koşturmaktan vazgeç.Kesinlikle ben koşuyorum
Dün koştur koştur markete gittim gitmeden gülerek dedim ki “ayy keşke ben gelene kadar salatayı yapsanız”
Geldim ki yıkanmamış bile :)
Varın siz düşünün bana yardımlarını..
Dayı oğlumuzunDüğün kimin cok merak ettim bu karda kışta , hastalıkta her biri uç çocukla gelecek kadar yakın mi ?
Siz kendi memleketiniz de ablalarınız gurbette mi acaba kardeş ziyareti hem es dost aradan çıkar mantıcıyla mi geldiler ?
Abla , kardeş , yeğen tabiki sevilir ama 12 kişi cok abartı geldi . Bende ogretmenim memleketime gitmedim sırf dinlenmek için cok yoruluyoruz .
Benim evime 12 kişi misafir gelse ben sığdıramam ki
Ablalarınızdan biraz yardım isteyin , hersey hallolur cok takmayın güzel bir anı olarak kalsın tatiliniz .
Öyle zatenay sadece 15 kişiye yatak hazırlamak 1 saat sürer şaka gibi
Biz ablalarımla iyi anlaşırız. Bizde de çocuk sayısı çok. Yardım ederler asla oturmazlar ki bende siz oturun dinlenin ben yaparım diye kızarım bile. Buna rağmen yalvar yakar en fazla üç gün kalırlar. Baba evine geliyorlar tatile, oradan davet ederim. Sevdikleri her şeyi yaparım. Ama sizinki gibi düşüncesiz olsalar,hem yardım etmeyip hem söylenseler bende ağırlamak istemem uzun süre açıkçası.Toplama kampı gibi her yer zaten
Mutfak da bile yatak var :)
Yaz olsa anlarım, çıkılır gezilir de kışın, sürekli aynı evde vakit geçmez kiToplama kampı gibi her yer zaten
Mutfak da bile yatak var :)
Kardeşlerin çok anlayışsız. O ev kaç+1 allasen. Kim nereye sığsın. Ben biraz uzanıyım diyemezsiniz ki. Hadi işe güce yardım bile etseler ev sizin mecbur işin başında olursunuz. Herkes bir soru sorsa bişeyin yerini bulamasa bile bunlar hep etkileşim. Amaan çok anlayışsızlar. Eşinize de mahçup olmuşsunuzdur. Bu kadar kişi çok yakın bile olsa zorunluluk ve acil bir durum karşısında ağırlanmamalı bence. Bi düğün gezelim tozalım flan 15 kişiyi bir eve toplamamalı. Bi cenaze deseydin belki biraz anlardım belkiii.
Yazdıklarınızda çoğu yerde haklisiniz ama kartlari açık oynamaktan yanayım. Şöyle, eğer kardeşler arası soğukluk mesafeli ilişki varsa zaten bilmem kaç gun öncesinden gelelim demezler.samimimiyet varsa teklif edilir ve kabul edilirse gidilir. Yıne aynı samimiyet kusura bakmayın tatilde biraz hicbir şey yapmadan sadece uyumak,oturmak istiyorum demeyi ve karşı tarafın bunu anlayışla karşılamasını gerektirir. Ben cat kapı gelindiğine inanmıyorum o yüzden kendi real hayatımınsam yola çıkarak kardeşlik veya herhangi bi iletişimde samimiyet seviyeme göre vereceğim tepkilere göre yorumladım.gel denmissse şikayete hacet yok diye düşünüyorum konulara yorum yapmanın ötesinde kişiliğe saldırıyı bende hos karşılamıyorum haklisinizya niye son zamanlarda konu sahiplerine kalbin kötü ruhun pis falan diyorsunuz ? bunu demeden yorum yapamıyormusunuz arkadaşlar ? kadın corona zamanı evinde 15 kişi istemiyor olabilir ? bir tatilim vardı ondada hizmetle geçiriyorum diye dert yanabilir ?ablası olduğu için zaten konu sahibide geri çevirememiş evini açmış hemen kötü kardeş ilan etmişsiniz zaten hizmetini hürmetini yapıyor evini zaten açmış ama yorulmuş şuraya gelip yazıp rahatlayamasın mı ? herkesin tatile ihtiyacı yok mu birinizde keşke ablanız sizi de düşünseymiş o kadar erkenden gelmek yerine biraz siz tatil yaptıktan sonra en azından gelselermiş hem sen dinlenmiş olurdun hemde görüşürdünüz buna fırsat verseymiş dememişsiniz ya. Karşımızdaki insanı da düşünmek gerek çalısıyor tatil istemiş tatil yapsın 1 hafta en azından zaten düğün için gelecek zaten görüşülecek ama konu sahibine de bir müsaade etselermiş bunu düşünmenin nesi bu kadar zor empati lütfen
Ya inanın yetişkin olsalar anneleri de biraz bana yardımcı olsa problem yokÇocukları çokmuş ya hele de küçüklerse kafa da şişer tabi orası ayrı ama kardeşleriniz sonuçta onlar da.
