• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sona geldim, boşanıyorum

Bence bi avukata gidip sor burdan yeterli bilgi alamazsın. O daha iyi yönlendirir. Sanki avukat tutcakmış gibi git görüş bilgi edin durumum yok de zaten yardimci olurlar
avukata danışmak da avukatlık asgari ücret tarifesine göre ücrete tabidir, tutacakmışsınız gibi yapıp tutmayınca danışma ücreti ödemeniz gerekir:-)

Başından beri bir geleceği yok gibiydi bu ilişkinin hakkınızda hayırlısı
Protokolü bilmiyorum ama yazmak istedim

Boşanma davasını eşlerden biri açacak. internettekilerden bakarak bir protokol hazırlayabilirsiniz karşılıklı. davayı açmak için 300 lira civarı bir harç yatırmak gerekiyor. davayı açtığınızda tensipe düşer, yaşadığınız şehirdeki yoğunluğa göre ileri bir tarihe duruşma günü verilir. benim boşanma davamda kasımda açtık marta gün verdiler, şehir istanbul. bu durumda mahkemenin hakiminin haftanın hangi günü anlaşmalı boşanmaları karara bağladığını öğrenebilirsiniz kalemden. haftanın bir gününü anlaşmalı boşanmalara ayırmış arka arkaya onları alıyordur büyük ihtimalle. biz öyle yaptık. hakim salı günleri yapıyormuş, sorduk, hemen bu salı gelsek alır mısınız diye, alırım, saat birde gelin, bekleyin, diğer duruşmalar bitince sizi alayım dedi. perşembe açtık boşanma davasını salı günü boşandık. boşanma kararını almaya üç hafta sonra çağırdılar. o gün gittik, kararı elden tebliğ aldık, istinaftan feragat dilekçesi verdik. böylece karar kesinleşti. bize bir yazı verdiler, inip vezneden ödediğimiz harcın 190 lirasını geri aldık.
Çok teşekkürler. Dilekçeyi bilir kişiye yazdırmayı düşünüyorum. Ayrıyeten bi protokol mu olması gerekiyo?

Çok teşekkürler. Dilekçeyi bilir kişiye yazdırmayı düşünüyorum. Ayrıyeten bi protokol mu olması gerekiyo?

Bilirkişi dilekçe yazmaz yalnız, arzuhalci ile karıştırdınız sanırım.

Anlaşmalı boşanacaksanız ve avukata vekalet vermeyecekseniz; internetten bir “anlaşmalı boşanma protokolü”, bir de
“anlaşmalı boşanma dilekçe örneği” olmak üzere iki metin buluyorsunuz.

Protokol dediğimiz şey boşanma koşullarını belirlediğiniz metin. Burada mal bölüşümü, varsa nafaka talebiniz, varsa çocuğunuzun velayetinin kimde kalacağı gibi durumları netleştiril kaleme almanız lazım. Yani anlaşmalı boşananişmek için bu konularda aranızda fikir ayrılığı olmamalı. Bu metni ikiniz de imzalayacaksınız.

İkinci metin ise boşanma dilekçesi. Bunu arzuhalci yazar elbette ama siz de örneğe bakarak yazabilirsiniz. Burada davacı ya da davalının kim olduğu sadece masraflar bakımından önemli. Siz hazırlayın, sadece eşiniz imzalasın, götürsün adliyeye. Masrafları da o yapsın, çok tutmaz zaten.

Örneklere bakarsanız söylediklerim daha iyi oturur kafanıza.

Sonrasında adresinize duruşma tarihi tebliğ edilir. Dosyanızın havale edildiği mahkemenin iş yoğunluğuna göre bir gün belirlenir.

Mal bölüşümü vs konularda aranızda ihtilaf varsa, ya da neleri talep edebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim.
Kolaylıklar dilerim.

Bilirkişi dilekçe yazmaz yalnız, arzuhalci ile karıştırdınız sanırım.

Anlaşmalı boşanacaksanız ve avukata vekalet vermeyecekseniz; internetten bir “anlaşmalı boşanma protokolü”, bir de
“anlaşmalı boşanma dilekçe örneği” olmak üzere iki metin buluyorsunuz.

Protokol dediğimiz şey boşanma koşullarını belirlediğiniz metin. Burada mal bölüşümü, varsa nafaka talebiniz, varsa çocuğunuzun velayetinin kimde kalacağı gibi durumları netleştiril kaleme almanız lazım. Yani anlaşmalı boşananişmek için bu konularda aranızda fikir ayrılığı olmamalı. Bu metni ikiniz de imzalayacaksınız.

