Kuzum burda hepınız görmüşsünüzdür. Haberlerde 12 13 yaşlarında rahatsızlığı olan aılesı sağlıkçı olan bır kız çocuğu virüsten öldü. O benım annemın yakın akrabasıydı çocuk kanserdi tedavı görüyordu. Babasının hastaneden çıktığı gün öldü. Şimdi mıllet bunlara öyle bakıp geçiyor . Ben seneye evlenırsem bıle düğün vs yapmayı düşünmüyorum. Ya zaten akıllı olsalar yapmazlar. 50 60 bın harcıyorsun gelen verdığını doldurmuyor. Yapma gıt esyanı ıyısınden al dımı. Balayına harca yav. Takmak ısteyen her türlü takar.Çok geçmiş olsun, benim de kuzenim yoğun bakımda daha dün entübeden çıkardılar. Artık çember daralmaya başladı kimle konuşsam yakınından biri hasta. Bursa’da gelinin annesi koronalıyken düğün yapıldı haberini okuduğumdan beri şaşırmıyorum hiç kimseye. Sırf düğünde takı gelecek diye gizleyip kaç kişinin canını hiçe saydılar
yazın eşim 3 kere böbrek taşı ameliyatı oldu uzun saatler hastane de kaldı yani.geçmiş olsun demeye eve gelmek isteyenler oldu yahuu.biz evde izole ettik oysa doktorun tavsiyesiyle 5 er gün.ne işin var biz de gezme olsun diye hasta ziyaretine gelecekler izin versekBen hamileliğimden dolayı mecburen hastaneye çıkıyorum.. Onda bile tedirginim paranoyak olduk artık.. Uzaktan akrabalar gezmelere çıkıyor "geçerken size uğrayacağız çayı koy" diyorlar.. Dayılarım amcalarım yanımıza gelmedin diye trip atıyor.. Annem babam bile taaa uzaklardan geldiler sürekli seni soruyorlar davet bekliyorlar senden ayıp mı ediyoruz bilmiyorum diyorlar.. Yani ben anneme desem ki çağıralım bana gelin hep beraber desem annem bile normal görecek ben daha ne yapabilirim ne diyebilirim ki??? Eve gelmek isteyene de bir yere kadar engel olabiliyorum.. Bazen emrivakiler oluyor.. Ne kadar istesem de uzak tutamıyorum işte kendimi ne yapayım artık kendimi paralıcam inanın bu cahillikten başka birşey değil artık.. Sürekli birinin düğünü, nişanı çıkıyor millet buraya geliyor "aaa gelmişken geline de gidelim karnı çıkmış mı bakalım" diyorlar.. Yaa inanamıyorum artık gerçekten inanamıyorum bu insanlara
şu son dönüsümlü calisma yazisinda dönüşumlu calistirmak yerine bide fazla fazla mesai kitlediler desem.Ozaman iş vereni önlem almak zorunda. Örneğin burda market çalışanlarının bile başkalarıyla temas etmemesi önlerinde koruma camı var. Zaten nakit para artık yerini mobil ödemeye yada kart ödemesine bıraktı . Diğer iş yerleri de öyle , kesinlikle 10 kişiyi geçecek toplantılar yapılmıyor , aynı ortamda bile olmuyorlar . Ama mecburen bir araya geldiğimizde sürekli mesafemizi koruyoruz . Arabada bile şoför önce diğer iş arkadaşı da arkada oturuyor , zaten hijyen kurallarını da söylememe gerek yok ... ayrıca ben Covid hastalarıyla çalışıyorum ve Allah’a çok şükür ne ben ve ne ailem henüz hastalık geçirmedik .
şu son dönüsümlü calisma yazisinda dönüşumlu calistirmak yerine bide fazla fazla mesai kitlediler desem.
hatta esim is yerinde kovitli biriyle temasi olmus adami teste yollayip geri işe cagirdilar
pozitif cikarsa eve yollayacaklar çıkana kadar çalış mantigi yani.
abdest suyundan içiyorum derken o ne olaki yaBilinen isimlerden biri hastaligi agir gecirmis, mart ayinda paylasimlari var nisanda birsey kalmazdan girmis abdest suyundan iciyorumdan cikmis
Simdi o kdr farkli ki zor konusuyor
Yani bu mu lazimdi kalabaliklari topladin belki sebep oldun
Aslında bizdede öyle , temas etsen bile eğer semptomlar yoksa test yamıyorlar maalesef. Bende arkadaşlarım hastalandı diye fazlaca mesaiye kalmak zorunda kaldım. Aslında birazda bunu vicdanen yaptım, sonuçta hastaların tedaviye ve bakıma ihtiyacı vardı. Duyduğuma göre bazı arkadaşlar hastalanma korkusuyla kasıtlı rapor alıp evde kalmışlar , ama ben bunu aklımın ucundan bile geçiremezdim. Sonuçta bu benim işim , hastalansam yada ölsem bile iyi bir amaç için olucaktı .şu son dönüsümlü calisma yazisinda dönüşumlu calistirmak yerine bide fazla fazla mesai kitlediler desem.
hatta esim is yerinde kovitli biriyle temasi olmus adami teste yollayip geri işe cagirdilar
pozitif cikarsa eve yollayacaklar çıkana kadar çalış mantigi yani.
