- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 32
+1 cok cok haklisin. Simdi erkekler utanmadan çalışan kadin istiyorlar saygim var ama is kendi ailelerine kendi paralarına gelince aileme ev. Konu sahibi ailemin borclarini odeyecegim deseydi eminim ki kabul etmezdi hicbir erkek etmez. Hicbir kadin da etmemeli. Benim de evladim var 4 aylik daha simdiden geleceğini biriktirmeye basliyorum. Ama bazi aileler evlatlarını bize baksinlar diye yetistiriyor galiba.siz aileme ev alacam desen o sana bakarmiydi acaba? tamam sen maaşini ailene ver dermiydi? sevgiliniz daha şimdiden 2 eve bakamam diyor ...eşya alamam diyor ki mantikli ... annesine babasinin borcu bitmeden evlenemez...evlenirsede tek siz yuklenirsiniz ki ben buna karsiyim...ben işsizim cevremdeki bazi arkadaslarim diyor ki evlencek kisi varda memur istiyorlar yani seni istemezler diyor...param yoksa tanima gereksinimi bile duymuyorlar ...tanisalarda atanirsin ben nasil doguya geleyim diyorlar ... yani seviyorum diye herseyi kabullenmeyin evlilik iki kisilik ..
Empati yapınca mesela çok haklısın bakmazdı o bakmak istese ailesi sen salak mısın derdi Eminim.. şimdi herkes bi vasıf peşinde millet de bana sen salak mısın ne güzel kızsın bulsana hastaneden yakışıklı bi doktor diyip duruyor ya hatta çok komik geçen sene annesiyle tanıştım hastaneye gelmişti benimkine diyormuş ki gelinim hemşire derim gururlanarak, hem iyi de maaş alıyor senin yetmediğin yerde o sana yetişir.. benim işime güvenerek beni Alma ben çocuk yaptığımda kim bakacak dedim tabiki ben sen anneme aldırış etme dedisiz aileme ev alacam desen o sana bakarmiydi acaba? tamam sen maaşini ailene ver dermiydi? sevgiliniz daha şimdiden 2 eve bakamam diyor ...eşya alamam diyor ki mantikli ... annesine babasinin borcu bitmeden evlenemez...evlenirsede tek siz yuklenirsiniz ki ben buna karsiyim...ben işsizim cevremdeki bazi arkadaslarim diyor ki evlencek kisi varda memur istiyorlar yani seni istemezler diyor...param yoksa tanima gereksinimi bile duymuyorlar ...tanisalarda atanirsin ben nasil doguya geleyim diyorlar ... yani seviyorum diye herseyi kabullenmeyin evlilik iki kisilik ..
Belki de haklısın canımO borc bitmez. Simdi seviyorsun mantikli dusunemiyorsun bosver daha cok gencsin bir 1.5 sene daha kaybetme. Baskalari cikar karsina onlarla da mutlu olursun. İnan degmez baristigina.
Bende iki gündür bunu sorguluyorum daha bunu bile bahane eden adamla ne işim vardı? Bilmiyorum sevdim demek ki..Bir cicek bir cikolata bile alamayan adamla ne isin var.
Ask karin doyurmuyor maalesef. Evlensen maddi zorluklar yuzunden birbirine saracaktiniz zaten.
Bosver en iyisi olmus.
O kadar sevme üzülen sen olursun. Gel yol yakinken vazgec barisma bu adamla. O sana gelir yine bir iki güne. Hislerini bastir sen mutlu olacaksin isin sonunda. Dusunsene evlenseniz bile sadece senin maasinla gecineceksiniz o surekli ailesine yagdircak. Sen cocuk icin isten cikmak isteyeceksin gecinemeyiz dicek. Bakici tutmak isteyeceksin gecinemeyiz annen baksin diyecek.Bende iki gündür bunu sorguluyorum daha bunu bile bahane eden adamla ne işim vardı? Bilmiyorum sevdim demek ki..
Biz çok ayrıldık ama normalde 2 gün sürer o bana yazardı buluşurduk zaten aynı mahallede yaşıyoruz benim arka sokağımda oturuyor kaç gündür nöbetim falan var diye denk getiremiyor ben bu sefer net olduğumu anlasın diye engelledim ama burda konuşulanlara da baktım bu adam sorumluluktan korkuyor bunu anladım
Ahhh ahh daha içlerine girmeden bişeyleri gördüm ama giden yıllarım oldu yine dikiş tutturamadı yazık kıza diyecekler önüne gelen nişan ne zaman diyo.. sinir oluyo insan daha geçen hafta annesinin akrabaları nişanı büyük yapın ikinizde buranın yerlisisiniz dedi heveslerin kursakta kalması ne kadar acıymış meğerseBen de size hak verdim.
Ailesinin bu denli yük olması saçmalıktan başka bişey değil hele ki oğulları evlenmek istiyorken bence bu yüzlerini gördüğünüz iyi oldu boşuna üzülmeyin evlenince bu aile size daha çok dert olurdu
Haklısın.. bişey diyemiyorum artıkO kadar sevme üzülen sen olursun. Gel yol yakinken vazgec barisma bu adamla. O sana gelir yine bir iki güne. Hislerini bastir sen mutlu olacaksin isin sonunda. Dusunsene evlenseniz bile sadece senin maasinla gecineceksiniz o surekli ailesine yagdircak. Sen cocuk icin isten cikmak isteyeceksin gecinemeyiz dicek. Bakici tutmak isteyeceksin gecinemeyiz annen baksin diyecek.
