soru işareti olunca baştan mı elemek gerek?

adamdan cimrilik sezen 3. kişisiniz
neden bu adamın cimri olduğunu düşündünüz ?
yurt dışında gezmek ciddi bir para istiyor
cimri insan en ufak harcamalardan bile kısar
hani adam dışarıda 2 kahve içmeye para vermek istemese allahına kadar cimri derdik okey de
yurt dışı tatillerini pahalı bulmak gayet normal bişey, euronun hali ortada sonuçta
ben mi yanlış düşünüyorum yurt dışı tatiline okey demeyen insan cimri mi oluyor ?
merak ettiğim için sormak istedim çünkü cimri diyen 3. kişi oldunuz
istemediğim bişeye bende asla para vermem, bu beni cimri mi yapar yani şimdi?
geçen gün istediğim bişey için 2 günde 30 bin lira harcadım, iyi ki de harcadım
ama istemediğim şeye 100 tl bile vermem
cimri miyim yani ?

ben de yurtdışında yaşama konusunda net değilim
evet haklısınız ama bir cimrilik sezmedim desem yalan olur

hangi ülkedesiniz?
bana da zor geliyor ama denemekte istiyor bir yanım

ben de yurtdışında yaşama konusunda net değilim
evet haklısınız ama bir cimrilik sezmedim desem yalan olur
Yani yurtdisinda yaşamakla gezmek çok başka. Herkesi memnun edecek bir konu değil. Öyle bir niyetiniz varsa direkt ona göre birini bulun. Bir de, gerçekten ekonomik durum çok kötü artık, gelecek kaygısı da var, insanlar paralarını harcarken eskiye kıyasla çok daha fazla düşünüyor. Benim için biraz eli sıkı olmak ve çok da bayilmadigim bir şeye çok para harcamamak okey. Ama kimisi cimri bulur ve istemez.

Yurtdışında yaşamak ayrı bir durum gezmek ayrı
Bunları istememesi adamı kötü yapmaz, yurtdışına gezmek amaçlı altı ülkeye gittim ve Almanya doğumluyum, çocukluğum orada geçti ama şimdi git istediğin ülkeye deseler gidemem, inanın gezerken bile çok zorlandım, alıştığım şeyleri arayan biriyim. Maddi konulara gelince ben gittiğim zamanlar döviz durumu bu halde değildi, bugünün şartlarında tl olarak kazanırken yurtdışında döviz harcamaktan imtina etmek kadar normal bir şey olamaz diye düşünüyorum. Daha görüşmeniz çok yeni, yüz yüze biraz vakit geçirin derim, yazmakla tanımak pek mümkün değil gibi

hangi ülkedesiniz?
bana da zor geliyor ama denemekte istiyor bir yanım
Almanya. Türklerin çok olmasına, arkadaşlarım olmasına ve günlük hayatta İngilizce yetmesine rağmen 1 yıl olacak neredeyse ama hala daha alışamadım. Beğenmeyenler olabilir ancak eğer iş bularak ülke değiştiriliyorsa 25 26 yaşında yapmak lazım en geç, ben şu an onun sorununu yaşıyorum.

ben de Almanya düşünüyorum bence de zor bizim yaşlarda ama neden olmasın
en çok zorlayan ne oldu sizi

neden cimri olmadığınızı ispat etmeye çalıştığınızı anlamadım

neden cimri olmadığınızı ispat etmeye çalıştığınızı anlamadım
bişey ispatlamaya çalışmıyorum
adamın sırf yurt dışına gezmeye gitmek istemiyor diye 3 kişi tarafından neden cimri ilan edildiğini anlamaya çalışıyorum

daha kanlı canlı görmediğin 1 haftalık adam hakkında " maaşı da iyi ama yurt dışı gezmek istemiyor " dediğin için konunun bu noktaya gelmesine sebep olan da sensin .

bazı kadınlar bana şu sitede erkek bile savunduruyor, inanamıyorum .

