Sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acaba hangi konu beni bu kadar şok eder derken, pat diye başka bir konu karşıma çıkıyor, konunuza o kadar üzüldüm ki yapacak yorum dahi bulamıyorum 😞

Bizim burda annesigili nasil gönderebilir diye fikir vercegimizi mi umdu acaba?
Istenmeyen misafirlere karşı çok önemli bir kozumuz var ; çağırmamak 😂 Gene de bir fikir vereyim, biletlerini alın arkanıza saklayıp yavaşça yanlarına yaklaşın veee 'süprissss , yolcudur abbas bağlasan durmaz ,hadi bakalim toplayın valizleri ' kırmadan bu şekilde olabilir 😁

Ufak çaplı bir linç yemişim ama sıkıntılarım annemden kaynaklı. Anne babayı istememe durumu değil bu. Babam gelsin aylarca kalsın gıkım çıkmaz. Çünkü kendisi her zaman hayatımda idi, yanımda idi. Ama annem evlilik, hamilelik süreçlerim öncesi hayatıma dahil değildi. Bu da yanyana vakit geçirmenizi çok zorlaştırıyor. Evet kendisi annem, çok seviyorum ama burada çoğunuzun annesi ile arasında olan bağ yok bizim aramızda. Kendisi de çok severek, isteyerek gelmedi zaten. Babamın ısrarları sonucu geldi. Yarı yolda basit bir işi için haber geldi mesela yoldan babamı döndürmeye çalıştı. Yani o da bayılmıyo burada kalmaya bence.
Arada bağ olmadan her gün nasıl yarım saat telefonda konuşabiliyorsunuz? Konuşacak ne buluyorsunuz mesela?

Şuradan genel bir cevap vereyim. 10 senedir ayrı yaşıyorum ailemden. Annemle hiç bir zaman sıkı bağlarım olmadı. Günde yarım saat telefonla konuşuruz ama yılda en fazla 10 gün yan yana geçiririz. Herkesin aile bağları, yaşanmışlıkları farklı sonuçta. Babam tek gelse idi değil 2 gün 12 gün de sorun olmazdı. Ama annemle olmuyor. Bütün evi karıştırıyor, eşyaların yerlerini değiştiriyor kafasına göre. Eşimin iç çamaşırlarının olduğu çekmeceye kadar müdahale ediyor. Bunlar da haliyle geriyor beni de eşimi de. Daha önceki geldiklerinde özellikle çamaşır çekmecesi konusunda konuşmama rağmen yine aynı şey oldu ve eşim de rahatsız oldu. Hak da veriyorum çünkü kayınvalidem gelip benim çamaşır çekmecemi karıştırsa ben de sorun çıkarırım. Düzgünce söylerek de anlatamıyorum, bu sefer sorun çıkıyor. Herkesin annesi ile arasındaki mükemmel bağı tebrik ediyorum, hepiniz annenizi 2 gün değil 2 sen de ağırlayabilirsiniz ama ben de kendimi düşünmek zorundayım. Her zaman tek başıma olduğum süreçlerle kurduğum düzenin annem tarafından bozulmasından rahatsız oluyorum. Kendi huzurum için de gitmesini istiyorum.
benim annemde fazlasiyla mudahaleci
arkami donuyorum biseyin yeri degismis tekrar donuyorum baska seyin yeri degismis bu konuda sizi anliyorum bu durum geecekten sabir isteyen birsey bunun icin her seferinde atisirizda ama göndermeyi hiç duşunmedim.
cekmecemi karistiriyor zor bir insan diye insan annesini nasi gondermek ister ben anlayamam bunu
ama bir anneyim ve anne olduktan sonra anladim ki bende zamaninda her cekmeceyi karistirmis her seyin yerini degistirmis kadinin butun ceyizlik esyalarini alt ust etmis nirvana boyutunda gurultu yapmisim butun bunlarin hatirina en azindan 2 gun icin lütfen kirmayin.
suan sokaga cikma yasagi kalkti istedikleri zaman gidebilirler ama bunu yinede sizden duymasinlar.

