Sokak düğünü mü kaldı?

Çoğunluk üniversite okumuştur sanıyorum hiç mi sosyoloji, iktisat görmediniz, hadi üniversiteye gitmediniz TV falan izlemediniz mi? Kitaplarda da mı geçmedi? Varoş, getto, slum, köy, kent kavramlarının bahsedildiğiniz duymadınız mı? Almanya’da da Türk gettoları, varoşları var. Hâlâ diyor ki hakaret ediyorsunuz, hayır o sizin kompleksinizin tezahürü, bu kültürdeki insanların davranışları bunlar diyoruz. Varoşlardan, gecekondulardan gelmişler, yaşamlarına, davranışlarına olduğu gibi kentlerde de devam ettiriyorlar, entegre olamıyorlar diyoruz. Rahatsızlık veriyorlar diyoruz, hakları görüyorlar;ama kimsenin öyle bir hakkı yok diyoruz. Normal toplu yaşama kültürü olan insanlarız. Ben apartman yöneticisiyim, apartmanlarımda belli bir saatten sonra süpürge, çamaşır makinesi açmıyoruz, kapı önünde ayakkabı bırakmıyoruz, halı silkelemek yasak. Kurallara uyuyoruz çünkü kaç katlı apartmanda kimse kimseye rahatsızlık veremez, müstakil ev ya da gecekonduda değiliz. Gerçekten ana dilde okuma anlama yetisi önemli.
Valla bu yorum alkışlanır.
İnsanlar sanıyor ki parası olmayana varoş diyoruz,hallerine acıyalım,bırakalım yapsınlar.

Salon tutmadım kapı önünde düğün yaptım diye varoş mu oldum şimdi. Kendinizi neden bu kadar yukarda görüyorsunuz ?
Varoş bir hareket yapmışsınız, evet. Şehir disinda yasasaniz bu kabul edilebilirdi, şehrin ortasında olunca olmuyor.

Çelişmiyor aslında gayet netim bu konuda. Ama gerçekten uzun uzun yazmaya üşeniyorum. Kısa cevaplarla da kendimi anlatamıyorum. 🤷🏻‍♀️ Her neyse anlayan anlasın anlamayan da çeliştiğimi düşünsün🤷🏻‍♀️
Anlama meselesi değil ki bence yorumlarınız da ayan beyan belli zaten.

Ben rahatsız olmam bizde ayda 1 terasınizda müzik açik belli bir saate kadar eğleniyoruz bi sokak düğünü sesi olmuyor tabi ama napicam eğlenmicek miyim evet varoşum
Sen rahatsız olmuyorsunuz başkası oluyordur. Ben çok rahatsız oluyorum mesela ya da sınava hazırlananlar, bebeği, hastası olanlar, nöbete gidecek olanlar ya da sadece sesten rahatsız olanlar.

Ben rahatsız olmam bizde ayda 1 terasınizda müzik açik belli bir saate kadar eğleniyoruz bi sokak düğünü sesi olmuyor tabi ama napicam eğlenmicek miyim evet varoşum
Mesele sizin rahatsız olup olmamanız değil. Aynısını yapınca rahatsız olamazsınız zaten. Mesele komşularınızın ne düşündüğü. Eğlenmek için birçok yer var ama size anlatmak mümkün değil yoksa kimse eğlenmeyin demiyor 🙅‍♀️
Allah varoş komşudan korusun hepimizi.

Benim eğlencemden başkaları rahatsız oluyorsa o eğlence değildir.
Annem kemoterapi almıştı.Çok kötüydü.Karşı apartmanda aynı balkon hizasında insanlar geç saatlere kadar yüksek müzikle eğlendiler.Annem uyuyamadı.Ağrıdan mahvoldu.Bu mu eğlence?

Yani düğün salonları pahalı.Durumu yoksa yapıyordur.Sonucta 1 kez oluyor içinde ukte kalabilir.Ben bir sürü kişi tanıyorum yokluktan düğün yapamayan gelinlik giyemeyen.Sonra bir şekilde kendilerini toparlamış oluyorlar sünnet düğünü yaptılar gelinlik gibi elbiseler giydiler.Yani ses rahatsız edici geç saate kadar kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ama kararında izin aldıkları sürece kimseninde karışmaya hakkı yok bence.Size göre varoş olan birsey başkası için unutulmaz bir gece olabiliyor.

