- 25 Aralık 2020
- 1.568
- 3.047
- 53
Reel hayatta da var. Bazı insanların dünyaları çok küçük. Kimseyi küçümsemiyorum bunu yazarken, haddim de tercihim de değildir insan küçümsemek. Fakat kısmeti çıktığında bu adamla nasıl bir hayat kurmak istiyorum, bu hayata dair hayallerimiz ve beklentilerimiz ortak mı, baskın bir ailesi varsa eşim onlardan ayrı bize ait bir yaşam istiyor mu vs yi çok sorgulamadan düğün gelinlik saç baş hayallerine kapılıp evlenen, evliliği araba kullanmak sanan, oysaki evlilikte uyum ve anlayış yüksek değilse direksiyonu çevirdiğinde istediği yöne gidemeyeceğini yaşayarak görüp bunalımdan bunalıma giren insanlar.. . Madem eşimden memnunum aileyi yok sayayım, elimden geldikçe uzak durayım aklımı arkadaş, dost, hobi, meslek edinme, kendimi geliştirme konularına odaklayayım diyemeyen. Durmadan kv görümceye hırslanayım, hırslandıkça dünyanın merkezi ben olayım durmadan insanlara sunayım, konular açayım, herkes beni haklı bulsun, canla başla bana çözümler bulsunlar, sürekli odaklandığım ve biraz da dışlandığım için uzak kaldığım kv görümce hırsımı sürekli konuşalım ama kimse sıkılmasın, kızmasın, yeter artık diyemezsin. Derlerse çemkiririm, hakaret ederim zaten dünya benim kv görümcemden ibaret, sıkılmak da ne demek! diyen insanlar .. Görüşmeme kararı aldıysan değil doğum günü, maskeli balo olsa gitmezsin, gitmek için bahaneler aramazsın, kendi kendini yemezsin evinde huzurla rutinine devam edersin. Bu gün doğum günü olur yarın düğün öteki gün tatil beriki yıl bir akraba vefatı vsvs. Yani hayat sürdükçe herkesin hayatındaki rutin ve doğal durumlardır bunlar. Her adımda tekrar tekrar aynı kişilerle ilişkilerine yorum yapmak, hatta okumak yorar bıktırır insanları. Bunun için de kızman değil özür dilemen gerekir insanlardan