Sona yaklaşırken...

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Daha önceki konularıma dönüp baktığımda eşimle baya baya sorunlarımız varmış diyorum. Tabi onlar buzdağının görünen kısmıydı.

Cuma gününden beri ailemin yanındayım. Bu gece 4. gece. Dört gündür kavgalıydık zaten bir dışarıda yemek yeme mevzusundan. Konuşmadık hiç dogru düzgün. Perşembe akşamı konuşmayı denedim. Yine olmadı. Karşımda konuşulacak biri olmadığını anladım artık. Sonra "ben yarın gidiyorum" dedim adam tek kelime etmedi yattı uyudu. Ben de ertesi gün birkaç parça eşyanın alıp gittim. Anca gece 11buçukta farketti evde olmadığımı da nerdesin diye aradı. Kaç gün geçti ne bi çıkıp geldi ne barışmak için bir çaba...

Vurdumduymazlığı, rahatlığı, benim düşüncelerime, üzüldüğüm şeylere önem vermeyişi, ciddiye almayışı, inat edişi, hep kendini haklı görmesi yetti artık...

Ayrılmak için ille şiddet veya ihanet mi olması lazım?

Kaç gündür ailemin yanındayım ve onun yaptıklarını gördükçe iyi ki gelmişim diyorum.

Ben bunları hak etmedim. Hiçbir şeyini eksik etmedim. Yemek çamaşır temizlik olsun hep yaptım. Eve ve ona baktığım kadar kendime de baktım hep. Ama olmadı...

Bugün babam aramış. Oğlum akşam buluşalım konuşalım demiş. Gitti akşam. Belki dedim aklı başına gelmiştir. Yok aynı tas aynı hamam. Beni suçlamak tam başka yaptığı birşey yok. Babam da böyle konularda gayet olgun, anlayışlı ve yapıcı bir insandır.

Çok severek evlendim ama karşı taraf aynı hislerde değilmiş demek ki. Aslında o kendini belli etmiş yeterince ama ben görmek istememiştim kendimi kandırmışım...

Kimse istemez yuvası yıkılsın ama bazen yıkılıyor demek ki. Çok çaba gösterdim ama olmadı...

Önümüzdeki pazartesi aile danışmanına gidicez ilk başta kabul etmemişti ama şimdilik etti galiba. Gitsek ne olur ne değişir bilmiyorum. Soğudum artık sanki tekrar ısınabilir miyim bilmiyorum.

Bu arada bir buçuk yıllık evliyiz ve çocuğumuz yok.

Okuyan herkese çok teşekkürler. Morale ve desteğe çok ihtiyacım var.

Durumunuza üzüldüm. Ama tekrar isinabilirmiyim diye düsünmeyin bence. Hayatta hersey unutuluyor, herseyin ilaci zamandir. Aile danismanina bir gidin. Evliliginizi kurtarabilirsiniz. Elbette bosanma icin ille siddet aldatma vs gerekli degil. Ama yazinizi okuyunca sanki icinizde daha ufak da olsa esinize karsi bir sevgi hissetim. Allah yardimciniz olsun :KK19:

Eşinizde toparlama çabası göremedim hiç,bi de evlilik danışmanını deneyin bakalım..

Önceki konularınızı bilmiyorum lakin ayrılmak için illa şiddet, aldatma gerekmiyor pek tabii. Sizinki biraz da psikolojik şiddete giriyor zaten... Eşinizin pek çabası yokmuş anladığım kadarıyla, ite kaka terapist ile falan ne kadar faydası olur bilemedim

En azından elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız, içiniz rahattır. Yine de bir süre ayrı kalmak değiştirir belki bir şeyleri.Değiştirmiyorsa da yolunuza bakarsınız. Hayırlısı olsun hakkınızda

Okuyunca uzuluyorum boyle
seyleri ayriliklari sevmem.

Ama esiniz sizi sevse ve istese babanizin evinden alirdi diye dusunuyorum.

Tartistiginiz konu kucuk ama baska meseleler mi var altindan kalkamayacaginiz ona gore degisir.

Bir daha ki sefere evden siz gitmeyin olur mu? Bu evliligi iztemiyorsa o gitsin. Bir abla tavsiyesi...
Bir bucuk yilda ne aea bu hale geldiniz? Bu kadsr burnundan kil aldirmiyorsa fazla totosu kaldirilmis demek. Tek tarafli caba olmaz. Iki taraf da gayret gosterirse duzelir. Gostermiyorsa evrene salin gitsin. Uzulmeyin. Kaybettikletinize bakmayin kazandiklariniza bakin hep.

