sonradan görme/görgüsüzlük...ne derseniz adına..

benim anlatmak istediğim aslında daha çok gidilen yer ilginç yemek vs değildi....adam çıkıyor pijamasını paylaşıyor eşinin aldığı seti paylaşıyor....bunun adı nedir onu sormak istiyorum tabikide herkes özgür istediğini paylaşmakta....paylaşır yada paylaşılamaz demiyorum sizce bunun adı nedir diyorum

Son düzenleme:

Bende çok rahatsız oluyorum diyorum herrkesin hayatı çok eğlencelide bir benmiyim perişan hergün bir yere yemeğe gidiyo haspam yada bir yerde kahve içiyo ya arkadaşım karun değilsin ya iki de çocuğu var valla biz iki çocukla market alışverişimizi bile zor yapıyoruz herkes ne kadar çok para harcıyor bende çalışıyorum eşimde çalışıyor elhamdülillah çok şükür iyi gelirim var ama ben böyle hesapsız kitapsız kazandığımı boğazıma harcamaya kıyamıyorum ya ama bu demek değilki ben dışarda güzel vakit geçirmiyorum her dakika her dakika bu nedir ...eskiden sıkıntıyada zorluğa da daha dayanıklıydık şimdi her istediğimizi elde etme elde ettiğimizi sergileme hevesi var doyumsuz olduk çıktık

sanırım başlık biraz genelleme oldu ... kesinlikle katılıyorum...

Son düzenleme:
Ozel hayat kalmadigi gibi sendende bekliyorlar ayni seyi sen neden yapmiyorsun sanki zorunlulukmus gibi psikolojik baski..
Bide sormussun gibi x magazadan sunu aldim begendiysen giymen icin verebilirim ama bisey olmasin lutfen!!!!
Sevgilisiyle yasadigi her b.ku anlatip sonra aralari duzelince sen kimsin mevzusu var da var ...

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene.

hah işte dımı bane ne senin parfümüden.şu olur; sorar biri aa çok güzel kokuyorsun ne kullanıyorsun ozamn dersin yani..

Bana göre görgüsüzlük,markalı birşeyin çekilmiş resmini görüp,aa bak markalı eşyasının resmini çekip koyuş diye eleştiri yapmaktır.
Bana göre görgüsüzlük,insanların yaşam biçimlerini,tercihlerini,zevklerini,paylaşımlarını eleştirmektir.
Birinin hayatında herşey markalıdır,farkında bile değildir.Bir diğerinin hayatında fazla marka yoktur,resimde o dikkatini çeker.
İnsanlar kendi evlerinde,misafirlerine,düğünlerinde davetlilerine orda burda desinler olsun diye neler yapıyor o görgüsüzlük olmuyor da,mekanın chek-in ini yapmak mı görgüsüzlük.Aldığı veya sevdiği birşeyi paylaşmak,mutluluğunu göstermek mi görgüsüzlük.Yemek resimlerini koymak görgüsüzlükse,o zaman tarif ararken resim beklemeyelim,reklamlar tamamen kalksın.Teknolojiden yararlanan bütün dünya ülkeleri görgüsüz o zaman.Ben sosyla medyayı çok kullanmam ama kullanan,kendine göre paylaşımlar yapanı da görgüsüz diye yadırgamam.Onun sürekli gördüğü,bir başkasının görmediği şeyi görmek görgüsülük gelebilir.Bunları aşmak gerekiyor.Check-in yapmak,yer bildiriminde bulunmak,o mekanında internet üzerinden reklamını yapıp tavsiye sağlamaktır.Herkesin bakış açısına göre değişir.Devir değişti,teknoloji ilerledi.Eskiyle kıyaslama olayını yapmamak gerek artık.Bu sitede de gelinliğini,evinin resmini çekip gönderenler var.Onlar da mı görgüsüz oluyor.
Herkesin hayatı kendine.

bunun adı beğenilme, onaylanma ihtiyacı sanırım. İnsanlar kendilerini tatmin ediyor çok güzel dendikçe. Sosyal medyada paylaşınca daha çok insan görüyor. Sevmediklerinin görüşmediklerinin gözüne sokuyor ohh bak benim hayatım ne güzel çatla diyor. Sonra biri laf edince yuh artık bu kadarı da konmaz ki diye, bunu söyleyen kıskançlıkla suçlanıyor. Hepimize eşimiz set aldı, çoğumuzun arabası var, ama ben böyle şeylerden korkarım birinin gözü kalır diye. Genelde olanı bile yakın çevremden dahi saklama eğiliminde olmamız lazım. Bize en son böyle öğretilmişti diye hatırlıyorum.

