- 26 Ekim 2015
- 8.463
- 20.446
- 348
- Konu Sahibi esmergizmo
-
o ego hiç sönmez. aksine işte benim egomu söndürmeye çalışıyor başardı da. ben fakültedeyken ordaki drlarla tanışmak için canım cicim yapışan insan şimdi benden kötüsü yok. sevgilim varken de kavgalarının konusu oydu zaten. aslında biliyor musunuz herşeyin sorumlusu onu tutuyorum. evde kavgaya başlayıp beni engeletti ve bu böyle sürdü gitti. yani gerçekten ömrüm boyunca onu affetmeyeceğim. şurda genç yaşımda bile benle uğraştı bana ablalık yapacağına 30uma geldim daha da kötüleşti.
bunları yapsam iyice delirir ya. çok bağırıyor bir de kulaklarım çınlıyor bazen. yani hani bazı insanlar öyledir ya. bi de abuk subuk şeyler yapmaya çalıştı bi ara. beni hapse attırmaya falan çalışıyor kumpas yapıp kavga çıkarıp videoya çekiyor.
ya lanet gelsin gerçekten böyle abla olmaz olsun ya. o kadar özeniyorum ki düzgün bi ablası olanlara. ne bileyim 2 moral motivasyon ver yok aksine burnumdan getirecek. inş bana yaptıklarının bin katını bulsun elalemden.
Valla işin zor öyle insanlar görüyorum ama ailesine okadar kötü olacakları aklıma gelmezdi ne biçim Abla bence bi kulak tipasi alır kitle kapını ders çalış onlarada ne derse desin gül dalga geç birsüre sonra kendisi cildirir cevap vermiyor diyeevet saf. annem özellikle. kendi çocukken ailesi olmamış o yüzden aile hasreti çekiyor. ne yapsa iyi niyetli buluyor inanmıyor bile bana o kadar gözünü boyamış. ablam ona karşı iyi tabi kullandığı için kadını. gözünü boyuyor iki çay kahve kahkah muhabbet hopp ne iyiiii evlaaaat oluyor birden. yahu ben anneme evlat yarışına mı gireceğim benim vaktim yok onla oturup gönlünü eylemeye. ben kendi odama kapanınca benden kötüsü yok oluyor bu sefer.
valla tokadı keyfimden atmadım. o kadar çok bağırıyor ki bu sefer üst komşum da gece ses yapmaya başlıyor beni asla uyutmuyor o da bir ayrı manyak. bağırmasın diye gözünü korkutuyorum aklımca. insan olan bağırmaması gerektiğini anlar. yani bi öküz gibi sesi var anlatamam ya. nefret ediyorum. zaten özellikle yapıyor bazen gürültü yapayım da o da ses yapsın diye.
hani bi ara dedim ben paranoyağım galiba bu kadar da manyakça şeyler düşünüp yapamaz. ama onun kavga ederken benim hakkımda yaptığımı düşündüğü şeyleri söyledikçe o anladım aslında işin iç yüzünü. gerçekten bunları planlayıp yapıyor yani.
bazen diyorum öyle bi derdi olsun ki beni gözü görmesin. bikaç kez demişliğim ve olmuşluğu var o zaman umrunda bile olmuyorum.
Tıp okuyan iki kuzenim, arkadaşım uzmanlık sınavına bir yandan çalışarak hazırlandı ve eğitime başladılar. Onlar über insanlarmış demek ki. İmkansızı başaranlar tesadüfen hep benim çevreme toplanmış, hayret. Ya da sizin teorinize göre o kazananların hepsinin hedefi çok düşük. Az çalışmayla kazabildiklerine göre...bunun ben de farkındayım. o yüzden zaten harcama yapmamaya çalışıyorum zaten bence de bi insan 30unda ailesiyle yaşamamalı ve çalışmıyor olmamalı. bizim için öyle hadi çalışıyorum demekle olmuyor o iş. yani istemediğim bi bölüme girsem sonra o istediğim bölümü kazanamam. imkansıza yakın yani. işte çalışırken ders çalışmak çok zor dr olan varsa hak vericektir bana.
belki öğrenilmiş çaresizliktir bilmiyorum. evden çıkamıyorum ciddiyim. evde durmaktan belki inanın en ufak bir şey zor geliyor.
sormayın. 3 aydan çok daha fazladır. banyoyu yerleri ben yıkıyordum. 2 sene önce yeter ben hizmetçi miyim diye bıraktım sanırım o zamandan beri duruyor.
o şekilde yoğun ders çalışmam mümkün değil bu sefer de. çalışan arkadaşlarım şu an çok pişmanlar bırakamıyorlar da kaldılar öyle bilemiyorum o cesaretim de yok açıkçası
onu da denedim. inanın zevk alıyor. kısır döngü gibi. şu an suratına bile bakmıyorum. en ufak iletişimim yok çareyi onda buldum. ama dedim ya evde en ufak tartışmam da araya girip hemen mevzuyu büyütüp bana hakaret etmeye vardırıyor. başka kavgalarda en azından tartışıp çekiliyoruz ailemle o evde olmadığında ama o varsa öküz gibi bağırarak küfrediyor hakaret ediyor. yemin ediyorum komşular insanlar beni onun sayesinde rezil sanıyorlar. rezil etti beni. benim herkesle iletişimimmiyidir az önce çıkıp etrafa sorarak böcek ilaçlama şirketleri buldum. ama sayesinde beni onun hakaretleriyle tanıyorlar artık.