Empati yapınca mesela çok haklısın bakmazdı o bakmak istese ailesi sen salak mısın derdi Eminim.. şimdi herkes bi vasıf peşinde millet de bana sen salak mısın ne güzel kızsın bulsana hastaneden yakışıklı bi doktor diyip duruyor ya hatta çok komik geçen sene annesiyle tanıştım hastaneye gelmişti benimkine diyormuş ki gelinim hemşire derim gururlanarak, hem iyi de maaş alıyor senin yetmediğin yerde o sana yetişir.. benim işime güvenerek beni Alma ben çocuk yaptığımda kim bakacak dedim tabiki ben sen anneme aldırış etme dedi
Bu saatten sonra yapmam gerekenin o olduğunu çok iyi anladım teşekkür ederim değerli tavsiyen içinYapma kardeşim üzerine düşenden fazlasını yapma kimse için.Gayeleriniz ortak ise eğer o da mutlaka senin gibi çareler üretebilir değil mi.Arkadaşların bazıları çiçek çikolata olayına takılmış fakat mevzu bu değil ben sizi anladım.Karşınızda en cuzi isteğiniz için bile ''Ben bunu bile yapamam'' diyen bir adam var.Dünyanın sonu değil önüne bakmanı tavsiye ederim.
Yaaa inanamıyorum ne insanlar var gerçekten şaşılacak şey.. ben de hayatımdan engelledim bi nevi belki ailesi çocuklarına başka eşek bulur.. bulursa ne alâiste sizin işiniz olmasa ne yapacaklardı...evlilik ortak sorumluluk ben aileme bakayim sende bana bak oldu diyeceksin ... gercekten daha gecen bir dugune katildim gelin doktordu ...ordaki kadinlar hemen soruyor gelinin arkadasimisin diye doktor sandiarkadaşimin biri etutte ogretmendi kiz biriyle tanismis ogretmenim demis faceden eklemis arkadasimi...sonra laf arasinda etutte ogrtmenim deyince engellemis yani sayisiz ornek verebilirim sana ...hicte uzulme sevgi hersey degil
İsteyen her türlü evlenirdi, sorumsuz bir adam kurtuldunuz bence...Çiçek için ayrılmadım bahaneler yüzünden ayrıldım bi adım yoktu icraat göremedim. Ben ona çiçek alma ya gel ailelerimiz tanışsın ben seni bi sene beklerim adı konulsun dedim. O Borçlarla evlenirsek yarın bi gün aileme kaçırdığım para zoruna gitmeye başlıcam huzursuz olucaz bu şekilde evlilik yürümez dedi.. kendine güvenemeyip belkide
Kurtuldum.. şu acı çekme kısmı da geçse keşkeİsteyen her türlü evlenirdi, sorumsuz bir adam kurtuldunuz bence...
O ev tek başına o çocuğa kalmayacak iki tane kız kardeşte nasiplencek ama şuan tüm borcu çocukcağız ödüyor neden? Merhametli iyi yürekli bi insan olması bizi çıkmaza soktu zaten şu saatten sonra da gelse de ne farkeder ki?? Gelmesin en hayırlısı buymuşBizim babalar ogullarina ev birakma borc altina sokmama derdinde milletin babasi birak mirasi daha cok dert borc yukluyor evlatlarina. Hayret ediyorum..
Hadi herseyini kendin yap oglum deseler. Ogullarini cocuklarini kendi ayaklari uzerinde durmayi tesvik etseler o da guzel birsey. Ama bari kendi keyfin icin evlatlarini borca sokma. Kendi yaginda kavrul degilmi. Hadi oglumuza kalacak bu ev deseler...e ogluna kalana kadar borc dan kafayi yiyecek cocuk..o ev ona kalana kadar yillar gecicek.
Birde eski sevgilinin cicek alacak param yok demesi de uzucu.
Bence ayrilmakla en iyi karari vermissin. Ha ogullarini evlendirirler ama nasilmi? Soyliyeyim. Butun evlilik masraflarini sen ustlenirsen.. Cicek parasini da verirsin sevgiline cicek alir sana. İyy dusuncesi bile kotu yahu. Hadi yine yapilir ben yapardim baktim durumu kotu o an. Ama o sevgili onu dile getirdikten sonra yapmazdim iste fark o.
Hakkinda hayirlisi olsun
Bazıları 5 ayda tanışıp evleniyor ayağını yorganına göre uzattıktan sonra allah niyeti olana nasip eder bence ben nişanlı kalırdım 1 yıl bunu ona da dedim totosuna güvenmeyen ayaza çıkmasın derler o hesap onun kiBir buçuk yıl evlilik için çok erken bir süre bence
Kaldi ki yuva kurmak kolay değil
Malesef isteme ve söz nişanla kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?