Şoklardayım...

Ben cözebilirsem, burada anlatacagim söz veriyorum.

Bızde oyleydık. hatta bır gun arkadasıyla tanıstık ısyan ettı sır gıbı sakladı adın zor gecıyor dıye
Neyse ki o konuda astık, tanısıyoruz konusuyoruz ama sadece denk gelınce ozellıkle bulusmadık henuz:)
bırde kendısıde tanısmazdı eskıden, kacardı artık ısyan ettım bır gun benı kucuk dusuruyorsun dıye sımdı o kısımdada sorun yok gıbı ama benım tam ıstedıgım bu degıl :) aynı seylerı dusunuyoruz.
onada hak verıyorum evet ınsanlara guvenılmıyor. ama bende gecemızı gunduzumuze bırlıkte katalım demıyorum.
normalce sosyalleselım. mesela yakınlarım var 2 cıft her an bırlıkteler gezıyorlar yıyorlar ıcıyorlar eglenıyorlar.
bazen gercekten cok ozenıyorum.
ıyıde onla yuzgoz olma bundan kac bızım ınsan oldugumuzu unutuyor olabılırler mi suphelenıyorum

Ben cözebilirsem, burada anlatacagim söz veriyorum.

neredeyse 10 yıllık evliyim ben çözemedim.zaten çok kısıtlı olarak birlikte vakit geçiriyoruz ondada kesin bir şey oluyor.diyelim ki eşimle benimle değil sorun inanın dışarıdan başka bir şekilde huzurumuz kaçıyor.eşimle konuşuyoruz bunu neden keyfle geçiremiyoruz.ikimizde bulamadık.ama çok can sıkıcı bir durum yaşadığım için biliyorum.

buna benzer bir olay eşimle nişanlıyken yaşamıştım kadıköyden beşiktaşa geçmek için vapura binmiştim otururken yanıma 70 yaşlarında bir amca oturdu nedendir bilmem bir kaç soru sordu bende cevapladım sohbet mahiyetinde sonra ismimi sordu bende söyledim o amcayla konuşmakta bir sakınca görmedim bastonlu bir amca neyse vapur iskeleye yanaştı eşim de yani o zamanlar nişanlım beni bekliyor indin eşimle konuşarak yürüyoruz bu amca yanıma yaklaştı iyigünler gamiş kızım dedi bende iyi günler dedim aman allahım eşim bir sinirlendi ama nasıl niye sohbet etmişim neden konuşmuşum o günümüz rezil geçmişti halende bu olayı ara ara anlatıp canımı sıkar demem o ki canım erkekler nedense böyle benim eşimde bir yere gidelim hep sonucunda tartışacak bir şey bulur artık takmıyorum hatta o sinirlenmeye başlayınca ben kahkaha atmaya başlıyorum

ve

Benim duygularimi anladiginiz icin sevinsem mi, yoksa benim kocam gibi kocalara sahip oldugunuz icin
üzülsem mi bilemedim.

Ama bildigim birsey var buna cok fazla devam edemem gibi geliyor olmasi.
Icimde kalan bir hayat istemiyorum.

esinbanu o kadar haklısın ki.yalnız evlilik gibi hissediyorum.eşime bakıyorum genel olarak iyi bir eş benim için.bazen çok anlayışlı görünüyor ama sonrası yani birlikte vakit geçirmeye sıra gelince olmuyor olmuyor.seninle uzun uzun konuşmak istedim şimdi :)))

ve
Benim duygularimi anladiginiz icin sevinsem mi, yoksa benim kocam gibi kocalara sahip oldugunuz icin
üzülsem mi bilemedim.
Ama bildigim birsey var buna cok fazla devam edemem gibi geliyor olmasi.
Icimde kalan bir hayat istemiyorum.

Suan bu konudada aynı fıkırdeyız sevınsem mi uzulsem mi bılemıyorum.:)
Bende o ısyan anlarından gecıyorum. cunku esım bugun sosyal olsa dıger gunler gene aynı.
ama empati yapmaya calısıyorum.
bana normal gelen sosyallıkte ona normal gelmıyor. onun normalıde o.

o yuzden bende ıcımde kalmasını ıstemdıgım hayatımı tabırı caızse esımı yontarak yasamayı ıstıyorum.
bazen oyle doluyorum ama sonra dıyorum ki sen bu adamı canından cok sevıyorsun istedıgın hayatı ıstedıgın ınsanla hayatını bırlestırdıgın ınsanla yasayamadıktan sonra ne anlamı var bence sende esınle cozmeye calıs bu durumu

