sonunda bunu da yaptı!!!

cesaretim yokki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
64
16
3
38
daha önce sizlerle derdimi paylaşmıştım
10 yıllık evliliğim ve 2 oğlum var yıllardır mücadele ettim yuvamı kurtarmak için hep sustum görmezden geldim ama yüzsüzlüğün bu kadarı olur dersiniz.
evimi tadilat için işe girmiştim ve eşime de dedim sen eve bak ben masrafları karşılayım ama eşim ben işe gitdikten sonra bunları yapmadı.içki kumar gece içmeleri seven arkadaş kahve ortamından ayrılmayan biri evine bize zaman ayırmaz ne bayram ne düğün beraber geçirmeyiz artık ona dırdır etmiyodum kendim çocuklarımla vakit geçirmeye başladım duygusal anlamda içime kapandım ve geçinmeye çalıştım sonra eşim okadar masraf yapmama karşılık eve bakmama karşılık benim borçlarım var sen bana yardım etmiyosunbana harçlık vermiyosun beni düşünmüyosun demeye başladı sonra tartışmalar sonra dedim tamam borçların nekadar 10 milyar tamam bakim kredi çekemedim babamdan almaya çalıştım olmadı
bu sefer olmayınca yine sorun eve geç gelmeler iş arabasında yatmalar bende karışmadım yatağını ayırdı dedim bankalardan arıyolar bunalımda karışmayayım sonra karşıma yurt dışına gidicem evlilik yapıcam
seni istemiyorum soğudum falan demeye başladı bi gece uyandım yurt dışından biriyle messengerdan konuşuyo
yalvardım yapma nasıl yaparsın ben bitirdim dedi sonra evi terkedicem dedi ben ağlıyorum yapma etme bende tamam bitsin dedim boşanmıcam ama dedm yüzsüzlük yapma dedi bir kaç gün sonra bu geri adım atıyo oysaki karşıdaki kadın bunu istememiş sen herşeyemeyillisin sorumsuzsun senin gibibirini hayatıma sokamam hem boşanmamıssın o evdesin birşey düşünemem demiş bu annesinde kaldı kadın ne derse yapmış hayatımı düzene koycam demeye başladı ama benle bitircekmiş tabi sonra benbigece uyandım telini yanıma aldım kadın yine aradı açtım ben eşiyim falan dedi seni aramadım dedi bana nediyosun sen ya dedim kapattı ertesi gün eşim buna açıklama yapış işte ayrı yatıyoduk ama odama girmiş teli almış yanımdan falan bende o gece kadına mesaj yazmıştım bu böyle borç batağında bi insan falan diye kadın demş eşin seni seviyo eşine dön gibi eşim uzun yola gitti işe sonra kadın benm facemden birşeyi kabul emiş mesenger aramasını açmış bana bunu görünce bakım aranıyomu dedm arandı sonra kapatınca karşı tarafa gitmiş görünmüş yani arama aradın konuşssaydın dedi kadın bende açtım konuştum düzgün ve sakin dedi aramızda bişey yok ama 1 aydır sabahlara kadar konuştuk dertleşti geçmişini anlattı herşeyi biliyorum ama ona yanında olurum ama aynı evde olduğun sürece eşinin umudu var olmaz demiş sonra eşimden duygusal yakınlık istemiş falan neyse kapttım ben aklımdan kurdum kurdum kriz geçirdim ailemi çağırdım öğrendiler aldılar beni o evden eşim tabi olumlu konuşmadı özür de dilemedi amcam araya girmek istedi konuştu yok istemiyorum bu kadının düzeleceği yok tamam ben hatalar yapmış olabilirm borçlarımın yanında olmadı benim yanımda olmadı dedi istemiyomuş tekrar bana güvenemezmiş ben onu aşağılıyomışum sonra zamana bırakalım dedi şok oldum benim demem gerekenleri o dedi şuan babamlardayım kimse istemiyor barışmamızı arada çocuklar var ama olmuyor aklımdan gitmiyor kadının her lafını dinlemesi ve diyo hayatımda etkisi sadece şöyle oldu diyo hayatımın düzensiz oluşunu farkettim ben yıllardır diyorum ama görmüyor o kadın farkettirmişşş ve kadın kabul etseydi beni silip çocuklarını silip gidecekti

