sokakta kalmış bir kadın

sahsen benim hala kizim sokakta kalsa ben bir saniye dusunmem
ama herkesin akrabalik bagi farkli tabi
hemen bir ev kurmak belki zor olur ama en kotu ihtimal bir pansiyon tarzi bir yer vardir elbet
akrabalar para bulusuturup 1 2 ay bir pansiyona yerlestirip
o arada yatili yardimci bakici arayan cok insan var oyle bir is bulmasina yardim edin bence
kuzeninizi bu zor durumda siginma evine yerlestirmeyi dusunmeyin bence

Aynı şey benim de başıma gelebilir. Ama ben dayılarıma amcama gidip bi odanızı verin demem. Elim ayağım tutuyor. Okulum var. İlgi alanımda iş bulamazsam gerekirse tuvalet temizlerim. Çalıştığım yerden kalacak yer isterim gerekirse bi sandalyede günlerce uyurum. Kalacak yer asla, çünkü karşı tarafa vereceğiniz huzursuzluğu düzeltemezsiniz. En kötü borç istenir. Ondan da rahatsız olursan faiziyle ödersin. Ben konu sahibinin düşüncesinin vicdansızlık olduğunu asla düşünmüyorum. Ayrıca illa kalmak istenecekse genç nesilden değil kuzenlerin anne/babalarından istenir. Konu sahibinde kalacağına annesinde kalsınlar. Kuzene kadar anne baba kardeş eş ve en yakın arkadaş vardır. Bunlardan beklenebilir. Ama bunlar destek olmuyorsa başkasından da barınak istenmez. Borç istenir. Başkasının evine gidip kalınır mı ya. Bunun yemeği var banyosu var gecesi var gündüzü var. Çok rahatsız edici. Ne başkasına yük olmak isterim ne de başkası bana olsun. Neden borç alsın kendikendine hayat kursun düşüncesini savunmuyorsunuz anlamadım. Sığınmacılığa ne meraklısınız. Hayatını ne kadar sürede kuracak o kadın? Gidecek iş arayacak çocuğuna günlerce belki haftalarca siz mi bakacaksınız. Kapınız açıkmış size sığınsın madem, hepinizde birer hafta kalsın bakalım. Vicdanınız rahat eder. Benim 30 küsür kuzeni var. Samimi olduklarıma bile gidip kalmaya utanırım. Gidersiniz, yüzünüze güler ama kimse evinde kalanla rahat edemez. Sadece rahat etmek değil daha bir sürü sorun... Sığınmacılıktan ziyade daha mantıklı çözüm aramaya bakmalı. İş için çevrene söylersin. Bi göz bir yerde kalması için borç verirsin. Vs. Ben size sagı duyuyorum ama sizin gibi düşünmüyorum. Sizden de çok daha merhametliyim. Hem de saflık derecesinde. Ama sizin yaklaşımınız farklı. Sığınmacı...

Son düzenleme:

siginmaci ne ya ??? herkes sizin gibi ayaklarinin uzerinde duramiyor belki,tuvalet temizlerim diyorsunda tvde haberlerde hic mi izlemiyorsun tanimadigi bir yerde helede kimsesiz oldugunu ogrenirlerse kimin basina ne gelecegi belli olmaz kalacak akrabam varsa ben olsam en azindan bir yer bulana kadar kalirim ne var yani bugun ona yarin bana hic belli olmaz dost dedigin boyle gunlerde belli olur yiyecegi bir tabak yemek borc alip ne yapacak hele ki boyle durumda olan birine kim borc verir geri odermi odemezmi diye dusunur onu bile vermez belki kimse sizin merhametinizi sorgulamadi ayrica...biz omur boyu kalsin demiyoruz ama bir sure idare edilebilir bence farzetsinki misafirlige gelmis gelen misafire gelmemi diyorsunuz siz herkesin hayati farkli tabi bakis acilarida farkli ama insan caresiz olunca ne yapsin simdi kalacak bir yeri yoksa sizin tabirinizle siginmaci olmasin diye sokaklardami yatsin basina ne gelecek kim bilir ALLAH KORUSUN...

