Sömestrde misafir ağırlamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de şunu anlamıyorum. Tamam konu sahibi çok haklı hep kosturuyo ediyo tayilde misagir kalabalık filan tamam hep bunlara. Ama çatkapı mı gelinmiş? Misafir gibi niye davranıyo ablalar? E bu denli uzaklarsa gönderiversin? Hizmette kusur etmeyip buraya konu açmak çok çirkin.

koşturmaktan vazgeç.
biraz rölantiye al kendini.
yavaşla, bu dünyadan sadece bir kere geçeceksin.

Dayı oğlumuzun
Yani açıkçası tuttukları salon küçük olduğu için ben gitmeyi bile düşünmüyordum (hastalık sebebiyle) ama şu durumda hepsi gitse ben gitmesem olmayacak :))
Ve tabii ki seviyorum ama 12 kişi gelinmeyebilir illa gelinecekse de düğüne 3 gün kala gelinir

Kardeşlerin çok anlayışsız. O ev kaç+1 allasen. Kim nereye sığsın. Ben biraz uzanıyım diyemezsiniz ki. Hadi işe güce yardım bile etseler ev sizin mecbur işin başında olursunuz. Herkes bir soru sorsa bişeyin yerini bulamasa bile bunlar hep etkileşim. Amaan çok anlayışsızlar. Eşinize de mahçup olmuşsunuzdur. Bu kadar kişi çok yakın bile olsa zorunluluk ve acil bir durum karşısında ağırlanmamalı bence. Bi düğün gezelim tozalım flan 15 kişiyi bir eve toplamamalı. Bi cenaze deseydin belki biraz anlardım belkiii.

ben anlıyorum sizi. 2-3 kişi/bir aile gelse yine eğlenirdiniz. öz kardeşiniz de olsa 12 kişi 10 gün çok çok yorucu. yardım bile etseler iş bitmez ki. insan ayağını uzatıp dinlenemez. çok düşüncesizlik bence yaptıkları. bir de maddi boyutu var işin. tamam kardeş tabi ki de, herkesin bütçesi bir değil ki, oranın meşhur bir yerine götürseniz, arada dışarda yemek söyleseniz, her seferinde 12x50= 600 tl o da en iyi ihtimalle. maddi durumunuz çok iyiyse bilemicem.

Toplama kampı gibi her yer zaten
Mutfak da bile yatak var :)
Biz ablalarımla iyi anlaşırız. Bizde de çocuk sayısı çok. Yardım ederler asla oturmazlar ki bende siz oturun dinlenin ben yaparım diye kızarım bile. Buna rağmen yalvar yakar en fazla üç gün kalırlar. Baba evine geliyorlar tatile, oradan davet ederim. Sevdikleri her şeyi yaparım. Ama sizinki gibi düşüncesiz olsalar,hem yardım etmeyip hem söylenseler bende ağırlamak istemem uzun süre açıkçası.
Çocuklarla nasıl bir curcuna olduğunu da iyi tahmin ediyorum. Kavga ederler,sıkılırlar gürültü yapıp komşuları rahatsız ederler. Komşular da bu kadar gürültüyü çekmek zorunda değil sonuçta.

Eşim sağolsun belli etmiyor ama onun da rahatsız olduğuna eminim
Çünkü o da işten gelince bi ayağını uzatmak ister
Onlar çocuklarımı yatıracak diye sürekli adamcağız yerinden sürüldü
Şimdi gelip direkt yatak odasına geçip öylece uyku saatini bekliyor

Yazdıklarınızda çoğu yerde haklisiniz ama kartlari açık oynamaktan yanayım. Şöyle, eğer kardeşler arası soğukluk mesafeli ilişki varsa zaten bilmem kaç gun öncesinden gelelim demezler.samimimiyet varsa teklif edilir ve kabul edilirse gidilir. Yıne aynı samimiyet kusura bakmayın tatilde biraz hicbir şey yapmadan sadece uyumak,oturmak istiyorum demeyi ve karşı tarafın bunu anlayışla karşılamasını gerektirir. Ben cat kapı gelindiğine inanmıyorum o yüzden kendi real hayatımınsam yola çıkarak kardeşlik veya herhangi bi iletişimde samimiyet seviyeme göre vereceğim tepkilere göre yorumladım.gel denmissse şikayete hacet yok diye düşünüyorum konulara yorum yapmanın ötesinde kişiliğe saldırıyı bende hos karşılamıyorum haklisiniz

Çocukları çokmuş ya hele de küçüklerse kafa da şişer tabi orası ayrı ama kardeşleriniz sonuçta onlar da.
Ya inanın yetişkin olsalar anneleri de biraz bana yardımcı olsa problem yok
Anneleri rahat
Bebeler küçük
Alt komşum gelip gelip beni strese sokuyor ( ki komşum haklı şu durumda)
Bunlar hepsi birleşince dinlenmeyi düşünmek aklıma gelmiyor stres yaşıyorum o stresi yaşamayayım o da yeterli

Bir apartman dairesinde, kış günü bu kadar insan kalmamalı çok rahatsız edici. Yaz olsa bahçeye çıkılır, balkonda takılınır ama şu an hiçbiri yapılamaZ. Bu kadar insanı yatıracak yer var mı evinizde? Ben mesela iki kişi alabilirim yatılı, yorganım bile yok. Nasıl sığdırdınız bunca insanı eve?

Ben de haklı buldum sizi açıkçası. İnsan insana yük olmamalı diye düşünüyorum kardeş adı altında . En azından rahat davranılmamalı bu denli , eğer gelinecekse 3,5 gün kalasıya gelinir gidilir. Bana açıkçası kullanmak gibi geldi sanki hepsi sömestır tatilini sizde geçirmek için gelmişler , tam anlamıyla tatil olsun diye de bir işe karışmaz olmuşlar .
Onlar düşüncesizlik edip gelmişler , evine gelene tabi ki hizmet ediyorsun yüzünü asıp oturamıyorsun ben “ o halde dört dörtlük ağırlayıp buraya yazma diyenlere karşıyım .
Olan olmuş neticede negatif olup günleri kendinize zehir etmeyin pozitif olun çok kafa yormayın .. Allah kolaylık versin

Onlar gelecek diye çok alışveriş yaptım yani bütçemin çok çok üzerinde sadece 1000 liralık et alışverişi yaptım daha ilk hafta tükendi
(Sebze sevmiyoruz sevmiyor diye diye yaptırdılar hep)

Öğretmenim eşim de asgari ücret alıyor ev kredisi veriyoruz

Ay hayır öyle bir şey demedim. Nasıl bu şekilde anlayabiliyorsunuz hayret. Zorunda ya da şükretsin diye düşünsem direkt öyle yazardım Türkçem yetiyor çok şükür.
Sizin gibi ben de kendi kardeşlik görüşümü yazdım. Hakaret etmeden, üslubumu bozmadan. Ha ama konu sahibine hak vermeyenler yazmayacaksa biz çıkalım siz kendi aranızda dertleşin.

Ayyy amin Allah razı olsun :)

Dört dörtlük değilim ama olsam bile söylenecek bişey bulurlar önünüzden olmasa da arkanızdan:)

Kızlar önden bilse ne olacak anlamadım. Gelmeyin mi diyecek. Ya bahane flan. Bazı insanlara gelmeyin denilince anlayışlı olmak yerine alınıyorlar. sevgiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Karakter meselesi.

Bazen hayır diyemezsin, Merve hatun sen dobra bir gızsın belli. Ama ben de gelmeyin diyemem sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…