Evinde mutlu olmak için eşine yük olmadan tadilat için çalışmaya başladın, ama o kumar oynayıp günün gün etti ve kumarla borç harç yaptı. Daha sonra da umutsuz ev hanımları gibi "beni hiç düşünmüyorsun, çalışıyorsun ama bana vermiyorsun ki borçlarımı kapatayım" diye dırdıra başladı ve babanı arayıp gene de yadım etmek istedin.
Üstelik ortada çocuğunuz varken oldu bunlar...

Pardon, eşin erkek mi? Evin ağırlığını sana bindirip kendisi hunharca ne evliliğini ne eşini ne de kendini düşünüyor.
Hepsi bi kenara, gururda mı yok bu adamda?
Kendini taşıyıp bekar anne gibi yaşıyorsun zaten, düzenini çoktan kurmuşsuz. Fazlalık gelen o dallama bence...

allah onu ıslah etsin inşallah ne biçim bi insan bu sana sabır versin ne desek boş bundan adam olmaz hem suçlu hem güçlü pişkin herif kılını kıpırdatma bu erkek müsveddesi için

Çok değişik hayatlar var ya ne diyeyim. Kelimeler kifayetsiz kaliyor.
Kadınlarımızı anlamak ise güç..

Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen..
Buna rağmen yuvamda yuvam diye direnen ...

usta şair Nazım Hikmet'in mısralarında ekleme yapma ihtiyacı hissettim..

en acı şeylerden biri değmeyen insanlara fedakarlık yapmak.
kendini okadar hırpalamışsınki bu pslik için.
fazla fedakarlık çok vefasızlık doğuruyo işte.
nerde görülmüş kadının ev yaptırdığı falan yaa?
erkekse eşşek gibi önce onun düşünmesi lazım.
gerçi bu konunun en önemsiz yanlarından biri.
ay amaaan ne diyim o kocandan bi cacık olmaz.
bi de 2 tane erkek evladın var, ve onlara da kötü örnek kocan.
4 yanlış 1 doğruyu götürmüyo mu hala bacım??
def et gitsin.

Hep olumlu söyleyen bir insan olmama rağmen tek kelime soyleyecegim:
Hemen ayrıl ve seni hak eden birini bul.

Ya sen hala neyin derdindesin ki onu dinlemiş beni dinlemedi yıllardır falan? Adam zaten sana evliliğine değer verse şu durumun onda birini yaşatır mıydı? Hala içerliyosun. Gitsin bırak ne hali varsa görsün sen zaten kendi ayakların üzerinde durmaya alışkınsın. Azıcık rahat edersin sadece o olur bişey olmaz sana. O adama tutunmaya değer mi?

Anahtar kelime konunun başında hep susmayacaktın

yalvardım yapma nasıl yaparsın ben bitirdim dedi sonra evi terkedicem dedi ben ağlıyorum yapma etme bende tamam bitsin dedim boşanmıcam ama dedm yüzsüzlük yapma dedi

haklı,
gururlu olun bence biraz.
bu kadar şeyi nasıl unutacaksınız?

çok haklısın çok hırpaladım ama değmedi işte artık bitirdim bende bu defter kapandı

ayy kıyamam yaa.
tek taraflı fedakarlık hiç bi zaman evliliği kurtarmaz arkadaşım.
eşinin de sorunları görmesi lazım.
çekersin çekersin ruhu duymaz, eğer kendide hata görmüyosa.
tükenen sen olursun.
İnşallah çok mutlu günler seni bekliyodur ne deyim.
Allah masum yavruların hürmetine sizlere huzur versin...

evet değmez değer vermedi tabiki hiç çabalamadı kadın olarak insan üzülüyor yinede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…