• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun ablam

o ego hiç sönmez. aksine işte benim egomu söndürmeye çalışıyor başardı da. ben fakültedeyken ordaki drlarla tanışmak için canım cicim yapışan insan şimdi benden kötüsü yok. sevgilim varken de kavgalarının konusu oydu zaten. aslında biliyor musunuz herşeyin sorumlusu onu tutuyorum. evde kavgaya başlayıp beni engeletti ve bu böyle sürdü gitti. yani gerçekten ömrüm boyunca onu affetmeyeceğim. şurda genç yaşımda bile benle uğraştı bana ablalık yapacağına 30uma geldim daha da kötüleşti.

bunları yapsam iyice delirir ya. çok bağırıyor bir de kulaklarım çınlıyor bazen. yani hani bazı insanlar öyledir ya. bi de abuk subuk şeyler yapmaya çalıştı bi ara. beni hapse attırmaya falan çalışıyor kumpas yapıp kavga çıkarıp videoya çekiyor.

ya lanet gelsin gerçekten böyle abla olmaz olsun ya. o kadar özeniyorum ki düzgün bi ablası olanlara. ne bileyim 2 moral motivasyon ver yok aksine burnumdan getirecek. inş bana yaptıklarının bin katını bulsun elalemden.

sen pasif kaldigin icin bunlari yapabiliyor. emin ol- onu sistematik bir sekilde ezsen (onun yaptigi gibi) söner.

senin egonu zaten söndürmüs. iyice silmis seni. sen galiba kendinin bir doktor oldugunu unutuyorsun.

aslinda sen onu videyoya cek- müdürüne gönderirim diye tehtit et. zehirlerim seni diye tehdit et- kaninda bile cikmaz, seni yavas yavas zehirlerim de. bak ozaman nasil paranoyak oluyor (bunu sakayla karisik KVye dedim- sonunda susdu)

kendine gelmenin vakti gelmis- evde oturup ders calismakla olmaz bu is.
acil ise basla- almanyada her doktor calisirken yapiyor uzmanligini. sistem öyle. onlar superbrain sen armut degilsinki. sende basarirsin

evet saf. annem özellikle. kendi çocukken ailesi olmamış o yüzden aile hasreti çekiyor. ne yapsa iyi niyetli buluyor inanmıyor bile bana o kadar gözünü boyamış. ablam ona karşı iyi tabi kullandığı için kadını. gözünü boyuyor iki çay kahve kahkah muhabbet hopp ne iyiiii evlaaaat oluyor birden. yahu ben anneme evlat yarışına mı gireceğim benim vaktim yok onla oturup gönlünü eylemeye. ben kendi odama kapanınca benden kötüsü yok oluyor bu sefer.

valla tokadı keyfimden atmadım. o kadar çok bağırıyor ki bu sefer üst komşum da gece ses yapmaya başlıyor beni asla uyutmuyor o da bir ayrı manyak. bağırmasın diye gözünü korkutuyorum aklımca. insan olan bağırmaması gerektiğini anlar. yani bi öküz gibi sesi var anlatamam ya. nefret ediyorum. zaten özellikle yapıyor bazen gürültü yapayım da o da ses yapsın diye.

hani bi ara dedim ben paranoyağım galiba bu kadar da manyakça şeyler düşünüp yapamaz. ama onun kavga ederken benim hakkımda yaptığımı düşündüğü şeyleri söyledikçe o anladım aslında işin iç yüzünü. gerçekten bunları planlayıp yapıyor yani.

bazen diyorum öyle bi derdi olsun ki beni gözü görmesin. bikaç kez demişliğim ve olmuşluğu var o zaman umrunda bile olmuyorum.
Valla işin zor öyle insanlar görüyorum ama ailesine okadar kötü olacakları aklıma gelmezdi ne biçim Abla bence bi kulak tipasi alır kitle kapını ders çalış onlarada ne derse desin gül dalga geç birsüre sonra kendisi cildirir cevap vermiyor diye

Ya gerçekten benim kardesimde seninle yasit .Gel benim kardeşim ol diyesim geldi .Bizde çok gecinemeyiz kucuklugumuzden beri ama yine de onun doktora yeterlilik sınavı varken (araştırma görevlisi) herkes ayrı bi dikkat etti .ne bileyim meslekte önemli değil ne iş yaparsan yap ,kardesinin evladının hayatı değişecek belki ...Ki bizim milletimiz yedi kat yabancısı tıp okusa,doktor olsa böbürlenerek anlatır .Ailenize göre bu da normal birşey sanırım.
Ablaniz gibi bir teyzem var anneme hep böyle carlardi annem kavga edemez uzulur aglardi.Ne zaman az büyüdük biz kardeşimle kapadik çenesini gerçekten arkadaşların dediği gibi cirkeflik istiyo ama yapınız öyle değilse yapacak birşey yok .
Gerçekten böyle şeyleri çok dusunmem ama siz doktorunuz diye kendisiyle sizi mi kiyasliyo da aklınca sizi ezerek egosunu tatmin ediyor ne bileyim ne bu düşmanlık .
Tam bilmiyorum ama sağlık ocaklarında çalışırken nasıl bir atama oluyor acaba öyle birşey mi denesenuz sağlık ocakları çok yoğun olmuyor ya nasılsa bu şekilde calisamiyorsuniz evde .
Hem paranızı kazanırsınız bulunduğunuz ilde varsa tus dershanelerinin kamplarına filan katikirsiniz belki hem çok yorucu olmaz ,hemde evden uzaklasursiniz bahaheyle .
Evdekiler yesin birbirini ,komşumuzun da cani cehenneme ..
Belki saçma öluyo söylediklerim ama çözüm üretmeye çalışıyorum çünkü üzüldüm sizin icin