İş bulamazsa git diyebilir misiniz? Benim esas sorunum bu. İş bulamıyor, sonra? Hadi seni kadın sığınma evine mi yerleştirelim diyeceksiniz? Ben evime alacağım insanın ne kadar sorumlu davranacağına güvenemem. Bu yüzden ev konusuna karşıyım. Annem bir öğrenciyi kalacak yeri yok diye eve almıştı. Kaç gün kaldı tahmin edemezsiniz, kafasına göre girip banyo yapmalar bilmemneler. Bundan bahsediyorum. Tamam kadın mağdur. Ama eve alırsanız iş beğenmez. Almazsanız ilk bulduğu işe girer.

Merhameti de vicdansızlık diyenlere yazdım. Siz yazdınız mı bilmiyorum.

Merhameti de vicdansızlık diyenlere yazdım. Siz yazdınız mı bilmiyorum.

iyi kotu bir is bulunabilir bence kalici olmayacagini oda bilir sonucta ev ev ustune olmaz,
seni siginma evine yerlestirelim demezsiniz ama en azindan 1 ev tutulabilir,
yani aileler oturur konusur bir caresine bakilir ailesi duyar elinde sonunda,
benim bahsettigim simdiki zaman,kadin suan nerde kaliyor konu sahibi bi bize dogru duzgun cevaplar vermedi ki,
tahminle yorum yapiyoruz,ben sana vicdansizsin demedim ama aklimdanda gecmedi degil,
kuzen dedin kardes degil dedin kuzen elalem degilki kardes sayilir oda...

sığınmacı mı o kadar yazdıklarımdan onu mu çıkardınız

kocasıyla boşanmış ailesine gidemiyor kalacak yeri yokken o şokun üstüne nasıl hemen iş bulacak

öyle hayat tuvalet temizlerimle geçmez ne kadar para alacakta kendi geçinecek

hem evine kabul etmeyen birisi borç para mı verecek yapmayın Allah aşkına

o borç paraları tuvalet temizleyerek mi ödeyecek

evini açmayan birisi cebini hiç açmaz arkadaşım

evde yiyeceği bi yemek bi yatacak yer o kadar bi senelerce otursun birlik yaşasınlar demedik ki

1 hafta bilemedin 10 gün ne evi eskir nede yiyecekleri azalır

sadece konu sahini değil annesi alabilir

gece evine giden kızlara bile ne yapıldığını çok iyi biliyoruz değil ki çalıştığı yerde kalsın

kapı önünden çocuk kaçırılan bi yer burası sokakta kalması çok acı gerçekten

üzgünüm ama bu kadar planlar yapan birisi de saflık derecede merhametliği olamaz

he bizde evinde kalsın ilk evin tapusunu alsın sonra da yavaş yavaş kocasını alsın dedik sanki

bu konudan şu sonucu çıkardım,Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin,anne-babasına bile..bazı yazılanları görünce tam anlamıyla ürktüm...

Son düzenleme:
ailesinin yanına gider bence eninde sonunda..
başkasında kalsa bile bir süre sonra istenmeyecektir. iş bulsa tek başına geçinebilecek ev tutabilecek kadar bir işi herkes bulamayabilir ve bir de çocuklar var.
zor bir durum Allah yardımcısı olsun. şu an için en uygun annenizin yanına alması bence.

Allah kimseyi kendinden başkasina muhtac etmesin AMİN.

Benim halamin kizi sokakta yaticak, bende almak istemiyorum ama vicdan azabida cekmek istemiyorum diye muhasebe yapicam. Ne günlere kalmisiz, ne hallere düsmüsüz.
Biz etrafimizdakilere bile merhamet etmessek, Allahtan merhamet beklemeye
utanmayacakmiyiz??

Herkesin basina gelebilecek bir durum (Allah korusun).

Peygamber efendimiz (s.a.v.), komşusu aç'ken tok yatan bizden degildir demiş.
Siz kuzeninizin hem aç hem sokakta yatmasina göz yumuyorsunuz.

