Sokak dugunleri yasaklanmalı

Valla ben okadar cok keyif alıyordum ki sizler de eviniz de camı pencereyi açıp evde egleniyprsunuzdur diye düşünüyordum asıl siz helal edin kız halkınıza girmişiz haberim yok
Mememde sesten korkan, avutmaya calistigim minicik bir bebekle ve uykusuzluktan bitkin dusmus bir adamla ne guzel egleniyordum bir gorsen bir de benim evimde gobek atardin gelip.
Bu yuzden asla israr etme. Helal etmem o hakkimi

Sokak düğünü kadar beni tiksindiren şey azdır öyle söyleyeyim size. O kadar nefret ediyorum.
Ben de sokak düğününü sevenleri anlamıyorum.
Ciddi anlamda bana çirkin geliyor.
Dünyanın kötülüklerine gözünü açmamışsın demekki o yüzden göreceli bakamıyorsundur

Mememde sesten korkan, avutmaya calistigim minicik bir bebekle ve uykusuzluktan bitkin dusmus bir adamla ne guzel egleniyordum bir gorsen bir de benim evimde gobek atardin gelip.
Bu yuzden asla israr etme. Helal etmem o hakkimi

Ah kaderdaşııım ah
Aynı durumda ağlamıştım. Yani ömrümde ilk kez ankara havasında ağlamışımdır belki de.
Ve ben de asla asla asla helal etmiyorum. O dört saat çocuğumun da benim de hakkı zehir zıkkım olsun. Çalanından göbek atanına evlenenene hepsine

Lorke lorkeyi asla anlamadigim bir dille caliyorlardi. O sirada agliyordum. Hala unutamiyorum o muzigi. Ve asla unutmayacagim. Su sirtimdan akan teri, cocugun bagirislarini , garibanca kipkirmizi gozlerle bana bakan esimi. Asla unutmayacagim ben de. Burda gulmesi, aa ben egleniyodum kiiiz falan denmesi kolay geliyor insanlara ama anlayamazlar. Yasamadan bilemezler.

Yaşar hepsi inşallah.
Özellikle o düğünleri yapanlar.
Anca o zaman eğlenceli mi değil mi anlarlar.

Bursada tavuk alma eğlencesi gürültüsü yüzünden Mustafa Soylu diye biri evli bir çocuk babası Aytaç Balıyı karnından bıçaklayarak öldürdü yazık değilmiydi haksız yere öldürülen gence

İşte tavuk alma eğlencesi kanlı bitti.

Böyle olmamalıydı.

Çingeneler hep sokakta dugun yapıyor burda. Sanırım belli saate kadar karısılmıyor.

Anlamamakta niye bu kadar israr ediyorsun? Özel gün ise onlara özel, bir minicik bebek için değil. Bir sinava hazirlanan genç için değil. Ağridan kivranan yaşli için değil,.. Ki eğer özel ise, o kadar önemli ise, ona göre para biriktirip salonda dügun yapsinlar.

Ve çok insanlar yapiyor diye yapilan doğru olmuyor. Kanli çarsafi göstermekte eskiden kültürün parçasi sayilirdi, kayin aile ile beraber yaşamada, gelin olarak gikini çikarmamakta. Zaten gelin dedigin başlik parasi ile satin aliniyordu.

Hani kültür ya, budami devam etseydi?

Bende sinir olurum gece yarısı etraftaki bebekli aileleri, hastaları , uyuyanları düşünmeden gümgümgüm tepinenlere..
Aynı şeyi üst katta oturanların da yapması son derece yanlış. Tepinmenin yeri orası değil
git salonda istediğin gibi çal oyna. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
kul hakkı yiyen yiyene. Allah ıslah etsin

sizi rahatsiz etmis olmalarini anladim evet can sıķıcı bi durum kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki da yok evet ama sanki dogululari farkli gosterir gibi surekli halay cekiyolar dogulular demeniz hosuma gitmedi

Ayyy bana eski günlerimi anlattın. Büyük kızım kolikti. Tam uyuturdum başlardı müzik çalmaya. Kâbus gibiydi yemin ediyorum. Polislerde hiçbir şey yapmazdı.

Arada kaldım bu konuda
eski evimizin orada kırk yılda bir olurdu
birisi çeyiz kına vs. yapardı
Komşu hatırı der susardık
sonra Doğulu bir aile geldi bizim sokağın başında herhalde yaz boyu 20 genci evlendirdi aynı aile kendi çocuklarını geçtim yeğenleri e falan kadar evlendirdiler bizim sokakta bıkmıştık artık kaç kere şikayet oldu en sonunda biz evi değiştirdik o oldu

Kültür konusu değil, kültürdüzlük konusu

Maddi durumunuz yok diye mi pis sokakta oynamak istediniz?

Ve evet 1 kişi için o kalabalık mahvedilir
İyi ki de şikayet edilmiş oh olsun
O 1 kişi evinde, sokaktan gelip evindeki adamı rahatsız eden sizsiniz

Ya hiç mi aklınıza gelmedi evde oturan insanlar rahatsız olur diye ?

Daha yeni tutuldu istanbulda bir yer 2 bin tl. ye.

Sokağa cagirdiklari o orkestra az para almıyor. Sandalyesi, yemeği 3 bini buluyor.

Hanımefendi nesini anlamıyorsunuz
Özel gün sizin özel gününüz
500 haneli koca mahallenin değil
Her evde 2 kişi olsa 1000 kişi size ah, küfür ve beddua ediyor
Ben mesela asla hakkımı helal etmiyorum, umarım evliliklerinden kat be kat çıkar benim sınav zamanlarımda a be kaynana çalan cahil cühelalar

Yaşlılar size niye sabretsiz? Sizin özel gününüzden hastalara ne? Anam mısın, babam mısın ben sınav zamanı sana katlanayım? Bebekler sana niye 4 saat katlansın?

Kimsin sen, önemin de ki koca mahalle aa x in özel günü 4 saat bu iğrenç müzikleri çekelim desin?

Kimsin sen?

Geçen ay da bizim sokakta vardı. Hem de roman düğünü.
Aksi gibi tam da oğlumun doğumgününü kutluyorduk misafirimiz vardı. Normal bir gün olsaydı gezmeye çıkardık gürültü bitene kadar..

Hatta bitişi de baya gümbürtülü oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…