Son zamanlarda kafama taktığım gereksiz konu

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam herkese,

Oğlum 8 aylıkken işe başlayacağım. Kısmi çalışma avantajından yararlanmayı düşünüyorum. (Daha bu konuyu üstlerime açmadım kabul edip etmeyeceklerini bilmiyorum) çok yoğun bir işte çalışıyorum ve evime 1.5 saat uzaklıkta.
8 aylıkken emme düzeni ne olur çocuğun? Bir sabah, bir akşam mı emer? İşim iki saatte bir gidip süt sağabileceğim kadar esnek değil, üstlerim de öyle. zaten bunu yapabileceğim bir yer de yok sadece tuvalet var. Evim de uzak, buz kalıpları falanlarla idare edebilir miyim? Tek çare memeden bırakmak gibime geliyor onu da istemiyorum, oğlum zaten benden ayrılacak bir de memeden kesersem kaldıramaz bence. Şimdiden tasası içime düştü. Şeytan diyor bırak işi. Şimdiden bunu düşünmem ne kadar saçma ama düşünmeden edemiyorum. Morale ihtiyacım var.

Şimdiden stres yapmayin sütünüz kesilir Allah korusun zaman la herşey yoluna girer daha ne kadar zaman var bilmiyorum oğlunuz kaç aylık ama o zamana yakın süt biriktirip buzluga atarsaniz faydası olur bunu araştırın derim ben :KK36:

Şimdiden stres yapmayin sütünüz kesilir Allah korusun zaman la herşey yoluna girer daha ne kadar zaman var bilmiyorum oğlunuz kaç aylık ama o zamana yakın süt biriktirip buzluga atarsaniz faydası olur bunu araştırın derim ben :KK36:

Evet yazmayı unutmuşum ocakta başlayacağım işe. Doktorumuz şimdiden sağıp o aylara kadar sütü saklamanın gereksiz olduğunu, her aya göre bebeğin ihtiyaçlarının değiştiğini ve vücudumuzun mucizevi şekilde o ihtiyaçlara göre anne sütü salgıladığını söyledi. Bir de zaten sağsam bile yine biberonla vermiş olacağım :(

Evet yazmayı unutmuşum ocakta başlayacağım işe. Doktorumuz şimdiden sağıp o aylara kadar sütü saklamanın gereksiz olduğunu, her aya göre bebeğin ihtiyaçlarının değiştiğini ve vücudumuzun mucizevi şekilde o ihtiyaçlara göre anne sütü salgıladığını söyledi. Bir de zaten sağsam bile yine biberonla vermiş olacağım :KK43:
Biberonla vereceksin ama o anne sütünden mahrum kalmicak işte buda güzel bişey olumsuzluklara bakarsan herşey olumsuz olur az polyanna olmak iyi gelir bence :super:

Ben de bebegim 8 aylikkken ise donmustum.Kaygilarini cok iyi anliyorum.
12.00 de evden cikip 18.30 gibi evde olurdum.Ise gitmeden hemen once emzirirdim ve eve doner donmez.Calisma saatlerimde de bakicimiz corba,yogurt, meyve falan yedirirdi.2 saat de uyurdu.2 yasini gecmisti emmeyi biraktiginda.
Birakmayi dusunme.Calisma saatin fazlaysa 1 emme ogunu yerine mama icsin.Aksam ,sabah yine emzir.Kolay gelsin canim.Sikma canini :KK66:

Ben de bebegim 8 aylikkken ise donmustum.Kaygilarini cok iyi anliyorum.
12.00 de evden cikip 18.30 gibi evde olurdum.Ise gitmeden hemen once emzirirdim ve eve doner donmez.Calisma saatlerimde de bakicimiz corba,yogurt, meyve falan yedirirdi.2 saat de uyurdu.2 yasini gecmisti emmeyi biraktiginda.
Birakmayi dusunme.Calisma saatin fazlaysa 1 emme ogunu yerine mama icsin.Aksam ,sabah yine emzir.Kolay gelsin canim.Sikma canini :KK66:

Çok sağolun. Ben 10.00-15.00 şeklinde çalışmayı istiyorum ama bakalım..

