Devamında "Ne içecek, ne sürecek" soruları da gelir. Her yerde "hamileysen şunu asla yeme, bunu asla içme, şunu yüzüne sürme..." uzar da uzar bir sürü direktif var. Sizce de çok can sıkıcı değil mi? Her hamilenin ya da kadın doğumcunun, diyetisyenin sayfasında buna benzer yazılar görmüşsünüzdür. Günümüzde hiçbir şeyin içeriği temiz değil bunlardan nasıl kaçınacağız, doğal değildir diye aç mı kalacağız ya da yediğimiz her lokmada çocuğuma zarar veriyorum diye vicdan mı yapacağız? Bundan 10 yıl önce 20 yıl önce 40 yıl önce nasıldı, biz mi fazla evhamlı bir döneme denk geldik? Henüz 5 haftalığım kalp atışı bile yok her şey muamma ama şu birkaç haftada bile bu kadar bilgi yükü bu kadar direktif ağır geldi. Paketli yemeyelim tamam sebze yiyelim hop karşınızda toksoplazma sürekli ne yediğimizden korkarak gün mü geçer? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz benim gibi hisseden var mı, bununla nasıl başa çıkıyorsunuz merak ediyorum. Kusura bakmayın bir oradan bir buradan yazdım ama isyanımı anlatabildim umarım.