Sorumsuz anne ve babalar !

Yok bizim insanlarımızın Allah korusun illa kendi başına gelince anlar.

Bende anneyim. Çocuklar gün içerisinde anne baba vs kontrolünde gündüz oynayabilir tabi, oynama imkanı varsa da ne güzel. Ama evet akşam olunca evine gitmeli diye düşünüyorum bende .

Gündüz evde akşama kadar TV tablet , akşam mi dışarı çıkarmak lazım. Mahallenin yada parkların gölge kısımları oluyor, yada balkonda yine kontrollü oynayabilir.
Bizim zamanımızda da akşam ezanı okununca eve giderdik . Gün boyu disaridaydik , günes mi yoktu o zaman. Akşam da yorgunluktan uyurduk. Ben akşam 9 u geçtim 12 ye kadar dışarda duran aileler var. Yani sabah erken kalkıyorsun , akşam sesten uyuyamıyorsun. Biraz saygılı olmak gerekiyor

Bende iki cocuk annesiyim ama kimse saatlerce benim cocuklarimin gürültüsünü cekmek zorunda degil. Insanlar cocuklari ile birlikte zaman gecirecek yerine saatlerce atarlar onlari sokaga. Her cocugugun disari cikmaya ihtiyaci var. Buna önem veririm. Ama komsularimin rahatsiz olmamasina da yinede dikkat ederim. Babamin mahallesi degil sonucta. Calisani var, hastasi var, yorgun olani var..hep ben ben ben diye yetistirmemek lazim

Zorundasınız aslında. Belli bir desibelin üzerinde gürültü yapmak yasaktır. Mümkün değil ama eğer bu desibelin üzerinde olduğuna inanıyorsanız zabıtay haber verebilirsiniz.

Sizin zamaninizda kalmis oyleyse sokakta cay cekirdek citleyenler, cocuklarini bekleyenler
Insanlar o saatlerde isten gelip dinlenme moduna geciyorlar cunku genelde
Kadin zaten gunduz vakti cocugunu bekliyor
Cocuk bu oyuna doymaz
Birde gecemi bekleyecek
Ve konu sahibinede ben hak veriyorum
Cocuk sesi guzel olabilir ama belli zamanlarda
Gecenin bilmem kacinda isten yorgun argin gelip sismis ayaklarini uzatip biraz kafa da dinlendiremeyecek mi insanlar?
O cocuklarin oyuna ihtiyaci olabilir dogru bu asikar zaten
Fakat benimde sabah kalkip ise gitmek icin enerjiye ihtiyacim var
Bilmem anlatabildim mi

sokakta oynamaları gayet doğal tabi belli bir saate kadar.mevsim yaz o yüzden eve girmeleri 9'u bulur buna pek de yapılacak bir şey yoktur.ama ben misafirliğe giden ailelerin duvara tırmanan şımarık şımartılmış çocuklarına, bir kere bile uyarıda bulunmamalarına kıl oluyorum. çocuk ya da çocuklar evin altını üstüne getiriyor anası babası yapma çocuğum demiyor kontrol altına almıyor çocuğunu.böyleleri ya misafirliğe gitmesin ya da çocuklarına bir başkasının evinde nasıl davranmaları gerektiğini her şeyin karıştırılmaması gerektiğini gürültü patırtı yapılmaması gerektiğini vs. öğretmeliler.bugün yine benzer olay yaşadım sinirlendim.

hala yan evin bahcesinde oynuyorlar mesela. ne zaman uyuyorlar merak ediyorum.
ben sesten rahatsiz olmaktan ziyade gercekten endiseleniyorum. anne baba evde onlar bahcede hepsi komsu cocuklari. buyukler kucuklere bakiyor.baslarinda insan yok. mahalle de sokak arasi mahalle. aydinlatma yetersiz sokak karanlik.
biri cekip alsa cocuklardan birini kimsenin ruhu duymaz.
ama ailelerdeki rahatlik o biçim.

Yaz geldi cocuk sesleri artti evt

Biz bulundugumuz yerde fazla cocuk olmaz sokakta tek tuk.
O da gece degil gunduz saatlerinde.

Bir de ust katlara pek ses gelmiyor
Alt kattakiler sanssiz

Gecen gun anneme gittim gunduz.
1 katta resmen kafam sisti cocul cigliklarindan
Camin dibinde ciglik cigliga oymuyorlar
Cok egleniyorlar tamam da valla bazen insanin kafa kaldirmiyor

Kendi sesimizi duyamadik onlarin bagrilarindan.

Kalktim geldim eve.

Idare etmek lazim cocuklari ama belli bir saate kadar tabii.

Tabikiii

O zaman siz çocuk yapmayın derim çünkü anne babalar işten gelince zannettiginiz gibi ayaklarını uzatıp tv izleyemiyorlar benim oğlum 2.5 yaşında ve neredeyse 7 24 parktayiz.Ha diğer insanlar çekmek zorunda mı tartışılır ama ne yapabilirsiniz baska

Gecen yaz tatil yaptik Antalyada. Balkondan görüyorduk. Cocuklar gercekten 12ye kadar parkta olurlardi ve yanlarinda kimse yoktu. Ben artik anlamaya da calismiyorum. Bunun tek sebebi tembellik bence. Ha saldin cocugu parka bari kendinden de git. Ama inanin o anne baba da "kafa dinlemek" icin yolluyordur öyle

Konu illa yatil dinlenebilmekten ibaret degil zaten
Israrla anlamak istemiyorsunuz anliyorumda
Insanlar sessizlik, kafa rahatligi istiyor anlatabiliyor muyuz?

Park zaten bir oyun alanı. Ben parka gidipte kimseye ses yapmayın diyemem! Ama kapımın önüne 9 10 a kadar gelip çığlık çığlığa oynarsa buna ses etmeyip ne yapım buda kafa yani!

Yaz sıcak ama bende karşıyım akşam dışarı çıkılmasına .ama onlar çocuk enerji hatsafada herkes kulakliklarla geziyor çocuk çığlığı bence sıradan ve cok güzel.en güzel ses çocuk sesi .ankaradaki eylül un cesedi bulundu neydi acaba derdi öldürenin ?ahh çocuklar dünya sizinle güzel ,size bişey olmasin .

aynı şey bizim mahalledede var bıktım söylemekten küçük çocugum var ne uyutabiliyorum ne başka bişey. ben söylemekten bıktım onlar bağırmaktan bıkmadı. baktım olmuyor bu sıcaklarda camı pencereyi heryeri kapatıyorum napayım başka çare yok..

Aynı sokakta mı oturuyoruz gece 1 r kadar ana avrat küfür edip oyun oynuyorlar da
Hadi oynamayıda geçtim bir de etrafa zarar olayıda olurdu,sizi alıntıladım ama eski anılarım geldi :) cam kıranlar mı dersin ki kırdıklarında ailesi asla inanmazdı,ev alt kat olunca balkonun içi pencereler kum,toprak dolardı,park halinde ki arabanın üzerine çıkıp kaydırak gibi kayma ki iki adım ilerisi park ailesine söyleyince malın kıymetliyse evinin içine taşı derlerdi.

Böyle konuları bile savunan anne babalar malesef çocuklarına kusur bulmayan ah ahh ne denir ki

Kul hakkı buna girenlerde o küçük masum yavrular degil anne babalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…