Soru

Dilara5560

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
83
-22
1
24
Merhabalar ben nişanlıyım bı gelinlik kiraladım dün 11 bin liraya 10 bin lirasını peşin verdim dışarda başka mağzaya baktım 7 bin dedi nişanlım depremzede gelinlikciye gittim gerekirse 2 bin kes eksik ver dedim yapamam dedi acaba ne yapmam gerek nereye başvura bilirim

Hiç bir koşulda iade ve değişim yoktur maddesi var, ama tüketicinin bu hakkı var... Siz tüketici hakları için arayın sözleşmedeki ibareyi söyleyin bna göre alırsınız. Ama vakit geçmeden. Çünkü size kiralandığı için başka birine rezerve edemiyorlar... Whatsaptan yazın bir an önce ki fazla bir zmn geçmesin...

Ama şunu belirteyim sizin gelinliğinizle diğer gelinlik aynı standartlarda mı? Bnde kiralık 7 bin de var 10 binde, 15 binde, 18 binde... Bu ürüne göre fiyat değişiyor...
Şey demek istiyorum gelinliğide vermeyeceğini söylemiş aileme tüketici hakem heyetine başvursam haklı çıkarmıyım kesin ala bilirmiyim

Şey demek istiyorum gelinliğide vermeyeceğini söylemiş aileme tüketici hakem heyetine başvursam haklı çıkarmıyım kesin ala bilirmiyim
Hanımefendi okuduğunuzu anlayın,,,, bu gün tüketici haklarını arayın, yada bir avukatı,arayın dedim. Bu 6.maddeyi de sözleşmede olduğunu belirtin. Ürün hali hazırda bir ürün hiç bir tadilat yapılmadığını ve yapılmayacağını da belirtin, alabilirsiniz. Ne demek gelinliği de vermiyvcekmiş... Böyle bir şey yapamaz şikayetçi olrsunz..

Veyada sözleşmeyi şöyle paylaşıyım ordan bakın
Şimdi araştırdım herkez in bilgisine,,, eğer sözleşmede kapora yazıyorsa alınan bedelin karşısında, kaporanız yanmıyor alabiliyorsunuz. Fakat cayma bedeli yazıyorsa alamıyorsunuz.
Youtube den avukat BİLAL YAVUZU dinleyin. Linki buraya atamadım resmi atıyorum yazıp dinleyin

Eklentiler

• Screenshot_20230402_105524.webp
    Screenshot_20230402_105524.webp
    56,3 KB · Görüntüleme: 26
Şimdi araştırdım herkez in bilgisine,,, eğer sözleşmede kapora yazıyorsa alınan bedelin karşısında, kaporanız yanmıyor alabiliyorsunuz. Fakat cayma bedeli yazıyorsa alamıyorsunuz.
Youtube den avukat BİLAL YAVUZU dinleyin. Linki buraya atamadım resmi atıyorum yazıp dinleyin
Teşekkür ederim

Pirince giderken evdeki bulgurdan da oldun. Gelinliği vermeyecek diğer parayı alana kadar da Allah bilir kaç ay-yil geçecek.yeni gelinliğe ekstra para da vereceksin değer miydi bu kargaşaya. Git anlaşmaya uzlaşmaya çalış bence.
Yasal yollardan alma hakkım varmış zaten

Zaten artık gelinliğde vereceğini sanmıyorum vermeyeceğini söyledi yasal işlem başlıyacak

Ben de öyle zannetmiştim.Ama konu sahibi bir gelinlik kiralamak için kapora vermiş.10 bin tl.O gelinlikten vazgeçmiş.2 bin tl kalsın,benim 8 bin tl paramı versin diyor.
Konu sahibi tamamen çok beğendiği için gaza gelmiş.sozlesmeye bakın önce 7 bin verilmiş üstü çizilmiş sonra 10 bin. Gelinlik ve bindalli 11bin tutmuş

Bindallı da halk oyunlarında giyilen yöresel kıyafet gibi zaten.
Bilemiyorum.11 bin tl için 10 bin tl kapora verildiğini hiç duymamıştım.Kapora hiç bir zaman geri verilmez.
Ben de vereni duymadım.adam artık gelinliği de vermiyorum yasal yollara başvurun demiş. Evdeki bulgurdan da oldu şimdi diğer gelinliğe sıfırdan 7 bin verecek. 10bini de gelir mi gelmez mi Allah bilir.

Bence haksizsiniz gelinlikci siz daha uyguna buldunuz diye para iadesi yapmak zorunda degil. Ayrica hic onbin pesin verilir mi? Kapora olarak bin lira birakirsin olur biter saga sola sikayet ederek bisey elde edebileceginizi sanmiyorum bin lira icinde muhattap olmaniz sacma olmus

Ha bide şu var depremzede ne alaka demişsiniz depremzede insana biraz karşındaki daha anlayışlı davranması gerek ya bide biz eşyalarımızı herşeyimizi almıştık herşeyimiz gitti ve tekrar çeyiz düzcez
Ya kusura bakmayın ama (pek çok depremzedeyi tenzih ediyorum) depremzede olup anlayış bekliyorsunuz ama düğünden, 10binlik gelinlikten de vazgeçmiyorsunuz. Hakkınız değil mi? Elbette hakkınız. İsterseniz çırağanda düğün yapın ama böyle bir konuda depremzede diye ajitasyon yapmaya gerek yok

Pirince giderken evdeki bulgurdan da oldun. Gelinliği vermeyecek diğer parayı alana kadar da Allah bilir kaç ay-yil geçecek.yeni gelinliğe ekstra para da vereceksin değer miydi bu kargaşaya. Git anlaşmaya uzlaşmaya çalış bence.
Evet ama adam zaten ilk uzlaşmaya çalıştım zararını veririm filan dedim adam sesini yükseltti bana

Ya kusura bakmayın ama (pek çok depremzedeyi tenzih ediyorum) depremzede olup anlayış bekliyorsunuz ama düğünden, 10binlik gelinlikten de vazgeçmiyorsunuz. Hakkınız değil mi? Elbette hakkınız. İsterseniz çırağanda düğün yapın ama böyle bir konuda depremzede diye ajitasyon yapmaya gerek yok
Pardonda size noluyo anlayamadım siz kimsinizde ajitasyon yapcam

Back
X