İkinci metin ise boşanma dilekçesi. Bunu arzuhalci yazar elbette ama siz de örneğe bakarak yazabilirsiniz. Burada davacı ya da davalının kim olduğu sadece masraflar bakımından önemli. Siz hazırlayın, sadece eşiniz imzalasın, götürsün adliyeye. Masrafları da o yapsın, çok tutmaz zaten.

Örneklere bakarsanız söylediklerim daha iyi oturur kafanıza.

Sonrasında adresinize duruşma tarihi tebliğ edilir. Dosyanızın havale edildiği mahkemenin iş yoğunluğuna göre bir gün belirlenir.

Mal bölüşümü vs konularda aranızda ihtilaf varsa, ya da neleri talep edebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim.
Kolaylıklar dilerim.
Avukatla o konusacak benim de gitmem gerekir mi ki? Dilekçeyi de o hazırlatacak arzuhalciye.

Avukatla o konusacak benim de gitmem gerekir mi ki? Dilekçeyi de o hazırlatacak arzuhalciye.

Gitmeniz zorunlu değil ama hem gitmenizi hem de bir başka bilene protokolünüzü göstermenizi öneririm.

Yani eşinizi tanımam, asla hakkında olumlu/olumsuz yorum yapamam, yanlış anlaşılmasın. Sadece eşiniz ve onun bulacağı avukatın hazırlayacağı protokol aleyhinize olmasın, haklarınızı ihlal etmesin, demek istediğim bu.

1,5 yılın ardından boşanıyorum. Şu an hala evimdeyim. Dava açıldıktan sonra gideceğim. İnternetten baktım ama pek anlayamadım. Cocuk yok. Anlaşmalı boşanmada davayı tek taraf mı acıyor? Dilekçeyi kim yazacak? Falan filan. Bu konulara aşina olanlar yazabilir mi..

Konusup avukata karar verdik yarın avukatla konusacak sonra dilekçe yazılacak..
Anlaşmalı boşanmada orada paylaşılması gereken mal mülk vesaire bir şey yoksa Bence avukata para kaptırmayın yapacağınız tek şey bir dilekçe yazıp ikiniz de imzalayarak 70 80 lira kadar bir dosya harcı yatırıp davayı açmak zaten tek celse oluyor en fazla 2 ay içerisinde Karar da kesinleşiyor

1,5 yılın ardından boşanıyorum. Şu an hala evimdeyim. Dava açıldıktan sonra gideceğim. İnternetten baktım ama pek anlayamadım. Cocuk yok. Anlaşmalı boşanmada davayı tek taraf mı acıyor? Dilekçeyi kim yazacak? Falan filan. Bu konulara aşina olanlar yazabilir mi..

Konuşma arasında hiç olumlu bir şey demedi mi :(
Yani onu ima edecek bir şey.. üzüldüm yuvanın yıkılmasına :(

Anlaşmalı boşanmada orada paylaşılması gereken mal mülk vesaire bir şey yoksa Bence avukata para kaptırmayın yapacağınız tek şey bir dilekçe yazıp ikiniz de imzalayarak 70 80 lira kadar bir dosya harcı yatırıp davayı açmak zaten tek celse oluyor en fazla 2 ay içerisinde Karar da kesinleşiyor

Teşekkürler paylasılacak ya da talep ettiğim hiçbir şey yok. Avukata sadece danışırız zaten napmamız gerektiğini. Gerisini biz hallederiz.

Çok boşanma konusu okudum ama sizinki içimi acıttı.
Eşinizi seviyor musunuz , o sizi seviyor mu , kesinlikle dönüşü yok mu ?

Ayriliklara uzuluyorum.
Psikolojim kalmadi demissiniz umarim toparlanirsiniz.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Çok boşanma konusu okudum ama sizinki içimi acıttı.
Eşinizi seviyor musunuz , o sizi seviyor mu , kesinlikle dönüşü yok mu ?
Sevginin bi önemi yok ki geldiğimiz noktada. Çok yıprattık yüz göz olduk. Küfür hakaret yok fiziksel şiddet yok ama saygısızlıgın, psikolojik şiddetin alasını yaşadım. Bize gülüyolar bunlar yüzünden mi ayrılacaksınız diye. Ama biz yapamadıgımıza, ne benim onun ne de onun benim istediğim gibi biri olamayacagını anlayıp aldık bu kararı.

Back
X