Sonunda beklenen oldu.

Reel hayatta da var. Bazı insanların dünyaları çok küçük. Kimseyi küçümsemiyorum bunu yazarken, haddim de tercihim de değildir insan küçümsemek. Fakat kısmeti çıktığında bu adamla nasıl bir hayat kurmak istiyorum, bu hayata dair hayallerimiz ve beklentilerimiz ortak mı, baskın bir ailesi varsa eşim onlardan ayrı bize ait bir yaşam istiyor mu vs yi çok sorgulamadan düğün gelinlik saç baş hayallerine kapılıp evlenen, evliliği araba kullanmak sanan, oysaki evlilikte uyum ve anlayış yüksek değilse direksiyonu çevirdiğinde istediği yöne gidemeyeceğini yaşayarak görüp bunalımdan bunalıma giren insanlar.. . Madem eşimden memnunum aileyi yok sayayım, elimden geldikçe uzak durayım aklımı arkadaş, dost, hobi, meslek edinme, kendimi geliştirme konularına odaklayayım diyemeyen. Durmadan kv görümceye hırslanayım, hırslandıkça dünyanın merkezi ben olayım durmadan insanlara sunayım, konular açayım, herkes beni haklı bulsun, canla başla bana çözümler bulsunlar, sürekli odaklandığım ve biraz da dışlandığım için uzak kaldığım kv görümce hırsımı sürekli konuşalım ama kimse sıkılmasın, kızmasın, yeter artık diyemezsin. Derlerse çemkiririm, hakaret ederim zaten dünya benim kv görümcemden ibaret, sıkılmak da ne demek! diyen insanlar .. Görüşmeme kararı aldıysan değil doğum günü, maskeli balo olsa gitmezsin, gitmek için bahaneler aramazsın, kendi kendini yemezsin evinde huzurla rutinine devam edersin. Bu gün doğum günü olur yarın düğün öteki gün tatil beriki yıl bir akraba vefatı vsvs. Yani hayat sürdükçe herkesin hayatındaki rutin ve doğal durumlardır bunlar. Her adımda tekrar tekrar aynı kişilerle ilişkilerine yorum yapmak, hatta okumak yorar bıktırır insanları. Bunun için de kızman değil özür dilemen gerekir insanlardan

bu geçen gün hangi gün

çok ciddiyim, eşin neden zırt pırt ablasında

kandilde gittiniz 27 Mart imiş yani geçen hafta Cumartesi

henüz 10 gün geçmemiş, eşin bu arada bir daha gitmiş

haftaya da doğum günü

yani insan şu virüs ortamında evli barklı kendi hayat gailesi olan ablası ile neden bu kadar sık, evde oturmalı görüşür

cidden bir yazıversin erkek kardeşi her hafta ona oturmaya gelen arkadaşlar nasıl oluyor o ortam, ne konuşuluyor vs

bu kadar boş vakite anlam veremiyorum zaten de hadi boş vakit çok 35 yaş üstü bir adam, her hafta ablasına gider de ne konuşur

yani biz mi çok anormaliz bilemedim ki

eşimin ablası karşı apartmanda oturuyor, virüs öncesinde de çok gidip gelecek zaman olmuyordu da her hafta gidip ne konuşulacak ki şu riskli ortamda

daha önce de yazmıştım, çalışma şartlarının ağır olduğu ülkemizde evde geçen süreler zaten az

çiftler birbirlerine ayırmaları gereken bu süreleri annelerine, ablalarına, arkadaşlarına ayırırken aslında evde geçecek olan süreden çalıyorlar

kimse 7/24 eşi ile olsun denmiyor ama bir denge de tutturmak lazım, özellikle evliliğin başlangıcında birlikte zaman geçirmek o evliliğin oturması için gerekli iken sürekli ablama gideyim, anneme gideyim diyen bir eş ile çalkantılar durulamıyor

Deme öyle eşinin bir suçu yokmuş🤪
Eş mikemmel hep görümce kv nin yüzünden bunlar.

