• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Somun Ekmek Getirmek?

Sordum, şifa olsun dedi sadece. İki gündür yorgan döşek yatıyorum, içine doğdu galiba :confused:
Ben artniyet aramazdim birde biliyorsa duyduysa hasta oldugunuzu cikamaz diye dusunmus almistir akliniz kaldiysa islatip kuslara verin havada soguk hepsi ac

Bizde de var karşı komşum yaptığı ekmekten verir. Mis gibi sıcak sıcak. Bazende somun ekmek verir. Dışarıdan almıştır alın yiyin sizde sıcak sıcak der ve gerçektende sımsıcak taptaze olur verdiği somun. İlkinde bende çok şaşırmıştım ama alıştım. İçinden geliyor demekki. Bir artniyet sezmedim.

Teşekkür ederim kızlar, sağolun. Komşuluk olmayınca insan böyle şaşırıyor işte. Rica etsem konumu kapatabilir misiniz Mune Mune

Az önce alt katımda oturan teyze bir somun ekmek getirdi, afiyet şifa olsun dedi, verdi gitti. Yaşlı, zararsız, tonton bir teyze. Acaba adak falan mı adadı ki? Sizce neydi bu? Niye zahmet ettin dedim ben de, iyi demiş miyim :deli:
sokak hayvanlarina ver.
madem tonton nine aciklama yapmadi ,yeme sende

Bizim buralarda kötü bir olayı kazasız belasız anlatınca ekmek verilir.

Mesela annem durakta dururken virajı alamayan bir minibüs tarafından az kalsın eziliyordu. Kurtulduktan sonra dağıtmıştı.
Adak gibi birşey olabilir.

Bizim oralarda komşular yemek, pasta , börek getirir ama ekmeği hic duymamıstım. Keşke soraydıniz

Kötü niyetli olduğunu zannetmiyorum. Adak adamış olabilir, kefaret amaçlı olabilir. Çok üstüne düşmeye değmez, yemek istemiyorsanız arkadaşların da önerdiği gibi soğukta aç kalmış bir sürü hayvan var, onlara verebilirsiniz.

Bizde de bir kaza beladan ucuz kurtulunca evden ekmek tuz fslan çıkarırlar. Onun gibi bir şey sanırım.

Back
X