keşke doktorken ders çalışılabilecek vaktimiz olsa. çok düşündüm bunu ama yüksek puan almak pek mümkün değil çalışırken. zaten kafama göre çalışamıyorum doğu hizmetine gönderirler. orda da şartlarım nasıl olucak belli değil
neden çalışmıyorsunuz. benim kardesimde doktor yeni mezun ama çalışıyor . hatta geçen hafta sınava girdi uzmanlık için.
Ben de sınav Baharda oluyor diye hatırlamıştım da bilmediğim konuda ahkam kesmeyeyim dedim
Zaten sınav geçmiş bir sonraki sonbahar da ise Arada çalış kendini toparla konu sahibi
24 şubatmış sınav nette öyle diyor .konu sahibi bana gittikçe garip geliyor sevsem de kendini maalesef öyle anlayamıyorum bir türlü kendisiniBen de sınav Baharda oluyor diye hatırlamıştım da bilmediğim konuda ahkam kesmeyeyim dedim
Zaten sınav geçmiş bir sonraki sonbahar da ise Arada çalış kendini toparla konu sahibi
arkadaşlar selam.
şu an bi kriz halinde kendimi dışarı attım gerçekten ne yapacağımı şaşırdım artık. sizden yardım istiyorum.
özet geçiyorum 30 yaşındayım işsiz bi doktorum sınava hazırlanıyorum çalışmıyorum şu anda evdeyim. sınav çalışmam uzadı çünkü istediğim yer olması için yüksek puan almam gerekiyor ancak çalışamıyorum bile. potansiyelim var şimdiye kadar ne istediysem yaptım ama saçma şeylerle uğraşmaktan moral bozukluğundan oturasım bile gelmiyor. zar zor kendimi topluyorum ama sürekli ablamın hakaretlerinden kendimi toplayamaz hale geldim.
ablam 37 yaşında öğretmen. evden hiç ayrılmadı. ama aileye hiçbir katkısı yoktur. anneme hiçbir konuda yardım etmez ne temizlik ne yemek (kendi için dahi) çamaşırını bile annem yıkar. eve 3 kuruşunu vermez. bunları neden anlattım çünkü ablam sürekli benim işsiz olmamı kafama kakıyor ama onla benim aramda evde hiçbir fark yok. hatta ben kendi temizliğimi çamaşırımı kendim hallederim anneme yüklenmemek için. ama ablam bu laflarla annemi dolduruyor. bense kendi işlerimi kendim görürüm sadece yemeğe el atmam o da vakit kaybetmemek daha çok çalışabilmek için.
bugünkü krizim şöyle çıktı; evi böcekler basmış durumda. ben kendi odamı temizledim evde de birçok yere yem koydum ilaç sıktım ama her yere sıkamıyorum bildiğin izin vermiyorlar hasta olucaz diye. odanın kapısını bi açtım bi böceğin biri koşa koşa içeri girmeye çalışıyor tepem attı benim de. inanın ilk böceği göreli 3 ay geçti hala bi kere bile ev silinmedi böyle evde tabi ki böcek bitmez. neyse annemle bunun tartışmasını yapıyorduk. (ama şu an eşyalı başka bir evimiz var orada gün yapacaklar diye bu bikaç ayda mutfak dolaplarının içine dek kırklandı o ev.)
ablam her zamanki gibi araya girip içerisindeki bütün nefreti üstüme aktardı. ne küfürler ne hakaretler. artık katil olcam diyip giyinip çıkmaya çalışıyorum evden. gerçekten bi insan bu kadar pis konuşamaz yazamıyorum artık bile size. 9 senelik ilişkim adamın beni evli bi kadınla aldatması ile bitti 2 sene önce. ona bile "adamla yattın kalktın tabi " (ki yatmadım) falan diye konuşmaya başlayınca artık dayanamadım bi tane gelişine yapıştırdım. şu an pişmanım çünkü bana göre şeyler değil bunlar. aslında esas sinir olduğum nokta annem babam yanımızda ve böyle konuşmasına hiçbir şey demiyorlar. belki onlar en ufak bir tepki verseler ben de manyak bu diyip çekilicem.
şu an dışardayım artık ne yapıcam bilmiyorum. hep aynı döngüyü yaşıyorum. sakinlemeye çalışıyorum. artık hasta olucam bu gidişle biri dokunsa ağlayacağım cafenin ortasında.
uzun yazdıysam kusura bakmayın lütfen hatam varsa kırıcı konuşmadan yazın gerçekten aşırı hassasım şu an. saçma sapan yazmış bölük pörçük yazmış olabilirim telefondan yazıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?