Deme öyle eşinin bir suçu yokmuş🤪
Eş mikemmel hep görümce kv nin yüzünden bunlar.

cidden ben merak ediyorum

malum bende kardeş vs yok, eşimde de bol bol var

ama hiç böyle bir ilişki yok

yeni evli iken de kimse zırt pırt gitmedi gelmedi, istemeyince de hayır dedim

kv ne zaman gitsek "gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz" da dedi ama bundan hiç rahatsızlık duymadım, klasik kv dedim geçtim

konu sahibi beni ailem cici kız olarak yetiştirdi diyor da bunlar ne mıç mıç ilişkiler ayrıca o yeni normal lafı sadece bize işliyor galiba

İyi de siz de gidiyorsunuz kv ye evde daha da yaşlı hastaları olmasına rağmen

Özetle büyükler dikkat etmiyor biraz da bahane gibi geliyor bana

Bilinçli olan dayatmalı

Bu arada benim annem babam da kv kp de yaşlı ama kimseye gitmedim virüs götürürüm diye

Çalışmak için mecburen kalabalıklara giren yahut hasta ana babasına yardıma gidenlere değil sözüm ama kandil diye aynı gün içinde üç ayrı eve giden hatta el öpenlere sitemim

Konu sahibi ve eşi de dahil buna, yeni evliyim hep itiraz edemiyorum diyen sen de

burada onu ziyarete gittik, buna bebek görmeye gittik diyenler de, onun Doğum günü bunun düğünü vs organize edenler de, bu zorunlu olmayan kalabalık ortama giren herkes

ben seni anlıyorum da onlar gelme demeyecek zaten

evinde kimseyi istemese de ayıp olur diye gelme diyemez, çocuğunu evinde istemiyor hisseder, hele hele gelin alınır diye ses edemez

zira oğlu o evde yaşasaydı her gün işe gidip o eve gelecekti, bir virüs taşıyan ben miyim de bize gelmeyin dedi kv diye konu açacak o kadar çok kişi var ki

trip atıyor diyorsunuz ya nasıl atıyor

bakın kv ile aynı şehirdeyim, hiç gitmedim, eşim çok zorda kaldıklarında gidiyor

kombiyi çalıştıramadılar kombici yerine eşim gitti, kp düştü onu kaldırmaya gitti vs

görümcem gidiyor hatta geçen hem görümcem hem eşi gitmişler

muhtemelen kv dem onlar geliyor da siz neden gelmiyorsunuz modundadır eşime karşı ama eşim net, risk var gerek yok

aynı görümcem ve eşi yılbaşına davet ettiler bizi asla gelmem dedim, birlikte piknik teklifini de geri çevirdim

çünkü biliyorum ki burası açık hava diyecekler inecek maske, sonra girilecek dip dibe

kötü gelin olmak, torunlarını göstermiyor olmak falan benim umurumda değil, ama cici gelin modum her zaman kapalı idi

sizin için aylardır gidip şimdi gitmemek de garip, yeni gelin deyip evine yemek daveti veren niceleri vardı hatta

kızım sana yazıyorum gelinim sen anla misali bu birileri trip atınca ne oluyor ki

cidden kendinizi kötü evlat falan mı hissediyorsunuz

yani konu sahibinin örneğinden yola çıkayım kandilde kv ye gittim, oradan annemleri gittim, çıkışta da görümceme gitti isem kendimi hayırlı evlat değil de kimseyi düşünmeyen evlat gibi hissederim

doğru bir tane ise kimsenin attığı trip vs beni yolumdan döndüremez ki aksine sertleşirim

