- 2 Aralık 2014
- 4.215
- 9.599
- 108
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Ben sokak dugunlerini savunacak birsey soylemedim konu sahibine hitaben az sonra biter parasizliktandir dedim tamamen pozitif yonden baktigim icin. bencede insanlar rahatsiz edilmemeli. diger yazdigim seyelri sizin kurdugunuz cumlelere karsilik olarak soyledim.Bu savunmamaksa savunmak nasıl oluyor?
İnsanların içinde kalacak diye diğer insanları rahatsız etmeye hakları yok. Sokak düğünü sıfır maliyetli ya da ucuz bir şey değil. Kendi eğlencesi için milleti rahatsız etmek bencillik değil ama paraları yoksa yapmasınlar demek bencillik öyle mi?
En mutlu gününü kimsenin hayatına, düzenine mal edemez hiçkimse.Yaziklar olsun onlara da. Gunahtir ya. Yazik.
Aa lutfen. Benciliz biz. Dugun salonu paralarini mahallece aramizda toplayip vermemiz gerekiyor cunku. Bu yuzden cok benciliz.
Valla dibine kadar haklisin. Nikahtan evlenmek ne ayip ne gunah. Onlar ozeniyor diye ben kimsenin gurultu patirtisini cekemem. Ayiptir bu. Kul hakkidir. Resmen kul hakkina girerek evleniyorlar . Sonra da huzurlu yuva beklentileri oluyor. Yazik valla cok yazik.
En özel günlerini kul hakkına girmeden kutlasalar kendileri için daha hayırlı olmaz mı. Şahsen ben hakkımı helal etmiyorumSokak düğünü gibisi varmı yaa ben cok keyif alıyorum sahsen. Ha sesten rahatsız olabilirsiniz zaten yazın ayda yılda bir anca duyarsınız 4 saat idare edin cocugunuzun uykusu için gelin damadın en özel gününü polise sikayet ederek mahvetmeyin
Biri mevlut okutuyor ruhuna fatihalar, diğeri izmirli taylan çıngırdak falan.Valla deseler ki düğün yapıcaz ama sokakata yapmamak için sitedeki her daireden 50 lira topluyoruz valla veririm. O kadar bezdim.
Yaz başı karşı komşumun cenazesi varken sitenin bir ucunda sünnet düğünü diğer ucunda çeyiz çıkarma zımbırtısı vardı. Ne üzüldüm insancıklara. Dualarla dokuz sekizlikler birbirine karıştı resmen.
Biri mevlut okutuyor ruhuna fatihalar, diğeri izmirli taylan çıngırdak falan.
Sandalye kirası, ses sistemi, orkestra nerden baksan 1500e mal oluyor zaten. Bu fiyata evleneceğini bildiği halde bütçe ayırıp, ekleme yapmıyorlar. Sokağı çöplüğe çevirip, çiğdem çitleyip ortalığı batırıp öylece bırakıp dağılmaları da ayrı sorun.Aynen öyleydi valla. Allahtan hava kötüydü yağmur bastırdı da kısa kesip dağıldılar.
Kültürsüzlük derken? Benim kına gecem de mahalleden birinin yakını vefat etmiş sikayet etmişler daha kınam takılmadan iptal oldu. İyiki de devam etmedi iyi kide şikayet etmişler diyorum, insanların acısı varken bizim gülüp eglenmemize katlanmak zorunda degil ler ben bunu anlarım fakat, gelin damadın en özel günlerinden bahsediyoruz, en özel günü için ne hayaller kurarak o günü beklediler kimbilir zaten ilk ve son günleri 4 saat eglenecekler sadece, bir sürü kalabalığı Eşiniz yorgun diye mahvetmeye de hakkınız yok. , ha sizin için kültür konusuysa bilemeyiz tabi.Gelin damat 4 saat ozel an yasayacak diye benim el kadar bebegim zibilyon kere uykusundan uyaniyor. Ona ne olacak peki? Ayda yilda bir dedigin sey burda 2 gunde bir oluyor. Ha diyelim ki ayda 1 kere oluyor. Neden cekeyim ben bunu? O sokak kamu alani. Herkesin kullandigi alana dugun dernek kurmalari sacmalik. Hastasi ,yaslisi, bebegi , sinava hazirlanani, nobetten gelmis olani var. Hic de oyle ayyy yaziik en mutlu gunlerini mahvetmeyim demekle bu olayi basitlestiremezsiniz. Gitsin salonda yapsin. Benim evimin dibinde yapmasin. Bunun adi bencillik, kultursuzluk, saygisizlik.
