Sokak düğünü mü kaldı?

Başkasını rahatsız ederek eğlenmeye anlam veremiyorum. Hastası, çocuğu, işi gücü olan bir dünya insan var. Aman eğlensinler kafasında değilim ben maalesef. Gürültüde ne uyuyabilirim ne ders çalışabilirim. Bir gecemi yediler bence bu kul hakkı🙁 devletin izin vermesi de doğru değil bence. Dün polisi aradığımda 23:15 ti izinleri var 12 ye kadar demediler hemen ekip gönderiyoruz dediler. Gerekirse belediyeye de şikayet etmeyi düşünüyorum. Siz de sabrediyorum demişsiniz kimse kimseye sabretmek durumunda değil. Başkasının özgürlüğünü kısıtladığınız yerde sizin ki de bitmeli benim düşüncem.
Evet haklısın ama yasak değil işte maalesef. Saat aşımı olduğu zaman bile adam gibi bi ceza falan da verilmiyor ki. Ama işte yasal olarak hakları varsa ve bunu kullanıyorlarsa kendi kendime kızsam ne sövsem ne. Boşuna sinirlerimi yıprattığımla kalıyorum. O yüzden kapatıyorum bütün pencereleri kapıları öylece bekliyorum. Bir de zaten dikkat ettin mi bilmiyorum konunun başında bile varoş kelimesine takıldım ben. 💁🏻‍♀️

Evet haklısın ama yasak değil işte maalesef. Saat aşımı olduğu zaman bile adam gibi bi ceza falan da verilmiyor ki. Ama işte yasal olarak hakları varsa ve bunu kullanıyorlarsa kendi kendime kızsam ne sövsem ne. Boşuna sinirlerimi yıprattığımla kalıyorum. O yüzden kapatıyorum bütün pencereleri kapıları öylece bekliyorum. Bir de zaten dikkat ettin mi bilmiyorum konunun başında bile varoş kelimesine takıldım ben. 💁🏻‍♀️
Evet zaten dedim benim düşüncem bence varoşluğun dibidir dün gece bana yaşattıkları.
Ben sabredicem, cezası yok devlet izin veriyor durumunda değilim. Gerekli yerlere şikayetimi yaparım. Dediğim gibi aradığımda polis bana izinleri var vs de demedi ayrıca. Saat 12 de değildi.

12 kabul edilebilir bir saat dilimi değil. Sokakta milletin evine duyulacak şekilde müzik açmak kabul edilebilir değil.
Ertesi gün çocuğunuzun üniversite sınavı olduğunu hayal edin. O zaman da insanlar eğlenmesin mi diyebilecek misiniz?
Ya da en ufak gürültüde sıçrayan bebeğiniz olduğunu hayal edin. Ya da hasta ve yaşlı ebeveyniniz olsa mesela?
En rahat olmanız gereken yer evinizdir. Gün içinde zaten yeterince ses duyuyorsunuz, akşamları huzur istemek hakkınız değil mi?
Benim penceremin altı çimenlik bir alan. Birileri park zannetmiş herhalde, bu yaz gelip gelip termosta çayı da alıp sohbete başladılar. Siteden bile değiller yani. Çıktım uyardım, millet eğlensin diye ben pencerem açık oturamayacak mıyım? Kimsenin evinin dibinde gürültü yapamazsınız, yapmamalısınız.

Haklısın. Ya aslında birisi okumadan etmeden yorum yapıyor bazı üyeler de onun peşinden geliyor. Halbuki okusalar anlayacaklar ama 🤷🏻‍♀️

Tam da konuyla alakali bir söz geldi aklıma 👍

anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az 🤣

Evet zaten dedim benim düşüncem bence varoşluğun dibidir dün gece bana yaşattıkları.
Ben sabredicem, cezası yok devlet izin veriyor durumunda değilim. Gerekli yerlere şikayetimi yaparım. Dediğim gibi aradığımda polis bana izinleri var vs de demedi ayrıca. Saat 12 de değildi.
Polislerden sonra bitti mi düğün? Geçen bizim buraya da gelmiş polisler ama devam etti düğün

Bugün sosyal medyada ambulansa kafa atani.gördüm. yani caydirici birsey yok galiba🙈
Yanlış hatırlamıyorsam sen Almanyada yasiyodun demi pamukanne :)
Şaşırdıkmi bu duruma
Ben bu yaz hastanede doktor maske tak dedi diye saldıran bir baba gördüm :)

