Sorumsuz anne ve babalar !

Anne misiniz bilmiyorum ama;

Lise çağlarına kadar bir çocuk 9 da yatakta olmalı...ya da yatma hazırlığında...tatil de olsa...büyüme hormonunun salgılandığı saat 23 ile 02 deniyor...ve 23 te derin uykuda olmalı...saat 8 buçuk 9 çocuk 9 buçukta eve gelse bir süre de evde devam etse uyuma vakti 10 10 buçuk ( o çocuk 12 den önce uyumuyordur muhtemelen) yediniz çocuğunuzun büyüme hormonlarını....

Uff parmaklarimi bosuna yormayacagim. Gerekli kojusmayi biz aramizda yaptik hanimefendi. Size de he
Bu konu hala açıksa fikir belirtme hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.

Sizin hassas parmaklarınızı yorum yormamanız beni alakadar etmiyor.

Hayırlı akşamlar

Gerçekten sorumsuzluk. Ya bu devirde nasıl çocuklarını sokağa salabiliyor ki bu insanlar. Komşusu, akrabası demeden sapıttı insanlar. 8 yaşındaki çocuk gündüz vakti kayboldu. Katil komşu çıktı. Allah akıl fikir versin bu ana babalara.

o senin anlama sorunun o zaman bir çocuğa bela okuyacak kadar şuursuz değilim . Terbiyesiz ve sorumsuz ailelerinden bahsediyorum
Analari babalari bi halt olsa demissin. Sonra da allah belalarini versin hergun ayni iskence vs. Demissin. Ucunu cok acik birakmissin keske analari babalari deseydin

Analari babalari bi halt olsa demissin. Sonra da allah belalarini versin hergun ayni iskence vs. Demissin. Ucunu cok acik birakmissin keske analari babalari deseydin

içi fesat olmayan herkes çocuğa beddua etmediğimi anlar diye düşündüğümden ekleme gereği duymadım .

Bugun gun icerisinde babamla arabayla dolasmaya cikmistik. Donuste otoparka arabayi park ettik.Park alani site seklinde evlerin yaninda yer aliyor.
Park alaninda iki tane cocuk yaklasik 3_4 yaslarinda kucuk plastik motosikletlere biniyor, baslarinda kimse yok.
Biz gorduk sok olduk. Annesine bakindik gelsin diye. Teee uzaktan gorduk uzerimize dogru el kol yapa yapa geliyor sonrasinda bir de bize kiziyor otoparka cok yavas girmeliymisiz.
Yahu her seyi gectim be kadin site de oturuyoruz kimse kimseyi tanimiyor. Ust komsuyla bile merhaban yok buyuk sehir. Araba carpmasini bir yana birakiyorum insan hic mi dusunmez bu cocugu alip gotururler mi diye? Sen o yoldan goreceksin de cocuguna yetiseceksin de yok ki oyle bir dunya her sey kasla gozbarasinda gerceklesiyor. Bunlarin hayatin ne yazik ki aci gercekleri.
Sorsaniz hepsi de sabah muge anli ardindan serap ozgu mu neydi onu izleyen goz yaslarina bogulan tayfa. Yazik gercekten.

Bu arada ne zamandan beri sokaklar çocuklar için oyun alanı oldu kimse çocuklar tv,bilgisayar başında otursun demiyor zaten tabiki oyun oynayacaklar ama sokakta gece yarısına kadar mı hayır

Çocuk sesi dünyanın en güzel sesi falan da değil anne olanlar bu konuda hassas oldukları için onlara öyle geliyor sanırım

Hastası,çocuk uyutanı,yorgunu,uyumak isteyeni,bunların hiçbiri olmadan sadece çocuk sesini kaldıramayan insanlar da olabilir biraz saygı sadece kendimize çocuğumuza değil çevremize karşı da duyarlı olmalıyız lütfen

bırde cocuklarla annelerı cok ugrasmak ıstemıyor...bır cocuk sadece sokakta oyun oynayarak degil evdede annesının ona hazırlıyacagı ımkanlarla vakıt gecirebilir...en bassıtı cocuklar oyun hamuruyla oynamayı boyamayı yapmayı cok seviyor ama bır cok anne evım batmasın dagılmasın dıye evde cocugu asla ozgur bırakmıyor...sonrada cocugum evde hıc durmuyor diye şikayet ediyor...benımde 5 yaında bir cocgum var ..ıananın bugun enerjisini nasıl attrısam diye hergun kafamda plan yapıyorum::)))kesinlikle calışmama ragmen hergun vakıt ayırıp parka goturuyorum...gunduz bana yemek yaptırmaz dıye yemeklerımı geceden yapıyorum...evde kucuk şişme bir havuzumuz var...legende olabılır ona su doldurup biraz onda vakıt gecirmesını saglıyorum...oyun hamuruyla oynamaya bayılıyor..camısrları dokup onlarla oynamak en buyuk hobisi...yanı yeterkı oynasın ne yapalım...ev dagılmıs umrumd egil...ustelık kucukte evim var...yanı bu cocuklara evde ne yaptırmalıyız biraz kafa yormalı...artık sokakta buyume devri kapandı...ev hanımları parka bile goturmeye usenıyor..hayret ediyorum...

