca.

Ben de aynı çıkarımı yaptım zaten. Konu da kilit nokta şu birisine gönlünüzden hediye vermek geçerse alır verirsiniz ama zorunlu olarak verilmiş bir şey pek hediye olmaz. Üstelik bir de gerçekte parası sizden alınmış ama sizin adınızın bile geçmediği hediyeyi vermek istememek çok normal. Bunu arkadaşlık ile alası varsa konu sahibinin de bunu düşünerek almaması gerekir. Hatta satıcıya alış verişi arkadaşım yaptı lütfen eğer böyle bir niyetiniz varsa o kendisine bir ürün daha seçsin demeli. Sonuçta arkadaşına verilecek hediyeye ortak olmuş ama adı arkadaşım verdi bile değil satıcı bana hediye etti. Sanki züccaciyeler yoldan geçen herkese 3500₺ lik hediye veriyor, bal gibi de 120bin hatırına verilmiş işte. Arkadaşı almaktan vazgeçince direk götürüp iade edilmesi gerekirken hala “kara kaşıma kara gözüme vermiştiniz ama arkadaşım iade etmemi istedi” araması da hiç yakışık değil.
Satıcının hatası olmaz mı bu durumda. Ben takılmazdım hatta çok hoşuma giderdi arkadaşıma verilmesi sonuçta benimle birlikte gelmiş etmiş. demekki satıcıların yapmaması gereken bir şeymiş o zaman 🤔

Yoruma bak. Niye yaşamasın kadın? Sizin tüm arkadaşlarınız ömrünüz boyunca harikaydı sanırım 🙈🙈🙈
Onu mu demek istemis kullanici?! Yani kafana takmaya getirmis.
Sana tavsiyem bol bol kitap oku. Gecen de bu anlama problemi yuzunden bana hakaret edip ban'lanmistin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X