Bak dun de bugun de evimin karsisinda dugun var. Esim iki gundur sabah erkenden ise gidiyor. Aksam 7ye kadar 13 14 saat calisiyor. Eve geliyor yemek yiyor tam gozunu kapatacak hurraaa halay sesleri, kinayi getir aneyler, ankaranin baglari.... mecbur mu bu adam bu sesler yuzunden uykusundan olmaya? Yazik degil mi? Uyuyamiyor adam. Gece 12 ye kadar adama uyku yok. Bunlar yuzunden 24 saate yakin uyanik kaliyor benim esim. 3 saatlik uykularla sabah tekrar nobete gidiyor. O yuzden bu konu hic de ay yazik denecek birsey degil. Yaziktir, haktir. Kul hakkidir bu.
Tabi sizin icin kotu olmus ben sokakta dugun yapilan bi mahallede oturmuyorum o yuzden ilk yorumda empati kuramamis olabilirim. ya ben kendimi yanlis ifafe ettim ya da yanlis anlasildim bilemiyorumkubdef bir kaç yorum öncesinde o yaz tam sekiz düğün yaşadığımı yazmıştım. Mayıs sonunda doğum yaptım haziranda bir başladılar ekime kadar devam ettiler. Düğünü kınası sünneti bitmedi.
Koskoca mahallede tek çift yok. Sokak düğünü yapanlar bunuda hesaba katmıyor ki. Öyle benciller.
Tabi sizin icin kotu olmus ben sokakta dugun yapilan bi mahallede oturmuyorum o yuzden ilk yorumda empati kuramamis olabilirim. ya ben kendimi yanlis ifafe ettim ya da yanlis anlasildim bilemiyorum
Ne güzel demişsiniz zaten, SİZİN en güzel gününüz. Tüm mahalleli neden rahatsızlık duysun? Sırf bu organizasyonlar için özel alanlar var neden sokak?Kültürsüzlük derken? Benim kına gecem de mahalleden birinin yakını vefat etmiş sikayet etmişler daha kınam takılmadan iptal oldu. İyiki de devam etmedi iyi kide şikayet etmişler diyorum, insanların acısı varken bizim gülüp eglenmemize katlanmak zorunda degil ler ben bunu anlarım fakat, en özel günden bahsediyoruz, insanların en özel günü ne hayaller kurarak o günü beklediler bir ilk ve son günleri 4 saat eglenecekler sadece, bir sürü kalabalığı Eşiniz yorgun diye mahvetmeye de hakkınız yok belki, ha sizin için kültür konusuysa bilemeyiz tabi.
Adı üstünde özel gün! Neden bu özel günler ulu orta yaşanıyor da bu düğün sahibini hiç tanımayan insanlar saatlerce bu gürültüyü çekmek zorunda bırakılıyor? Sokak ortasında eğlence olmaz . Eğlenecek olan salon tutsun istediğini yapsın.Kültürsüzlük derken? Benim kına gecem de mahalleden birinin yakını vefat etmiş sikayet etmişler daha kınam takılmadan iptal oldu. İyiki de devam etmedi iyi kide şikayet etmişler diyorum, insanların acısı varken bizim gülüp eglenmemize katlanmak zorunda degil ler ben bunu anlarım fakat, gelin damadın en özel günlerinden bahsediyoruz, en özel günü için ne hayaller kurarak o günü beklediler kimbilir zaten ilk ve son günleri 4 saat eglenecekler sadece, bir sürü kalabalığı Eşiniz yorgun diye mahvetmeye de hakkınız yok. , ha sizin için kültür konusuysa bilemeyiz tabi.
Bizim kültürümüz de bu sekilde demekki. Bütcemiz el vermemişki kır düğünü yapamamısız. Düğünüm salon da oldu ama sokak ta olsaydı daha keyifli olurdu eminim.Ne güzel demişsiniz zaten, SİZİN en güzel gününüz. Tüm mahalleli neden rahatsızlık duysun? Sırf bu organizasyonlar için özel alanlar var neden sokak?
Valla sirf garip kocam iki gram uyku uyusun diye ben de veririm.Valla deseler ki düğün yapıcaz ama sokakata yapmamak için sitedeki her daireden 50 lira topluyoruz valla veririm. O kadar bezdim.
Yaz başı karşı komşumun cenazesi varken sitenin bir ucunda sünnet düğünü diğer ucunda çeyiz çıkarma zımbırtısı vardı. Ne üzüldüm insancıklara. Dualarla dokuz sekizlikler birbirine karıştı resmen.
Bütçenize göre yapın. Sizin keyfiniz başkasına eziyet oluyor neyin savunması bu. Bir de sadece 4 saat demişsiniz. 4 dk bile fazla zımpırtılara.Bizim kültürümüz de bu sekilde demekki. Bütcemiz el vermemişki kır düğünü yapamamısız. Düğünüm salon da oldu ama sokak ta olsaydı daha keyifli olurdu eminim.
Bizim kültürümüz de bu sekilde demekki. Bütcemiz el vermemişki kır düğünü yapamamısız. Düğünüm salon da oldu ama sokak ta olsaydı daha keyifli olurdu eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?