son zamanlarda artan ,sanalda olsun normal yaşantılarımızda olsun görgsüzülük adına çok şeyle karşılaşır olduk .açıkçası beni çok rahatsız etmeye başladı...sizler ne düşünüyorsunuz
Enteresan bir yere gittiysem checkin yapmayı seviyorum. Ama şöyle midpointteyim big chefsteyim yapmıyorum aklıma gelmiyor bile. Ne bileyim doktora yapıyorum okula gittiğim günler yapıyorum. Okulda olan varsa görüp arasın diye. checkin yaptığım tek yemek mekanı üniversitenin yemekhanesi. :) Yapanlardan da rahatsız olmuyorum. Beni rahatsız eden fotoğraflar daha çok. Yemek de konabilir. Nasıl konabilir çok değişik bir retorana gidilmiştir. Ne bileyim lübnan yemekleri yapan bir yerde kiremitin içinde pişmiş kuzu bilmem ne getirilmiştir. Voooov olmuşundur konur. Ama gidip midpointte yediğin dana etli bilmem ne yemeğinin koymazsın. Ya da saat almışsın saatinin fotoğrafını çekmek. Aldığın parfümün botun çikolatanın fotoğrafını çekmek. Ya da her sabah işe gidip selfie yapıp herkese günaydınlar yazmak. Devamlı kendi resimlerini koymak bana itici geliyor.
Haha,bazilarinda ayrani yok icmeye tahterevanla gider ......
Kaynanama bir misafir gelmisti önce bir kere gördügüm 35li yaslarda bekar hanim,
Nerden estiyse dedi ya benim parfümlerim paglidir vs ay may bilmem ney...bende parfüm hastasiyim ve...tabi ki bana hava atacak akli sira,birde hoslandigi akrabada orda,ayip yahu kime ne senin parfümün kac para ne gerek var?
Hayir konusu yoktu bile ortada :)))
benim anlatmak istediğim aslında daha çok gidilen yer ilginç yemek vs değildi....adam çıkıyor pijamasını paylaşıyor eşinin aldığı seti paylaşıyor....bunun adı nedir onu sormak istiyorum tabikide herkes özgür istediğini paylaşmakta....paylaşır yada paylaşılamaz demiyorum sizce bunun adı nedir diyorum
nazlı deniz aslında tamamen farklı anlamışsın konuyu...gelinen devirden ilerleyen teknolojiden bahsetmiyorum ki ben....eskiyle kıyaslamada değil...eskidende görgüsüz görgüsüzdü şimdide öyle...burda çoğu insan evini paylaşıyor .yeri geliyor uzun uzun bakıyorm.....bakmak yorum yapmak hoşuma gidiyor...bunlar güzel şeyler....bahsettiğim konu şu ki;eşin yada sevglin evlimisin bilmiyorum sana altın set almış olsun...sen sadece seti çekip paylaşırmısın onu sormak istiyorum....taksan paylaşsan amenna ama sadece seti paylaşıyorsan orda bi durur düşünürüm yaniBana göre görgüsüzlük,markalı birşeyin çekilmiş resmini görüp,aa bak markalı eşyasının resmini çekip koyuş diye eleştiri yapmaktır.
Bana göre görgüsüzlük,insanların yaşam biçimlerini,tercihlerini,zevklerini,paylaşımlarını eleştirmektir.
Birinin hayatında herşey markalıdır,farkında bile değildir.Bir diğerinin hayatında fazla marka yoktur,resimde o dikkatini çeker.
İnsanlar kendi evlerinde,misafirlerine,düğünlerinde davetlilerine orda burda desinler olsun diye neler yapıyor o görgüsüzlük olmuyor da,mekanın chek-in ini yapmak mı görgüsüzlük.Aldığı veya sevdiği birşeyi paylaşmak,mutluluğunu göstermek mi görgüsüzlük.Yemek resimlerini koymak görgüsüzlükse,o zaman tarif ararken resim beklemeyelim,reklamlar tamamen kalksın.Teknolojiden yararlanan bütün dünya ülkeleri görgüsüz o zaman.Ben sosyla medyayı çok kullanmam ama kullanan,kendine göre paylaşımlar yapanı da görgüsüz diye yadırgamam.Onun sürekli gördüğü,bir başkasının görmediği şeyi görmek görgüsülük gelebilir.Bunları aşmak gerekiyor.Check-in yapmak,yer bildiriminde bulunmak,o mekanında internet üzerinden reklamını yapıp tavsiye sağlamaktır.Herkesin bakış açısına göre değişir.Devir değişti,teknoloji ilerledi.Eskiyle kıyaslama olayını yapmamak gerek artık.Bu sitede de gelinliğini,evinin resmini çekip gönderenler var.Onlar da mı görgüsüz oluyor.
Herkesin hayatı kendine.
Valla hepsi bana normal geliyo görümcem sayesindeya evin parkeleri değişmişti bi insan onu bile çekip koyarmı
Herşeyi bi yere kadar anlarım çünkü bende çok yer bildirimi yaparımyemeğmin resmini çekip koymam ama manzaralı bi yere gittiysek manzara resmini koyarım neyse geçen haftalarda face te dolanıyorum bi baktım görümcem sırf kolunu çekip koymuş kolundada 4 tane altın bilezik en kalınlarından şimdi bu na ne denir ki
hah işte dımı bane ne senin parfümüden.şu olur; sorar biri aa çok güzel kokuyorsun ne kullanıyorsun ozamn dersin yani..
nazlı deniz aslında tamamen farklı anlamışsın konuyu...gelinen devirden ilerleyen teknolojiden bahsetmiyorum ki ben....eskiyle kıyaslamada değil...eskidende görgüsüz görgüsüzdü şimdide öyle...burda çoğu insan evini paylaşıyor .yeri geliyor uzun uzun bakıyorm.....bakmak yorum yapmak hoşuma gidiyor...bunlar güzel şeyler....bahsettiğim konu şu ki;eşin yada sevglin evlimisin bilmiyorum sana altın set almış olsun...sen sadece seti çekip paylaşırmısın onu sormak istiyorum....taksan paylaşsan amenna ama sadece seti paylaşıyorsan orda bi durur düşünürüm yani
Simdi demisiz ki aldigi parfumun botun vs resmini cekmek gorgusuzluk denmis
.ama
kkda bu tarz topikelr var.hatta ben o bolumlerin moduyum.
mesela
pembe dolap
aldigimiz kiyafetleri paylastigimiz bir topik
makyaj bolumunde resimlrele en son aldigimiz makyaj malzemeleri konusuda bir ornek.
kisacasi buralara bende resim koyuyorum ve kouyulmasi da hosuma gidiyor
.Banada yarari okuyor. Yeni cikmis yada bilmadigim makyaj ürünlerini goruyorum.hatta soruyorum memnunlarmi diye.
O konulari guncel tutmak hos benim gorevim.
bende resim koyarim bugün yine koyacagim ayrica.
kisacadi bunu gorgusuzluk olarak gormuyorum
ben avizesini paylaşanı gördüm.....
görmemişlik evet her duvarın karesini paylaşmak mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?