Evet uzun uzun konusmak cok iyi olurdu.
Kendi kendimle evliyim.
Esimin iyi bir insan oldugundan benimde bir süphem yok.
Ahlakli ve dürüsttür kendisi, ama iyi bir insan olmak uyusabilmek anlamina gelmiyor
Iki kisilik bir yalnizlik bizimkisi ....

ben empati fazlaligindan ölecegim, isteyene dagitabilirim :)

Esimi degistirmeye calismiyorum, ama ortayi bulmak icin hic caba harcamiyor.
Israr etmek, sabretmek, ite kaka devam etmek sahiden bu kadar gerekli mi?
Kafam karisik...

Son düzenleme:
ben empati fazlaligindan ölecegim, isteyene dagitabilirim :)

Esimi degistirmeye calismiyorum, ama ortayi bulmak icin hic caba harcamiyor.
Israr etmek, sabretmek, ite kaka devam etmek sahiden bu kadar gerekli mi?
Kafam karisik...

Karsılıklı olmayınca empati depolosanda faydası olmuyor...
harcamıyor cunku sen hıc bısey demeden senı anlasın ıstıyorsun yanlısmıyım?
yanı senın sosyallesmek ıstedıgını sen soylemeden yapsın?
ama bu onların karakterlerıne ters o yuzdende bız ayak uydurunca aa bak boylede yasayabılıyorlar dıyorlar sanırım.

hayır bu kadar gereklı oldugu ıcın degılde,sadece sevdıgımız adamlarla bu guzel omru yasamak ıcın sabretmek cok mutsuzluga suruklemedıgı surece cabaya deger dıye dusunuyorum. ama nereye kadar gıder bılınmez.

kafan suan ki öfkenle karısık. bence dıngın kafayla dusunmelısın.

demek istedigim tamda bu, ben söylemeden yapsin.
Onu zorlamis gibi hissetmeyeyim, mutlu olmasini istiyorum.
Sanirim seninde dedigin gibi biraz kirginim suan biraz uyusam daha iyi olucak.

Cok tesekkür ederim sana ve cevap yazan tüm meleklere

tamda yazdığın gibi kendimizle evliyiz hele benim durum daha da vahim.eşim sabah 9 da işe gider gece 1i geçer eve gelmesi.hep böyledir 15 günde bir yarım günü var bana ayırabildiği.onda da tadımız kaçınca benim tüm moral yererde oluyor.beni sevdiğini biliyorum bende onu seviyorum ama vakit geçirmek istiyorum.bir şeyler yapalım yaşayalım istiyorum.

ama bu onun senden, o ıstemeden evde oturmanı beklemesı gıbı bısey olmaz mı?
yanı senı evde oturmak ıcın zorladıgını hıssetmemesı gıbı.
bende aynı seyler cogu zaman dusundugum ıcın artık master yapıcam sanırım:)
bende aynen oyle mutlu olsun ıstıyorum. arkadaslarla aynı ortamdayken esımı zorlamakta ıstemıyorum o yuzden onun arkadaslarınada sıcak bakıyorum fazlasıyla suan ıdare edıyoruz. bencede uyusan kafanı toplasan cok daha ıyı olur:)
rıca ederım:)

ne yazıkki erkekler bazen olmadık şeylere sinirlenip kabalaşabiliyor...

bana eşin arabayı park ettiği yerden çıkartırken sinir yaptı da acısını senden çıkardı gibi geldi...zorlandım bu yüzden sinirlendim diyemeyeceğine göre....klasik erkek modeli işte erkekliğe laf söyletmicekler ya,ne varsa bunda bidee..

eşinle sakin bir zamanla konuş canım.böyle yaptığın zamanlarda beni çok kırıyorsun,ilişkimizin yıpranmasını istemediğini falan söyle.

öyle öfkelenip pcyi atmak da neymiş.medeni insanlarız haklı yada haksız olalaım konuşarak halletmemiz lazım varsa benimde hatam düzeltirim,senden de beklentim bu şekilde diye içindekileri söyle.

umarım hatasını anlar

Beyefendi insan begense gideriz.
Ama yok, üzümün cöpü armudun sapi.
Herkes kötü, herkes art niyetli herkes insanlari kullanmaya calisiyor.
Eglenmek kelimesinin anlamini unuttum.

