Bozuk plak gibi sürekli aynı şeyi yazıyorum ancak her " hamilesiniz , hasta değilsiniz " cümlesini duyduğumda tutamıyorum kendimi. 
Bari kadınlar bunu birbirine yapmasın. Kadınlar dedikçe , zaten hamileliğin ne olduğunu asla anlamayacak erkeklerin kafasına kazınıyor.
Hamilelik hastalık değildir ama çok zor bir süreçtir. Tamamen hormonların değişiyor, bulantılar, halsizlik , bebeğin anneden aldığı mineraller , rahim büyümesi, akabinde bel , bacak ağrıları , sağa sola yatamamak, kramplar ,doğru dürüst egilememek , nefes almakta güçlük çekmek , kilo almak, sonrası doğum korkuları, duygusalliklar , çevrenin duyarsizliklari v.s bunlarin tamamı bir hastalık gibi zaten.
Farkı ne anlayamıyorum.
Bu kadar basite indirgemek neden ? Bu can dünyaya getiriliyor , bir hayat değişiyor. 
Elbette nazda olacak , tripte..
...
Su perisi , anneniz belli ki yılların yorgunluğunu taşıyor. Demek ki psikolojik sıkıntıları var. Darlaniyor. Onu anlamaya çalışın.
Şikayet ettiğinde , gidip sarılın, teşekkür edin emeği için. " Biliyorum şuan için bana yaptığın büyük fedakarlık , hep yaptığın gibi " deyip onurlandirin onu, öpücük kondurun. Böylece o da nefes alacaktır.
Sağolsun eşim yemek yapıyor diyorsunuz ama anneniz için basite indirerek kahvaltımı hazırlıyor, akşamdan kalan yemeği ısıtıyor, en basitinden yemekler yapıyor diye onemsememissiniz emeğini. Sanki yapmak zorunda gibi hissettiğiniz için değersiz geliyor yaptıkları.
Bakın ne kadar zor annelik. O da sizi böyle taşımış işte. Ve belkide yanında kimse yoktu naz yapacak.
Kıymetini bilin.