Sonunda bitti

galenia

matru$ka
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
2.466
754
363
Canım sıkkın.. iki gün önce, ne hayaller kurduğum ,yatak odamızın rengini belirlediğim, hiç bi sorunumun olmadığı adamdan ayrıldım.
hiç bi sorunum diyorum ama, AŞk konusunda sadece.. çok bağlı, Sevip koruyan, yan yana iki mutlu insandık.. gel gelelim ki maddi sorunlar bizi bitirdi.
bilmiyorum içim çok tuhaf, paylaşmak istedim.
akıl mı almaya ihtiyacım var kafa mı dinlemeye orasına karar verebilmiş değilim.. söz yapalım, sana Ocak sonuna kadar süre veriyorum, yeter!! dedim.. habire “param yok o çiçeği yüzüğü alıcak bile param yok” dedi durdu.. koca 1.5 senem çöp oldu en son mesaj da “kendimden nefret ediyorum” dedi herşeyi bıçak gibi kestim attım.. heryerden engelledim. bir anne evladının mutluluğu için yardımcı olmaz mıydı ya?
Güya beni ailesi çok seviyordu, kimse kendini ortaya koymadı, çok üzgünüm çok kırgınım içim dolup taştı ağlayamadım bile..

Olay sadece parasızlıksa anneyi karıştırmayın.
Biz ailelerden tek kuruş almadık evlenirken, kimseye de sormadık.
Adamda iş yoktur.
Evlenecek kadar olgunsa tek başına ayakta duracak kadar da güçlü olmalı, en azından çare aramalı.
Çiçeksiz evlilik de oluyor ama olay çiçek çikolata değil ki,adam.
Eklemeden geçemedim, olmayan hayal kurar olan harekete geçer,
Vermemişse mabud neylesin mahmut muydu neydi o , öyle bişey sanırım.

Doğan Cüceloğlu yeni bir kitap çıkartmış
“Evlenmeden Önce” adında

Mutlaka okuyun

Evlenecek kişinin mutlaka sahip olması gereken 3 özellikten biri “sorumluluk sahibi” olması.

Bir yüzük ve bir çiçek alamayan adamdan zaten size sadece koca olurmuş, HAYAT ARKADAŞI değil.

Üzülmeyin. Zamana bırakın.
Kendinizi değerli görün. Daha iyilerine layık olduğunuzu unutmayın.

İşi var iyi bi maaşı var fakat 250 bin liraya ev aldılar krediyle biricik oğulları aileye destek dedesi de düğün yapması için 60 bin lira vericekti bi yerden sonra flört nereye kadar yaşım 25 onunda 28 uzun zamandır ikimizin ağzından da düşmüyordu evlilik ikimizde istiyoduk yani.. fakat anne baba eve yardımcı oluyor kız kardeşte araba taksidi ödüyor bide dışarda kız okutuyorlar böyle bi sorumluluğu almak istemediler bence

Dramatize etmek neden, yatak odasının rengi belirlense ne belirlenmese ne. Sen ortaya maddi bir şey koyabildin mi de çiçek almadı diye ayrıldın? Evlenecek olgunlukta (iki taraf da) değil. Bir buçuk yıl çok da uzun değil, baştan bitmiş sayın.

Beraber yapsaydınız. Biz öyle yapdik.
Nişanlım ve ben bütçe belirledik ve kimde nekadar varsa ortaya koydu.