Durumunuza üzüldüm. Ama tekrar isinabilirmiyim diye düsünmeyin bence. Hayatta hersey unutuluyor, herseyin ilaci zamandir. Aile danismanina bir gidin. Evliliginizi kurtarabilirsiniz. Elbette bosanma icin ille siddet aldatma vs gerekli degil. Ama yazinizi okuyunca sanki icinizde daha ufak da olsa esinize karsi bir sevgi hissetim. Allah yardimciniz olsun :KK19:
O benim için ilkti. İlk aşık olduğum ilk sevdiğim adamdı. İşe gidince bile özlerdim ben onu. Ama çok farklı şimdi herşey. Kimse istemez yuvası yıkılsın ama böyle de devam edemiyorum.
Bakalım ümitlerim tükeniyor ama evlilik danışmanına gidicem yine de.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Esin Bu işin neresinde ? Hep sen hep sen olmaz ..sanıyorum kendisi de soğumuş ki en ufak bir çaba kırıntısı yok .. ben olsam gittiğim yerde mutlu olmaya çalışırdım . Geri donmek aklima bile gelmezdi .Ne güzel ailen yanında ...

Şu yuva meselesi ne güzel kanıksatılıyor bize...
Evli kalmak birincil görevimiz değil. Evlilik 2 hayatın 1 hayatta birleşmesi aynı zamanda kendi hayatınızı yaşamanızdır. Nasıl arkadaşlık kurduğumuzda ters bir davranışa rastlayınca ilişkiye mesafe koyuyor yahut sonlandırmayı tercih ediyorsak evlilik de bunun gelişmiş hali.
Tamam, bitirmek kolay değildir muhakkak ama hayatın olağan akışına uygun bir eylem, bu bir tabu olmamalı. Esas olan hayatınız, mutluluğunuz.
Bakın ne dedim cümlenin başında; 2 hayatın birleşmesi ve kendi hayatlarımıza devam ediyor olmamız evliliktir. Mutlu değilseniz,sevilmiyorsanız,hayatınız öylesine akıyorsa,ev işleri ve hizmet etmekten başka karşı taraf size hiçbir şey vermiyorsa neyi paylaşacaksınız? Hangi hayatları birleştireceksiniz? Bırakın gitsin allah aşkına

Okuyunca uzuluyorum boyle
seyleri ayriliklari sevmem.

Ama esiniz sizi sevse ve istese babanizin evinden alirdi diye dusunuyorum.

Tartistiginiz konu kucuk ama baska meseleler mi var altindan kalkamayacaginiz ona gore degisir.
Bu konu küçük zaten ama bütün kavgalarımızin temelinde iletisim kuramamak var. Onu hiç bir çaba göstermeyişi var...
Önceki kavgalarımızdan birinde "ben hiç mutlu değilim" demiştim. Cevabı "ben seni mutlu etmek zorunda değilim" olmuştu. Bu kadar bile bir sorumluluk görmüyor üzerinde

Bir daha ki sefere evden siz gitmeyin olur mu? Bu evliligi iztemiyorsa o gitsin. Bir abla tavsiyesi...
Bir bucuk yilda ne aea bu hale geldiniz? Bu kadsr burnundan kil aldirmiyorsa fazla totosu kaldirilmis demek. Tek tarafli caba olmaz. Iki taraf da gayret gosterirse duzelir. Gostermiyorsa evrene salin gitsin. Uzulmeyin. Kaybettikletinize bakmayin kazandiklariniza bakin hep.
Bir dahaki sefer olur mu bilmiyorum.
Ben de gitmek istemezdim ama günlerce benimle doğru düzgün konuşmayan bir adam vardı karşımda. İşten gelen yemek yiyip yatıp uyuyan. Delirecek gibi oldum artık. Duvarlar ustüme ustume geldi. Yapayalnız...

Bir dahaki sefer olur mu bilmiyorum.
Ben de gitmek istemezdim ama günlerce benimle doğru düzgün konuşmayan bir adam vardı karşımda. İşten gelen yemek yiyip yatıp uyuyan. Delirecek gibi oldum artık. Duvarlar ustüme ustume geldi. Yapayalnız...
Siz gidince evi terk etti konumuna dusuyorsunuz. Aile birlikteligini bozan sizmis gibi gosteriyor. O gitsin. Madem aile birlikteligi istemiyorsa. Sizi kusurlu gostermesin. Psikolojik siddet uyguluyor adam resmen.

