Sokaktaki Canlar İcin Dikkat Edilmesi Gerekenler

kar yağdı, sokakta hiç kedi göremedim bugün. hepsi bir yerlere gitmiş. yemeklerini pişirdim(menü: haşlanmış tavuk ciğeri, suyuna bayat ekmekleri koydum), çöpün altına kap içinde koyacağım sabahın erken saatinde.

bugün camın önüne ekmek ıslatıp bıraktım.
özellikle kuşlar yerlerdeki kar yüzünden yiyecek bulamıyor.

temizlik görevlileri yerine, apartman sakinleri(!) çöpe atma işini görüyor burada maalesef.
kendileri sıcacık evlerinde otururken, onlar için, rüzgar ve suyu engelleyen bir kutuyu bile çok görüyorlar

temizlik görevlileri yerine, apartman sakinleri(!) çöpe atma işini görüyor burada maalesef.
kendileri sıcacık evlerinde otururken, onlar için, rüzgar ve suyu engelleyen bir kutuyu bile çok görüyorlar

Çok haklısınız. Ben de kaç kere yazın koyduğum su kaplarının tekmelenmiş olduğunu gördüm. İnsanın insana tahammülü yok derler ama aslında insanın kendinden başka hiçbir canlıya tahammülü yok ne yazık ki. Dediğiniz gibi kimileri sıcacık evinde oturup dışarıda olan bitenlere karşı üç maymunu oynuyorlar. Bunu da geçtim bir şeyler yapmaya çalışanlara da engel oluyorlar. Sözde yaşama hakları var...

Bende eğer sokaktaki dostlarımız için mama almadı isem; kuru ekmekleri sıcak süt ile ıslatıp üzerine haşladığım yumurtalardan koyuyorum. en azından enerjisini burdan alsın. yazın arabada su ve doğada çözünür su kaplarım bulunur. belli noktalara koyar bırakırım.

bazı insanları anlamak cok zor.. Sokakta geçen biri kedi gördü hadi korktugunu anladımda üzerine bir seyler atmalar cıglık atmalar vs. bu tarz manzaralara rastlıyorum arada hiç hoş değil, hayvanlara sahip cıkalım

hayvanlara hiç kıyamıyorum zarar verenleri allaha havale ediyorum
size yaşadığım bişeyi anlatcam
bi gün zar zor yürümeye çalışan bi kedi gördüm dikkatimi çekti baktım garibim hem yürüyemiyo hemde insanlardan kaçmaya çalışıyo çok bitkin zavallı bi hali var sonra arkasından bakınca bide ne göreyim kıpkırmızı bişey sallanıyo makat yerinde bağırsak sanırım o an oraya yığılabilirdim üzüntüden tüyleri dağılmış hırpalanmış haldeydi annem yanımdaydı bu zavallı karnına tekme falan yemiş hırpalamışlar bağırssağı çıkmış dedi ve ben orda ölebilirdim hani elimden gelse alıp veterine götürürdüm ama sokak kedisi yanaşmaz garibim zaten ne çektiyse insanden çekmiş(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

yazık bu zihniyettekilere hala aklıma geldikçe kendimi kaybediyorum allah islah etsin

Evimizde su an bir karga yavrusu var. Islek bir cadde ortasinda bulundu. Yarali degil sadece henuz ucamiyor. Ilgilileri aradik, yuksek bir yere koyun dediler. Catiya koyabilecegimi sanmiyorum. Bahcede bir agacin ustune koysam duser mi acaba? Bahceye bazen tilki geliyor. Ona yem olmasindan korkuyorum.

Uçamayan yavru karga kendini de besleyemez ki
Hani yüksek yere koysanız bile ölür bence.
Tüyleri falan çıkmış mı tahmini ne kadarlık? Uçma çalışmasında mı düşmüş acaba

Uçamayan yavru karga kendini de besleyemez ki
Hani yüksek yere koysanız bile ölür bence.
Tüyleri falan çıkmış mı tahmini ne kadarlık? Uçma çalışmasında mı düşmüş acaba

Yuksek bir yere koymamiz gerekiyormus, diger kargalar onu, ucmaya baslayana kadar beslerlermis. tuyleri var gozleri sanki gormuyor gibi yada goruyor tam emin degilim. Mavi gozleri var. Siringayla su verildi. Kedi mamasiyla simdilik beslenebilirmis. Su anda guvenli bir yerde, bugun yagmur oldugu icin bahceye koyamadik. Yarin gunesli olacak kutusunda agacin ustene koyup gozlemleyecegiz.

Aman Allahım ya ben burda okuyunca fena oldumm nasıl yaparlar böyle eziyetler anlamam
Allah hayvancıkları insanoğlunun kötülüklerinden korusun

Konu sahibi paylaşım için de çok teşekkürler.