Bilmem kaç sayfa önce benzer şeyleri yazdım ama kimse yazdığımı beğenmemiş :)
Buranın artık tamamen klavye delikanlılarıyla dolu olduğunu düşünüyorum, zaman zaman ben de dahil akıl veren eleştiren şoktan şoka giren insanlar çok biliyoruz hepimiz her şeyi.
Benim mesajimi da beğenmeyen çok olmuş zaten :) anlayış göstermek yerine eleştirenlerle dolu burası. Ama anlamaya çalışanlar da var az da olsa

Konuda annem bana zamanında bunu bunu yaptı diye anlatılan birşey varmı yok, ellle tutulur hak verilecek bir kötü durum yaşanmış mı hayır, sadece ailesindne uzak yaşamış bağları kuvvetli değilmiş vs. İyi o zaman her üniversiteyi başka şehirde okuyan her başka şehirde çalışan çocuk ailesini istemesin tabi ihtiyacı olana kadar anne baba o insanlar sonra2 güncük bile aynı evi paylaşamayacak duruma getiriyorlar. Annesinin sabah erkenden kalkıp temizliği yemeği yapması bile sorun olmuş hanımefendiye. Amaa çocuğu olup zorlanınca anne yardımıma koş der ben olsam gitmem öyle evlada yardıma.

Benim annem çok despot bir kadındı dayağını da yedim anne kız ilişkimiz bekarken hiç de iyi değildi ama eşim rahatsız oluyor diye asla 2 günün hesabını yapmam ayrıca hep geldi evimde de kaldı haftalarca çalışırken yemeğimi de yaptı doğum yaptım 5 ay yanımda kaldı, bakıcım aniden ayrıldı annem geldi bu pandemi de 3 aydır bizde sorunlar illa ki oluyor ama karşılıklı anlayış anne ya hiçbirşey yapmasa emeği var çok arar o istemediği annesini ya 2 gün hiç hatır yok insanın arkadaşına hatrı olur anne baba bu ya yazık çok. Bağ da kurulmamış olsa düşman değil bu 2 gün idare edilemeyecek
Annesinin de gelmeye bayilmadigi, mecbur kaldığı için geldiğine dair bir şeyler yazmış. Aralarındaki bağın kuvvetliolmadigi çok belli. Dediğim gibi buraya yazildigindan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum aralarındaki problemin. Yoksa sadece uzaktalar diye değildir. Kaç kişi annesiyle dipdibe yaşıyor. Ben annesi haksızdır konu sahibi haklıdır demiyorum. Ama 2 gün bile olsa annesinin kalmasi batıyorsa illa ki bir sebebi vardır diyorum

Benim mesajimi da beğenmeyen çok olmuş zaten :) anlayış göstermek yerine eleştirenlerle dolu burası. Ama anlamaya çalışanlar da var az da olsa
Tam olarak neye anlayış gostermemiz gerekiyordu? 2gun sabredip annesine anlayis gostermeyip evden sutlama plani kuran birine??

Sen geçen konu acmstin annem babam yazlık alıcak borçlanmasın bizm ihtycmz var paralarına filan diye( okuduğum en bencilce konulardan biriydi) üni okuduğunu filan soylemssn bekar gibi daha oncrki konu da da babanin akciğerkanserinden öldüğünü yazmışsın şimdi de babam annem biz de kalıcak diyrsn nesin sen anlamdm yönetici kimse bu arkadsn icabına baksın lütfen biz de bisey sanıp okuyp vakit harcyrz:işsiz::mapus:
Bu konuyu açan ben değilim. Bi okuyun isterseniz. Okuma yazma biliyorsanız arada bunları kullanmayı deneyin.

Benim de annemle super bir anne kiz iliskim olmadi ama ne saygisizlik yaptim ne de iki gunluhunw gelmis anneme ne zaman gidecek diye gozunun icine baktim.
Tek bildigim kisinin kendi ile sorunlari varsa kimseye tahammulu de yok, herkesle de problemleri oldugu. Esine bile tahammulu yokmus. Hadi anne kiz arasinda probler yasandi amenna. Esine de tajammulu yok. Insanlara da yok. Eeee o dunyaya getirdigi sabinin ne sucu var? Yarin ona da tahammulu olmayacak. Dunya onun etrafinda donmuyor ki.
Konu sahibini tanımıyorum. Kimseye tahammülü olmadığını okumamistim. Babamin kalmasi hiç sorun değil demiş mesela. Probleminin annesiyle olduğunu düşündüm

Böyle kendi evinde ailesiyle mutlu olan insanların buraya konu açan kadına işte olumsuz şey yazmalarını anlamıyorum sizin eviniz onunkiyle aynı mı böyle şoka girmiş gibi yorum yapıyorsunuz siz annenize mutlusunuz o değil okumadınız herhalde kaç yıldır ayrı yaşıyormuş , kim bilir neler yaşadı . biliyor musunuz hayır neden bu düşüncede şuan kim onu buna zorladı bilmiyorsunuz yok altı üstü iki gün yok emek vermiş kimse böyle olmak istemez ama oluyorsan vardır bir sebebi
Ve duyar kasılır...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X