Son hediye fikir..

sevinc-1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
204
162
103
37
Merhaba arkadaşlar,

4,5 yıllık evliliğimiz bitme noktasında. Çok severek büyük bir aşkla, anlaşarak evlendik ve genel anlamda huzurlu ve mutlu bir evlilik yaşadık. Henüz dava için başvurmasak ta bir süredir ayrı evlerde yaşıyoruz. Ayrılmayı eşim istedi, bende zorla olmayacağı için diretmedim tamam dedim. Neden olarak geçerli bir neden yok. Sadece ayrılmak istediğini söyledi. Ama davayı ben açmayı düşünmedim o istediği için o uğraşsın dedim. Fakat zamanda akıp gidiyor henüz bir adım atılmadı.

Ben artık ilk zamanlara göre daha iyiyim nerdeyse 4 aydır ayrıyız..ve yokluğuna da özlemine de alışıyorum. İlk evden gittiğinde hemen ayrılalım dedi tamam dedim, günler geçti bir türlü dava açmadı. En son ailesinden duyduğum kadarıyla pişman olmak istemediği için biraz daha zaman vermek istiyormuş kendisine.

Neden sen dava açmadın diyenlere fevri ve anlık kararlar verebilen birisi değilim. Ve karşı taraf ayrılmak istiyorsa o uğraşsın tüm sorumluluğu o alsından yanayım. Neyse esas konum ve sorum bu değil.

Ben kendi içimde bazı şeyleri yendim. ( sevmemişsin demeyin lütfen 1 ayda 7 kilo verdim ne yemek yedim ne uyudum, ki hala her gece ağlayarak uyuyorum) ama öyle böyle alışıp yola devam etmeliyim.

1 kasımda eşimin doğum günü. Ve ben ona unutamayacağı ve bir şekilde yüreğini cız ettirecek bir hediye vermek istiyorum. Yüz yüze olmasına gerek yok işine yollayabilirim. Bunun yanında avukat bir arkadaşıma anlaşmalı sözleşme hazırlattım onu da imzalayıp hediyeyle birlikte kendisine göndermek istiyorum. Hediyeye ne gerek var demeyin 6 yıldır hayatımda ve her doğum günlerimizi çok özel hediyelerle kutladık asla unutulmayacak anılarla. Ve etrafımızdaki herkes bizim doğum günlerimizi konuşurdu. Şuan böyle bir amacım yok ama manidar bir doğum günü olsun istiyorum son doğum günü.

Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?

boşanmış biri olarak aynen dediğiniz gibi : "ne gerek var" diyorum.
adam olan adam ayrılmazdı.
demek ki aradaki bişeyleri koparmış.
parana, vaktine ve en önemlisi sana yazık.
belki burda binbeşyüz kere falan yazmışımdır.
ayrılıyor musunuz?
boşanıyor musunuz?
arkanıza asla ve asla bir anlık bile bakmıycaksın.
önüne bakıcaksın.
bir saniye bile bir salise bile baksan önündeki duvara toslarsın.

velasıl bu hediye alma meselesi, kimseye faydası yok.
ama sana fazlasıyla zararı var.

salla gitsin.
hayat güzel.
her anın tadını çıkar.
keyfine bak.

Bence anlaşmalı sözleşmeyi tek başına hediye paketiyle yolla ve kendisine yeni hayatında mutluluklar dile, zaten yeterince manidar olacaktır.