ahahaha:))
ben mi suçlu oldum
tamam 2 günde 30 bin harcamışsınız cimri değilsiniz bi salın kendinizi buradan bakınca aşırı gergin duruyorsunuz yazdıklarınızla

ahahaha:))
ben mi suçlu oldum
tamam 2 günde 30 bin harcamışsınız cimri değilsiniz bi salın kendinizi buradan bakınca aşırı gergin duruyorsunuz yazdıklarınızla
sadece bir kere tane tane en basit haliyle açıklayacağım bi daha da açıklamayacağım
adam yurt dışı gezmesine sıcak bakmadı diye cimri dedi ya arkadaşlar hani
ben de diyorum ki cimri insan en ufak harcamayı bile yapmak istemez
yani ÖRNEK VERİYORUM mesela içilen 2 kahvenin hesabını ödemek istemese evet cimri bu adam dersin, okey
ama yurt dışı harcaması büyük bi para
buna harcama yapmak istememesi adamın cimri olduğunu göstermez
bi insan büyük bi harcama yapmaya sıcak bakmadı diye cimri ilan edilemez
istemediği şeylere para harcamayı gereksiz gören bi tip demek ki bu adam diyorum
sonra kendimden örnek veriyorum
demek istiyorum ki ben de çok istediğim bişey için harcama yaparım
ama istemediğim bişey için 100 tl bile harcamak gözüme batar
adamı bu yönden biraz kendime benzettiğim için öyle dedim
çünkü sen adamın ev aldığını söyledin
demek ki gerekli gördüğü, istediği şeye para harcıyor ki yüz binlerce liralık bir evi almış
ama yurt dışı gezmesini pek istemiyor, gerekli görmüyor ki ona para harcama niyetinde değil
bu kadar basit aslında konu .
anlaşılır olabilmesi için uzun ve detaylı yazdım

ve hemcinsin olarak senin tanımadığın etmediğin adamın maaşı üzerinden yorum yapman sinirimi bozdu evet
ayıp geldi çünkü
eğer adamla aranızda bu tip konular birkaç kez geçtiyse inanılmaz kötü bi izlenim vermiş olabilirsin
sırf bu yüzden bile sana borcum var , euro bilmem ne kadar olmuş gibisinden konuşmuş olabilir
umarım öyle değildir

Konu sirf gezmek olsa, siz onu ulkede birakip tek basiniza veya arkadaslarinizla da yurtdisini gezersiniz, buna nasil bakar kendisi? Turistik gezinize bile karsi cikar mi, engellemeye callsir mi?

Ya kadının maaşı iyi karşısındaki adamında maaşı iyiymiş. Kadın yurt dışında gezmek istiyor ama karşı taraf maaşı iyi olduğu halde istemiyor geleceğinde de bu yok. Ki bu arada kadının maaşı iyiyse karşısındada aynı maaş bekler. Salak mısın anlamıyor musun?

Yurt dışı tatilleri sanılanın aksine Türkiye de tatil yapmaktan daha uygun.
Eşlerden biri yurt dışı tatili istiyorsa diğeri ısrarla euro yüksek gitmem diyorsa bence cimridir.
Böyle kesip atacağına beraber tatil planlarız, uygun tur vs olursa neden olmasın gideriz yurt dışına da dese sorun yok ama kestirip atıyor. Böylesi yarın öbür gün tatil dünya para evimizde oturalım diyebilir.
Konu sahibinin bahsettiği kişi ile yüz yüze görüşmediği kısmına dikkat etmemişim o konuda haklısınız.

işte yüz yüze henüz gelmediği bi kadına da aa tabi gideriz, tatil planlarız, yaparız ederiz demesini gerçekçi bulur musun mesela ?
bence bu adam çok düz mantık düşünen biri . hoşlanıp hoşlanmayacağı belirsiz bir kadına, verebileceği en gerçekçi cevabı vermiş geçmiş
ben insanlara tanımadan etmeden etiket yapıştırılmasına karşıyım
cimrilik dünyanın en iğrenç şeyi zaten onda hemfikiriz ama bu da kurduğu 2 cümle ile anlaşılmaz
ben hayatımda dünya kadar cimri görmüş tanımış bi insanım
tabi sizler de piyasada cimri sayısı arttığı için aa kesin cimridir bu fikrine kapılıyorsunuz
bence bu adam sahiden cimri olsa çok daha saç baş yolduran cümleler kurardı ve konu sahibi çoktan engellerdi
( şimdilik böyle düşünüyorum )