Ya ateşle birlikte bi ağrın oluyor ki bazısı diyor ben geçirdim farketmedim heralde diye ama sanmam acayip değişik bir ağrı ve benim acı eşiğim çok yüksektir bacaklarımın ağrısından duramadımÇok geçmişler olsun, inşallah siz de hafif atlatan güruhtan olacaksınız.
Bugüne kadar yakınen bildiğim sadece tek bir kişi ağır atlattı, diğerleri hep senin dediğin şekilde.
Ama o bile zor, hastalık sonuçta hele ateş ağrısı fena bir şey.
Destekleyici ürünler kullanıyor musunuz?
Aşı çıksa gerçekten yaptıracakmısınız?İyi de nereye kadar? Belli bir süre sokağa çıkma yasağı yapıldı diyelim. Ondan sonra yine bu hastalık devam etmeyecek mi? Kökten bir çözüm gerekli. Aşı çıkmadan bu iş asla bitmez.
neden yaptırmayalım?Aşı çıksa gerçekten yaptıracakmısınız?
Tabi ki evet. Siz yaptırmayacak mısınız?Aşı çıksa gerçekten yaptıracakmısınız?
İşte bu yüzden dışarı çıkma yasağı şart.. Çünkü maalesef bizim milletimiz aklı başında değil.. Üstüne düşeni yapmıyor ve de yapmayacak kimse.. Başta bi ara milleti korku aldı dikkat ediliyordu sonra bi normalleşme çıktı kimsenin umrunda değil.. Korkan kesim de korkmaz oldu şuan.. Vaka sayısı başta çok tehlikeli görünen sayılardan da çok artıyor şuan ama nedense bizim milletimizde "artık herkes korona olacak kaçma şansımız yok", "amaaann çok abartıyorsun kader bu oraya gitsem de olma şansım var burda da olma şansım var.. Sanki bu şehirde korona yok da o şehire gidince korona olacağm amaaann sende" deyip bir de benimle kafa buluyorlar. . Ne oluyoruz ben bilmiyorum artık..yazın eşim 3 kere böbrek taşı ameliyatı oldu uzun saatler hastane de kaldı yani.geçmiş olsun demeye eve gelmek isteyenler oldu yahuu.biz evde izole ettik oysa doktorun tavsiyesiyle 5 er gün.ne işin var biz de gezme olsun diye hasta ziyaretine gelecekler izin versek
Ben anneme evde tedavı görürken bol bol sarımsaklı yoğurt yedırdım. Kardeşlerımede bağışıklık için hep yedırdım. Önerıyorum kesınlıkle yemelisin. Su mu içicen limon sık. Çay mı içicen yine sık.Ya ateşle birlikte bi ağrın oluyor ki bazısı diyor ben geçirdim farketmedim heralde diye ama sanmam acayip değişik bir ağrı ve benim acı eşiğim çok yüksektir bacaklarımın ağrısından duramadımapitera kullanıyoruz şu çaya süte katılan ballı karışım multi vitamin de bol mandalin, bide ateşimiz çıkınca parol plus kullandık o iyi geldi 3 gündür baya iyiyim
esimi temasliyken teste gönderip geri ise cagirdiklarinda çok sinirlendim, bölüm sefini arayip yillik izin istedik vermediniz amenna ucretsiz dedik onuda vermediniz onada tamam, ama yasal prosedurde teste yolladiginiz insanin sonucunu beklemeniz ve ise almamaniz lazim suan hem kendinizi hem eşimi fazla fazla riske atiyorsunuz ve suç işliyorsunuz şikayet edicem dedimBizde pozitif oldugu cok net temasli birini gondermediler
Birden hastahanelik oldu
Vebale bakarmisiniz
grip gibi geçirenleri gördükleri için umursamıyorlar biz de yakalanırsak nolacak 10 güne iyileşiriz diyorlarİşte bu yüzden dışarı çıkma yasağı şart.. Çünkü maalesef bizim milletimiz aklı başında değil.. Üstüne düşeni yapmıyor ve de yapmayacak kimse.. Başta bi ara milleti korku aldı dikkat ediliyordu sonra bi normalleşme çıktı kimsenin umrunda değil.. Korkan kesim de korkmaz oldu şuan.. Vaka sayısı başta çok tehlikeli görünen sayılardan da çok artıyor şuan ama nedense bizim milletimizde "artık herkes korona olacak kaçma şansımız yok", "amaaann çok abartıyorsun kader bu oraya gitsem de olma şansım var burda da olma şansım var.. Sanki bu şehirde korona yok da o şehire gidince korona olacağm amaaann sende" deyip bir de benimle kafa buluyorlar. . Ne oluyoruz ben bilmiyorum artık..
Açıkçası düşünmüyorum. Domuz gribi aşısında bir çok tanıdığım yan etkilerini yaşıyor hala .Tabi ki evet. Siz yaptırmayacak mısınız?
abdest suyundan içiyorum derken o ne olaki ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?