son care kk

Gercekten mı ya zaten onvelıgım onun mutlulugu ben hıc oglum uzulsun ıstermıyım ıkı aylıktı aldım bırdaha bırakmadım, az cok tahmın edersınız acemı bırısı ıcın kedı bakması ne zordur herseyıyle ozenle ılgılendım sıkayet etmedım severek yapıyorum yanı gunde ıkı defa koku temızlemeye de bayılmıyorum es arıyacagım dıye canım cıktı aylardır butun bu kulfetten kurtulmak benımde ısıme gelır ama ben bencıllık yapmak ısyemıyorum olması gereken neyse oyle olsun aceleye getrımek ıstemıyorum. Veterınerle tekrar knuscam bu kısırlastrma mevzunu

Yanı bırde o tarafı var ben kendı basına dgum yapmasına razı gelemem bı veterınere gtururum ama artık uc dogumdan snra kedının dalagı hastalanıyormus bıle bıle dogurtamam artık. Kız kedı almaktan vazgectım

Ah ah o dert ki nasıl dert benim de köpek dostum var kızgınlık dönemi bu aralar gecenin bi yarısı sokaktan köpekler uluyo bu da evden cevap veriyo apartman dairesinde bi ton hır gür

Allah yardımcınız olsun :) kıyamam ona ben keske hem onları ben bızı mutlu edecek mudahale gerektırmeyecek bır orta yol olsa

Eş bulmana gerek yok biraz sabır geçiyor o kızgınlık kaç gündür böyle eline ayağına atlayıp halleniyorsa mav mavvv diye bağırıyorsa korkma canı acımıyor o bağırmasının sebebi yok mu bir dişiii diye feryadı 12 gün içinde geçecek 1 hafta bekle hormonları normale döner eski halinden eser kalmaz o zaman sünnet yaptır

Biraz göbek yaptı ama onun dışında henüz sıkıntı yok , biz iki yıl önce Almanya'ya geldik , öncesinde Türkiye'de büyük Bahçeli evde yaşıyorduk dışarı gezmeğe çıkmadığım için sıkıntı yoktu , ama Almanya'daki evimizin bahçesi yok hergün yürüyüşe çıkıyoruz diğer erkek köpeklerin kokularını kokladıkça huysuzluk yapıyor ve köpek gördüğünde beni çekiştiriyordu ( benim oğlan 40 kilocuk ) o nedenle yürüyüşlere alışıp agresif olmaması için iki yıldır hormon hapı veriyoruz .
Siz kısırlaştırın yol yakınken , bizimkinin yaşından dolayı burada veterinerler yapmak istemedi .

Veteriner istemez tabi kısırlaştırasın çünkü cins kedi helede bebekleri size getirim dediysen kısırlaştırma bile diyebilir 8 aylıktan sonra kısırlaştırma yapılıyor ama 1 yaşını beklemek daha iyi tabi

Son düzenleme:
Benim kedim balkona asikti normalde istese balkondanda cok rahat kacardi cunki disardan kediler mama yemeyr geliyorlar balkonuma.ama iste o durumda sanirim gozleri hicbisey gormuyor.bu bi ihtiyac onlar icin.cok yemek secerdi disarda yapamaz gelir diye dusundum ama malesef.keske kisirlastirsaymisim diyorum simdi.boynumda uyutarak buyuttum ben onu.cok zor geldi yoklugu.

Dişi kedi beğenmezse ya erkeği her dişi her erkekler çiftleşmiyor :) ama öyle bir ilaç olsa iyi olurdu en azjndan annem düzenli verirdi sokak kedilerini hergün besliyorda 100 e yakın kedi var bu yaz 40 50 vardı nasıl doğuruyorlar düşünün

Iste benım kı bagıemıyor yavrum koku bırakıp uyıyor kafasını yere koyunca ıcım erıyor hıc sesı cıkmaz teyzesı bır gorsen cok akıllı kızgınlıgı 4 aydır aralıksız devam edıyor su aralar koku bırakması arttı hoc elımıze ayagımıza hallenmedı ama pıpısını dısarı cıkarıp sırt ustu halıya yattıgı cok oldu. Acı cekıyormudur bu belırtılere gore?

Şimdi öyle tam o kızgınlığı gelince çatıdan bile atlıyorlar şimdi sana öyle geliyor bu kadar kişi yanılıyor olamaz

Hey masallah 40 mı kılo :) yerım onun gobusunu benım kedımde kılolu sayılabılır, bes bucuk kılo kucuk bı ayı veterınerı uarın arıycam bakalım ne dıyecek :)

Valla benım de aklıma geldı ama hayvanlar ıcın oyle bır yontem yok sanırım :) yarın veterınerımle knuscam yıne de bır sorayım

Tam bır yasını doldurdu aslında yarın arayıp knuscam veterınerle ne dıyecek bakalım, yavru meselesınden ona ses etmedım.

