- Emoji Skoru
- 1.615
- Puanlar
- 63
Bravo en sonunda akliselim bir yorum yapildi. Ben de konuyu okudugumda sasirdim.Ben de aynı çıkarımı yaptım zaten. Konu da kilit nokta şu birisine gönlünüzden hediye vermek geçerse alır verirsiniz ama zorunlu olarak verilmiş bir şey pek hediye olmaz. Üstelik bir de gerçekte parası sizden alınmış ama sizin adınızın bile geçmediği hediyeyi vermek istememek çok normal. Bunu arkadaşlık ile alası varsa konu sahibinin de bunu düşünerek almaması gerekir. Hatta satıcıya alış verişi arkadaşım yaptı lütfen eğer böyle bir niyetiniz varsa o kendisine bir ürün daha seçsin demeli. Sonuçta arkadaşına verilecek hediyeye ortak olmuş ama adı arkadaşım verdi bile değil satıcı bana hediye etti. Sanki züccaciyeler yoldan geçen herkese 3500₺ lik hediye veriyor, bal gibi de 120bin hatırına verilmiş işte. Arkadaşı almaktan vazgeçince direk götürüp iade edilmesi gerekirken hala “kara kaşıma kara gözüme vermiştiniz ama arkadaşım iade etmemi istedi” araması da hiç yakışık değil.
konu sahibi: bakin meblag kucuk bile olsa ve siz oranin mudavimi bile olsaniz normal mi mesela 50 liralik bi sey gordunuz ve satici diyecek ki "alin canim siz bizim musterimizsiniz". Bu hic normal bi sey degil. Size boyle bir siklik ancak alisveris uzerine yapilabilir.
Yani bu 3500luk hediye size arkadasin 120klik alisverisi dolayisiyla gelmis. Ben arkadasiniz gibi seylere girmezdim, unutur gecerdim ama hakli tepkisinde de. Sizin yapmaniz gereken bakin alintida da yazdigi gibi "ben bunu odeyeyim, siz hediyenizi arkadasima yapin" olmaliydi. E arkadasiniz da gercekten iyi arkadasinizsa o an "hayir canim al lutfen" derdi ve konu kapanirdi. Cok net dusuncesizlik yapmissiniz. Ben de utanirdim bu yasanandan acikcasi ve rahatsiz olurdum tavrinizdan.
Ve saticinin da boyle seyler konustuguna nedense inanamadim, farkli durumlar gelismis sanki gibi. Neyse siz bu sekilde bi dusunun, en azindan bir daha uyanik olursunuz bu tur durumlarda