Ben sizi anlıyorum. 14 senedir yurt dışında yaşıyorum. Fikirler hayata bakış uymuyorsa ilişkiye hiç başlanmamalı. Konuyu bir erkek açsaydı taşlardık, nasıl kadının gelirini maaşını parasını sorgularsın diye linçlerdik. 1 haftadır konuşuluyor, yüz yüze buluşulmamış bile ama adamın geliri gideri borcu harcı masaya yatırılıyor. Ben de ülkeme tatile geldiğimde 2 defa kasada bıraktım almak istediklerimi. İstesem hayli hayli alırım döviz kazanıyorum ama malın orjinal fiyatının 10 katını niye vereyim? Kızıma bunları şu nedenden almıyoruz, dönünce alırız diye de söyledim, bilsin neyin ne olduğunu. Veya alırsam ödersem ileride zor durumda kalabileceğim bir şeyi niye yapayım? Yaşadığım ülkede 3 birim olan şey Türkiye'de vergisi döviz kuru kar vs 30 birimse ben de almam, cimri değilim ama enayi hiç değilim. O parayla gider en iyi yemeği yerim hiç acımam.

Konu sahibi, Almanya'da Almanca bilmeden çalışmanız imkansız. En az B1 sertifikanız olması lazım ve kursta gramer vs öğrenmeniz yetmez, bire bir pratik lazım. Mesela sizi 2-3 ay idare edecek paranız varsa önce dil pratiği yapın. Oturma çalışma vizesi başvurusu yaptınız mı, dil yeterliliği sertifikası yetmez. İş bulmadan size yerleşme izni vermezler. Uzun süreli turistik vize alırsanız da en fazla 90 gün kalabilirsiniz. Bu sürede bir şeyler yapabilmeniz için de yüklü paranız olması lazım. Ev tutamazsınız otelde kalmanız gerek. Yani sadece düşünce aşamasında mısınız yoksa alt yapınız hazır mı?

çok şükür anlayan biri çıktı ya beni :)
evet tam da bunu demeye çalışıyorum
beklentiler tabi ki çok önemli ve uymuyorsa zaman kaybı yaşamasın zaten kimse . bu çok doğal
ama zamanlama biraz tuhaf olmuş
ben de sanaldan çok tanışan, konuşan bir insanım. hayatımda bugüne kadar bir kere bile
daha 1 haftadır konuştuğum, yüz yüze buluşmadığım bi insan benim borcumu harcımı maaşımı
gelecekte yapmayı ve yapmamayı düşündüğüm harcamalarımı bilemedi
yüz yüze tanıyanlar da belli bi süre öğrenemedi bu tarz şeyleri
ben de kimseye sormadım
bu konuşmalar bu kadar kısa sürede nasıl bu seviyeye gelebiliyor ona da şaşırıyorum
" maaşı da iyi ama yurt dışında gezmek istemiyor , cimrilik de sezdim " gibi cümleleri birine söylemeyi ben kendime yakıştıramam mesela
ayrıca diğer söylediklerinize de %100 katılıyorum

Benim düşüncem iş bulup gitmek . Almanca seviyem B2 kursu alıyorum şu an bi yandan da sık sık gidiyorum Almanyaya. Maddi gücümde var orada birkaç ay yaşayacak hatta aracımı satsam orada aynısından alıp üzerine de en az 6 ay yaşayacak para kalıyor filan ülkemizin gerçekleri işte

Evet aslında o kendini açtı ben de şaşırdım hemen borcunu harcını söylemesine bu da tuhaf

Şartlarınız gayet olumlu. B2 seviyesinde Almanca biliyorsanız iş bulursunuz ama mesleğimi yapmak istiyorum derseniz denklik gerekir. Maddi gücünüz varmış umarım her şey istediğiniz gibi gider. Almanya'nın eski Almanya olduğunu unutmayın. Artık yer gök göçmen-mülteci kaynıyor. Üstüne Ukraynalı sığınmacılar geldi, iş piyasası çok daraldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…