ben kimseye vebal olmam derim en basiti

tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış şeklinde takılırım
Sitem ediyorlar yani. İşten erken çıktı neden gelmediniz, neden gelmiyorsunuz diye. Eş ailesi kahvaltı akşam yemegi falan aşırı seviyor.Buralarda sosyete pazarları gibi pazarlar var kv oraya gidiyor. En son güne gidecekti de kp kızmıs ona gidemedi.Ama oraya giden akrabaları her hafta onlarda geri çevirmiyorlar.
Ben bu kadar yüksekten eskisi kadar gitmiyorum. Ama arada gidiyorum,yoksa kendimi hayırsız gelin gibi hissediyorum. Aramazsam falan da aramak zorundayım gibi hissediyorum.
Geçen ki kandilde aramadım kimseyi. Kv aradı. Büyükler böyle şeyleri beklermiş falan bişeyler söyledi. Bende zoraki aramak istemedigimi fikrimi söyledim. Şimdi arasam, oturmaya da bekliyorlar.
Allah korusun kvlere korona bulaşsa babaanne kurtulamaz. Durumu bayaa kötü.Onların yerinde olsam kimseyi kabul etmezdim.Ama akrabaları falan geliyor gene.
Bende artık iyi gelin modunda degilim.Haftada bir arıyorum.Gidip gelmek görev gibi mecbur gidecegim. Mesafeli ve saygılıyım. Bu onların istedigi birşey degil. Daha canciger olmayı istiyorlar. Ama fazlasıyla mutlu olamıyorum.
Görümcem falan olsa da canciger olmaya çalışmazdım.Benimde kaynım var. Kv ler gidince kaynım odadan çıkmaz. Bi hosgeldınız der girer odasına. Bir iki kez çagırdım bize gelmedi.Biraz cool biri. Samimi olmak zorunda degiliz böyle iyi
Benim eşimde keşke dikkat etse. Hergün iş cıkısı arkadasının marketin gidiyor. Aılesının evinin yanından gecerken ugruyor. Hadı kv falan atlatır da babaanne atlatamaz ki.Maskemi falan takıyorum diyorda ne kadar etkili.

ben seni anlıyorum da onlar gelme demeyecek zaten

evinde kimseyi istemese de ayıp olur diye gelme diyemez, çocuğunu evinde istemiyor hisseder, hele hele gelin alınır diye ses edemez

zira oğlu o evde yaşasaydı her gün işe gidip o eve gelecekti, bir virüs taşıyan ben miyim de bize gelmeyin dedi kv diye konu açacak o kadar çok kişi var ki

trip atıyor diyorsunuz ya nasıl atıyor

bakın kv ile aynı şehirdeyim, hiç gitmedim, eşim çok zorda kaldıklarında gidiyor

kombiyi çalıştıramadılar kombici yerine eşim gitti, kp düştü onu kaldırmaya gitti vs

görümcem gidiyor hatta geçen hem görümcem hem eşi gitmişler

muhtemelen kv dem onlar geliyor da siz neden gelmiyorsunuz modundadır eşime karşı ama eşim net, risk var gerek yok

aynı görümcem ve eşi yılbaşına davet ettiler bizi asla gelmem dedim, birlikte piknik teklifini de geri çevirdim

çünkü biliyorum ki burası açık hava diyecekler inecek maske, sonra girilecek dip dibe

kötü gelin olmak, torunlarını göstermiyor olmak falan benim umurumda değil, ama cici gelin modum her zaman kapalı idi

sizin için aylardır gidip şimdi gitmemek de garip, yeni gelin deyip evine yemek daveti veren niceleri vardı hatta

kızım sana yazıyorum gelinim sen anla misali bu birileri trip atınca ne oluyor ki

cidden kendinizi kötü evlat falan mı hissediyorsunuz

yani konu sahibinin örneğinden yola çıkayım kandilde kv ye gittim, oradan annemleri gittim, çıkışta da görümceme gitti isem kendimi hayırlı evlat değil de kimseyi düşünmeyen evlat gibi hissederim

doğru bir tane ise kimsenin attığı trip vs beni yolumdan döndüremez ki aksine sertleşirim

ben kimseye vebal olmam derim en basiti

tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış şeklinde takılırım
Damdan konu dışı olacak ama senin hemen hemen her konuda üşenmeden uzun uzun yazıp anlatmana bayılıyorum. :KK9:

