sorun ablam

Ben bir dönem yurtta çalıştım. Elbette kalabilirsiniz. Sessiz bir ortam derken tek başınıza oda tutarsanız olabilir . Ama onun dışında da çalışma odaları mevcut. Yani mutlaka ders çalışacak bir yer bulursunuz.
Bu sene için fiyatlarda yemek dahil 1300 lira civarında. Bilemiyorum ama ikna ederdim ben babamı .
 
Biriniz 30 biriniz 37 ... neden ayri eve cikmiyorsunuz?

inanın ben çok istedim zamanında. hatta mezunken yan apartmanda 1+0 bi ev buldum dedim buraya çıkayım yok kirası çok yok bilmem ne diye diye izin vermediler. onlardan para aldığım için. aslında durumumuz baya iyi ama işte ablam doldurdu sanırım annem de harcadığım 3 kuruşa bile laf etmeye başlıyor.

ablamın çıkmama sebebi belli prenses gibi yaşıyor evde. günlük rutini şöyle kalkar annem kahvaltı hazırlar. hanfendi annemin yıkadığı kıyafetleri giyer okula giderken yanına annem yemek koyar. babam alır arabayla okula bırakır. akşam okuldan alır sonra onu gezdirirler bunaldı okulda diye. dışarda yemek yerler gelirler eve.

yani bu hayat hangimizde var? ya ben kabullendim artık ailede eşit görülmediğimizi ama sabah akşam moralimi bozan biri ya. bari onu yapmasın.
 
O zaman sabah çıkıp akşam dönecek şekilde bir kütüphaneye gitseniz?

evet tek mantıklısı bu sanırım. zaten şimdi bakıyorum da ben böyle okumuşum. eve yatmaya gelirdim bazen arkadaşımda eski sevgilimde kalırdım da ancak öyle normal kalabiliyordum. şu an onlar kalmayınca bütün sistemim çökmüş.

sadece şu ezik moddan çıkıp o lanet kütüphaneye gitmeye çekiniyorum. çok saçma demi ama öyle.
 

bunda kesin para lafını ederler. yani geçen sene gittiğim dersanenin parasının bile hala lafını ediyorlar. on tane ev oldu hala ev alma derdindeler ben artık anlamıyorum gençliğim cefa içinde geçti ev olmuş neyime.
 
Ya kusura bakma da kötü bişey dicem olmayacak.. Ablan sonuçta. Neyse. Keşke evlenseymiş gençken.

bence iyi ki evlenmemiş. bi erkeğe böyle davransa benim kadar sakin kalabilir mi bilemiyorum. evlilik konusunu kafaya takıyor zaten belki de tetiklendikçe öfkesini bana boşaltıp rahatlıyor.

dün öğretmen arkadaşlarıyla buluştu sabah bu. belki bişeye canı sıkıldı bilmiyorum. ona göre herkes kullanılması gereken insanlar.

beni şu an kullanamadığı için öfkesini boşaltıyor bu şekilde işine yaramış oluyorum garip yani.

sürekli abuk subuk kitaplar okuyor. "insanlara istediğinizi yaptırma teknikleri" "gizli ikna teknikleri" falan türevi şeyler ve bunu annem babamda kullandığını düşüniyorum bana işlemiyor tabi.
 
o zaman bir süre sınavı rafa kaldıracaksınız ve iş bulacaksınız.
Zaten bu şekilde (kafanız doluyken ) hiç bir şekilde iyi bir neticede alamazsınız ki.
 

Normale tekrar dönebilirsiniz. Bozmayın moralinizi, ev içinde olur böyle şeyler.

Yarın için güzel bir plan yapın ve kütüphanenin yolunu tutmaya başlayın ki o sınavı bir an önce kazanıp düzeninizi kurun.
 
Hayatım elin adamına öyle davranamaz..(bence) Sizden cıkartıyo acısını işte. Gerçekten ilginç bir insanmış. Rabbim kurtarsın sizi bir an önce.. İnşallah güzel bi yere atanır güzel maaşla rahat rahat yaşarsın ❤
 
Çok üzüldüm adınıza ama bu ömür de böyle geçmez nereye kadar. Kütüphaneye de gitmek istemiyorum diyorsunuz. Sanırım yerinizde olsam bir dönem çalışır para biriktirir uygun bir eve çıkar ders çalışırdım. Ama mutlaka o evi terk ederdim. Tabi bu da zaman alan bir süreç.
Çalışarak uzmanlığı kazanmış doktorlar da var. Bu ortamda üniversiteyi kazanmış ve mezun olmuşsunuz ne kadar azimlisiniz. Bunu da başarabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum. Bence o evden ayrılıp bir yandan çalışıp bir yandan da sınavlara hazırlanın ama o evden ayrılmalısınız kesinlikle
 
