Sokak dugunleri yasaklanmalı

Çadır sahipleri de mi bir şey yapmadı?

Çadır sahipleri de mi bir şey yapmadı?
Hayır, üç gün idare edin mantığı. Bir soba borusu bulup üzerine ek yaptık daha az duman gelsin diye. İnanın küçücük çocuğu alıp soğukta dışarı çıkıyordum zehirlenmeyelim diye. Ama diğerleri mecburen evde kalıyordu

12 ye kadar serbest
ma mahalle arasinda silah sikarlarsa havai fisek patlatirlarsa ozaman sıkintı oluyor sikayeti dikkate aliyorlar
ayni dertten bende muzdaribim yaz olunca ankara havalari beynimin icinde caliyo resmen
birde catisma varmis gibi pompali havai fisekler susmuyor
pompaliyi siktiklari an ariyorum hemen geliyolar ama ben 155 i ariyorum

Yazın bol bol küfrediyorum sayelerinde. Haftanın 7 günü sabah erken kalmak zorundayım. 2 köpeğim, 1 kedim o sesleri duyunca kaçacak delik arıyorlar resmen. Kocaman köpekler (biri kalp hastası) yanıma sindikçe siniyor korkudan. Kedi desen ses kesilene kadar nereye girdiğini bile bulamıyorum. Onlar o hale gelince ben ayrı panik oluyorum. Ettiğim bedduanın haddi hesabı yok. Düğünlerden, asker eğlencelerinden nefret ettim sayelerinde. Saatine falan bakmıyorum valla Bizimkiler dizisinin Sabri beyi gibi oturup her yere şikayet ediyorum.

Bazı yerlerde yasak ama bizim burdada değil ama ne diyeyim bilemedim
Benim için olsada olmasada aynı evimin çevresinde 3açık 4kapalı düğün salonu varve müzik sesi öylede çok böylede mahallede çok nadir oluyo ama salonlarda sürekli

Birde çocukları sese alıştırmak gerekiyo diğer türlü çok zorlanırsın 6aylık bebeğim var sağoldun üstümdekiler yetiyo ses konusunda söyleyincede anlamıyolar alıştı çocukda iyi de oldu yanında süpürge açsam uyanmaz

Bahsettiğiniz yer, evinizin salonu değil yalnız ki öyle olsa bile belli bir saatten sonra gürültü yapamazsınız. Kamuya açık ve ait olan bir alanda millet göbek atacak diye, yorgun insanların dinlenme isteğini bu kadar hafife almanız çok garip doğrusu. Dinlenmek isteyen insan, bir sağlıkçı olsa ve yeterince dinlenemediği uyuyamadığı için, hayati bir hata yapsa siz ya da bencilce göbek atan insanlar bunun sorumluluğunu kaldırabilecek mi?

Yıl 2019, hala sokak düğününü savunanlar var, hayret yani.
Kardeş sokakta düğün yapmak istiyorsan git 100 haneli köyünde yap. Herkes düğüne geleceği için kimse rahatsız olmaz.

Ama şehir hayatı diyoruz, toplu yaşam adabı diyoruz da kime diyoruz acaba?

Milletin özel günüymüş, 4 saat katlansak ne olurmuş?
Seninkine katlanalım, ötekininkine katlanalım, diğerininkine de katlanalım... Bütün yaz 50 kişinin düğününe mi katlanalım ne yapalım?
Ayrıca senin benim hayatımdaki özel yerin ne ki senin için 4 saat, 5. sınıf bir piyanist şantörün "se se se ses denemeee, evet herkes sahneyeeee" diye böğürmesine katlanayım?

Özel günmüş. Ne kadar önemsiyorsunuz kendinizi anlamak mümkün değil.

Bizim kültürümüz de bu sekilde demekki. Bütcemiz el vermemişki kır düğünü yapamamısız. Düğünüm salon da oldu ama sokak ta olsaydı daha keyifli olurdu eminim.
Sen kocanla ciftlesip üreyeceksin diye niye tüm mahalle rahatsız olsun ya.
Milyarlarca yıldır bircok canlı bunu yapıyor.
Ne özel günü.
Sokak düğünü yapan herkes anlayissiz kültürsuz varostur

Yorumlara baktım , tartısacak bişey yokki. Düğün denen şey düğün salonlarında yapılır sokakta değil. Salonlar bunun için var , param yok sokakta yapıcam içimde kaldı dıyemezsın. Yabancı biri gelip otele vercek param yok ama uykum geldi bi kaç saat senin evinde yatıcam demıyo mesela. Bizde sizin muzık sesinizi evimizde ağırlamak zorunda değiliz.

Sokak düğünü yapan da savunan da en hafif tabirle medeniyetsizdir. Sen kendi özel günün için beni niye rahatsız ediyorsun anlamıyorum. Gerekirse git mağaranın içinde yap düğününü ama sokak senin babanın mali mi kapatıp bir de tüm mahalleyi saçma sapan müzik sesleriyle inletiyorsun

Mahallemde düğünlerde hep kuru sıkı ya da kurşun sıkıyorlar. Korkuyorum, dışarı dahi çıkamıyorum. Sokak düğününü savunan medeniyet yoksunudur.

sizi rahatsiz etmis olmalarini anladim evet can sıķıcı bi durum kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki da yok evet ama sanki dogululari farkli gosterir gibi surekli halay cekiyolar dogulular demeniz hosuma gitmedi
Ondan degil aslinda surekli kurtce ve dilini bilmiyoruz ne diyorlar ankara havasi ne bileyim bildigimiz seyler olsa ritm tutacaz oda olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…