Esin Bu işin neresinde ? Hep sen hep sen olmaz ..sanıyorum kendisi de soğumuş ki en ufak bir çaba kırıntısı yok .. ben olsam gittiğim yerde mutlu olmaya çalışırdım . Geri donmek aklima bile gelmezdi .Ne güzel ailen yanında ...
Sağ olsunlar hep yanımda oldular. Şükür ki böyle bir ailem var...
Soğumuş demek ki. Lafta seviyorum derdi ama seven insan onun yaptıklarını yapmaz.
Ayrıca bir kez daha anladım seviyorum demek yetmiyormuş. Çaba da göstermek gerekiyormuş ama o hiçbir zaman çaba göstermedi

Şu yuva meselesi ne güzel kanıksatılıyor bize...
Evli kalmak birincil görevimiz değil. Evlilik 2 hayatın 1 hayatta birleşmesi aynı zamanda kendi hayatınızı yaşamanızdır. Nasıl arkadaşlık kurduğumuzda ters bir davranışa rastlayınca ilişkiye mesafe koyuyor yahut sonlandırmayı tercih ediyorsak evlilik de bunun gelişmiş hali.
Tamam, bitirmek kolay değildir muhakkak ama hayatın olağan akışına uygun bir eylem, bu bir tabu olmamalı. Esas olan hayatınız, mutluluğunuz.
Bakın ne dedim cümlenin başında; 2 hayatın birleşmesi ve kendi hayatlarımıza devam ediyor olmamız evliliktir. Mutlu değilseniz,sevilmiyorsanız,hayatınız öylesine akıyorsa,ev işleri ve hizmet etmekten başka karşı taraf size hiçbir şey vermiyorsa neyi paylaşacaksınız? Hangi hayatları birleştireceksiniz? Bırakın gitsin allah aşkına
Ne kadar da güzel anlatmışsınız aslında. İlave birşeye gerek yok.
Hep dedim zaten ben evlenmek için evlenmedim mutlu olmak için evlendim ve mutlu olduğum sürece o evdeyim diye. Ama şöyle ki artık mutlu değilim

Siz gidince evi terk etti konumuna dusuyorsunuz. Aile birlikteligini bozan sizmis gibi gosteriyor. O gitsin. Madem aile birlikteligi istemiyorsa. Sizi kusurlu gostermesin. Psikolojik siddet uyguluyor adam resmen.
Evet haklısınız. O da öyle diyor aslında. Neymiş hemen ailenin evine gidilir miymiş hemen gitmedim aslinda ama o onu anlamıyor. Ben bir çıkış yolu bulamadığım için gittim. Ama o kapının önüne konmayı hakediyormuş

Ben nedense aile danışmanı işe yarayabilir diye düşündüm. Bazen insanlar evliliğe adapte olamıyorlar o yüzden ilk dönemler sancılı geçebiliyor. Yine de nir değişim olmazsa elbette bu da bir boşanma sebebidir. Mutlu olmadığınız bir evliliği sürdürmenin bir anlamı yok.

Önceki konularınızı bilmiyorum lakin ayrılmak için illa şiddet, aldatma gerekmiyor pek tabii. Sizinki biraz da psikolojik şiddete giriyor zaten... Eşinizin pek çabası yokmuş anladığım kadarıyla, ite kaka terapist ile falan ne kadar faydası olur bilemedim

En azından elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız, içiniz rahattır. Yine de bir süre ayrı kalmak değiştirir belki bir şeyleri.Değiştirmiyorsa da yolunuza bakarsınız. Hayırlısı olsun hakkınızda
Amin inşallah.
Terapist ne kadar faydalı olur veya şu saatten sonra faydalı olur mu bilmiyorum ama son bir çaba göstermek için yapıyorum bunu. Ben şimdiye kadar elimden geleni yaptım için rahat. Bundan sonra da geriye dönüp baktığımda ben elimden geleni yaptim diyebilmek için yapiyorum

Sağ olsunlar hep yanımda oldular. Şükür ki böyle bir ailem var...
Soğumuş demek ki. Lafta seviyorum derdi ama seven insan onun yaptıklarını yapmaz.
Ayrıca bir kez daha anladım seviyorum demek yetmiyormuş. Çaba da göstermek gerekiyormuş ama o hiçbir zaman çaba göstermedi
Buna göre dönmek ,herşeyi en başından yaşayıp tekrar tekrar mutsuz olmak ne kadar dogru ? Bence baba evi ,sana gerçekten Çok iyi gelecek . Gerçek sevgi yani başında ..

Ben insanlarin mutlu olmadıkları yerde durup mutlu olmadıkları şeyler yapmasına üzülüyorum. Bir kere geliyoruz şu hayata ve öyle dayatmalara maruz kalıyoruz ki hayatimiz nesemiz sağlığımız ucup gidiyor. Evlilik güzel tabi ki ama içindeki insanlar mutluysa. Size mengeneye sıkışmış hissi veren evlilik varsin bitsin. Ayrılık konuları hep üzer beni. Evlilik kolay bitmemeli ama adam nazik totosunu kaldırıp yalandan da olsa bir adım atmamış. Siz yine de bir terapiste gidin de içiniz rahatlasin. Yapmadim demezsiniz. Hangi kararı alırsanız alın umarım mutlu olursunuz.

Back
X