Sorumsuz anne ve babalar !

Evde kısıtlanan çocuklar misafirliğe gittikleri evde coşarlar , anne baba da nasılsa bizim evimiz dağılmıyor bizim komşular rahatsız olmuyor diye ses çıkarmazlar gamsız gamsız çay içerler.Çocukları çok severim ama böyle yetişkinlere tahammülüm yok.Onların yetiştireceği çocuk da kendileri gibi bencil ve gamsız olur.

9 yine iyiymiş. Bizim oturduğumuz SİTEDE! yaz tatili boyunca çocuklar gece 12’ye 1’e kadar bahçedeler. Büyüklerde çardakta veya balkonda çay çekirdek keyfi yapıyorlar. Bağırarak kahkahalar havada uçuşarak konuşmalarını saymıyorum bile.
İşin kötü tarafı bizim yatak odanın penceresi bahçeye bakıyor

Kendi çocukluğumu düşünüyorum gece saat 00.00'a kadar yakan top,saklambaç, simit oynardık.
Kimse de cama çıkıp bizi azarlamazdı.
Evet o zamanlar sokaklar daha güvenliydi başımıza bir şey gelir mi diye korkmazdık, annelerimiz babalarımız da korkmazdı.
Şimdi çocuğumu o saatte dışarı bırakır mıyım? Sanmıyorum ama net de konuşamam belki ben de çıkarım onunla dışarı.
Ama yazı genel olarak kötü niyetli geldi bana. Yani birkaç kişi konuyu yönlendirmiş ve konu çocuk güvenliği üzerinden şekillenmiş ama konu sahibinin çocuk güvenliğinden ziyade sesten rahatsız olma durumu var. Yani yüksek güvenlikli bir sitenin sakini olsaydı da farklı bir şey söylemeyecekti.
Çözüm basit,kapı cam kapatılır klima açılır mesele kalmaz.
Çocuklar bilgisayar başına hapsolmamalı ,çıksın oynasınlar denetimli olarak,
kimse de karışamaz zaten ancak bağırdiginizla kalırsınız.

kimsenin kimseye saygısının olmadığı bir toplumda yaşıyoruz maalesef ve dağ başında ya da müstakil evlerde yaşamıyorsak çocuk seslerini, sabahın köründeki matkap sesini, aylarca bitmek bilmeyen hafriyat seslerini kabullenmek zorunda bırakıldık. tabi bunların içinde en güzeli çocuk sesleri. şahsen cep telefonlarına ve bilgisayar oyunlarına kilitlenen robotlaşmış çocuk görmektense doyasıya oynayan çocuk seslerini tercih ediyorum.

bu arada psikopat insanlar gece-gündüz ayırt etmiyorlar. çocuklar mahalleden uzaklaşmayacaklarını, grup halinde oynayacaklarını, yabancılarla görüşmeyeceklerini biliyorlarsa ve arada dışarı baktığınızda onları görebiliyorsanız yeterlidir bence bunlara ek olarak ne gibi sorumluluk bekliyorsunuz ailelerden? ama sizin asıl rahatsızlığınız onlara zarar gelme olasılığı değil de yaptıkları gürültü sanırım.

Çocukların suçu yok , anne babalar en iyi tabiriyle atıyolar çocukları sokağa.Okullar da tatil ya kafaları götürmüyordur evin içinde.Biz de oynardık dışarda , evde de oynardık biraz gürültü çıkarsak bırakın dışarıyı evde bile aşağı komşuya ses gider diye annemle babam uyarırdı.Çocuk sesi dünyanın en güzel sesi olmayabilir her zaman , hele de insan hasta ve yorgunsa.

Sitede oturuyorum gece 1e kadar çığlık çığlığa camı açsam sesten uyuyamıyorum kapasam sicak..
Büyük konusmiyim anne olucam ama cocugumuda gecelere kadar sokaga bırakamam ya..

Neylerine güverek cocuklari bütün gün sokaga saliyorlar hic anlamiyorum. Heleki bu cocuk kacirma vakalari görürken

Ben de sasiyorum gayet saliyorlar ve rahatlar cogu ilgilenmiyor bile biraz dikkat etmek lazim hem ne kotu niyetli insanlar var hem de disarda cok arkadas bulduklarindan kalabalik oluyor gurultu yapiyorlar
" ders calisan"
" hasta olan" insanlar var

Son düzenleme:
Kafese de kapatalım mi ?
Çocuklarımızın güvenliğinden ziyade rahatsızlığından yakiniyorsun ..çocuklar bütün kış evde zaten ,yazın da senin gibiler için toplama kampına gönderelim .hava sıcak diye genelde o saatte çıkıyor çocuklar zaten .bütün gün başından atanlar için birşey diyemeyeceğim.

Allahtan dışarda oynayan çocuğum yok ,katil olurum yoksa .

Sesini gürültüsünü arabasini geçtim daha bugün küçücük bir kizin cesedi bulundu. Rabbim hiç bir kulunu bu acıyla sınamasın. Ama hala çok rahatlar bende şaşırıyorum.

