Sokak dugunleri yasaklanmalı

Polisin bu tarz durumlarda çok yetkisi yokmuş. Her ilde çevre ve şehircilik müdürlüğü bünyesinde desibel ölçüm cihazı ile çalışan kişiler var. Ben onlara ulaştım. Benzer bir durum arka sokağımızdaki restoran açık hava diskosuna dönüşünce başımıza geldi. Bir gece saat 12 de serdar Ortaç bizim evde şarkı söylüyor diye uyandık. O an polisi aradım. Ben uyarırım, o an kısarlar ama sonra yine açarlar dedi. O zaman çevre ve şehircilik personeline ulaştım. Ses yükselince aradım görevliyi, bizim evin önünden desibel ölçümü yaptı, iki gün sonra şikayetime bağlı işletmeye şu kadar ceza kesildiğinde ilişkin kağıt geldi. Bir daha da ses duymadık. Hala diskosuna var ama ses geçirmeyen önlem alındı

Yaşadığım sehirde de bolca yapiliyor. Üstüne bir de silah atılır. Polise sikayet edersin. Biz ordayiz derler ya da dugun yok derler,silah hic yoktur zaten onlara göre. Kac kisi yaralandi bu yorgun mermilerden..

Kucuk bebegi olan bir anne olarak ben de konuya islek bir anayol kenarindaki evden katiliyorum.

Konvoy olayımıza ne demeli. Onca araba aynı anda düttt dütt dütttt ... Öndeki kamyonette dambada dam dam, giy giy saz ekibi.

Motosikletlerin modifiyeli egzozlari sonra. Sanirsin f16 geciyor camin dibinden. Pata pata pata patttttt patttttttt. Saydiriyorum artik ağzıma ne gelirse.

Sürüler halinde gezen köpeklerin gece havlamaları. Abartmıyorum 7-8 köpek. Gece hav hav hav... Benim oğlan da kalkıyor basliyor o da hav hav hav... Yat evlâdım uyu çocuğum. Gitti hav havlar.

Üst katımıza yeni taşınan komşumuz... Aniden bırrrr bırrrrr matkap sesi...

Evin hemen karşısında hastane var. Vivuuu vivuu ambulanslar...

Blogumuz basket ve hali sahanın yanında cilginca bagrisan cocuklar .Nihhhaa ha haa...

Vay arkadaş nasıl yaşamışım bunca gürültünün içinde. Hep çocuk olduktan sonra anladim:)

valla bende sırf sokak düğünü rezaletinden semt değiştirdim taşındıgım yerde olmaz diye düşünüyordum binanın otoparkını kapattılar yine de o düğünü yaptılar sinir oldum ya banane senin düğününden git köyünde yap o da yoksa para biriktir salon tut.

Katılıyorum size, geçen gün dedim yıl olmuş 2019 yeter bu ne ya diye, yaz boyu haftada bir nerdeyse yakınımız da böyle sokak düğünü oldu. Saçmalık başka bir şey değil.

Maalesef her bütçeye göre salon olmasına rağmen hala sokak düğünleri yapılıyor hayır yani durumları yoksa düğünde yapmasınlar benim bebeğim yokken de rahatsız oluyordum bebeğim var daha çok oluyoruz ses alıştırdık ama tabanca sıkanlar oluyor havaya hala. Saygısızlıktan başka bişey değil ve 11 e kadar da olsa izin mutlaka 12 ye kadar devam ediyor.

Bende taa nerde oturmasına rağmen gelip nerde meydan varsa orda düğün yapanlara tav oluyorum
Aynı sokakta oturduğun yakın çevrede oturan olur katlanırsın da diğer türlüsü çekilmez cidden

Sokak düğünü kesinlikle ilkellik. Maddi durumla ilgisi yok, aynı parayı zaten harcıyorlar. Ne hakları var insanları rahatsız etmeye. Özellikle yazın sıcağında hiç çekilmiyor, kapı pencere açık zaten. Migreni olan var, ertesi gün işe gidecek olan var, bebeği olan var. Bu kadar insanın hakkına girip, beddua almak iyi cesaret. Kızım daha küçüktü annemlerde kalıyorduk o zaman çatı katında. Arka sokakda asker düğünü vardı ve tepemize saçma yağdırmışlardı. Polisi aradım düğün dedim direkt "tamam hanımefendi çok şikayet var, biliyoruz orayı müdahale edilecek" demişti. Şimdi bu askerlikten ne hayır görecek giden kişi ,bu kadar negatif enerjiyi üstüne çekip her işi yolunda gidecek mi? Aynı durum evlenenler için de geçerli. Sokak düğünü yapmayı düşünen varsa dikkat etsin. Evrenin enerjisi var, en baştan kötü başlamayın yeni hayatınıza. Ya da evlenin bu şekilde, siz bilirsiniz bir süre bu yoğun negatif enerjiyle uğraşın balayınızda

