Ah konu sahibi ah, iste bunlar
Surrender haklısın da bir kadın konu açsa eşim evlenmeden önce alınan evi satıp babasının üstüne ev alıyor dese ne deriz? Sonuçta adamın hakkı ama çirkin bir davranış değil mi? Ne için yapıldığı belli değil mi? Bu arada konu sahibi kendi ailesinde tek çocuk ve ailesinden ona ev falan kalıyor. Yani ihtiyacı olduğundan değil ine hesaplar olduğundan bu kadar sinirlenmiş.
Benim bu konuda sinir olduğum 30 yaşında adamın babasının lafından ayrı hareket edememesi. Eşi dese ki ben babamın üzerine yapıcam ona bile razıyım ama eşi babam böyle uygun görmüşçü bir insan. Bunun çevremde çok örneklerini görüyorum. Kendi evindeki basit bir tamirde bile babasına koşan hayatında bir tane fatura yatırmamış hep babası yatırmış insanlar tanıyorum. Şahsen benim saygım kalmazdı. Konu sahibininse cidden ev mal mülk derdinde olmadığını düşüyorum ama sinirle kendini ifade edemediği konusunda haklısın.
evlenmeden önce yapılan, alınan şeyler konusunda bence bişi yapılamaz.Ah konu sahibi ah, iste bunlar
Surrender haklısın da bir kadın konu açsa eşim evlenmeden önce alınan evi satıp babasının üstüne ev alıyor dese ne deriz? Sonuçta adamın hakkı ama çirkin bir davranış değil mi? Ne için yapıldığı belli değil mi? Bu arada konu sahibi kendi ailesinde tek çocuk ve ailesinden ona ev falan kalıyor. Yani ihtiyacı olduğundan değil ine hesaplar olduğundan bu kadar sinirlenmiş.
Benim bu konuda sinir olduğum 30 yaşında adamın babasının lafından ayrı hareket edememesi. Eşi dese ki ben babamın üzerine yapıcam ona bile razıyım ama eşi babam böyle uygun görmüşçü bir insan. Bunun çevremde çok örneklerini görüyorum. Kendi evindeki basit bir tamirde bile babasına koşan hayatında bir tane fatura yatırmamış hep babası yatırmış insanlar tanıyorum. Şahsen benim saygım kalmazdı. Konu sahibininse cidden ev mal mülk derdinde olmadığını düşüyorum ama sinirle kendini ifade edemediği konusunda haklısın.
Zamanında eşimin evi vardı ama evlenince kp üstüne aldı demek çok koyuyor bana sinirlerim alt üst oldu.
Güzel arkadaşım cümlelere takılma. Eğer olurda kp üstüne alınırsa ev sana koyması gereken kpin evinde yaşamak değil yapılmış ince hesap. Eğer öyle bir şey yapılırsa sen de kendi haklarını bir avukata sor derim. Ailenden sana ev kalırsa sen de bundan eşinin asla ama asla faydalanamayacağı nasıl bir şey yapabilirsin bunu araştır. Evli insanların bu kdar çirkinleşmemesi lazım ama ilk çirkinleşen onlar. Sen misin benden ayrılırsan diye bu evi babanın üstüne yapan o zaman sen de şu belgeyi imzala bakalım benim mirasımdan zırnık alamayacağını kabul eden. Bilmiyorum belki yasal olarak zaten alamıyordur ama araştır ve emin ol. Onlar sana bunu yapıyorsa sen de yapacaksın.
Hoş belki boşuna üzülüyoruz. Babası sadece paraya bir şey olmasın diye tutuyor ve ev gene eşinin üzerine olacak. Ama olurda böyle olmazsa o zaman konuşalım.
evlenmeden önce yapılan, alınan şeyler konusunda bence bişi yapılamaz.
dediğim gibi eşi dese ki '' sana ne, senden önce almıstık, yapmıstık. bu senı baglamaz'' burada konu sahibi ne cevap verırdi eşine? verılecek bi cevap yok dogru duzgun. eşi babacı bellı buna da yapacak bişi yok. ya tartısıp sorun yaşayacak, ya bişi demeyıp oturacak, ya da ayrılacak. yani bi sonu yok. o yuzden ben seni ilgilendirmez dıyorum.
eşim biz evlenmeden önce ailesine yüklü miktar para vermıs, onu al dıyemem mesela. benden önce çünkü. desem alacagım cevap bellı.
Ailemden sadece bir ev kalmıyor bana Allah gecinden versin bir şey olursa bir çok şey kalacak ben malda gözü olan biri olsam zaten anneme babama bana da verin şimdiden ya da kiralari verin vs derim derdim o değil ki. Benim sorunum beni salak yerine koyup böyle hesapları ince ince yapmaları. Ben enayi miyim işin içinden ne çıkacağını gayet kestirebiliyorum. Evet belki böyle yapmazlar diyorum ama o kadar para delisi ki hepsi yapacaklar adım gibi eminim
3 kardeslermis hepsi çalışmış parayı her ay babaya vermişler babada her çocuğa ev almış... Benimde anlamadığım bu çocuk lar kaç yasında ise başladı da 3 ev alacak para biriktirdiler ayrıca tarla bile olsa 5 senede falan nasıl bu kadar değerlendi..hayır, konu sahıbı daha önce '' kp eşime verdi '' dedi. hatta daha sonra tekrar sordum cevap vermedı ona
evlenmeden önce yapılan, alınan şeyler konusunda bence bişi yapılamaz.
dediğim gibi eşi dese ki '' sana ne, senden önce almıstık, yapmıstık. bu senı baglamaz'' burada konu sahibi ne cevap verırdi eşine? verılecek bi cevap yok dogru duzgun. eşi babacı bellı buna da yapacak bişi yok. ya tartısıp sorun yaşayacak, ya bişi demeyıp oturacak, ya da ayrılacak. yani bi sonu yok. o yuzden ben seni ilgilendirmez dıyorum.
eşim biz evlenmeden önce ailesine yüklü miktar para vermıs, onu al dıyemem mesela. benden önce çünkü. desem alacagım cevap bellı.