Allah yardimcisi olsun.

uzaktan akıl vermek çok kolay tuvalet temizlerim onu yaparım bunu yaparım bilmemne... ya arkadaşım bide bunun manevi tarafı var kadına okadar felaketin üstüne akrabalarından kimse destek vermiyosa yazık derim ben

Siz ne mübarek, özgüveni tavan yapmis, empatik bir kisiymissiniz ki, ben olsam söyle yaparim
böyle yaparim diye resmen ahkam kesmissiniz.
Basiniza gelmedigine göre tam anlamiyla anlamaniz mümkün degil, ben olsam ile baslayan cümleler kurmakla olmuyor zira.
Ne yasadigini ancak kisinin kendisi bilir, digerleri ise ancak tahmin eder.
Herkesin kisiligi, egitimi, hayata bakisi, dayanma ve direnme derecesi farkli farklidir.
Siz cok güclüymüssünüz, merhametliymissiniz ne güzel, sizin artiniz.
Ama konumuz sizin mübarek zatiniz degil.
Sözkonusu bayan su veya bu nedenden dolayi zor durumda ve sizin kadar muhtesem degil.

Su durumda yapilacak en mantikli sey, bayani devlet tarafindan veya vakiflarca kurulmus bir
kadin siginma evine yerlestirmek. Ki o mantikli seyi biz sayfalar önce önerdik zaten.

Ya da aile icinde para toplayip bayanin is buluncaya kadar gecimini idame etmesini
saglamak.

yazık kadına canım eşine söyle bir yere yerleşene kadar misafir edebilirsin yada eline harçlık verebilirsin .işe girmesine yardımcı olabilirsin canım çok büyük sevap...
az önce eşimle telde konuştum komşu kadın var çocukları bakmıyomuş kadın açlıktan mahvolmuş eşimle arkadaşı hastaneye götürdüler.allah o evlatlarına vijdan versin..düşene bir tekmede biz vurmamalıyız..elinden geldiğince yardımcı ol..yarın öbür gün önüne gelir..

Ben size neler yaşadığımı anlatmak zorunda değilim. Hiçbir şey yaşamamış bir insan olarak uzaktan konuşmuyorum. Siz de bilmeden konuşmayın. Ya da konuşun...

Ayrıca sayfalarca önerilen şey bahsettiğiniz şey değil, konu sahibinin vicdansız oluşu ve evine almayarak ayıp edişi.

Sataşmak için dediklerimi en uçtan anlamayın.

Son düzenleme:
Benim halamın kızı sokakta kalacak ben hemen eve alırım kocam istemiyorsa defol git insan olan gelsin derim. Senin düşünmen suç hemen al evine ayıp ayıpp.

Doğru çözüm "gelsin bizle kalsın" demek değil kesinlikle, bu yapılacaksa bile maksimum 3 günlük yapılır.

Kadını yanınıza aldınız, bir oda verdiniz diyelim. Hafta geçti ay geçti, kadının gitmeye niyeti yok, ya da var ama imkanı yok. Herkesin bir düzeni, karısı-kocası var, rahatsız olmayacak mısınız yani?

Zaman uzadı rahatsız oldunuz, peki nasıl git diyeceksiniz? Hadi dediniz diyelim, bu sefer de onu kapıya koyan siz olmayacak mısınız?

En güzeli maddi yardım yapıp bir yere yerleştirmek, tez elden iş bulmak, hayatını kurmasına yardımcı olmak, başkalarının kurulu düzenine ortak etmek değil.

sen kuzensin ama annen hala.yani yeğeni ya evlat yarısı nasıl bu kadar duyarsız.abiniz olursa olsun.o da onun kuzeni.sizin eşiniz yabancı ama abiniz onun kuzeni neden orada kalamasın ki?
babanız yok anladığım kadarıyla hem annenize bir can yoldaşı olur.işe girer,nafakası olur,taş çatlasa kalacağı 1 yıldır sonra ya ayrı eve çıkar ya da hayırlı bir kısmeti çıkarsa evlenir.aynı duruma siz de düşübilirdiniz.bence onu sığınma evine falan bırakmayın,o psikolojiyi o yalnızlığı düşünebiliyor musunuz?ben sizinle yaşamasını pek uygun bulmadım hani 1 ay falan olabilir de sonuçta evde eşiniz var ama annenizin evi uygun lütfen annenizi ikna edin.en azından sevap için yapsın ya bu hale mi geldik?

yani şu da yapılabşilir bir ev tutarsınız maddi anlamda ilk etapta desteklersiniz ya da ev arkadaşı olarak bir eve yerleşebilir.bir işe girene kadar desteklersiniz,göz kulak olursunuz.

Ben abisinin de eşi var diye anladım, yanlış mıyım?:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…