Onlar gelecek diye çok alışveriş yaptım yani bütçemin çok çok üzerinde sadece 1000 liralık et alışverişi yaptım daha ilk hafta tükendiben anlıyorum sizi. 2-3 kişi/bir aile gelse yine eğlenirdiniz. öz kardeşiniz de olsa 12 kişi 10 gün çok çok yorucu. yardım bile etseler iş bitmez ki. insan ayağını uzatıp dinlenemez. çok düşüncesizlik bence yaptıkları. bir de maddi boyutu var işin. tamam kardeş tabi ki de, herkesin bütçesi bir değil ki, oranın meşhur bir yerine götürseniz, arada dışarda yemek söyleseniz, her seferinde 12x50= 600 tl o da en iyi ihtimalle. maddi durumunuz çok iyiyse bilemicem.
Ay hayır öyle bir şey demedim. Nasıl bu şekilde anlayabiliyorsunuz hayret. Zorunda ya da şükretsin diye düşünsem direkt öyle yazardım Türkçem yetiyor çok şükür.ha illa her türlü evin içinde 16 kişi olmak zorundalar yani konu sahibinin ablası vicdana gelip haftaiçi değilde tatilini hizmetle geçirttiği için şükretsin hatta :) alemsiniz ya
düşünüyorum ben 3-4 kardeşe sahip olsam hepimiz birden bir yerde toplanmak istesek yazın yazlık devremülk falan var kiralarız yaz tatilini birlilkte geçiiriz oh mis
kışın görüşmek istesem tüm tatilini bana harcasın istemem kıyamam 2 hafta tatilse maksimum 1 haftası için ayarlama yaparım ki o da dinlensin diye onda da kalabalık olmam ve yardımda ederim... bence asıl kardeşlik bu olmalı
Ayyy amin Allah razı olsun :)Ben de haklı buldum sizi açıkçası. İnsan insana yük olmamalı diye düşünüyorum kardeş adı altında . En azından rahat davranılmamalı bu denli , eğer gelinecekse 3,5 gün kalasıya gelinir gidilir. Bana açıkçası kullanmak gibi geldi sanki hepsi sömestır tatilini sizde geçirmek için gelmişler , tam anlamıyla tatil olsun diye de bir işe karışmaz olmuşlar .
Onlar düşüncesizlik edip gelmişler , evine gelene tabi ki hizmet ediyorsun yüzünü asıp oturamıyorsun ben “ o halde dört dörtlük ağırlayıp buraya yazma diyenlere karşıyım .
Olan olmuş neticede negatif olup günleri kendinize zehir etmeyin pozitif olun çok kafa yormayın .. Allah kolaylık versin
Bazen hayır diyemezsin, Merve hatun sen dobra bir gızsın belli. Ama ben de gelmeyin diyemem sanırımBen de şunu anlamıyorum. Tamam konu sahibi çok haklı hep kosturuyo ediyo tayilde misagir kalabalık filan tamam hep bunlara. Ama çatkapı mı gelinmiş? Misafir gibi niye davranıyo ablalar? E bu denli uzaklarsa gönderiversin? Hizmette kusur etmeyip buraya konu açmak çok çirkin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?