Ya bir de şunu merak ediyorum. Evi sanırım 280e falan satacaksınız. Ankarada bu fiyata ev kalmadı nerdeyse. Emin misiniz aynı miktara ev bulacağınıza? Kredi çekme falan durumu olursa asıl şenlik o zaman başlar. Bir de babasının üzerine olan evin kredisini ödersiniz.
Mesela şuna ne diyorsun? Konu sahibinin ailesinden evler falan düşecekmiş kendisine o zaman konu sahibi de eşinin bunlardan faydalanmaması için bir takım aksiyonlar alsa. Sonuçta eşinin de o mirasta ne hakkı var? O zaman bu aralarındaki duruma evlilik denilebilir mi?
3 kardeslermis hepsi çalışmış parayı her ay babaya vermişler babada her çocuğa ev almış... Benimde anlamadığım bu çocuk lar kaç yasında ise başladı da 3 ev alacak para biriktirdiler ayrıca tarla bile olsa 5 senede falan nasıl bu kadar değerlendi..
Konu sahibi sürekli eşim almış kp kesinlikle para eklememis diyor
Çok kolay mış ev almak 5-10 sene çalışıp alınıyor demekkinerde hata yapıyoruz da alamıyoruz acaba
Adam paraya sıkışık olduğu ve evin içine tadilat gerektiği in o fiyata denk gelen bir ev bulduk kılı kılına alacağız ne eksik ne fazla. Valla kusura bakmasınlar anam da sağ babam da sağ dağ gibi de arkamdalar. O kapı bana asla kapanmaz çeker giderim umrumda olmaz böyle pazarlıkçı insanlar eşim de onlardan biriyse o da umrumda değil ü
Bir insan kendi evinin parasina sahip cikamaz mi ya? Basiretsizin tekiymis esiniz. Ya da isin icinde size soylenmeyen bir seyler var
9 yaşından berimi9 yaşından beri çalışıyor ve her maaşı babası alıyormuş böylelikle ev sahibi olmuşlar.
İstememiş beni :) erkek işi gelmesine gerek yok demiş eşim de götürmedi :) biliyor başına gelecekleri
Mesela şuna ne diyorsun? Konu sahibinin ailesinden evler falan düşecekmiş kendisine o zaman konu sahibi de eşinin bunlardan faydalanmaması için bir takım aksiyonlar alsa. Sonuçta eşinin de o mirasta ne hakkı var? O zaman bu aralarındaki duruma evlilik denilebilir mi?
Eşime de söz geçmiyor babam Nasıl itiraz edeyim diyor. Bu düşüncelerimi söylediğimde Ankara'ya gidelim görürüz tapu kimin üstüne olacak dedi bir bildiği vardır diye düşünüyorum ama benim dediklerim çıkarsa da büyük olay çıkar. Sonuçta ben kazanmadım o evi ama en nihayetinde eşimin bir evi vardı farklı yerden alıyoruz diye el koyarsa ne yaparım şu an kestiremiyorum.
Surrender a sormuşsun ama bende cevap vermek istedim. Eşlerin böyle konularda birbirine karışmaması gerektiğini düşünüyorum. Aileden kalan bir sey diger eşi ilgilendirmemeli. Yeni bir evlilik varsa ortada karşı tarafi iyi tanımıyorsan aile nin bu şekilde düşünmesi de cok normal. Benim esiminde babasının verdigi bir ev var. 15 yillik evliyim cocugumda var. O ev icin ustune al tapu uzerimize olsun hic demedim. Evin satilma durumu oldu fikrimi eşime söyledim ama baskı kurmadim. Neticede esime babasi vermis o evde esimin de hakki var calismis didinmis ama esimin hakki benim değil. Benim de annem bana bir miktar para verecekti. Eşim araba planlari kurdu. Annem oğlum gibi seviyorum ama dünyanın bin bir türlü hali var o para sana ait eksik sgk primlerini tamamlarsin dedi. Yine kimse kırılmadı.
Olaya ben sen diye bakma zaten. Şu anda iki kişi olabilirsiniz ama ileride çocuklarınız olacak. Ve babalarinin tüm malları onlara haktır. Sen sadece kendi hakkını değil çocuklarının hakkının peşinde olmalisin bunu unutma. KP nin üstüne olursa o ev, eşinin kardeşlerine de kalır. Niye çocuklarının hakkını amcalari halalari ile paylaşacaksin.
Babasının konu sahibinin eşine verdiği ev olsa yorumum çok çok farklı olurdu. Evi eşi aldığı için benim yorumlarım. Onda bile eşi bekarken aldığı için haklı olabilir ama bunun yolu yangından mal kaçırır gibi davranmak değildir bence. Bir de aşağıdaki arkadaşın anlattığı durum da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?