Bir anne olarak kaygı yaşamanız çok normal. Sabah işe gitmeden ve akşam eve geldiğinizde emzirip o arada kalan öğünleri o gün için sağarak ya da ek gıda mamayla idare ederseniz memeden kesmemiş olursunuz. Esnek saatten faydalanırsanız ki zorunlu diye biliyorum araştırın onu hakkınız olan şeyi kullanmak hakkınız, çok daha kolay olur işiniz. Her halükarda 2 kere de olsa emecek. Sıkmayın canınızı hepsi hallolur.

selam herkese,

Oğlum 8 aylıkken işe başlayacağım. Kısmi çalışma avantajından yararlanmayı düşünüyorum. (Daha bu konuyu üstlerime açmadım kabul edip etmeyeceklerini bilmiyorum) çok yoğun bir işte çalışıyorum ve evime 1.5 saat uzaklıkta.
8 aylıkken emme düzeni ne olur çocuğun? Bir sabah, bir akşam mı emer? İşim iki saatte bir gidip süt sağabileceğim kadar esnek değil, üstlerim de öyle. zaten bunu yapabileceğim bir yer de yok sadece tuvalet var. Evim de uzak, buz kalıpları falanlarla idare edebilir miyim? Tek çare memeden bırakmak gibime geliyor onu da istemiyorum, oğlum zaten benden ayrılacak bir de memeden kesersem kaldıramaz bence. Şimdiden tasası içime düştü. Şeytan diyor bırak işi. Şimdiden bunu düşünmem ne kadar saçma ama düşünmeden edemiyorum. Morale ihtiyacım var.
Benim iş yerim de aynı mesafede ama ben nöbet usulü calışiyorum nöbet tuttuğum gün sağiyorum sütümü siz de sağip verebilirsiniz...

Memeden kesmeyin çok küçük daha ,sabah ve akşam emzirirsiniz zaten işe başladıktan sonra sütte azalma oluyor ister istemez hiç sagmanıza bile gerek yok

4 aylikken bile ek gidaya baslayabilir. Ben olsam Ocak ayina kadar tum ek gidalari tattirir ve hepsini kesfetmesini saglardim. Helede kendisi acisindan yemek yemekten tat almasi icin. Taze sekilde sagin ve ise gidin. Merak etmeyin ocak ayinda 1 yasina ykin olucak. Zatn o anda anne sutundeki besinler azaliyor ve ztn tek besin kaynagi o sut olmasi yanlis olur. Ek gidadir burda puf nokta. Diyetisyenlik okuyorum ve bunun yani sira 6 ay fisio cocuk gelisimi yaptim.Ek gidayi yabana atip, tek sutun yetecegini dusunen cok anne var. Benim yengemde dahil buna. Ocak ayina kdr hem motorik becerisini gelistirme acisindan, hemde damak tadi gelisimi acisindan egitin yavrunuzu. Anne yuregi biliyorum. Ama cok stress yapmayin oluru var. 3 aylikken cocugunu birakip gidenler nasil yapiyor, sizde yaparsiniz.

Sikma canini. Sana esnek saat uygulamak zorundalar zaten onun icin simdiden sen iyice arastir belirle kafanda.
Onun haricinde sabah ise gitmeden emzirirsin ve gelince verirsin hemen memeyi ama tabi ki bu surecte sutun azalacaktır ben de onun önüne gecmek icin gece yanimda yatirip sabaha kadar 3 4 kez emziriykrum. Bi ara gece emmesini biraktirmistim ama gunduz de ise gidince bi baktim memeler fosladi onun icin hemen gece emmeye agirlik verdim bir de evde oldugum gunler surekli emzirdim ki meme sut yapmayo unutmasin

BEn olsam sütümü sagardim çıktığı kadar... Ne çıktıysa o verilsin ek gıda desteklemesi de olur

Sabah işe giderken emzirirsiniz akşam geldiginizde emzirirsiniz bı kerede öğlen sagdiginiz süt verilir mis gibi ...

sapsik58 sapsik58 doğru söylüyorsunuz ben ek gıda almasından yanayım. 4. Ayds başlatılanlar varmış ama doktorumuz biz başlamayacağız, 6. Ayı bekleyeceğiz dedi. Çocuğum kiloluymuş, şu an gerek yokmuş :(

L Lavyer2012 gece uyku işini nasıl hallediyorsunuz? Ben alışkın değilim dayanamam herhalde bir de çalışırken. Benim oğlum iki aydır gece deliksiz uzun uyuyor, daha yeni kalktı mesela.