Çiğlik sesleri kavga gürültü :)
Banlanmissin ama gelince okursun :)

Benim savunduğum şey bu değil .bundan ben de rahatsız olurum . Kendi halinde oynayan ,arada ses yükselir ama çığlık atmayan :) ,tatilin tadını çıkaran çocuklara tolerans gösterebilirim .yetişkin kavgasından bahsediyorsan bunun için polisi arayabilirsin.

Şuan sokakta çığlık çığlığa çocuklar bağırıyor başlarında kimse de yok ana bacı , hayatımda duymadığım küfürleri ediyorlar zaten anne ve babaları bir halt olsa bu çocuklar bu kadar sorumsuz ve küfürbaz olmazlar . Benim dinlenme ve uyuma hakkıma giriyorlar allah belalarını versin hergün hergün bu işkenceyi çekiyorum yapıcak bir şey yok ne yazık ki . Zamanında poliside aradım uyardım da .

O kadar çok ses var ki yaklaşık 8-10 çocuk izlediğim videonun sesini duymuyorum en son seste ama duymuyorum . Şimdi çıkıp bir kaç kişi sesi çekmek zorundasınız diyor . Hiç mi başka insanları düşünmüyorsunuz bu kadar mı bencil olduk biz ?

artık ınsanlar hayata sadece kendi acısından bakıyor...bakın kımı cocugum kucuk cocuklar bagırınca uyatamıyorum yazmıs...yarın cocugunuz buyuyunce bagıran cocuk annelerı kısmında yer alacaksınız...ozaman dıger cocugu kucuk anneler sizin cocugunuzdan rahatsız olacak...cocukları olanlar konu sahıbını pek haklı bulmamıs ama sizinde cocuklarınız buyuyup evdekı sakınlıgı bozan dısardakı ses sizi rahatsız edecek...cunku artık kendi cocugunuz buyudu ve sakınlıgı arar olacaksınız...yanı herkes kendi acısından bakıyor....parka gidiyoruz kucucuk cocuklara tahammul edemeyen baska anneler olması okadar ılgınckı...gecen 3 yas cıvarı cocugu olan biri 5 yasındakı bir cocuk kayaga tersten cıkınca ogluma bunu ogretıyorsun ın asagı diye 5 yasındakı cocugu uyarmayı bırakın bir azarladı..okadar tuhafıma gitti...azarladıgında bır cocuk...senınkıde 3 sene sonra aynı hareketı yapacak...ne kadar empatı yoksunu toplum olduk...cocukların dısarda oynaması tamam hakkıdır ama benım bulundugum yerdede gece 3 e kadar evt 3 kadar cocuklar dısarda...bu anneler cocugun oyun hakkı diye yollamıyor butun gun sokaga....cocuklar malesef saldım cayıra modunda buyutuluyor hala bu ulkede..yaz kursu ucretsız olan beledıyelerın kursslarına kayıtlarda suna sahıt oluyorum ..sabah ve ogleden sonraya...benım cocuk hem sabah hem oglen kalsa ne olur diye ıssrar ediyyorlar...okullarda kapandı evde benı cok bunaltıyor dıyen anneler...9 da baslayan derse 8 de gonderen anneler...oralarda beklesın evde sıkılıyor diyen anneler...kucucuk cocukları hala kurslara okullara yanlız gonderen anneler...ah ah hangi birini sayacagız....artık su bakamıyacagımız cocuk sahıbı olma huyunu bır gun bırakırsak çok gelişmiş bır ulke olacagız...

Gelmiş gene ''Anne misin bilmiyorum ama'' diye cümleye başlayanlar.Hayır anne değilim efendim.

Mesela anne olup da çocuğu gürültüden uyanan annelerin de sizinle empati kurabileceğini hiç sanmıyorum.Bakın anne diyorum.

Ya da benim hayatımda duymadığım küfürleri sokakta bas bas bağırıp kafamızı şişiren çocuklarla...

Saygı bekliyorsanız siz de başkalarının alanına saygı duymayı öğrenin.

Bu ne ya saka misiniz?
Tamam.kufur edilmesini vs. Bende hos karsilamiyorum ama ne olursa olsun cocuklara karsi bu cümleyi nasil sarfedebiliyorsunuz?!

Uff parmaklarimi bosuna yormayacagim. Gerekli kojusmayi biz aramizda yaptik hanimefendi. Size de he

Bugün minibüste 2 yaşlarındaki daha tam konuşamayan çocuğa çığlık çığlığa en öndeki akrabasına bağırması için "teyze nerde teyzeyi çağır teyzeye bağır" diyen bir kadınla yolculuk yaptım sinirden kendimi yedim durdum o kadar insan rahatsız oldu ki tam da arkamdaydı çocuk

İnsan bu kadar da düşüncesiz olamaz yani çocuk çiğlik atıp bağırdıkça gülüp duruyodu annesi

Hala başım ağrıyor

Bu ne ya saka misiniz?
Tamam.kufur edilmesini vs. Bende hos karsilamiyorum ama ne olursa olsun cocuklara karsi bu cümleyi nasil sarfedebiliyorsunuz?!

çocuklara dediğimi nereden çıkardığını bana açıkla . Yazdığım şeyi okuyamadın galiba anne ve babasından bahsediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…