Salon tutmadım kapı önünde düğün yaptım diye varoş mu oldum şimdi. Kendinizi neden bu kadar yukarda görüyorsunuz ?
Kendimizi yukarıda görmüyoruz. Bakın anlar mısınız bilmiyorum öğretmen arkadaşlarım anlayacaktır. Ölçme değerlendirme derslerimizde 2 tür ölçek vardır. Sınıflama ve sıralama.
Sıralama. Belli bir özelliğe göre sıralamaktır. Yani sizin dediğinize göre biz varoş diyerek onları aşağıda görüyoruz. Hayır yanlış. Varoşluk bir sıralama belirtmez. Sınıflama ölçeğidir. Ve bu sebeple aynı kademedeyiz ama varoş olup toplum içinde uyum sağlayamayanlar ve varoş olmayıp uyum sağlayanlar olarak ayrılıyor.
TEKRAR EDİYORUM
Sıralama değil sınıflama. Bu yüzden sıralama olmadığı için kendimizi daha yüksekte görme ihtimalimiz yok. Çünkü varoşluk bir seviye sıralama belirtisi değildir. Sadece tanımlama dolayısıyla sınıflamadır.

Ve evet kapı önünde yaparsanız varoş oldunuz. Çünkü kapı önü düğün yapmak için değildir.

12 kabul edilebilir bir saat dilimi değil. Sokakta milletin evine duyulacak şekilde müzik açmak kabul edilebilir değil.
Ertesi gün çocuğunuzun üniversite sınavı olduğunu hayal edin. O zaman da insanlar eğlenmesin mi diyebilecek misiniz?
Ya da en ufak gürültüde sıçrayan bebeğiniz olduğunu hayal edin. Ya da hasta ve yaşlı ebeveyniniz olsa mesela?
En rahat olmanız gereken yer evinizdir. Gün içinde zaten yeterince ses duyuyorsunuz, akşamları huzur istemek hakkınız değil mi?
Benim penceremin altı çimenlik bir alan. Birileri park zannetmiş herhalde, bu yaz gelip gelip termosta çayı da alıp sohbete başladı. Siteden bile değiller yani. Çıktım uyardım, millet eğlensin diye ben pencerem açık oturamayacak mıyım? Kimsenin evinin dibinde gürültü yapamazsınız, yapmamalısınız.
İllaki bir yaptırımı vardır araştırmadan devlet izin veriyor dememek lazım bence. Bazı belediyeler vermiyor diyenler var. Madem izin veriyor polis bana neden hemen ekip gönderelim desin. Tam bilmiyorum detaylarını araştırmak lazım.

Türkiye'de adalet sadece kadın ismi.
Sen anla gerisini :-)
Yemin edim düşünüyorum bende, neymiş bu kadın ismi diye
Ayşe Fatma Hayriye... Amaaan adalet diyomus ya kız dedimmm 😂😂
Ben maalesef Türkiyede adaletin ne olduğunu bu yaz çok iyi anladım :(
Icler acısı....

Yemin edim düşünüyorum bende, neymiş bu kadın ismi diye
Ayşe Fatma Hayriye... Amaaan adalet diyomus ya kız dedimmm 😂😂
Ben maalesef Türkiyede adaletin ne olduğunu bu yaz çok iyi anladım :KK43:
Icler acısı....
Her şey olması gerektiği gibi olsa inan bu konu bile açılmazdı da işte 🤷🏻‍♀️

Polislerden sonra bitti mi düğün? Geçen bizim buraya da gelmiş polisler ama devam etti düğün
Bitmedi tekrar aradım sonrasında bitti.
Bitmeseydi tekrar tekrar arıycaktım.
2. aradığımda da ekip gelmedi mi hemen kontrol ediyoruz dediler. Boyun eğdikçe insanlar eğitilemez.

İllaki bir yaptırımı vardır araştırmadan devlet izin veriyor dememek lazım bence. Bazı belediyeler vermiyor diyenler var. Madem izin veriyor polis bana neden hemen ekip gönderelim desin. Tam bilmiyorum detaylarını araştırmak lazım.
Valla yaşadığımız çağın gereklerine uymayan bir uygulama. Nasıl ki sokak aralarında kurban kesimini yasakladılar, sokak düğününü de yasaklamalılar.

Gelen hafta ekip bizim sokağa da geldi. Baktı izinleri var diye gitti.

Bitmedi tekrar aradım sonrasında bitti.
Bitmeseydi tekrar tekrar arıycaktım.
2. aradığımda da ekip gelmedi mi hemen kontrol ediyoruz dediler. Boyun eğdikçe insanlar eğitilemez.
Bizde 1 kez gelmişler sonrasında gelen giden olmadı. 12 gibi bitti zaten

Back
X