Sokak dugunleri yasaklanmalı

Ben sokak dugunlerini savunacak birsey soylemedim konu sahibine hitaben az sonra biter parasizliktandir dedim tamamen pozitif yonden baktigim icin. bencede insanlar rahatsiz edilmemeli. diger yazdigim seyelri sizin kurdugunuz cumlelere karsilik olarak soyledim.

Valla deseler ki düğün yapıcaz ama sokakata yapmamak için sitedeki her daireden 50 lira topluyoruz valla veririm. O kadar bezdim.

Yaz başı karşı komşumun cenazesi varken sitenin bir ucunda sünnet düğünü diğer ucunda çeyiz çıkarma zımbırtısı vardı. Ne üzüldüm insancıklara. Dualarla dokuz sekizlikler birbirine karıştı resmen.

En özel günlerini kul hakkına girmeden kutlasalar kendileri için daha hayırlı olmaz mı. Şahsen ben hakkımı helal etmiyorum

Biri mevlut okutuyor ruhuna fatihalar, diğeri izmirli taylan çıngırdak falan.

Aynen öyleydi valla. Allahtan hava kötüydü yağmur bastırdı da kısa kesip dağıldılar.
Sandalye kirası, ses sistemi, orkestra nerden baksan 1500e mal oluyor zaten. Bu fiyata evleneceğini bildiği halde bütçe ayırıp, ekleme yapmıyorlar. Sokağı çöplüğe çevirip, çiğdem çitleyip ortalığı batırıp öylece bırakıp dağılmaları da ayrı sorun.

kubdef bir kaç yorum öncesinde o yaz tam sekiz düğün yaşadığımı yazmıştım. Mayıs sonunda doğum yaptım haziranda bir başladılar ekime kadar devam ettiler. Düğünü kınası sünneti bitmedi.
Koskoca mahallede tek çift yok. Sokak düğünü yapanlar bunuda hesaba katmıyor ki. Öyle benciller.

Kültürsüzlük derken? Benim kına gecem de mahalleden birinin yakını vefat etmiş sikayet etmişler daha kınam takılmadan iptal oldu. İyiki de devam etmedi iyi kide şikayet etmişler diyorum, insanların acısı varken bizim gülüp eglenmemize katlanmak zorunda degil ler ben bunu anlarım fakat, gelin damadın en özel günlerinden bahsediyoruz, en özel günü için ne hayaller kurarak o günü beklediler kimbilir zaten ilk ve son günleri 4 saat eglenecekler sadece, bir sürü kalabalığı Eşiniz yorgun diye mahvetmeye de hakkınız yok. , ha sizin için kültür konusuysa bilemeyiz tabi.

Tabi sizin icin kotu olmus ben sokakta dugun yapilan bi mahallede oturmuyorum o yuzden ilk yorumda empati kuramamis olabilirim. ya ben kendimi yanlis ifafe ettim ya da yanlis anlasildim bilemiyorum

Tabi sizin icin kotu olmus ben sokakta dugun yapilan bi mahallede oturmuyorum o yuzden ilk yorumda empati kuramamis olabilirim. ya ben kendimi yanlis ifafe ettim ya da yanlis anlasildim bilemiyorum

Ankara Keçiörende yaşıyor kayınvalidem oraya yazları gidesimiz gelmiyor.
Düğünü bitti diyorsun bir havai fişek atmaya başlıyorlar her yer duman sanki bomba patlıyor insan hopluyor.
Sokakta düğün yapıp ahla başlayacağıma düğü yapmam bin kat iyidir.

Ne güzel demişsiniz zaten, SİZİN en güzel gününüz. Tüm mahalleli neden rahatsızlık duysun? Sırf bu organizasyonlar için özel alanlar var neden sokak?

Adı üstünde özel gün! Neden bu özel günler ulu orta yaşanıyor da bu düğün sahibini hiç tanımayan insanlar saatlerce bu gürültüyü çekmek zorunda bırakılıyor? Sokak ortasında eğlence olmaz . Eğlenecek olan salon tutsun istediğini yapsın.

Parasızlıktan falan olduğuna da kesinlikle inanmıyorum. Bu tip insanların düşüncesi genelde "şöyle ele güne karşı meydanda havamızı atalım".

Köy düğünü köyde yapılmalı. Kaldı ki köydeki insanlar bu kadar barbar değil, her köyün bi meydanı olur orda yapılır. Bizim köyümüzde köylüden izin alınır birisi bi kutlama yapacaksa meydana yakın oturan yaşlılardan gönül rızası alınır.

Ne güzel demişsiniz zaten, SİZİN en güzel gününüz. Tüm mahalleli neden rahatsızlık duysun? Sırf bu organizasyonlar için özel alanlar var neden sokak?
Bizim kültürümüz de bu sekilde demekki. Bütcemiz el vermemişki kır düğünü yapamamısız. Düğünüm salon da oldu ama sokak ta olsaydı daha keyifli olurdu eminim.

Valla sirf garip kocam iki gram uyku uyusun diye ben de veririm. Adam 3 4 saatlik uykuyla 13 14 saat calismaya gidiyor. Ustelik bu adam polis ve durdugu nobet noktasi dagin yani basi. Asla uykusuzlugu, bir anlik dalginliga, ihmale gelmeyecek bir yer. Yemin olsun adam 2 sabahtir zombi gibi gidiyor ise. Aciyorum haline. Benim de onda aklim kaliyor.
Hatta bak bir animizi anlatayim. Gecen ay yine boyle 2 gun ust uste dugun oldu. Adam yine az uykuyla ise gitmisti. Nobet kulubesinde bir guvenlik kameralarini gosteren tv bir de normal tv var. Bunlar alt alta. O zaman da sen o an ufacik uyuyakal. Silah sesine gozunu aciyor. Bi bakiyor silahli adamlar var tvde. Hemen disari cikiyor silaha sariliyor pusuya yatiyor falan. Sonra bakiyo kimse yok iceri giriyor. Megersem sen o sersemlikle tv ile kamera tvsini karistir. O an tvde de 15 temmuz darbeyle ilgili goruntuler varmis. Bu silah sesleri falan ordan geliyormus. Bizimki de disarda silahli askerler var sanmis. Simdi guluyoruz o anlattikca ama o zamanlar cok korkmustuk ikimizde. Velhasil uykusuzluk benimkine yaramiyor. Ben 50 degil 150 de veririm

Bizim kültürümüz de bu sekilde demekki. Bütcemiz el vermemişki kır düğünü yapamamısız. Düğünüm salon da oldu ama sokak ta olsaydı daha keyifli olurdu eminim.
Bütçenize göre yapın. Sizin keyfiniz başkasına eziyet oluyor neyin savunması bu. Bir de sadece 4 saat demişsiniz. 4 dk bile fazla zımpırtılara.

Sizin kültürünüzde iki göbecik atmak için minik bebekler ağlıyorsa anneler uyutmak için yoruluyorsa ve hasta yaşlılar yataklarında çıldırıyorsa cidden barbar bir kültürünüz var.
Ayrıca işten yorgun gelmek mühim değil demişsiniz ama belki uzun tol şöförü ertesi gün 10 saat yolcu taşıyacak, sizin gürültünüzden uyuyamadı yolda içi geçt uyusu kaza oldu mesela. Olmayacak bir şey mi?
Yada ertesi gün büyük bir ameliyata girecek doktordu mesela. Olamaz mı?
Bu kadar bencil olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…