N nscckts öyle yapacağım galiba. Ama iş yerinde sağamam tek sıkıntı bu. Öğle tatilinde sağsam eve nasıl getireceğim. Of.

sapsik58 sapsik58 doğru söylüyorsunuz ben ek gıda almasından yanayım. 4. Ayds başlatılanlar varmış ama doktorumuz biz başlamayacağız, 6. Ayı bekleyeceğiz dedi. Çocuğum kiloluymuş, şu an gerek yokmuş :KK43:

L Lavyer2012 gece uyku işini nasıl hallediyorsunuz? Ben alışkın değilim dayanamam herhalde bir de çalışırken. Benim oğlum iki aydır gece deliksiz uzun uyuyor, daha yeni kalktı mesela.

N nscckts öyle yapacağım galiba. Ama iş yerinde sağamam tek sıkıntı bu. Öğle tatilinde sağsam eve nasıl getireceğim. Of.
Gece sagsaniz olur aslında hem gece süt akışı oldu mu süt çoğalıyor .... Ben hep gece sagardim.

sapsik58 sapsik58 doğru söylüyorsunuz ben ek gıda almasından yanayım. 4. Ayds başlatılanlar varmış ama doktorumuz biz başlamayacağız, 6. Ayı bekleyeceğiz dedi. Çocuğum kiloluymuş, şu an gerek yokmuş :KK43:

Ek gıdaya erken başlamayın, anne sütü alıyorsa 4 aylıkken ek gıdaya başlamak yanlış olur. Sütünüz bebeği hastalıklardan koruyor. Bol bol emsin şu an. bebeklerin böbrekleri yeni gıdayı kaldırmıyor çok küçükken. İdrar ile süzülemiyor, alması gereken vitamini alamıyor gıdadan.
Elleri masaya uzanmaya başladığında, sizin yemeğinizi yemek istediğinde ek gıdaya başlamak daha iyi. Bebeğin hazırbulunuşluğu tamamlanmış oluyor o şekilde. Benim bebeğim 6 ayı biraz geçti, ek gıdaya 5 buçukta başladık doktor tavsiyesi ile. Ama tam öğün yapmıyoruz. Her ek gıda beslenmesinden sonra emziriyorum. 4 eylül de işe başlıyorum. Yavaş yavaş sütümü sağmaya başladım. Son haftaya bıraktım o işi, sütten alacağı vitamin, hormon kendi ihtiyacına uygun olsun diye. Bebekler tükürükleriyle sütün içeriğini yönlendiriyor. 2-3 ay önceden sağdığınız sütü içmeyebilir.
Ben de öğlen evde olmadığım zaman dilimi için 200 cc süt bırakmaya çalışacağım ama zamanla anne sütü azalıyormuş, bebeğin emmesi gibi olmuyormuş maalesef sağma sistemi.
Bu arada 8 aylık bebek ek gıda ile öğlen öğününü idare edebilir. Sabah akşam siz emzirirsiniz. Ben de ilk aylarda ne zaman isterse emziriyordum ama büyüdükçe 3-4 saatte bire düşüyor beslenme. İsteseniz de emmiyorlar. Tek seferde memeyi boşaltıyorlar çünkü.

Arkadaşımın bebeği de memeye çok düşkündü. 9 aylıkken işe başlamıştı sağarak tam 2,5 yaşına kadar emzirdi. Siz de yapabilirsiniz bebekler değişikliklere sandığımızdan daha çabuk adapte oluyor.

Z zelzeleee Allah yardımcınız olsun sizin de. Ben de Tracy Hogg'un kitabında öyle okumuştum, sağmayla süt üretilmiyor diye.

artemisasia artemisasia gerçekten moralim biraz düzeldi. Sağarken süt çekilir diye biliyordum ben. Gerçi gece ve haftasonları sağmayıp emzirilirse tamamen çekilmez belki de.

çalışan annelerin çoğu 1-2 ay önce sağıp buzlukta stoklamaya başlıyor siz de öyle yapın. evet anında içmesi daha iyi ama hiç almamasından buzluktakini alması iyidir. buzluğa atılan anne sütü 3 aya kadar orda bekleyebilir.
onun dışında işyerinde 1 defa sağabilirsiniz hem de kısmi çalışma olursa saatleriniz de çok değildir 1 defa sağım yeter. eve götürmek için de termal çantalar var onlardan edinin. kuru buz alın mado da falan oluyor. bozulmadan eve getirirsiniz sağdığınız sütü

Back
X