Herkese merhaba,
Dünkü bölüm bende Halil’in bir numaralı şüpheli olduğu düşüncesini doğurdu ya da var olan şüpheleri doğruladı diyeyim.
Şöyle ki kurguda sürekli yinelenen bir geçmişin öcünü alma durumu var. Örneğin Nihat. Geçmişin intikamını almak için onca işin içine girdi.
Geçmişle hesabı olan bir diğer kişi de Halil. Dünkü bölümlerde gördük ki Aylin- Selim ilişkisine hep kıskançlıkla ya da imrenerek bakmış. Alev’in bu fotoğrafta üçüncüye yer var mı sence demesi, Halil’de fotoğraftaki Selim’in yerine geçme hırsını doğurmuş. Feride’nin, Ali’ye söylediği de önemliydi. Selim’e hep daha fazla ilgi, özen gösterilmiş. Tüm bunlar birleşince Halil’in bilinçaltında Selim’e karşı büyük bir öfke oluşmuş. Ve bu hisler sonunda patlak vererek Halil’i harekete geçirdi. Bence bizim henüz göremediğimiz ama Alev’in görünce çok şaşırdığı kişi de Halil’di. Alev’de tanıdığı ve orda olması hiç akla gelmeyecek birini gördüğü gibi bir tavır vardı bence. Ama onları izleyen biri daha vardı. O da Cem. Aylin’e zarar vermek amacıyla değil, gördüklerini anlatmak amacıyla gittiğini düşünüyorum. Ama konuşamadı çünkü Halil konuşmasına izin vermedi.
Dünkü bölümde Halil’le Aylin arasındaki sahneler, Halil’in tam da hedefe bu kadar yaklaşmışken her şeyin başa döneceği endişesiyle gereğinden fazla anlayışlı ve alttan almayla doluydu. Arkası dönük olan sahnede Aylin’in bu ilişkiyle ilgili değil gerçeğin peşinde olmasıyla ilgili kafa karışıklığını dile getirdiği sahnelerde Halil’in sırıtışına takıldım. Plan tıkır tıkır işliyor modundaydı sanki.
Ve Leyla’nın onla gitmeyeceğimi biliyordun vurgusu da önemliydi. Leyla, bildiği her şeyi anlatabilme imkanı bulursa Aylin- Halil ilişkisi için hiçbir olasılık kalmayacak bence.
Ayrıca Alper’in bu işlerin içinde olmak istemiyorum demesi ve artık kelimesine iki kez vurgu yapması da dikkatimi çekti. Alper- Halil ve başka biri işbirliği mi var acaba ?
Kurgunun hiçbir yerine konumlandıramadığım Rosa var. Ne maksatla hikayede henüz anlayabilmiş değilim ya da bağlantıları kaçırdım.
Bu arada bir de geçen bölümde Kudret ve Cevdet Korukan sahnesinde , Cevdet benden (ç)aldığın paraları ne yaptın dedi. Aralarındaki bu meseleyle ilgili bir fikri olan var mı acaba ?