Ben sizi biliyorum yani önceden üye adiniz farklıydı,dermatoloji istiyordunuz. o zamanda ablanizla ilgili sorunlar vardi. Hatta ailenizin baska bir esine taşınmıştınız neden döndünüz. Ya da çalışmayi mi deneseniz belki daha fazla hirslanir daha motiveli çalışırsınız. 1.5--2sene öncede calisma motivasyonunuz düşüktü
 
o zaman bir süre sınavı rafa kaldıracaksınız ve iş bulacaksınız.
Zaten bu şekilde (kafanız doluyken ) hiç bir şekilde iyi bir neticede alamazsınız ki.


aslında birikmiş biraz param var güvenmediğim için harçlıklarımdan arttırdım beni bi süre idare edebilir ama cesaret edemedim.

benim dengemi şaşırtan annem oluyor sanırım ben ne zaman uzaklaşsam (mesela diğer eve çekip gidiyordum) öyle minnoş alttan alan bir şekilde oluyor ki anlatamam ben de zamanla yumuşayıp affediyorum diyorum tamam geçmişte kaldı. hopps en ufak bi tetiklemede yine herşey sil baştan.

evet çalışamıyorum zaten.
 
Hak etmiş o tokati ben olsam daha fazlasını yapardım hiç pişman olma. Ben ablandan çok ailene takıldım saf insanlarmi acaba okadar kötü lafı ben babamın yanında söyleyim beni gebertir heralde ki hiç birgün bana kizmamis adam annenizde doldurusa gelmesin iki evlat yani kimin ne olduğunu bilmiyormu. Bide o eşyalı ev boşsa siz oraya çıkıp calisin
 
Pratisyen olarak atanıp yanısıra tus çalışmak varken 30 yaşında işsiz evde takılmak bana saçma geldi bence sizin hedefiniz yok Tıp fakültesini o kadar emekle okuyup sözde tus için evde oturmak fikrini nasıl normalleştirdiniz merak ediyorum
 

valla başka çarem yok gibi. artık hasta olacağım diye korkuyorum. durumumun vehametinin farkındayım. yaşım olmuş 30 öğrenci gibiyim vs bana bunlar koyuyor zaten.
 

kesinlikle davranamaz. bi eski psikiyatr sevgilisi vardı. sokağın ortasında bağrışarak ayrıldılar. ben ondan sonra vehametini anladım ablamın. yani bilirsiniz ne kadar sakin olur psikiyatrlar adamı bile bağırtabiliyorsa dedim benim delirmem de doğal ki eminim bana söylediklerinin binde birini yapmamıştır.

bazen diyorum keşke karşısına iyi biri çıksa da psikolojisi düzelse. zamanında ben de birileriyle tanıştırdım ama olmadı. kısmet artık napalım.
 

aynen o benim. durumum çok vahim. stockholm sendromu gibi aynı kısır döngüyü yaşıyorum.

döndüm çünkü annem ikna etti bana yardımcı olacağına dair vs ben de değiştiklerini düşündüm. ablamdan umudum yok ama annem de en ufak ablamın zorla çıkarttığı kavgada bana sırtını dönünce ne yapacağımı şaşırıyorum ben ya.
 
İnşallah canım insan Bi seveni Bi sevdiği olunca daha sakin daha mutlu oluyor
 
AA başka bir ev varsa hemen oraya ışınlanın ya hu.
Ararsa da ben burada kalacağım deyin.Bakın bunu söylemeniz çok iyi oldu.
Zor gelebilir ama şuan ki durumdan bence çok daha iyi.
 

aynen zaten artık onun ayırdına vardım. yıllarım geçiyor hem de berbat bir şekilde. yani ablam da kpss çalıştı ona asla böyle yapmadık evde.

sağolsun okulda dersanede hocalarım çok destekçiydi bende ışık görüp elimden tuttular. gerçekten durum bu. ondan bazen şaşırıyorum ablama bu nasıl öğretmen diye. özellikle moralimi bozduğuna eminim çünkü taktik de değiştiriyor. bakıyor bende artık o moral bozma taktiği işe yaramıyor hop yeni bir şeyle çıkıyor. yani laflarını yazsam gerçekten hak verirsiniz bana ne tipim kalıyor ne vücudum saçım başım yüzümdeki sivilce arkadaşım eski sevgilim tusum. onla kavga ettikten sonra tüm hayatım hakkında berbat hissediyorum oturup kendime gelmeye çalışıyorum uzun süre. üzerimden dozer geçmiş gibi hissediyorum.

hakkında dava açabilsem açarım o kadar psikolojik şiddet uyguluyor bana.
 
valla başka çarem yok gibi. artık hasta olacağım diye korkuyorum. durumumun vehametinin farkındayım. yaşım olmuş 30 öğrenci gibiyim vs bana bunlar koyuyor zaten.

Yaşınızda bir şey yok ama bir an önce ciddiyetle sınava hazırlanmaya başlayın. Erteledikçe daha bir zorlaşıyor hayat. Ertelemeyin lütfen.

Yakın zamanda güzel haberlerinizi alırız umarım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…