- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
katılıyorum çoğu insan izole mizole değil aileleriyle arkadaşlarıyla pekala görüşüyorlar ev gezmeleri yapıyorlar özel kutlamalar yapıyorlar çocuklar dışarda maskesiz oynuyor anneleri evden gitsin de iş yapayım mantığında.geçen hafta arabayla kızılaydan geçtik.bir kaç mağazadan giren çıkan müşterinin haddi hesabı yoktu dipdibe.yavv kıyafetsiz mi kaldınız hadi aldınız nerede giyeceksiniz yahuu ?netten alın olsun bitsin lazımsa daBu ekonomi böyleyken dışarı çıkma yasağı falan çıkmaz.. Öyle bir yasak getirmeye ekonomik güçleri yok maalesef.. Şu şartlarda bencede yasak gelmeli.. Ama ekonomi ve yasak gelmesi gerektiği bir kenara dursun biz millet olarak bu kadar cahilce hareket edersek daha çok şey gelir başımıza.. Başımıza bu hastalık gelmeden maalesef akıllanmayacağız.. Bu millet adam gibi kendini korusa çalışan sadece iş in mecburen çıksa tedbirini alsa diğerleri evinden çıkmasa, misafir kabul etmese, düğünlere katılım olmasa, akraba ziyareti bilmem nesi olmasa zaten bu kadar artmayacak..
Aynen öyle ceset torbası ile defnediyorlar ya da tabuthafta sonu bir yakinimiz kovitten vefat etti memelekete goturduler cenazesini defin ederken rezil olmuş cenaze resmen
kimse bu şekilde defin edilmeyi hak etmiyor bence hele hele boğularak can vermeyi hiç haketmiyor
İlan edılse ne yazıcak ki ınsanlarımız dinlemiyor. Yasak geliyor niye yasak geldı yasak kalkar nıye kalktı ınsanlarda dengesız artık ülkenın durumu belli kim nasıl geçinicek kiÜslubunuzu düzeltin öncelikle. Deprem vergisi de bir dünya vergi ödedik, hani nerde? Üstüne tekrar bağış toplanmadı mı? Sanki benim dememle ilan edilecek kaldı ki keşke edilse yazmışım ama bir de sizin gözünüzü kapattığınız ülke gerçekleri var.
Yani ne olmasını bekliyorduk ki zaten?kızım okula gitmiyor geçen hafta 1 günlüğüne tek başına sınavlara girdi hes koduyla aldılar okula bari onu düşünmüşler .velileri de almıyorlar mecbur kalırlarsa da hes kodu istiyorlar buna rağmen virüs patladı okulllar da da maalesef
vebal kimin umrunda para lazım ama o para bir tek onlara lazim cunku bulastirdiklari insanlarin ihtiyaci yok hiç bir şeyecahiliyette çığır açacağız ülkece.
bu resmen vebal almaktır yahu. yazık günah..
Çüş artık ya çöp kutusu dibimizde biz onu bile atmaya gitmiyoruz artıkbenim teyzem kovitken kizlari ay annem hasta yapamaz diyip evlerine çorba yapmaya gidiyorlardi
damadi twst yapmadi ama tat koku gitti o sekilde kimseye bisey demeden gitti çalisti
oglunda tat kaybi vardi guzel guzel okula yolladilar en son cocugun okula gittigini duyunca şikayet ettim
Geçmiş olsun bibi, durumunuz nasıl?Evet burdan da bulaşıyor muydu yoksa :)
Astro bence dünyanın 1 aylık yetecek yiyecek stoğu da vardır, olduğunu düşünüyorum yani. Akıllarına illaki gelmiştir ama neden yapılmadığını sorgulamak lazım.gıda ve ilaç, bu iki sektör lokomotif olduğu için duramazdı ancak diğer insanlar evlerinde kalacağı için risk de olmayacaktı.. biz akıl edebiliyoruz, koskoca dünya bilmemneleri nasıl düşünemedi yada düşündü de neden yapmadı merak ediyorum.
bibi geçmiş olsun şimdi duydummEvet burdan da bulaşıyor muydu yoksa :)
Bir de bunlar türedihala gözümle görmediğim şeye inanmam virüs yok diyenler var malesef ülkede.
bizim karşı komşunun kardeşi korona olmuş. aynı apartmanda karşılıklı dairelerdeler ve gayet gidip gelme oluyormuş.
ancak sadece adamı ve eşiyle çocuklarını karantinaya almışlar.
diğerlerine karantina yok.
bu sabah komşunun kızı fırından dönüyordu mesela.
hadi devlet kaçırdı kendi kendinizi siz alın karantinaya.
valla çorba yapmaya giden kardeşlerinden birine espiri olsun diye gel seni bi öpiyim diyip kovitli kovitli kizi öpen bir sıgırcik ordusundan bahsediyorum şuanÇüş artık ya çöp kutusu dibimizde biz onu bile atmaya gitmiyoruz artık
Astro bence dünyanın 1 aylık yetecek yiyecek stoğu da vardır, olduğunu düşünüyorum yani. Akıllarına illaki gelmiştir ama neden yapılmadığını sorgulamak lazım.
Sağol canım iyiyiz şükür biraz sırt ağrım.var ama yatak dösek yatmıyoruz maşallah ilk 3 gün sıkıntilıydı biraz ateş heryerin ağrımasıGeçmiş olsun bibi, durumunuz nasıl?
İlan edılse ne yazıcak ki ınsanlarımız dinlemiyor. Yasak geliyor niye yasak geldı yasak kalkar nıye kalktı ınsanlarda dengesız artık ülkenın durumu belli kim nasıl geçinicek kihaberlere bakıyorsun orda burda ölüleri öylece atıyorlar ınsan gıbı davranmıyorlar. Bakıyorum böyle dengesızler başka yerlerde de var yasaklar kalksın dıye protestolar var. Çoğu ülkenın artık ekonomılerı gıttıkçe gerılıyor bızım ülkemızın çökmesi normal ekonomi yerlerde geziyor
sınavı da evden yapabilirler 4. sınıf çocuğu prof mu olacak basit bir kaç ders görüyor.Okula göndermezsek sorun yok ama sınava göndermezsek sınıfta bırakılıyor şaka gibi.Bari bize izin verseler, hala işe gidiyoruz. Şöyle kötü böyle riskli aman çıkmayın diyorlar ama işe devamhalbuki evden de çalışabiliyoruz gayet.
Covid hakkında ilk günden beri çok şey okudum, izledim, irdeledim vs.Bir de bunlar türediDeli oluyorum sanki ajan olmuşlar gizli dönen işlerden haberdar gibi yok bunlar oyun hikaye diyorlar. Daha geçen gün aynısını arkadaşım söyledi. He canım He tüm dünya bir oyun içinde film çeviriyor bunca ölen insan da hikaye!!! Nasıl kafalar anlamıyorum. Allah korusun yakınlarında biri vefat etse aynı şeyi düşünürler mi acaba?
Hastane çalışanlarının çocukları yuvada ve anaokulundaysa nasıl olucak peki ?yasadigim ülkede geldi. ama ise gitmek serbest... ana okulu kapandi... yarin müdür olsun evden calisirsin diicek... kendimi duvardan duvara vurmak istiyorum...
cocukla caaalisaaamiyorummm... aksam 8 de uyudumu ev isi - ve is cok yoruldum artik
bugün pazar ben simdi sigarami iciim napicam??? gece yarisina kadar yine caliscam... burda saat su an 9
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?