Damdan konu dışı olacak ama senin hemen hemen her konuda üşenmeden uzun uzun yazıp anlatmana bayılıyorum. :KK9:

bazen diyorum Güzin abla gibi bir köşem mi olsa

mesleki deformasyon

kendimi kısa anlatamıyorum zira ben anlattığımı sanıyorum ama karşıdakinin anladığından emin olamadığım için çeşitli yönlerden tekrarlıyorum

bu da buraya da bu şekilde yansıyor

ama bu kadar yazmaya P Portakalli ordek "ben gelinim, gitmeye mecburum" diyor

aslında sıkıntı toplumda bu hissi yaratanlarda

çevremde korona olduk diyenlerin bir çoğu aile içinden bulaştı diyor, bu sürekli görüşme kültürünün sonucu

bazen düşünüyorum, ben de gelin bana gelmedi diye küser miydim diye, küsmeyecekmişim gibi geliyor

ya da ben geline küssem gelinin hayatında ne değişir, acaba topluluğun parçası olma hislerimiz kendimize ait hayatı yaşama hissimizden daha mı fazla

cidden ben merak ediyorum

malum bende kardeş vs yok, eşimde de bol bol var

ama hiç böyle bir ilişki yok

yeni evli iken de kimse zırt pırt gitmedi gelmedi, istemeyince de hayır dedim

kv ne zaman gitsek "gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz" da dedi ama bundan hiç rahatsızlık duymadım, klasik kv dedim geçtim

konu sahibi beni ailem cici kız olarak yetiştirdi diyor da bunlar ne mıç mıç ilişkiler ayrıca o yeni normal lafı sadece bize işliyor galiba

valla bana başından beri tuhaf geliyor habire kv de görümcedeler. hep bahaneleri var. kandilde bile görümceye gittiler şaka gibi. cicilik değil bence bu beni sevsinler diye ekstra uğraş. kendini eşi memnun etmeye adamış Allah güç kuvvet versin ne diyelim

mesleki deformasyon

kendimi kısa anlatamıyorum zira ben anlattığımı sanıyorum ama karşıdakinin anladığından emin olamadığım için çeşitli yönlerden tekrarlıyorum

çevremde korona olduk diyenlerin bir çoğu aile içinden bulaştı diyor, bu sürekli görüşme kültürünün sonucu

bazen düşünüyorum, ben de gelin bana gelmedi diye küser miydim diye, küsmeyecekmişim gibi geliyor

ya da ben geline küssem gelinin hayatında ne değişir, acaba topluluğun parçası olma hislerimiz kendimize ait hayatı yaşama hissimizden daha mı fazla
Bir köşe açsan hiç fena olmaz ☺
Benim çok hoşuma gidiyor açıkçası sizin böyle üşenmeden uzun uzun anlatmanız. Ne güzel hiç üşenmiyorsunuz 😁

Evet aslında en çok aile içi bulaşma olduğunu söylüyor uzmanlar. Benim de bir oğlum var . Gelin bana gelmezse küsmem . Yahu neden küseyim .. Herkesin bi hayat düzeni var. İnsanlar çalışıyor akşam evlerine zaten yorgun geliyor. Kendine göre işi olur, dinlenmeye ihtiyacı olur. Vıcık vıcık sürekli iç içe yaşananın da bir anlamı yok ki..

Ben gelinim gitmem lazım diyorlarsa da gitsinle. Sonra da aile içlerinde hiç bir ağırlıkları olmuyor Malesef..

valla bana başından beri tuhaf geliyor habire kv de görümcedeler. hep bahaneleri var. kandilde bile görümceye gittiler şaka gibi. cicilik değil bence bu beni sevsinler diye ekstra uğraş. kendini eşi memnun etmeye adamış Allah güç kuvvet versin ne diyelim
Ben kandilin kv,kp ve görümcenin evine giderek kutlandığını ilk defa burada okudum.