Kıytırık cicek icin ayrilan kadin bana entresan geldi
Çiçek için ayrılmadım bahaneler yüzünden ayrıldım bi adım yoktu icraat göremedim. Ben ona çiçek alma ya gel ailelerimiz tanışsın ben seni bi sene beklerim adı konulsun dedim. O Borçlarla evlenirsek yarın bi gün aileme kaçırdığım para zoruna gitmeye başlıcam huzursuz olucaz bu şekilde evlilik yürümez dedi.. kendine güvenemeyip belkide

Hanımefendi pardon da ben hemşireyim gayet iyi bi gelirim var sen ben asla yapmayan bi insanım ne kadar benimse o kadar onundur benden borç alır ödeme yapar geri öder bi kere bile istemem herşeyi ailesi sırtlansın da demiyorum anlattıklarımdan dramatize ettiğimi mi çıkardınız tek taraflı bakmayın lütfen.
O kadar emek var ortada o kendini hazır hissetseydi ben zaten herşeyimi alırdım üstüme düşeni ailemde bende yapardık. Sorun ailesinin oğluna bu kadar yüklenmesi

Gercek aşk olsa bunlar olmaz.
Cicege yuzuge vs ihtiyac olmaz.
Dugune satafata gerek yoktur, sade bir nikah yeter. Bir goz odada bir yatak bir masa yeter.
Ama dedigim gibi eger gercek ask var ise. Yoksa olurmu canim oyle sey, bir kere evleniyoruz vs bi ton sacmalik girer devreye...
Birakin adami gitsin yoluna.
Elbet bir kuru ekmegini paylasmaya razı esini birgun o da bulur...

aileler tanıştıktan sonra kısa tutmak en iyisidir.
mümkünse, aileler tanışsın sonraki hafta yüzükler takılsın 5-6 ay içinde araya bayram filan girmeden de düğün olsun.
neden?
herkes bir şey der, kafalar karışır.
herkesin beklentisi çok olur. arasın, sorsun gelsin, gitsin.
onu taksın, bunu versin.
herkeste de bir alınganlık olur ki..

25 yaşındasınız daha. 1,5 yıllık ilişki de çok değil.
2-3 sene daha bekleyebilirsiniz gerekirse.
ama...
sorumluluk sahibiyse tabi..

Evet zaten olay ne çiçek, ne çikolata nede yüzük borçsuz evlilik hayali kuran bi adam sadece aile yardım etmesin tamam ama elindekini de almasaydı belki şuan bişeyler daha iyi olabilirdi bu adam bi senedir kendine yeni bi üst baş bile almıyor.. evet ailesine destek olan adam ilerde kendi evine de olur ama defalarca beni evine ailesine götürüp biz evlenmek istiyoruz diye karşısına dikildi annesi beni kenara çekip çok borcumuz var bi yerden miras kalacak onu bekleyin en azından borcumuz bitsin dedi, yani biraz daha sömürmek istiyorlar bende zaten nişan olsun gerekirse bi sene sonra evlenirim dedim sadece adı konulsun istemiştim baskı çoktu çünkü

Adam da aile de yeterince istmemiş, ayrıca borç parayı kredi kartı da veriyor fedakarlık deyince borç verdim istemedim demek de garipmiş. Deamatize ettiniz demem odanın rengini belliydi, hayallerim vardı vs yazdığınız için. Yatak odasını almışsınız, evi kiralamışsınız, düğün yeri belliymiş gibi belirtmişsiniz o odanızın rengini bana garip geldi. Olmuyorsa olmuyordur hakkında hayırlısı versin Allah, yıpranmaya değmiyor. İleride daha mutlu olacağın biri olabilir

Anne ağızlı adamlardan çeken kadınlar çok başlık açtı burda, bey anne ağızlı gibi görünüyor

Yok ben tam tersi 2 3 sene tabiki bekleyebilirim benim için önemli olan niyet. kilit nokta ise ben zaten bunu teklif eden bi insanım o saatten sonra yapması gereken ailesini alıp gelmekti.. herşeyim en güzel şekilde olsun derdine girmedim ailesi bizim alt katta dedenin evi var orayı size dayarız döşeriz orda oturursunuz dedi annem istememişti mesela ben olur dedim bide adam dışarda kira mı versin dedim.. ve benim asla müdana ettiğim de yok yamamaya çalışmıyorum tabiri caizse işim gücüm ailemle sorunum yok bi tek onun aile olabilmekti isteğim.. oda olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…