Şimdi öyle tam o kızgınlığı gelince çatıdan bile atlıyorlar şimdi sana öyle geliyor bu kadar kişi yanılıyor olamaz

Aman Allah'ım bu yasadıklarım tam kızgınlık degılmıydı fragman buysa fılmı dusunemıyorum ben yakında bıtecek umuduyla dayanıyorum

Ay kıyamam ya acınızu tahmın bıle edemıyorum ınsallah sız umudu kesmısken cıkat gelır benımkıde bebekken hep boynumuzda uyurdu ya balkonu sevıyor ama kesınlıkle korkuluklara cok yaklasmıyor besıncı kat evımız asagıya bakmaya korkuyor branda cektık balkona oyle rahat ettı. Cıkıyor ınsan gıbı sandalyede oturuyor uyuyor , gerı ıcerı gırıyor asagı kesınlıkle bakmıyor korkusundan :) tabı ıcgudusel atlamaya falan kalkabılır belkı ılerde bılemıyorum sımdılık ımkansız gıbı gelıyor ama ımkansız bısey yoktur

Diyelim bir dişi kedi aldınız, birbirlerini beğendiler ve çiftleştiler. Dişi hamile kalacak. Yaklaşık 60 gün sonra doğuracak. Ama erkek kediler ev ortamında sık sık kızgınlığa girer. Hamile kediyi de taciz edecek bu sefer, ayrı odalara koymanız gerekecek belki.

Onu geçtim, yavrular doğduğunda öyle zor oluyor ki. Küçücükler. Aralarında başaramayan oluyor. Anne vahşileşiyor ilk günler. Altındaki kanlı yastığı bile çok zor değiştiriyorsunuz.

Bir süre sonra yuvadan çıkıyorlar, evde dört beş kedi birden. Üstelik yavrular çok oyuncu oluyor. Sürekli tetikte olmalısınız, bir yere girse çıkamayabilir, siz ulaşamayabilirsiniz. Kendine zarar verecek bir şey bulabilirler evde, sürekli evde olamazsınız.

Ben bahçedeki kediyi hamileyken eve almıştım. Evde doğurdu. Kum masrafımız dört katına çıkmıştı belki. Evde de kedim vardı. Beş kedi yaşadık bir süre. Mama masrafı ayrı zaten. Ama yavrular daha çok tuvalete çıkıyor, en sevdikleri şey daha temizlerken taze kuma girmek.

Erkek kedilerde yavrulara zarar verme güdüsü olabiliyor. Yavrularla aynı ortamda tutamayabilirsiniz kedinizi her zaman.

Tüm bunları geçtim hepsine yuva bulmanız mümkün değil. Ben iki kedi sahiplendirene kadar göbeğim çatlıyor, yılda 8-10 yavruyu, üç doğum olsa 12 yavruyu mümkün değil sahiplendiremezsiniz.

Sadece işkence yapmak için bile kedi alan var. Sahiplendirdiğin kediyi üç gün sonra çöpte görebiliyorsun ağlarken mesela. İnsanların canı sıkılıyor veterinere bırakıp kaçıyor. Taşınacağım diyor bırakıyor, halbuki evladı olsa bırakacak mı, yok.

Bu işi bu şekilde yürütmeniz mümkün değil kısacası. Siz bilirsiniz.

Of haklısınız galıba ben kendımde butun bunlarla uugrasacak gucu grmuyorum cok zormus bu ısler gercekteen

Tabi dogurtun habire kısırlaştırmak vebal ama dogurtup dogurtup sokaklara atmak çook sevap.. Sokaklar kör sakat yaşlı aç susuz kanser hastası hayvanlarla dolup taşarken cins kedilerimizin üreme ihtiyaçlarını acilen karşılamamız lazım her eve bir cins kedi lazım zaten fazlası da sokağa atılmalı. Çünkü günah çünkü vebal......

Kediniz olgunluğa erişmiş ve 1 kez çiftleşsin kızgınlığı geçecek diye bir durum ne yazıkki yok,dişiyle bir arada olduğu sürece kızgınlığa girecek ve anne çiftleşmeye razı olsun diye yavrularını boğmaya çalışacak.
Kısırlaştırma için vicdan yaptığınızı söylüyorsunuz ama senede 2 kez doğum yapsa dişi kediniz bir batında 5 yavru doğsa senede 10 yavru iyi bir bakımla kediler 15 sene civarı yaşar etti 150 yavru en iyi tahminle. Herbirini sahiplendirseniz ömrünüzün sonuna kadar takiplerini yapabilecekmisiniz? Her insan bir değil sahiplendirdiğiniz yavruların bir kısmı bakılamadığı için,sabır kalmadığı için,bebek geldiği için vs. Sokağa atılacak aç kalacak,soğuklarda sokaklarda yatacak,araba altında kalarak,köpek saldırısıyla ölecek veya sahiplendirdiğiniz kişi başka birine verecek belkide hayvan ticareti yapanların eline düşecek. Yüzlerce candan bahsediyoruz bu nasıl bir vebal fikriniz var mı? kaldı ki heryer yuva arayan hayvan dolu,isteyen 10 tanıdığınıza ön ayak olun sokaktan sahiplensinler. 10 can sıcak yuvaya kavuşsun. Hayvanseverlik cins ayrımı yapmaz.
Kedim 4 senedir kısır ve sırf bu sebeplerden kısırlaştırdım,ne sağlık sorunu yaşadı ne hayata küstü. Birde bu yönden bakın derim

Benimde sokaktan bulduğum 2 kör kedim var evde .. Ömür boyu başımın tacı... Keşke imkanım olsa tüm kör kedileri alsam evime...

Hayirli kısmetler diyim :) bizim buralarda bir tane bile kedi yok miyav sesini duymalı uzun zman oldu

Bir tane bulup sizin delikanlıya yollayasım geldi öpüyorum patilerinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…