Kelimesi kelimesine babamı tarif etmişsiniz. Annem de sizin gibi rahat bir ailede büyümüş, gezmek, görmek, sosyalleşmek annem için de çok önemli. Fakat annem eskiyi anlatıp durur, "Baban beni bu hale getirdi, ben böyle değildim, biz böyle görmedik." der. Ben doğmadan önce teyzemlerin yazlığına giderlermiş, ben doğduktan sonra her şey daha kötü duruma gelmiş. Babamda biraz paranoyaklık olduğunu düşünüyorum ben alıntıladığım şeyler yüzünden. Ve herkes bir olacak diye bir şey tabi ki yok ama annem babamın yaşlandıkça daha beter olduğunu iddia eder. Zaten babam artık kendi ailesiyle bile pek fazla görüşmüyor. Kendi ailesiyle görüşmeyen, eşinin ailesine zaten bayılmaz, eş-dost desen doğal olarak hak getire. Eskiden olurmuş ama ben ailecek kimse ile görüştüğümüzü bilmem mesela. Ama bir şey vardır ki bana hiç karışmaz, çıkıp gezip dolaşmamı ister hep, birkaç gün evde takılsam, arkadaşlarımdan bahsetmesem hemen annemi kenara çekip neler olduğunu sorar hatta nedense bir gece annem uyurken kaldırıp detaylıca sormuş neden arkadaşlarıyla görüşmüyor diye :) bana gelince böyle ama kendine ve anneme korkunç kısıtlamaları var işte. Tutucu biri de hiç değil, zaten babamla tutuculuk kelimesi yan yana çok komik oluyor. Dışarı çıkma meselesine gelince de; evde olmayı sevmez, dışarıda olmayı, dolaşmayı sever ama hemen gidilecek, ne kadar az insan arsa o kadar iyi olacak, vakit kaybedilmeden dönülecek çünkü illa ki rahatsız olur. Anneme sorarsak da artık vazgeçmiş durumda ama hayatı boşa geçmiş gibi hissediyor tabi.

Çok detaylı ve çok uzun yazdım, umarım sıkmam sizi, kusuruma bakmayın. Ancak evlilik konusu mühim malum, konuyu görünce de bu sorunun içinde büyümüş bir insan olarak bildiğimi anlatmak istedim. Sözün özü ise, insanlar, özellikle de toplum yapımızın dayatmalarının sebebiyet verdiğini düşündüğüm üzere erkekler, bu tip huylarını törpülemek yerineyıllar geçtikçe daha fazla abartmaya bayılıyorlar. Eh bu bahsettiğiniz meselenin de hiç basit bir şey değil aksine son derece önemli olduğu malum. Bu sebeple çok iyi düşünmeniz kendi yararınıza olur.

Hem amca diyor, hem konuşmana bozuluyor enteresan.

Kim ne derse değil kıskançlık sevgiden değil, kendine güvensizliktendir. Eşiniz muhtemel kendini yetersiz hissediyor. Bu iştir, paradır, eğitimdir vs vs .

Hem amca diyor, hem konuşmana bozuluyor enteresan.

Kim ne derse değil kıskançlık sevgiden değil, kendine güvensizliktendir. Eşiniz muhtemel kendini yetersiz hissediyor. Bu iştir, paradır, eğitimdir vs vs .

Kendini yetersiz hissettigini düsünmüyorum, kendine özgüveni tamdir.
Sadece garip kiskancliklari var.

canım inanmıyorum ya eşin seni tanımamış ben bile burdan senin yorumlarından senin ne kadar kibar , görgü kurallarını bilen ,dost canlısı, pozitif bir insan olduğunu anlamışken onu anlayamaması yazık
aslında bakarsan seni sadece konunu okudum ve okurken kendi eşimi gördüm benim kide her güzel anımı mutluyken gülerken beni tersleyebiliyor burnumdan getirebiliyor
bence acizlik dışarıda gereken yerde gereken tepkiyi vermedikleri tepkileri yer yön değiştirerek bize yönlendiriyorlar
canım sana yardımın olamıyor kusura bakma ama sen bunu çözümünü bulursan rica etsem bana da söylermisin

Son durumu bildiriyorum :)

Eve kizlar yaklasik iki saat önce esim özür diledi, cok pismanmis.
Ama onun öncesinde üste cikma, kendini hakli bulma cabalari olmadi degil, ama hic orali olmadim.
Astim yüzümü sustum.
Ve kendisine bir daha evde esya firlatir o sekilde yumruk sikarsa o cok sevdigi arabisini boydan boya cizme
sözü verdim, ki cok ciddiyim yaparim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…