Aynı şey benim de başıma gelebilir. Ama ben dayılarıma amcama gidip bi odanızı verin demem. Elim ayağım tutuyor. Okulum var. İlgi alanımda iş bulamazsam gerekirse tuvalet temizlerim. Çalıştığım yerden kalacak yer isterim gerekirse bi sandalyede günlerce uyurum. Kalacak yer asla, çünkü karşı tarafa vereceğiniz huzursuzluğu düzeltemezsiniz. En kötü borç istenir. Ondan da rahatsız olursan faiziyle ödersin. Ben konu sahibinin düşüncesinin vicdansızlık olduğunu asla düşünmüyorum. Ayrıca illa kalmak istenecekse genç nesilden değil kuzenlerin anne/babalarından istenir. Konu sahibinde kalacağına annesinde kalsınlar. Kuzene kadar anne baba kardeş eş ve en yakın arkadaş vardır. Bunlardan beklenebilir. Ama bunlar destek olmuyorsa başkasından da barınak istenmez. Borç istenir. Başkasının evine gidip kalınır mı ya. Bunun yemeği var banyosu var gecesi var gündüzü var. Çok rahatsız edici. Ne başkasına yük olmak isterim ne de başkası bana olsun. Neden borç alsın kendikendine hayat kursun düşüncesini savunmuyorsunuz anlamadım. Sığınmacılığa ne meraklısınız. Hayatını ne kadar sürede kuracak o kadın? Gidecek iş arayacak çocuğuna günlerce belki haftalarca siz mi bakacaksınız. Kapınız açıkmış size sığınsın madem, hepinizde birer hafta kalsın bakalım. Vicdanınız rahat eder. Benim 30 küsür kuzeni var. Samimi olduklarıma bile gidip kalmaya utanırım. Gidersiniz, yüzünüze güler ama kimse evinde kalanla rahat edemez. Sadece rahat etmek değil daha bir sürü sorun... Sığınmacılıktan ziyade daha mantıklı çözüm aramaya bakmalı. İş için çevrene söylersin. Bi göz bir yerde kalması için bor verirsin. Vs. Ben size sagı duyuyorum ama sizin gibi düşünmüyorum. Sizden de çok daha merhametliyim. Hem de saflık derecesinde. Ama sizin yaklaşımınız farklı. Sığınmacı...
İş bulamazsa git diyebilir misiniz? Benim esas sorunum bu. İş bulamıyor, sonra? Hadi seni kadın sığınma evine mi yerleştirelim diyeceksiniz? Ben evime alacağım insanın ne kadar sorumlu davranacağına güvenemem. Bu yüzden ev konusuna karşıyım. Annem bir öğrenciyi kalacak yeri yok diye eve almıştı. Kaç gün kaldı tahmin edemezsiniz, kafasına göre girip banyo yapmalar bilmemneler. Bundan bahsediyorum. Tamam kadın mağdur. Ama eve alırsanız iş beğenmez. Almazsanız ilk bulduğu işe girer.
Merhameti de vicdansızlık diyenlere yazdım. Siz yazdınız mı bilmiyorum.
Aynı şey benim de başıma gelebilir. Ama ben dayılarıma amcama gidip bi odanızı verin demem. Elim ayağım tutuyor. Okulum var. İlgi alanımda iş bulamazsam gerekirse tuvalet temizlerim. Çalıştığım yerden kalacak yer isterim gerekirse bi sandalyede günlerce uyurum. Kalacak yer asla, çünkü karşı tarafa vereceğiniz huzursuzluğu düzeltemezsiniz. En kötü borç istenir. Ondan da rahatsız olursan faiziyle ödersin. Ben konu sahibinin düşüncesinin vicdansızlık olduğunu asla düşünmüyorum. Ayrıca illa kalmak istenecekse genç nesilden değil kuzenlerin anne/babalarından istenir. Konu sahibinde kalacağına annesinde kalsınlar. Kuzene kadar anne baba kardeş eş ve en yakın arkadaş vardır. Bunlardan beklenebilir. Ama bunlar destek olmuyorsa başkasından da barınak istenmez. Borç istenir. Başkasının evine gidip kalınır mı ya. Bunun yemeği var banyosu var gecesi var gündüzü var. Çok rahatsız edici. Ne başkasına yük olmak isterim ne de başkası bana olsun. Neden borç alsın kendikendine hayat kursun düşüncesini savunmuyorsunuz anlamadım. Sığınmacılığa ne meraklısınız. Hayatını ne kadar sürede kuracak o kadın? Gidecek iş arayacak çocuğuna günlerce belki haftalarca siz mi bakacaksınız. Kapınız açıkmış size sığınsın madem, hepinizde birer hafta kalsın bakalım. Vicdanınız rahat eder. Benim 30 küsür kuzeni var. Samimi olduklarıma bile gidip kalmaya utanırım. Gidersiniz, yüzünüze güler ama kimse evinde kalanla rahat edemez. Sadece rahat etmek değil daha bir sürü sorun... Sığınmacılıktan ziyade daha mantıklı çözüm aramaya bakmalı. İş için çevrene söylersin. Bi göz bir yerde kalması için borç verirsin. Vs. Ben size sagı duyuyorum ama sizin gibi düşünmüyorum. Sizden de çok daha merhametliyim. Hem de saflık derecesinde. Ama sizin yaklaşımınız farklı. Sığınmacı...
bu konudan şu sonucu çıkardım,Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin,anne-babasına bile..bazı yazılanları görünce tam anlamıyla ürktüm...