konu sahibininki öyle de ben aslında eşine takıldım

yani 37 yaşında adam

yıllardır o annesinin evinde yaşamış

muhtemelen o zamanda görümce ile böyle imiş mıç mıç aile

bıkmamış mı

o ne hissediyor zırt pırt ablasına giderken

yani bazen denir ya işte annesine, ablasına sahip çıkıyor erkek evlat

konuda o da yok zira hem kp var hem görümcenin eşi var, çocuğu var

konu sahibinin eşi ne hissediyor da anasının dizi dibinden ayrılmıyor

valla Kazen Kazen bir de karma kulüp açsa da erkeklerin de bu tarz olaylardaki duruşunu yorumlasak

ben o adamın hislerini de merak ediyorum, zira ikisi de evlilikte baskın kim olacak modu ile yıpratıyorlar kendisini

konu sahibinin "şimdi mahallede arkadaşları ile oturmasına karışmazsam 3 yıl sonra arkadaşlarla tatile gideceğim diye geldiğinde hayır diyemem" şeklindeki düşüncesine şoke olmuştum

çok ayrıntılı düşünüp şimdiden önüne kesmeliyim modunda

adam da ben ne dersem o olur, bana kimse karışamaz modunda

ama orta yol için çaba göstermek yerine konu sahibi kandilde eşinin annesinin evine götürmeyi zafer görüyor eşi de hem annesine hem ablasına götürerek konu sahibine karşı 2-1 öne geçtiğini düşünüyor

aslında evlilik terapistleri vs bu başlangıç evresinde lazım yoksa 10 yıllık evlilikte tam boşanma öncesi gidilen terapistten kimseye hayır gelmiyor maalesef

konu sahibininki öyle de ben aslında eşine takıldım

yani 37 yaşında adam

yıllardır o annesinin evinde yaşamış

muhtemelen o zamanda görümce ile böyle imiş mıç mıç aile

bıkmamış mı

o ne hissediyor zırt pırt ablasına giderken

yani bazen denir ya işte annesine, ablasına sahip çıkıyor erkek evlat

konuda o da yok zira hem kp var hem görümcenin eşi var, çocuğu var

konu sahibinin eşi ne hissediyor da anasının dizi dibinden ayrılmıyor

valla Kazen Kazen bir de karma kulüp açsa da erkeklerin de bu tarz olaylardaki duruşunu yorumlasak

ben o adamın hislerini de merak ediyorum, zira ikisi de evlilikte baskın kim olacak modu ile yıpratıyorlar kendisini

konu sahibinin "şimdi mahallede arkadaşları ile oturmasına karışmazsam 3 yıl sonra arkadaşlarla tatile gideceğim diye geldiğinde hayır diyemem" şeklindeki düşüncesine şoke olmuştum

çok ayrıntılı düşünüp şimdiden önüne kesmeliyim modunda

adam da ben ne dersem o olur, bana kimse karışamaz modunda

ama orta yol için çaba göstermek yerine konu sahibi kandilde eşinin annesinin evine götürmeyi zafer görüyor eşi de hem annesine hem ablasına götürerek konu sahibine karşı 2-1 öne geçtiğini düşünüyor

aslında evlilik terapistleri vs bu başlangıç evresinde lazım yoksa 10 yıllık evlilikte tam boşanma öncesi gidilen terapistten kimseye hayır gelmiyor maalesef

Ya zaten adamın tavrından kaynaklanıyor bu olaylar. Adam ana kuzusu belli ki. Daha yeni evlenmişsin hık dese anasının evinde hık dese ablasının. Kandilde mesela kv ve konu sahibesinin annesine gitmişler adam demiş ablamada uğrayalım diye. Özlüyor demek ki.🤣

mesleki deformasyon

Ama insanlar bu hissi oluşturuyor. Gidip gelmek zorundasın gibi. Bir psikologu dinlemiştim, sanırım Tülay köktü. Sosyal görevimiz kv ye anne babaya gitmek demişti.Hastalıkta gitmek yanlış kabul ediyorum. Ama insanlar hastalık dinlemiyor halaa beklenti içindeyse yapacak pek birşey kalmıyor.
Şunu da ögrenfim.İlişkilerin ılık olması gerekiyor. Soguk olunca gidip arayı ısıtmak, çok sıcak olduysa uzaklaşmak gerekiyor.
Teyzemin falan bana nasihatı gitgel, samimi ol, işlerini yaptı. Toplum bizden bunu bekliyor. Ama toplumun her beklediğini karşılamak istersen depresyona girerim. :

