• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorumluluk sorunu. ..

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim içimde biriken bir volkan var birgün çok kötü patlayacak. ..
4 senedir bu evde hem erkek hem kadınım eşim bütün sorumlulugu üstüme yükledi yada ben üstüme aldım mi bilemiyorum. .evde herşey bana bakıyor fatura.. alışveriş ..iş.. ev işi. .
8 saat çalışıyorum..ben yurt dışında yaşıyorum. .
üstümde o kadar ağır yük hissediyorum ki bazen dayanamıyorum artık. .
eşime bitane bişeyi de sen yap dedim. .
bi ay faturaları ona bıraktım ve olan oldu. .. Kimisini unutmuş kimisini geç yatirmis.. kafayı yiyeceğim allahım nedir bu çektiğim... iş ten çıkmayı çok düşündüm ama ev aldık ödemeler var babama kalsa çık diyor ne hali varsa görsün o erkek o düşünsün evi gecindirmeyi. .. ama işten çıkarsam banada batacak sonuçları aynı evde yaşıyorum sonuçta. .. düşünmekten kafayı yiyeceğim sorumluluğun altında eziliyorum Yarabbim ben nasıl yasayayim böyle...
benim gibi olan bayanlar neler önerirsiniz... 4 senede çok yıprandım çocuğum henüz yok. ..

Bir tanıdigim der ki her zman bi geminin kaptanı kadın olmaz. Yani demem o ki bu kadar yükü alma üstüne. Bırak unutsun faturaları. Sonuna o da katlansin. Ama sen yapamiyorsun diye de almayın sorumluluğu üzerinize tekrardan.

Bir tanıdigim der ki her zman bi geminin kaptanı kadın olmaz. Yani demem o ki bu kadar yükü alma üstüne. Bırak unutsun faturaları. Sonuna o da katlansin. Ama sen yapamiyorsun diye de almayın sorumluluğu üzerinize tekrardan.

bu kez cezalı ödeme geliyor napayım ki başka bilmiyorum çok bunaldım...

neden kimse yorum yapmıyor. ..
arkadaşlar cikmazdayim. ..
kafayı yiyeceğim yaaa. ..

Eşinizden aylık toplam bir para alamazmısınız? Bazı insanlar yönetilmek ister. Onun sorumluluğu her ay o parayı size vermek olsun mesela ?

Sana bakinca annemi gordum nedense
Annem de tum sorumlulugu uzerine almis deli gibi carpinirdi yillar surdu taaki babamin olumune kadar
Soyleyecegim sey su yani bence koskoca adama bu yastan sonra sorumluluk ogretemezsin sadece belki kendi istegiyle yapar biraz tehdit et alttan alttan yapmazsan yapmiyorum tarzinda soylemeyi dene bakalim nolacak

Çalışan bayanların ortak sorunu bunlar malesef yalniz degilsin.bence ev isleri için haftada bir gün yardımcı alın.faturalarıda otomatik ödeme yapın.market alısverisini net üzerinden yapın evinize gelsin.Allah sağlık versin hallolmayacak bişey göremedim ben kusura bakmayın.ne kadar az beklenti o kadar huzur.kolaylıklar dilerim.

Cezalı da gelse elektrigi suyu da kesseler gelip mühür dahi vursalar şu saatine elektrik saatine yine de sen Yapma derim.
Çocuk yokmuş henüz cocugu üsütmek susuz kalmak vb.gibi sorun olmaz.o yüzden biraz sıkıntı çekin ama alişsin bir şekilde. Bu nedir böyle ya.

Merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim içimde biriken bir volkan var birgün çok kötü patlayacak. ..
4 senedir bu evde hem erkek hem kadınım eşim bütün sorumlulugu üstüme yükledi yada ben üstüme aldım mi bilemiyorum. .evde herşey bana bakıyor fatura.. alışveriş ..iş.. ev işi. .
8 saat çalışıyorum..ben yurt dışında yaşıyorum. .
üstümde o kadar ağır yük hissediyorum ki bazen dayanamıyorum artık. .
eşime bitane bişeyi de sen yap dedim. .
bi ay faturaları ona bıraktım ve olan oldu. .. Kimisini unutmuş kimisini geç yatirmis.. kafayı yiyeceğim allahım nedir bu çektiğim... iş ten çıkmayı çok düşündüm ama ev aldık ödemeler var babama kalsa çık diyor ne hali varsa görsün o erkek o düşünsün evi gecindirmeyi. .. ama işten çıkarsam banada batacak sonuçları aynı evde yaşıyorum sonuçta. .. düşünmekten kafayı yiyeceğim sorumluluğun altında eziliyorum Yarabbim ben nasıl yasayayim böyle...
benim gibi olan bayanlar neler önerirsiniz... 4 senede çok yıprandım çocuğum henüz yok. ..

size ne olacağını yaşadığım deneyimimden anlatayım. anlattığınız kadarıyla eşimin sizin eşinizden fazlası vardı eksiği yoktu.
2 çocukla bedenen yorgun, ruhen daha da yorgun bir şekilde 18 senelik evliliğimi sırf yukarıda yazdığınız sebeplerden ötürü içimde biriken üzüntülerle bitirdim. demem o ki insanlar değişmiyor. ben sorumluluğu o na bıraktığımda 3 ay doğalgaz, 4 gün elektrik kapalı kaldı; ve bu durumdan asla rahatsız olmadı.

o zaman en azından çalıştığını size verecek başka yolu yok gibi.Bu kadar yıpratmayın kendinizi,siz nasıl olsa herşeyi düşünüyorsunuz diye üstlenmiyor adam belliki.

benım esıme kalsa bende aynı sekılde olurdum kı cogu sorumluluk bende zaten ama mesela kıraya aidata karısmam, tv taksıtımız var ona karısmam, sahsı kart vs borclarına karısmam, faturaların yarısını o oder ve hepsı esımın ustune, benım adıma sadece kendı cep telefonu faturam var.
boylelıkle o da elını tasın altına koymak zorunda kalıyor. gecıkınce bırseyler ben soruyorum odedın mı naptın dıye, tedbırı de elden bırakmıyorum, takıpte kalıyorum, bu sayede cezaya gırmeden odenıyor...
ev ısı konusunda da genelde ben yapıyorum herseyı ama cok yorulursam falan sunu yap bunu yap dıyorum, yapıyor...

Faturalar yerine sadece onu etkileyecek şeylerden elinizi çekseniz.
Mesela akşam yemeğini dışarıda yeyin, o kendine yemek yapmak zorunda kalsın.
ya da evde 2 tuvalet varsa birinin sorumluluğunu ona verin, diğer tuvaleti kullanmasına izin vermeyin. İlla ki temizler yani :)
çocuk yok demişsiniz. bence çocuk yoksa kalan işlerden ikinizi de ilgilendirenleri siz rahatlıkla yaparsınız.

Benimde bir arkadaşım var ayni sizin gibi.. sanirim o da bir gün patlayacak.

Eksık kaldıgı yerlerı sız doldurursanız, nasıl olsa tamamladıgın ıcın arkasına donup bakmayacaktır.. Evlilik oncesı ablamla beraber evı yonettık bızde boyle oldu.. Eksık odesın sıkıntı ceksın ama zamanla alıssın sorumluluga..

Simdi evlenmek uzereyım.. Buyuklerın tavsıyesı her ısı ustune alma, paylasın oluyor..

Back
X