Yani düğün salonları pahalı.Durumu yoksa yapıyordur.Sonucta 1 kez oluyor içinde ukte kalabilir.Ben bir sürü kişi tanıyorum yokluktan düğün yapamayan gelinlik giyemeyen.Sonra bir şekilde kendilerini toparlamış oluyorlar sünnet düğünü yaptılar gelinlik gibi elbiseler giydiler.Yani ses rahatsız edici geç saate kadar kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ama kararında izin aldıkları sürece kimseninde karışmaya hakkı yok bence.Size göre varoş olan birsey başkası için unutulmaz bir gece olabiliyor.
Yooo, bir kez olmuyor, bir yaz içinde bilmem kaç düğün olabiliyor. Ve milletin unutulmaz gecesi bizim neden umurumuzda olsun? Benim için asla dinlemeyeceğim tarzda oyun havaları ile işkence çekmekten ibaret oluyor ancak. Ertesi sabah işe gidecek olan için hiç de unutulmaz bir gece olmuyor.

Bebegimin atak haftasinda araliksiz 2 saat agladigi gun sokakta dugun vardi. Uyutuyorum, uyaniyor. Ben uykusuz bebek uykusuz cok kotu bir gundu. Bebegi uyutup kendimde uyuyorum, gece kalkip emziriyorum. Onlar eglenmek istiyorsa bende uyumak istiyorum.Asla anlayisla karşılaşamıyorum. Yanyana 5iz apartman dikmişler 25 daire yapiyor. Karsimdaki apartmanda ayni sekilde. 50 evde hasta, yasli, bebek yok mu? Koyde herkesin bahcesi var, bu kadar ses gitmiyor kimseye, koy dugunude gordum. Boyle bi hakkin verilme sebeni "önüne gecilememesi", normal olmasi degil. Zirt pirt polis geliyor, dugun sahibiyle kavga gurultu, dagitamiyor, tutuklayamiyor. Mecbur izin veriliyor.

Bizim burda genelde davul zurnali düğün olur. Şahsen davul zurna çok rahatsız etmiyor, kulak tırmalamıyor ama şu orkestrali düğünler beni mahvediyor.
Geçen ay kvlerdeydik mahallede düğün vardı 12ye kadar orkestra çaldı sesi de sona vermişler. Gercekten inanılmaz rahatsiz oldum. Tamam düğününü yap ama o kadar da ses açma be kardeşim bana ne senin düğününden evin içinde çalıyordu sanki. 😒

Sokakta dugun yapan kitle ayni zamanda toplum icinde nasil yasayacagini bilmeyen kitle. Bu insanlarin oldugu yerlere bakin kapi onunde mutemadiyen kufur, kiyamet, bagiris cagiris vardir, gece gunduz dinlemezler. Balkondan hali silkeler, 4.kattaki camlarini hortumla yikar. Asla dinlemez ustelik agresif olurlar. Hic sasmaz bu, gozlemleyin goreceksiniz. Belli bir kesim apartmanda nasil yasayacagini bilmiyor, alistigi hayati sehirde de yasamaya calisiyor. Bunlar benim komsularim. Oyle "varos" bir semtte de yaşamıyorum, merkezdeyim, metro avm hastane hersey 5-10dk mesafede. 70mt2 evlerin 2.5milyona satildigi, 5-6bin kirasi oldugu yerden bahsediyorum, Bu bambaska bir yasam tarzi, maddiyatla alakasi yok. Maddiyatla alakali olsa burada yasayamazlar bile. Tamamen zihniyetle alakali

Sokakta dugun yapan kitle ayni zamanda toplum icinde nasil yasayacagini bilmeyen kitle. Bu insanlarin oldugu yerlere bakin kapi onunde mutemadiyen kufur, kiyamet, bagiris cagiris vardir, gece gunduz dinlemezler. Balkondan hali silkeler, 4.kattaki camlarini hortumla yikar. Asla dinlemez ustelik agresif olurlar. Hic sasmaz bu, gozlemleyin goreceksiniz. Belli bir kesim apartmanda nasil yasayacagini bilmiyor, alistigi hayati sehirde de yasamaya calisiyor. Bunlar benim komsularim. Oyle "varos" bir semtte de yaşamıyorum, merkezdeyim, metro avm hastane hersey 5-10dk mesafede. 70mt2 evlerin 2.5milyona satildigi, 5-6bin kirasi oldugu yerden bahsediyorum, Bu bambaska bir yasam tarzi, maddiyatla alakasi yok. Maddiyatla alakali olsa burada yasayamazlar bile. Tamamen zihniyetle alakali

Milletteki stres ve sinir korkutucu. Hani ambulansa ve ambulans ekibine zarar vermek niyetin o ayri, ama kendi kafani iki kere cama carpmak neyin kafasi hic bilmiyorum. Yani Allah herkesi böylelerden korusun. Cok yazik
Genel anlamda hersey korkutucu
Rabbim gidiş hati hayırlı eylesin ama hiç oyle gorunmuyo

Back
X