Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

katılıyorum çoğu insan izole mizole değil aileleriyle arkadaşlarıyla pekala görüşüyorlar ev gezmeleri yapıyorlar özel kutlamalar yapıyorlar çocuklar dışarda maskesiz oynuyor anneleri evden gitsin de iş yapayım mantığında.geçen hafta arabayla kızılaydan geçtik.bir kaç mağazadan giren çıkan müşterinin haddi hesabı yoktu dipdibe.yavv kıyafetsiz mi kaldınız hadi aldınız nerede giyeceksiniz yahuu ?netten alın olsun bitsin lazımsa da

hafta sonu bir yakinimiz kovitten vefat etti memelekete goturduler cenazesini defin ederken rezil olmuş cenaze resmen
kimse bu şekilde defin edilmeyi hak etmiyor bence hele hele boğularak can vermeyi hiç haketmiyor
Aynen öyle ceset torbası ile defnediyorlar ya da tabut napacağımızı şaşırmış durumdayız Allah yardımcımız olsun

İlan edılse ne yazıcak ki ınsanlarımız dinlemiyor. Yasak geliyor niye yasak geldı yasak kalkar nıye kalktı ınsanlarda dengesız artık ülkenın durumu belli kim nasıl geçinicek ki haberlere bakıyorsun orda burda ölüleri öylece atıyorlar ınsan gıbı davranmıyorlar. Bakıyorum böyle dengesızler başka yerlerde de var yasaklar kalksın dıye protestolar var. Çoğu ülkenın artık ekonomılerı gıttıkçe gerılıyor bızım ülkemızın çökmesi normal ekonomi yerlerde geziyor

Yani ne olmasını bekliyorduk ki zaten?
Hazirandan beri turizm, şehirler vs açık, bir tek eğlence ruhsatlı mekanlar kapalıydı.
Şuanda da sadece yaşlılara saat sınırlaması ve mekanların 22.00 önlemi var.

Bunlar önlem mi Allah aşkına, yoksa başka bir durumu mu engellemeye çalışıyoruz?
İnsanların neye para harcayacağı, nereyi gezeceğine kadar karar veren merciilerimiz oldu ok güzel de, 2 ay önce okuldan kapılan virüs şimdi kapılmaz oldu ki açtık, keza otellerde mekanlarda gezerken bulaşmayan virüscüğümüz ise yatsı ezanı sonrası bulaşmaya karar vermiş olsa gerek ki 22.00 önlemimiz geldi.

Ay neyse ya, öleceksek öleyim modundayım artık...

Silivri kokusu alıyorum bu konudan

Konuya geleyim tabi ki gerekli, bütün Avrupa soft dışarı çıkma yasağında, restoran bar vb insanların buluştuğu yerler sadece paket servis yapabiliyor. Farklı 2 evden 2 kişinin buluşması yasak, iş yerlerinde 10kişiden fazla olması yasak... bunu desteklemek için hükümetin para koyması gerekiyor, bizim hazine tımtıkır fareler cirit atıyor öte yandan insanlarımız kurallara hiç uymuyor, enfekte insanların bazıları bile kendini karantina etmiyor adamakıllı. Bu kafayla bu virüs hiç bitmez.

Çüş artık ya çöp kutusu dibimizde biz onu bile atmaya gitmiyoruz artık

Astro bence dünyanın 1 aylık yetecek yiyecek stoğu da vardır, olduğunu düşünüyorum yani. Akıllarına illaki gelmiştir ama neden yapılmadığını sorgulamak lazım.

Bir de bunlar türedi Deli oluyorum sanki ajan olmuşlar gizli dönen işlerden haberdar gibi yok bunlar oyun hikaye diyorlar. Daha geçen gün aynısını arkadaşım söyledi. He canım He tüm dünya bir oyun içinde film çeviriyor bunca ölen insan da hikaye!!! Nasıl kafalar anlamıyorum. Allah korusun yakınlarında biri vefat etse aynı şeyi düşünürler mi acaba?

Sokağa çıkma yasağına varıncaya kadar daha ufak detaylar bile atlanıyor dolar eoro tl karşısında uçunca Bulgarla sınırdan ekmek almaya bile tr ye geçince trakyada kaçınılmaz son oldu trakyada şuan baya vakalar arttıÖnce sınırlar kspatılmalı uçuş durdurmalı ,ilden ile geçilmemli keyfi böyle uzar gider ama önlemler alınmalı bir şekilde ama biz en son radete de alırız önlemi baştan martadan önce sınırlr uçşlar durdursalydı

Haftasonu çıkmak yasaktı mesela sadece belli yerlere izin vardı, bizim apartmandan bir kadının kocası eline evdeki ekmeği alıp arkadaşlarıyla buluşmaya gidiyormuş, polisle karşılaşırsa fırından dönüyorum diyormuş. İnsanların kafası neye çalışmış duydum şok oldum. Anlat şimdi bu insanlara hastalık var, evden çıkma diye

Bari bize izin verseler, hala işe gidiyoruz. Şöyle kötü böyle riskli aman çıkmayın diyorlar ama işe devam halbuki evden de çalışabiliyoruz gayet.
sınavı da evden yapabilirler 4. sınıf çocuğu prof mu olacak basit bir kaç ders görüyor.Okula göndermezsek sorun yok ama sınava göndermezsek sınıfta bırakılıyor şaka gibi.

Covid hakkında ilk günden beri çok şey okudum, izledim, irdeledim vs.
Sadece şunu söyleyeyim, ya başımızdaki covid değil ya da dünyanın Çin’de gördüğü covid değildi.
Bunu septik bir kafayla yazmıyorum, doğru bilinen yanlışlar, yanlış bilinen doğrular, durumlar, hastalık semptomları, ırklara göre yayılma hızı falan filan...

Hastane çalışanlarının çocukları yuvada ve anaokulundaysa nasıl olucak peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…