Yalniz degilsin :) bu arada inancli biriyim :)
Benim kv kandil için atamak sünnet dedi. Bende hangi sünneti uyguluyoruz da bunu uygulayacagız dedım. İnsanlarla toplanıp kandıl kutlanıldıgını ılk kez duydum. Benım bıldıgım ibadet edilir, namaz kılınır

belliydi ban yiyeceği bundan 2 yada 3 Konu önce banada bir seyler dedi

hani cici gelindi ya bundan suç zaten hiç yok ya burda herkese cirladigi gibi evinde de cirliyor sa kimse istemez bide gorumceyi kv dinlemek lazım

iyi yapmisin
Kimseyi sevmem şikayet etmeyi aslında.. geçen konusunda görümcesine kocasına ayaklarını uzat dediye terbiyesiz ahlaksız gibi bir kelime kullandı orada uyardım kendisini..çok ağır kelimeleriniz dedim. burada bunun hesabını kimseye vermeyeceğim dedi . Aile düzenini bozan herkez en ağır kelimeleri hak edermiş . Evinin kapısiymis gibi hoşlanmadığı her konuşma davranışta insanlara hakaret ediyor siteden kovuyor herşey kendisine mübah sanıyor bu yüzden ettim..hiç inanmıyorum cici gelin olduğuna bu kadar insan bana birşey söylüyor kimseyle gecinemiyorsam dönüp kendime bakarım ..herkez kötü ben iyi olamam herhalde..

Kimseyi sevmem şikayet etmeyi aslında.. geçen konusunda görümcesine kocasına ayaklarını uzat dediye terbiyesiz ahlaksız gibi bir kelime kullandı orada uyardım kendisini..çok ağır kelimeleriniz dedim. burada bunun hesabını kimseye vermeyeceğim dedi . Aile düzenini bozan herkez en ağır kelimeleri hak edermiş . Evinin kapısiymis gibi hoşlanmadığı her konuşma davranışta insanlara hakaret ediyor siteden kovuyor herşey kendisine mübah sanıyor bu yüzden ettim..hiç inanmıyorum cici gelin olduğuna bu kadar insan bana birşey söylüyor kimseyle gecinemiyorsam dönüp kendime bakarım ..herkez kötü ben iyi olamam herhalde..

bana da dedi konuma yorum yapma diye o zaman da banlandi
asla ınanıyorum cici bici gelin olduğuna
aynı konuyu elli kere acarsa burdakiler de tepki verir kimseye hakaret edemez

Ufacık bir tepkiye hakaretle cevap verirse evinde.kimbilir ne yapıyor

ayrıca suç tek taraflı olmaz biri der öbürü ateşler

Ama insanlar bu hissi oluşturuyor. Gidip gelmek zorundasın gibi. Bir psikologu dinlemiştim, sanırım Tülay köktü. Sosyal görevimiz kv ye anne babaya gitmek demişti.Hastalıkta gitmek yanlış kabul ediyorum. Ama insanlar hastalık dinlemiyor halaa beklenti içindeyse yapacak pek birşey kalmıyor.
Şunu da ögrenfim.İlişkilerin ılık olması gerekiyor. Soguk olunca gidip arayı ısıtmak, çok sıcak olduysa uzaklaşmak gerekiyor.
Teyzemin falan bana nasihatı gitgel, samimi ol, işlerini yaptı. Toplum bizden bunu bekliyor. Ama toplumun her beklediğini karşılamak istersen depresyona girerim. :
Buda sizin seçimlerinden kaynaklanıyor kedicim😊 ana kuzusu koca secmiyeceksiniz . bizlerinde kocası var bir kere yaşamadım kocamla sorun aksine ben söylerim hadi annenlere gidelim diye. ben çağırırım evime KV Ler eşimin sonradan haberi olur unuturum bazen çağırdığımi evde görür onlarda darlamaz gelin gidin diye ne zaman istersek gider geliriz bazen hafta da iki bazen ayda bir olur bazen hergun görüştüğümüz olur ...

Back
X