Artik siradan bir durum oldu bu bence.
Yediği yemeği giydiği kotu paylaşan binlerce insan var ..
Gosteris cabasi bunlar hep

nazlı deniz aslında tamamen farklı anlamışsın konuyu...gelinen devirden ilerleyen teknolojiden bahsetmiyorum ki ben....eskiyle kıyaslamada değil...eskidende görgüsüz görgüsüzdü şimdide öyle...burda çoğu insan evini paylaşıyor .yeri geliyor uzun uzun bakıyorm.....bakmak yorum yapmak hoşuma gidiyor...bunlar güzel şeyler....bahsettiğim konu şu ki;eşin yada sevglin evlimisin bilmiyorum sana altın set almış olsun...sen sadece seti çekip paylaşırmısın onu sormak istiyorum....taksan paylaşsan amenna ama sadece seti paylaşıyorsan orda bi durur düşünürüm yani

Son düzenleme:

ailemin bana öğrettiği en temel şeydi sen yiyorsun ama yiyemeyen olabilir.. valla çok yaşlı değilim 28 yaşındayım ama eskiler cidden daha doğru düşünürmüş. yemeğin resmini çekip koymak nasıl bir kıroluktur?? ayrıca bana hiç de sosyetik yada sosyalmiş gibi gözükmüyor(artık ne düşünerek yapıyorlarsa..). aksine ilk kez görmüşte ondan çekip koymuş gibi..

Son bir buçuk sene içinde söz, nişan ve düğünüm oldu, çat pat sosyal aktivitelerim de oldu ama 2 senedir profil fotom bile aynı :106:
Ya ben bu konuya farklı bakıyorum.
Aslında o kadar rahatsız olmuyorum bir çok insanın hoşuna gidiyor paylaşım yapınca beğenilmesi, sorular sorulması v.b. sonuçta adı üstünde sosyal paylaşım siteleri.
Ama içi dışı görgüsüz olanlarınki daha çok rahatsız ediyor beni.

hah işte dımı bane ne senin parfümüden.şu olur; sorar biri aa çok güzel kokuyorsun ne kullanıyorsun ozamn dersin yani..

Hahaha,evet hava atacam diye insanlar ne komik olabiliyorlar dimi :))
Zaten birakta baskasi begensin madem o kadar pahali vs,
Bilmiyorum hic parfüm kokusuda burnuma gelmedi :)
Neyse asagilik kompleksi midir nedir.

arkadaşlar sadece sanal ortamdan bahsetmiyorum..günlük yaşantımızdanda konunun başında yazdım bunu

Son düzenleme:
Simdi demisiz ki aldigi parfumun botun vs resmini cekmek gorgusuzluk denmis
.ama
kkda bu tarz topikelr var.hatta ben o bolumlerin moduyum.
mesela
pembe dolap
aldigimiz kiyafetleri paylastigimiz bir topik
makyaj bolumunde resimlrele en son aldigimiz makyaj malzemeleri konusuda bir ornek.
kisacasi buralara bende resim koyuyorum ve kouyulmasi da hosuma gidiyor
.Banada yarari okuyor. Yeni cikmis yada bilmadigim makyaj ürünlerini goruyorum.hatta soruyorum memnunlarmi diye.
O konulari guncel tutmak hos benim gorevim.
bende resim koyarim bugün yine koyacagim ayrica.
kisacadi bunu gorgusuzluk olarak gormuyorum

Hiç farklı anlamadım konuyu.Yine aynı şeyi söyleyeceğim.Paylaşabilir.Seti paylaşabilir.Takıp boynunda göstermek istemeyebilir,sadece seti paylaşabilir.O an eşinin ona aldığı şeyi beğenmiştir,mutlu olmuştur paylaşmıştır.Görümceme eşi sürekli çiçek alır.Ama geçen aldığı çiçekten veya alış sebebinden olacak ki çok mutlu olmuş çiçeği paylaşmış.Başka bir arkadaşıma nişanlısı küpe almış paylaşmış.Beğendiniz mi sizde diye sormuş.Nişanlımın sürprizi demiş.Bu insanlar görgüsüz de değiller ayrıca.İnsanlar eskilerden dem vurmuş,o yüzden şimdiki zamnal,teknolojiyle eskiyi kıyaslamayın diyorum.Bana göre bi kötülük,bi görgüsüzlük yok bunda.İnsanlar sevinçlerini paylaşıyorlar.Ve bunu dünyada herkes yapıyor.Sırf bunun için sosyal siteler,bloglar var.Onca görgüsüz insanların olduğu yerde bu görgüsüzlük değil bence.

görmemişlik evet her duvarın karesini paylaşmak mesela

Burda kimse birbirini tanımıyo ki ama. Ayrıca burda da mesela yeni gelin evleri var çekip koyuyolar evlenirlken evimi nasıl yaparım fikir ediniyorum. Neyi nerden almış ögreniyoruz falan ama kalkıpta sadece akrabalarının arkadaşlarının ekli olduğu bi sitede biri evin parkesine kadar çekerse durup bi düşünürüm ya zaten evine gelip görüyoruz çok begensek sorarız yani bütün tanıdıklarına gösterme çabası nedir yahu. Tanımadıklarınla fikir için paylaşım yapmak birde bütün seni tanıyanlara havaa atmak için paylaşım yapmak çok ayrı bişey. Birinin en azından bi amacı var yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…