son 1 hafta,fikirlerinize ihtiyacım var

anladım canım, iyide yapıyosun
ama bence seni gerçekten seviyosa ve aşıksa, gel dedik işte diye, kestirip atmaktan fazlası olmalı diye düşünüyorum ben, hayırlısı olsun senin için

bence hem ankara hem antalya yaz kaderin seni ne tarafa yönlendirecek bekle. ben başka şehire gideyim diye ilk sırayı yazmıştım tuta tuta kendi şehrim tuttu evimden 10 dk mesafedeydi okulum. kader işte... başkası istiyor diye hayatını yönlendirme bence önemli olan snein ne istediğin.

gelecegini baskasının yönlendirmesine asla izin verme..
sen ne istiyorsun?bunu duşun ve buna göre tercihlerini yap..
hayatında böyle bir seçenek bir daha olmayacak..bu ilk ve son tercihin..bunu duşun..
bu ılerde pişman olursan sil bastan yapma şansının olmadıgı bir durum..
anlatya ya yanına gittin diyelim ve 1 sene sonra(Allah korusun) ayrıldınız diyelim;pişman olacak mısın?
boş beles bir iliski olmayabilir ama sonuçta senin kocan değil di mı?bu kadar soz sahibi olmamalı hayatın üstünde..kocan bile olsa bazı kararları senin alman gerekir..
yanlış anlama sırf sana değil sözüm genel olarak konuşuyorum;bizler neden hayatlarımızı altın tepside sunuyoruz sürekli?sevdiğimizin eline veriyoruz hamurumuzu istediğin gibi şekil ver diyoruz ve onun verdigi sekile bürünüyoruz..bu doğru mu peki?evet iliskiler fedakarlik ister,özveri ister..ama bu kadarı da fazla değil mı?

Bence 5 ay böyle ciddi bir karar vermek için çok kısa bir süre. Henüz ilişki yürüyecek mi yürümeyecek mi hiçbir şey net değil. Yürümemesi durumunda Antalyada bi başına kalacağını da aklından çıkarma. Ben olsam hiçbir yere kıpırdamam. Hele ki bi erkek için...

Herhangi biri için değil kendin için tercihini yap. . .
Hayatta kimse için ideallerinden vazgeçme

Asla bir başkası için geleceğini yönlendirme. Bu adam senin daha erkek arkadaşın, insanlar birbirlerini nikaha saatler kala bırakabiliyorlar. Eğer seni düşünen çok çok seven bir adam olsa aldığın puan Ankaraya yetiyorsa Ankarada okuman için destek olur.

Ben sevgilimle evlencem diye üniv bıraktım derslerin yüzüne bakmadım çoook aşıktım tek derdim onunla evlenmekti sonra neoldu bıraktı beni olan 1yılıma oldu devam ettim bitirdim sen istediğin yerde kal fedakarlık yapmaya değmezki

merhaba,yazdıklarınızın her bir kelimesi benim için kıymetli..ama bi çoğunuz o baskı yapıyor ve ben gitmek istemiyorum tarzında cevaplamış...bu ortak alınan bir karar.tek taraflı değil veya bana dayatılmış birşeyde değil.bende cok istiyorum gitmeyi...
duygusal yanım gitmelisin diyor..mantığım ankarada okumak cok daha iyi olabilir diyo...
mutlaka sizlerde bu duygu cıkmazında ikilemde kalmışsınızdır..bu arada soğukluğu düzeldi,gayet ılımlı ve iyi.sanırım gelmicemi düşünüp korkuyo:))))
tercihlerimi vermeme az kaldı..bir liste hazırladım ilk başa ankara yazdım 4 tane!!sonra bir tane akdeniz sıkıştırdım... bakalım hangisi gelicek...arkadaşımında dediği gibi ikisinide yazdım ama en başa ankaraları:))artık kader...umarım o gün ankaraları silmem:))))

canım öncelikle senin için hayırlısı olsun önemli olan birbirinizi seviyorsanız gerçekten güveniyorsanız bu yola devam edin Ankarada okumak daha mantıklı gelebilir ama Antalyaya gitsende pek bir şey kaybetmezsin onunla olmasa bile yani ilişkiniz bitsede kii inşAllah gönlünüze göre olur..:) değişik insanlar tanır tecrübe kazanırsın alıştığının dışında başka bir şehirde yaşamak insana çok şey öğretiyor emin ol buna sevgiline gelince sürekli kaçamak davranışlar sergiliyor kaçıyorsa bir sorun var demektir yani soğumuş olabilir o yüzden canım kendini kaptırma ve sonra üzülme buna benzer birilerini tanıdım biliyorum ve sonuç sen neyaparsan yap tek taraf çaba sarfediyorsa yürümez.. ama eminsen ondan iyi düşünün kendini boş yere yiyip bitirme olan sana olur ona hiç birşey olmaz ve bir erkek olarakta seviyorsa istiyorsa seni birazda o senin çin uğraşmalı ne olursa olsun sana sevgisiz ve ilgisiz kalmamalı hıı varsada bir problemi ikiniz çözmeye çalışırsınız yeterki seninle paylaşsın..eminim elinden geleni yaparsın.. hakkınızda hayırlısı tekrar canım..boshayallersmile

bence oldugun yerde dur .. yani ankarada .. aynen yoluna devam et. biri için hayatını degistrme bence... aşıksın anladım ama onuda unutursun ahmet gider mehmet gelir

bi üniversiteyi zaten ankarada okumuşsun.
ben 17 yaşında üniversiteyi kazandığım gibi kaçtım valla, üniversite dışardayken güzel geliyor bana.
sevgilin için olmasa bile başka bi şehre gitmek lazım bence.

