• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sona geldim, boşanıyorum

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
1,5 yılın ardından boşanıyorum. Şu an hala evimdeyim. Dava açıldıktan sonra gideceğim. İnternetten baktım ama pek anlayamadım. Cocuk yok. Anlaşmalı boşanmada davayı tek taraf mı acıyor? Dilekçeyi kim yazacak? Falan filan. Bu konulara aşina olanlar yazabilir mi..

Konusup avukata karar verdik yarın avukatla konusacak sonra dilekçe yazılacak..

Son düzenleme:
1,5 yılın ardından boşanıyorum. Şu an hala evimdeyim. Dava açıldıktan sonra gideceğim. İnternetten baktım ama pek anlayamadım. Cocuk yok. Anlaşmalı boşanmada davayı tek taraf mı acıyor? Dilekçeyi kim yazacak? Falan filan. Bu konulara aşina olanlar yazabilir mi...
Boşanmaya gerçekten kararlıysanız bir boşanma avukatı ile görüşüp net ve sağlam adımlar atmanızı tavsiye ederim.

1,5 yılın ardından boşanıyorum. Şu an hala evimdeyim. Dava açıldıktan sonra gideceğim. İnternetten baktım ama pek anlayamadım. Cocuk yok. Anlaşmalı boşanmada davayı tek taraf mı acıyor? Dilekçeyi kim yazacak? Falan filan. Bu konulara aşina olanlar yazabilir mi...
İnternetten hazır protokellere bakıp size uygun olanını çıkartıp birlikte imzalayabilirsiniz, ya da birlikte bir avukata gider onun hazırlamasını istersiz.
Avukata vermeniz daha uygun olur.

Yalnız daha önce de benzer konularınız vardı, emin misiniz boşanmayı istediğinize? Belki halledilebilecek birşeydir

İnternetten hazır protokellere bakıp size uygun olanını çıkartıp birlikte imzalayabilirsiniz, ya da birlikte bir avukata gider onun hazırlamasını istersiz.

Yalnız daha önce de benzer konularınız vardı, emin misiniz boşanmayı istediğinize? Belki halledilebilecek birşeydir
Halledilmeyeceğine emin oldum artık. Boşanma kararı karşılıklı zaten. İnternete baktım dilekçeye davalı davacı falan yazılıyo oraları anlamadım.

Halledilmeyeceğine emin oldum artık. Boşanma kararı karşılıklı zaten. İnternete baktım dilekçeye davalı davacı falan yazılıyo oraları anlamadım.
Googleda Anlaşmalı boşanma protokolü diye aratın çıkan sayfada örnekler var kendi durumunuza göre ayarlayabilirsiniz,

Ama bana kalırsa ortak bir avukata gidin, eşin karşılasın

hayirlisi olsun hakkinizda
adliyelerin etrafinda dilekce yazan kisiler var daktilo basinda otururlar
onlardan birine gidip dilekce yazdirip imzalayip veriyorsunuz mahkemeye
Dilekçeyi bi kişi götürüp verebiliyo mu mahkemeye? Para gerekiyo mu dava açmak için?

Googleda Anlaşmalı boşanma protokolü diye aratın çıkan sayfada örnekler var kendi durumunuza göre ayarlayabilirsiniz,

Ama bana kalırsa ortak bir avukata gidin, eşin karşılasın
Onları inceledim ama davacı kim olacak davalı kim olacak oraları anlamadım. Davayı açanın yatırması gereken bi ücret var mı falan bunları merak ediyorum. Avukata para vermez zaten anlaşmalıda gerek yok diye biliyorun.

Eğer anlaşmalıysa beraber dilekçeyi imzalayıp nüfus fotokopileriyle beraber nöbetçi aile mahkemesine gidiyorsunuz..250 tl para yatırdık biz davayı açan yatırıyor..1 ay sonraya gün verdiler gittik, 10 dakika falan suruyo emin misiniz? Diye soruyor hakim..Bize 150 tl para iadesi yaptilar, kullanilmayan para diye...1 ay sonrada kararı alıp nüfusa gidiyorsunuz..Hakkinizda hayırlısı olsun insallah..

Eğer anlaşmalıysa beraber dilekçeyi imzalayıp nüfus fotokopileriyle beraber nöbetçi aile mahkemesine gidiyorsunuz..250 tl para yatırdık biz davayı açan yatırıyor..1 ay sonraya gün verdiler gittik, 10 dakika falan suruyo emin misiniz? Diye soruyor hakim..Bize 150 tl para iadesi yaptilar, kullanilmayan para diye...1 ay sonrada kararı alıp nüfusa gidiyorsunuz..Hakkinizda hayırlısı olsun insallah..
Evet anlaşmalı. Mahkemeye beraber gitmek zorunlu mu?

250 tl dosya masragi filanda oluyor. Bence avukata gidin o ucretini odesin. Anlasmali bosanma protokulunu hazirlasin siz imzalayin. Ucretini esin odesin. 67 tane konun varmis cogunu okudum. Sen evlendiginden beri zorlu zamanlar yasamissin esinle bir turlu aile olamamissiniz. Geri donme bence ya bak bir bucuk yildir olamamis evliliginiz. Birde seni cok pasif gordum ya. O garsonun dedigi gibi negatiflik var hep. Sorunlarinizi bile ayrintili degil usenmis ustun koru anlatmissiniz. Evinizde bir anda parlamalar yasayip bardak kirmissiniz.

+1

Back
X