Aynı şey benim de başıma gelebilir. Ama ben dayılarıma amcama gidip bi odanızı verin demem. Elim ayağım tutuyor. Okulum var. İlgi alanımda iş bulamazsam gerekirse tuvalet temizlerim. Çalıştığım yerden kalacak yer isterim gerekirse bi sandalyede günlerce uyurum. Kalacak yer asla, çünkü karşı tarafa vereceğiniz huzursuzluğu düzeltemezsiniz. En kötü borç istenir. Ondan da rahatsız olursan faiziyle ödersin. Ben konu sahibinin düşüncesinin vicdansızlık olduğunu asla düşünmüyorum. Ayrıca illa kalmak istenecekse genç nesilden değil kuzenlerin anne/babalarından istenir. Konu sahibinde kalacağına annesinde kalsınlar. Kuzene kadar anne baba kardeş eş ve en yakın arkadaş vardır. Bunlardan beklenebilir. Ama bunlar destek olmuyorsa başkasından da barınak istenmez. Borç istenir. Başkasının evine gidip kalınır mı ya. Bunun yemeği var banyosu var gecesi var gündüzü var. Çok rahatsız edici. Ne başkasına yük olmak isterim ne de başkası bana olsun. Neden borç alsın kendikendine hayat kursun düşüncesini savunmuyorsunuz anlamadım. Sığınmacılığa ne meraklısınız. Hayatını ne kadar sürede kuracak o kadın? Gidecek iş arayacak çocuğuna günlerce belki haftalarca siz mi bakacaksınız. Kapınız açıkmış size sığınsın madem, hepinizde birer hafta kalsın bakalım. Vicdanınız rahat eder. Benim 30 küsür kuzeni var. Samimi olduklarıma bile gidip kalmaya utanırım. Gidersiniz, yüzünüze güler ama kimse evinde kalanla rahat edemez. Sadece rahat etmek değil daha bir sürü sorun... Sığınmacılıktan ziyade daha mantıklı çözüm aramaya bakmalı. İş için çevrene söylersin. Bi göz bir yerde kalması için borç verirsin. Vs. Ben size sagı duyuyorum ama sizin gibi düşünmüyorum. Sizden de çok daha merhametliyim. Hem de saflık derecesinde. Ama sizin yaklaşımınız farklı. Sığınmacı...
benım halamın kızı kaçarak evlenmişti sımdı 2 cocugu varken boşanmış
cocugu mahkeme babasına vermiş. halamın kızı kaçarak evlendıgı için ve babası
kucuklugunden beri bunları dovdugu için eve dönemiyor.
babası işkence yapan biri ve halam emekli oldugu halde ona 1 kuruş vermeden hakkını yiyen kötü bir baba.
(yani oraya gidemez) şimdi bu kız sokakta kalmış. annemleri aramış yalvarmış baana 1 oda verin çalışırım diye.
ama annem abimle kaldıgı ıcın orasıda olmaz
hamileyim kafaya taktım dun gece uyuyamadım allah kımseyı bu duruma düşürmesin.
sizce ne yapmalı ben yanıma almak istemiyorum.
cesaret edemıyorum
ama düşene tekme atıyormuşum gibi gelıyor sizce yapmam gereken görev ne?
lütfen bana akıl verin.
vicdan azabı cekmek ıstemıyorum
halan ne diyor bu duruma yazmış bir üye.
cevap= halama haber verdırmıyormuş kız anneme arama demiş ama annem gızlıde olsa arayacak.
Siz ne mübarek, özgüveni tavan yapmis, empatik bir kisiymissiniz ki, ben olsam söyle yaparim
böyle yaparim diye resmen ahkam kesmissiniz.
Basiniza gelmedigine göre tam anlamiyla anlamaniz mümkün degil, ben olsam ile baslayan cümleler kurmakla olmuyor zira.
Ne yasadigini ancak kisinin kendisi bilir, digerleri ise ancak tahmin eder.
Herkesin kisiligi, egitimi, hayata bakisi, dayanma ve direnme derecesi farkli farklidir.
Siz cok güclüymüssünüz, merhametliymissiniz ne güzel, sizin artiniz.
Ama konumuz sizin mübarek zatiniz degil.
Sözkonusu bayan su veya bu nedenden dolayi zor durumda ve sizin kadar muhtesem degil.
Su durumda yapilacak en mantikli sey, bayani devlet tarafindan veya vakiflarca kurulmus bir
kadin siginma evine yerlestirmek. Ki o mantikli seyi biz sayfalar önce önerdik zaten.
Ya da aile icinde para toplayip bayanin is buluncaya kadar gecimini idame etmesini
saglamak.
sen kuzensin ama annen hala.yani yeğeni ya evlat yarısı nasıl bu kadar duyarsız.abiniz olursa olsun.o da onun kuzeni.sizin eşiniz yabancı ama abiniz onun kuzeni neden orada kalamasın ki?
babanız yok anladığım kadarıyla hem annenize bir can yoldaşı olur.işe girer,nafakası olur,taş çatlasa kalacağı 1 yıldır sonra ya ayrı eve çıkar ya da hayırlı bir kısmeti çıkarsa evlenir.aynı duruma siz de düşübilirdiniz.bence onu sığınma evine falan bırakmayın,o psikolojiyi o yalnızlığı düşünebiliyor musunuz?ben sizinle yaşamasını pek uygun bulmadım hani 1 ay falan olabilir de sonuçta evde eşiniz var ama annenizin evi uygun lütfen annenizi ikna edin.en azından sevap için yapsın ya bu hale mi geldik?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?