Her şeyin sessizinden hoşlanan bir insanım. Sessizliğin kölesiyimdir. Camımı penceremi kapatır bülent ersoy gibi el vantilatörümle otururum. Evim 8. Katta. Ama yine de çocukların sesi geliyor. Kadınım, potansiyel anneyim, ama çocuk sesinden rahatsız oluyorum. Gürültüden rahatsız oluyorum çünkü. Çocuk tabi oynayacak ama rahatsız oluyorum ben de yani böyle camdan bakıp aa ne güzel yeni nesil dışarda yetişiyor demiyorum. 1 2 3 tıp oynasalar keşke diyorum

demekki belirtmek gerekiyormuş, anne değilim

rahatsızlık için belirtilen saat aralığı 8-9'du, sonra 10 oldu, bir üye 12'den bir üye de sabahın 3'ünden bahsetti. gün batımından sonraki yarım saat ya da 1 saat tolere edilebilir, belirli bir saat sonrasındaki gürültü için de şikayette bulunabilirsiniz. ankara için rahatlıkla söyleyebilirim ki hemen müdahalede bulunuyorlar.

çocukların ağır küfürlerinden bahseden üyenin durumunu da canlandırdım gözümde, hiç normal bir ortam değil öyle ailelerin olduğu ortamda yaşamak istemezdim, imkanlarınızı zorlayıp taşının bence. böyle küfür eden çocukların yetiştiği bir mahallede, küfür karşılaşacağınız en zararsız şey olabilir.

çocuğunu uyutamayan anne, bebeğiniz sabaha karşı ya da gecenin bir yarısı hiç ağlamadı mı? yan komşumuzun oğlu en az 3 yaşına kadar her gece ve sabahın köründe ağlardı. sorununu da bulamadılar, bütün apartman başka bir nedenle bebeğin babasıyla kavgalıydı ama yine de çocuğun derdi ne acaba diye üzülürdük , şikayet etmeyi kimse düşünmedi bile.

izlediğini duyamayanlar, kulaklık takabilirsiniz.

istesek de istemesek de çocuklar her yerde, özellikle yolculuklarda çok sıkıntı, başımız çatlasa da gerçekten yapacak bişey yok keşke olsa.

Kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil.belirli bir saatden sonra çocuklar hem güvenlik hem de insanları rahatsız etmemeleri için dışarda olmasalar keşke en doğrusu bu.dışardan gelen çocuk sesi beni rahatsız etmiyor ama çocukları sevmem ve çocuk sesinden rahatsız olanları anlayışla karşılarım.yaz günü kapı pencere kapatmak zorunda mı insanlar.kapını pencereni kapat diyeceğinize onun yerine çocuklara imsanları rahatsız etmeden oynamayı öğretin

ağır küfürlerini annesine şikayet ettiğim çocuğun annesi bana, ne malum senden öğrenmediği dedi sanki benim çocuğum . Bu çocuk bu arada sadece 5 yaşında . Ben polisi denedim işe yaramadı. Kimse sanırım ağlayan çocuktan rahatsız olmaz sonuçta bir derdi var ki ağlıyor .
Bu arada kulaklıkla duymuyorum izlediğim şeyi zaten o saatte kulaklıksız son ses bir şey izlemem mümkün değil . Telefon kulaklığı kullandığım için duymuyor olabilirim . Sanırım kaliteli bir bilgisayar kulaklığı almalıyım zira çocukların susmaya niyeti yok Son 1 sene direniyorum

çocuğu öyle yetiştiriyolar sonra o çocuk annesine babasına da küfür ediyor.

en başta ailesine, sonra topluma zarar ama farkında değiller.

İnsanlar çocuk sesinden rahatsız olabilir. Bunun kadın ya da erkek olmak ile bir ilgisi yok. Rahmim var diye çocuk sesine karşı kulaklarımda ve beynimde ekstra koruma kalkanları yok. Kimse kimsenin çocuğunu akşam 9-10-11'de çekmek zorunda değil. Bazı aileler bunun neresini anlamıyor bilmiyorum.

Bir çocuk yapmaya karar veren, eyleme döken ve doğru şartlarda yetiştireceğine inanan sizsiniz. O çocuk sizin sorumluluğunuz. Sırf keyfinizden çocuk yapmaya karar verdiniz diye ne mağazada kasa sırasında önüme geçme hakkına, ne bebek arabasıyla ayağımı ezme hakkına ne de akşam işten geldiğimde beynimi delme hakkına sahip değilsiniz. Ayrıca bahçede çiçeklere işeyen çocuğun annesini bulursam çok fena yapacağım. Site kapısına dokunmaktan tiksindim. Çok doluyum bu konuda.

Aklıma Süleyman geldi..
Ben üniversitede dayımın evinde tek kaldım, bir Süleyman vardı sabahtan geceye bağır çağır oynar,zillere basar kaçar,aanneeeeeee diye bağırır, annesi her 5 dakikada bir camdan süleymaaaaaaaann nerdesin Allah’ın cezası diye bağırırdı.. ben 5.kattaydım bu arada , beynimde zonklardı Süleyman’ın sesi..

Süleyman o zamanlar küçğk çocuktu okula başlamaMış daha..
Ben mezun oldum, kuzen o eve yerleşti, Süleyman hala devam, kuzen mezun oldu Süleyman ilk okulu bitirdi... anası hala bağırırdı..
Sonra diğer kuzen geçti o eve, Süleyman orta okulda ama hala sokaklarda geziyor annesi eve çağırıyor..
En son gittiğimde gördüm,koca delikanlı olmuş sokak başında oturuyor, len Süleyman kazık kadar adam oldun hala eve girmiyorsun, bir git de mahalle rahatlasın dedim güldük, bir de itiraf ettim kafana koca kova suyu boşaltan bendim diye(dayanamayıp bir gün 5. Kattan bir koca suyu kafalarına boşaltmıştım, yaz okulu zamanı ders çalıştırmıyorlardı haytalar)

Oldu güzelim kapatsınlar çocuklarını kafese ağızlarına da birşey tıksınlar siz rahat edin diye olmaz mı? Ağzıma geleni sayardım da banlanmak istemiyorum tipe bak ya!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…