sana bişey diyim mi onu 3 yıl önce ben yaptım.pişmanım demek istemiyorum ama yapmasam benim için çok daha iyi olabilirmiş.çünkü üniv için yanına gittikten aylar sonra ayrıldık.hala da barışmadık,artık barışmayız.başka biri hayatıma girdi ve sevgilim orda diye üniv için gittiğim şehirden değil,memleketimden.hayırlısı...

garantisi yok, aklını başına al arkadaşım hayatına bak..sadece kendini düşün...pişman olma ve keşke deme.bu çok kötü bişey yıllar sonra baktığında güzel hatırla..
ankaranın okulları eğitim açısından çok daha iyi.antalya bilmem ne üniversitesi yerine ankara,gazi,hacettepe,odtü vs daha iyi olacaktır senin için.unutma o okullarda olmak isteyen çok kişi var, ne güzel senin puanın yeterli demekki.illa çıkcam ankara dışına ailemden uzağa özgürlüğümü alcam,deneyim elde etcem falan diyosan sevgilin olduğu için bi seçim yapmak zorunda hissetme ve öyle gitme,eğitimin için git...
başka şehirde olsanızda illaki görüşebilirsiniz bunuda unutma.başta insana yok yan yana daha iyi vs falan gibi geliyor ama öyle değil.ankara antalya veya istanbul eskişehir fark etmez.devam etcekse her yerde eder.hem birbirinizin kıymetini daha çook anlarsınız, yan yana çok durunca çok kavga çıkıyor uzakta olunca kıyamıyosun...5aylık demişsin bide çok yeni bana göre.eğitimin için verilecek bir kararda pürüz çıkarabiliyorsa kim bilir daha nelerde çıkarır...

Son düzenleme:
Aranız çok iyi olsaydıda, eğitiminizi ona göre ayarlayın diyemeyecektim.
Size böyle davranan biri için hiç ayarlamayın diyeceğim.
2 gün sonra bu insanın hayatınızda olacağı ne malum.
Ki sizin hayatınızda gerçekten önemli olan eğitim gibi birşeyi
erkek arkadaşınıza göre ayarlıyorsunuz.
Boşverin onu, istediğiniz yerde, gönlünüzdeki yerde ,
istediğiniz bölümde okuyun inş.

bu konuda tamamen sana katılıyorum iste dovecum:)
üniversite imkanın varsa eğer,başka bir sehirde okunması gereken bir şey..
bana annem çok demişti Bilkent yaz diye,dinlemedim
ailemin dizinin dibinden ayrılmam,izmir i asla terk edemem dedim ama sonra okulda sehir disından gelen arkadaşları gördükçe icim eridi resmen..
bambaşka bir deneyim oldu onlar için ailelerinden uzak yasamak..ve eminim benden daha çok şey hayat tecrübesine sahip oldular..
şimdiki aklım olsa annemi dinlerdim :)
ama kısmet değilmiş..

konu sahibine gelince;senin seçmen gereken sehir,mekan vs değil..seçmen gereken okul ve bölüm olmalı..Ankara daki üniversite mı iyi yoksa Antalya daki mı?hangisinin hangi bölümü sana hitab ediyor?hangisinden mezun olursan,diğer mezunlardan bir artin olur?kusura bakma ama senin düşünmen gereken bunlar.secim yapman gereken bunlar..sen kalkıp sırf erkek arkadasın uğruna bunca yıllık emegini,ailenin emegini elinin tersiyle itip,bunları hesaba katmadan bir secim yaparsan eğer;şuraya yazıyorum;pişman olursun..
belki kızacaksın bana,ama daha çok küçüksün..ben senin yaslarindayken babam 'hayat sandığın kadar toz pembe değil,in o bulutlardan' derdi de bı tarafıma sallamazdim..şimdi bir baskasına bu lafları söyleyeceğim aklımın ucundan gecmezdi..
umarım ben haksız sen hakli çıkarsın..umarım ben yanılırım..umarım pişman olmayacağın kararlar verirsin..

erkekelre guveıpte yol cızersen yarı yolda kalırsın
:))))))
ayrıca yuregın nereyı emredıorsa
ve sen gerceken gozunu yumdugunda nerede mutlu olacagını hıssedıorsan orda kal....

ayrıca bişi daha sölemek ıstıyorum
seven ınsan sen çındede olsan ankaradada olsan bagdattada olsan gelır senı bulur
yeterkı yurekler bır olsun
sehırler bahane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…