Beyimiz pişman olmayacakmış diye size boşanalım diyip 4 ay bekar takılıyor, bu adama ne hediye vereceksin ki? 1 lira harcamam bu adama...

yapmayın böyle birşey
sizden ayrılmak isteyen, 4 aydır ayrı yaşayan bir adamı bir hediyeyle, imzalı sözleşmeyle falan cız ettiremezsiniz
onu gerçekten cız ettirmenin tek ama tek yolu onu unutmuş gibi davranmak

sizin hediyeniz ona sadece "hala beni seviyor, avucumun içinde" mesajı verir, başka da bir işe yaramaz

hediyeye gerek yok sözleşmeyi hediye paketi yapıp yollayın.

bence de gerek yok .
ama illa ki yollayacağım derseniz onun içini acıtacak hediyesi ancak siz tahmin edebilirsiniz . eşinizi tanısaydık fikir yapabilirdik

Ben olsam sadece sözleşmeyi gönderirdim
İstediği gerçekten boşanmaksa görünce sevinmesi lazım yok kendini kötü hissederse kafasına bir dank eder

iki türlüde hayatında dönüm noktası olacak bir hediye olur ömrü billah unutamaz

En son ailesinden duyduğum kadarıyla pişman olmak istemediği için biraz daha zaman vermek istiyormuş kendisine.

Ne kadar büyük bir saygısızlık.

Siz köşede bir yerde hazırda mı bekleyecekmişsiniz yani?

"Kendime zaman verdim, dönmeye karar verirsem sevinç nasıl olsa hazır bekliyor" şeklinde anladım ben.

Dönerse mideniz alacak mı sanıyor?

Hediyeyi falan bilmem, öyle mesajlar, iç cızlatmalardan anlamam. Tek yapacağım davayı açmak olurdu.

Hadsiz bir adam.

Aslında artık sürecin sonlanmasını istediğim için sözleşmeyi imzalayıp yollamayı düşünüyorum. Zaman olarak doğumgünü manidar geldi.

hayır değil
bana biri bunu yapsa "hah, acıtmak için yapıyor" derim, o insandan ayrılmak istiyorsam da ya umursamam, ya acırım o kişiye
sürecin sonlanmasını istiyorsanız sözleşmeyi yollayın ama doğumgününde değil
şu anda, onu umursadığınız anlamına gelebilecek, en ufak bir girişimde bulunmayın

Bir çift bebek patiği al , üzerine de not yaz : Bunları ikimizin bebeği giyebilirdi ...

Arkadaşlar hepinizin fikri çok önemli benim için teşekkür ederim ama ben hediye fikrinde kararlıyım sanırım. yani illa yollamak istiyorum. Ama bir fikir bulamazsam sadece sözleşmede olabilir.

Doğum günü çok anlamlıydı bizim için hatta etrafımızdaki arkadaşlarımız ailelerimiz ay bu sene napacaklar acaba diye beklerlerdi.(benimki de 1 aralık) o yüzden biraz da takıntılıyım sanırım bu mevzuya. Bu da böyle olsun istedim.

Yani bu da unutulmasın diğerleri gibi ama bu evlilik içinde son gün olsun.

Siz iyi, güzel, hoş düşünüyorsunuz ama karşınızdaki insan bu kadar ince düşünüyor olsaydı ayrılık noktasına gelmezdiniz bence. Ayrılma sebebi neymiş, neden bunu istiyor bir anda? Özel günleri böylesine güzel yaşarken, çok mutluyken pat diye ayrılmaz ki insanlar.

Bence de yollayacağınız hediye onun içini cız ettirmektense "beni seviyor" imajı verecektir. Yanında sözleşmeyi yollamanız da çok etki etmez bence. Sonuçta kadınlar "beni rahat bırak" derken bile "beni bırakma, sadece gönlümü al, çok ihtiyacım var" demek isterler ve eşiniz bunu anlayacak olgunluktadır diye tahmin ediyorum.

Ama illa ki hediye yollayacağım diyorsanız da eşinizi siz tanıyorsunuz. Bizim vereceğimiz bir öneri onun için anlamsız olabilir. Hiç tahmin edemediğimiz bir şey de onun ruhuna hitap edebilir.

BENCE böyle şeylere hiç gerek yok
Eskiden doğum günü kutlamalarınız dillere destan olsada bu onunla aynı şey değil
Can yakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…