Kızlar ben de bir şey söyleyeceğim.
Biz eşimle sokak hayvanlarını beslerken kuru mama kullanmamaya özen gösteriyoruz. Çünkü, adı üzerinde, sokakta yaşıyor o zavallıcık. Her an kuru mama bulamayabilir. Kuru mamalara alışıp da, kuru mama bulamadıklarında, sokakta beslenecekleri bir şeyler bulabilecekken açlıktan ölebilirler.
Sizce yanlış mı? Bu konu hakkında fikirleriniz nedir?

Bu sitede bu konuyu bulduğum için sevindim açıkçası sokak hayvanlarını düşünenlerin de olması ne güzel:/
Ne kadar cinsçi varmış meğerse burada, yok yorkshire terrier arıyorum yok chow chow bakıcam çok tatlı :S:S:S bilinçsizlik,cahillik olarak görüyorum bu zamanda bunları hala düşünenleri ! hiç mi kafanızı kaldırıp sokaktakilere bakmıyorsunuz ya.
belki okuyan umursayan olur bunu ama satın almayıp sahiplenmenizi öneririm. sokaklarda binlerce hayvan aç susuz soğuktan yitip gidiyor
bebek alalım çok tatlı ne yaa? Üstelik Türkiye köpekler için yeni doğan ölümü çok yüksek, örn. barınaktan annesi ölmüş bir bebek almanız çook daha iyi hissettirmez mi size bi düşünemiyor mu insanlar hayvan biblo,dekor,aksesuar değil ki !
Bu ülkede birde satın alacağınız köpek muhtemelen inanılmaz işkenceler görüp, zorla hamile bırakılıp ve bebeği doğunca da doyamadan elinden alınan bir annenin yavrusu olacak ve satın alınan her köpek bu pazarın dönmesine neden oluyor maalesef (
Birde sadece çok sevimli olmasının yetersiz olduğunu düşünüyorum...oda nefes alıp veren canını bizimki gibi Allahın verdiği bir varlık. Ve halinin ortasına kaka ve çiş yaptığında hatta yeri gelip kustuğunda hala sevimli olacağından emin olmanız gerek diye düşünüyorum birde bebek alınan bir köpek için hiç tuvalet eğitimi olmadığından bu ihtimaller çok yüksek.
Tercih meselesi bile değil ki satın almak kimse kimseye "sanane param var alırım" bile diyemez çünkü canını senin vermediğin bi canlıyı satın alamazsın ki! Sen bebeğinin satılması ne demek düşünemiyor musun? Duyguları yok mu sanıyorlar hayvanları acaba.

Belki bunları yanlış yere yazıyorum aslında okuması gerekenler bu topiğe bakmayacaktır belkide, çünkü onlar şuanda kıyafetine uygun köpek arıyorlardır böyle tüyleri puf puf çantasının içinde taşıyabilecekleri mini ufak zavallı köpecikleri yada kendi cins köpeğine eş arayıp onu bebekleri kime olduğu umrunda olmadan satmayı planlıyorlardır.
nefret ediyorum böyle insanlardan nefrett...

:S

kuru mama daha kompleks besin olduğu için daha iyi beslenir diye düşünüyorum.
kuru mama da sıklıkla koyuyorum ama özellikle yaz günlerinde su ile birlikte koyuyorum. mamalar su ihtiyacını çok artırıyor çünkü. bazen mamaya alışabiliyorlar ama aç kalınca hepsini yerler bence. tavuk vb şeyleri de her zaman bulamıyorlar çünkü.
kuru mama, yemek artığı(yiyebilecekleri şeyler), tavuk-ciğer vb özel karışımlar... ne bulabilirseniz verin bence. böyle soğuk günlerde yemek için fazla seçici olmuyorlar.

Ben de birşey eklemek istiyorum, hayvan sever arkadaşlarımız belki yemek artıklarını kılçık kemik gibi şeylerle beraber kapının önüne kediler yesin diye koyuyorlar bu çok düşünceli bir davranış aslında ancak kemik ve kılçık gibi sert ve sivri şeyler kedilerimizin damağını kesebilir, boğazını kesebilir onları öldürebilir. "ama verdim yedi" demeyin o canlı açken her şeyi yer seve seve yiyor gibi görünür ama sonra bir köşede iç kanamadan ölüverir zavallıcık.
Lütfen buna dikkat edelim sevgili hayvan severler :)

Kişin çok susuz kaliyorlar zavallilar, ilk önce suyu içiyorlar
Geçenlerde bi köpege acelece süt verdim nasil içti anlatamam
Su koymayi unutmayalim kişin da lütfen

bir de şu var arkadaşlar, eğer kedicikler için bir kap süt bırakıyorsak bu sütü mutlaka sulandırmalıyız yarı yarıya, yoksa ishal olabiliyor canlar

Sokaktaki hayvanlar yiyecek seyleri zaten zor zar bulup yiyorlar birde biz cope attiklarimiz zararli seylerle onlara engel olmayalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…