- 8 Kasım 2018
- 148
- 96
- 13
- Konu Sahibi GizliBirUye
-
Geri ödeme yapmayacağını bile bile bu sıkıntıda neden borç veriyorsunuz?Ailenizin geliri varsa zor durumda değillerse bu kadar sıkmayın kendinize harcayın yazık günah
niye borç veriyosunuz ki?
Önce arkadaşından paranı geri isteyerek başlayabilirsin
hata etmişsiniz. istemişsiniz vermemiş bi de. bi dardak su için. 1000 liraya iyi bi ders almış gibi düşünün.Evet bu kadar yüksek bir miktar vermemem gerekirdi. Zor durumda kalmasa istemezdi bu yüzden verdim.
Asgari ücretten az para kazanıyorum.
300 tl fatura bir ay için çok mu? Yani o evde yaşıyorsunuz faturaları ödemeniz bence sizi sömürdükleri anlamına gelmez. Bunun dışında başka şeyler varsa bilemem.
Sadece faturaları ödüyorsanız ve geri kalan para size kalıyorsa başka masrafınız da yoksa vs. kalan para size yetebilir diye düşündüm ama maaşınız düşükmüş.Aldığım ücret düşük ama. Eve azda olsa param geçiyor niye o kadar fatura ödemeliyim?
Asgari ücretten az para kazanıyorum. Bunu bildikleri halde benden faturaları ödememi istiyorlar ki 300 küsür dolaylarında fatura ödedim. Ayrıca 100 TL ye yakın borç verdim babama henüz bana ödeme yapmadı ama yapacakmış, anneme verdim baya o geri ödedi. Eve ve evcil hayvanlara yiyecek bir şeyler alıyorum arada. Evdekilerin hepsi sigara kullanıyorlar babam her gün içer. Annem çalışıyor, babamın emekli aylığı yüksek yine de maddiyat sıkıntısı çekiyoruz. Yıllardan beri sürekli borç alarak ev geçimi sağlanıyor. Tamam aç açıkta kalmadık ama çok yıprandım artık. Beni ancak 1 yıl okutabildi ben okurken işten çıktı bir şekilde bitirdim okulu. Psikolojik sıkıntılarımdan dolayı iş hayatında çok tecrübem olamadı. Şuan iyiyim çalışıyorum. Aslında yazacak çok şey var ama...
Kardeşim konusuna hiç girmiyorum...
Ben de bilirim gezip tozmayı, alışveriş yapmayı ama harcamalarıma dikkat ediyorum kimseye muhtaç kalmayım diye. Biriktirdiğim param vardı yaklaşık 1000 TL sayılır yakın bir arkadaşıma borç verdim geri ödeme yapacağını sanmıyorum.
Not: Tamam hayat şartları zorlaştı geçim sıkıntısı var ama eve giren parayı hesaplı kullansalar gayet geçinilir... Çok fazla detay veremiyorum buraya yazsam hak verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?