Özel gün özel bu tip durumlar için tahsis edilmiş yerlerde yapılır hanımefendi.
Mahalle aralarında değil.
Bir de bununla bitse yine iyi.
Havai fişek, maytap, silah.
Asker ugurlamaları bile böyle.
Bir bunlar askere gidiyor sanki.
Bir bunlar evleniyor.
Gecemi mahvetmeye hakları var mı ?
Banane sizin dügün seramoninizden.
Karı-koca çalışıyoruz.
Koca günümüz bunları dinlemekle geçiyor yaz aylarında.
Ben hiç keyif almıyorum mesela.
Saydırıyorum agzıma geleni.
Çocugumuzun uykusu için elalemin dügününe neden sabretsin millet.

Daha once bir sokak dugunu konusunda banlanmistim
Düğün yapmazsa ölecek hastaligina yakalanmis bunlar, ama o kadar bedduayla nasil mutlu olacaklar bilmiyorum.
Yeni belediyecilikten oncelikli iki beklentim var,
1. Sokak hayvanlarinin saglik ve yasam sartlarinin iyilestirilmesi.
2. Her tur sokak eglencesinin yasaklanmasi (dugun, nişan, sünnet, asker ugurlamasi vs)

Bir de yorum sahibi herkesin çok eğlendiğini ve evde oynadığını sanıyormuş nsnsnsma

Hayal dünyası

Halbuki herkes evlerinde toplu halde beddua ve küfür ediyor, haberi yok.

He canım he biz de evde antre de karşılıklı a be kaynana da göbek atıyoruz.

Ben de kültürsüzlük, cahillik, bencillik, vicdansızlık, düşüncesizlik hatta kul hakkı olduğunu düşünüyorum. Hatta cahillikten öte çünkü cahil insan bilmeden yapar ama bunlar bilerek yapıyor. O yüzden buna ahlaksızlık denir.
Bu bencil davranışlar sadece sokak düğününde değil toplumun her alanında var. Mesela bir gün otobüste bir çocuk annesinin yan koltuğunda oturuyor ve bağırarak ayaklarını sallayıp üstüme sürüyor. "canım ayağını sürme" dedim. Annesi de uyardı çocuğu. Ama çocuk ayağını sürmeye devam etti, ben de bir şey demedim tekrar çocuk diye. Elimle üstümü temizledim. Annesi söylenmeye başladı. Ben tepki vermeyince de ses tonunu yükseltti. "sana cevap vermeyeceğim, Allaha havale ediyorum" dedim. Etraftaki insanlar bir anda bana kızmaya başladılar, neye uğradığımı şaşırdım. Niye Allah'a havale ediyorum demişim. Yani arsız olan üste çıkmaya çalışıyor. Çoğu kişi hak hukuk gözetmiyor. Sonra haksızlığa uğrayınca oturup ağlıyorlar. Her insan ateşini kendi hazırlıyor

Ah pelin ah.
Belediyenin daha muhim meseleleri var :)

asfosajkafadf he hepimiz elimizde mendil halay çekiyoruz evde çoluk çocuk.
İlginç.
Eşim direkt sövüyor.
Ben de sövüyorum.
Özel günlerine söverek ortak oluyoruz haberleri yok.

Bir gün de evin önüne taziye çadırı kurmuşlar, soba borusunu da cama doğru takmışlar, arada bir iki metre yok. Üç gün evin içi duman doldu. Evde kuş var, yaşlı var, bebek var. Belediyeyi arıyoruz çadırın yönünü değiştirin diye, gelmiyorlar. Bu de demek? Karbonmonoksitle zehirlenin, umrumuzda değil demek. Başkasına zarar veren insan benim için insan değildir

Benim evin oraya düğün salonu açtı belediye
Yazın salonun kapısı penceresi açık düşünün
Artık çocuklar alıştı para bizde şöhret bizde diye
Tulumba çekiyor evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…