Ablanız sizi asırı kıskanıyor bence ! Valla üzüldüm boyle krdes ne denirki yasıd abaya var halbuki

bunun ben de farkındayım. o yüzden zaten harcama yapmamaya çalışıyorum zaten bence de bi insan 30unda ailesiyle yaşamamalı ve çalışmıyor olmamalı. bizim için öyle hadi çalışıyorum demekle olmuyor o iş. yani istemediğim bi bölüme girsem sonra o istediğim bölümü kazanamam. imkansıza yakın yani. işte çalışırken ders çalışmak çok zor dr olan varsa hak vericektir bana.
Tıp okuyan iki kuzenim, arkadaşım uzmanlık sınavına bir yandan çalışarak hazırlandı ve eğitime başladılar. Onlar über insanlarmış demek ki. İmkansızı başaranlar tesadüfen hep benim çevreme toplanmış, hayret. Ya da sizin teorinize göre o kazananların hepsinin hedefi çok düşük. Az çalışmayla kazabildiklerine göre...

İşi yokuşa sürmeye gerek yok, sizin huzurunuz için tek çareniz bu. Ya da vurdumduymaz olmayı öğrenmeniz gerekiyor ki öyle insanlarla ve bu yaştan sonra zor.

belki öğrenilmiş çaresizliktir bilmiyorum. evden çıkamıyorum ciddiyim. evde durmaktan belki inanın en ufak bir şey zor geliyor.

sormayın. 3 aydan çok daha fazladır. banyoyu yerleri ben yıkıyordum. 2 sene önce yeter ben hizmetçi miyim diye bıraktım sanırım o zamandan beri duruyor.

o şekilde yoğun ders çalışmam mümkün değil bu sefer de. çalışan arkadaşlarım şu an çok pişmanlar bırakamıyorlar da kaldılar öyle bilemiyorum o cesaretim de yok açıkçası :KK43:

onu da denedim. inanın zevk alıyor. kısır döngü gibi. şu an suratına bile bakmıyorum. en ufak iletişimim yok çareyi onda buldum. ama dedim ya evde en ufak tartışmam da araya girip hemen mevzuyu büyütüp bana hakaret etmeye vardırıyor. başka kavgalarda en azından tartışıp çekiliyoruz ailemle o evde olmadığında ama o varsa öküz gibi bağırarak küfrediyor hakaret ediyor. yemin ediyorum komşular insanlar beni onun sayesinde rezil sanıyorlar. rezil etti beni. benim herkesle iletişimimmiyidir az önce çıkıp etrafa sorarak böcek ilaçlama şirketleri buldum. ama sayesinde beni onun hakaretleriyle tanıyorlar artık.

En güzeli şöyle yap o kriz geçiririken sen sürekli pis pis gül tabi evlenemedin ondan bu krizler yazık sana çok acıyorum dua edicem senin için de ne derse aynı şeyleri tekrar ederek söyle kaba kuvvetse kaba kuvvet madem annem baban terbiyesini veremiyor tekme tokat girceksin böyle tipler anca kötekten anlar

30 ve 37 yasinda aileyle yasiyorsunuz,
anlasamayip birbirinize giriyorsunuz,
bir de aileniz neden olaya mudahale etmiyor diye soruyorsunuz.

genel olarak hakli olsaniz da aslinda haksizsiniz,
ailenize de yazik.
Siz istediginiz yeri kazanacaksiniz diye bu yasinizda hala size ebeveynlik etmek zorundalar mi?

Bakin kazanamiyorum demiyorsunuz,
istedigim yer olmuyor diyorsunuz,
ablanizin cok rahat oldugunu elestiriyorsunuz ama ben sizi de cok rahat gordum.

Yahu biz seninle bir polemiğe girmiştik bir konuda , o zaman ben seni 20 22 sanmıştım öğrencisindir diye düşünmüştüm.Çalışırken tus kazanan arkadaşlarım vardı.Yapılmaz değil demek ki evet zor ama yapılamayacak bir şey de değil hele de bu şartlarda yaşıyorken daha çok motive olman gerekmez mi? 2 yıl önce de konu açtığın yazılmış yukarda bi' yerlerde.Kaç senedir hazırlanıyorsun ki?

Ablandan kurtulmak istiyorsan yapacağın tek şey işe başlamak.Annnenle babana da diyecek söz bulamadım.Büyük ihtimalle evin aykırı çocuğu gibi görünüyorsun gözlerine.O yüzden de hep ablanı destekliyorlar , hiç ses etmiyorlar onun yaptıklarına.Allah yardımcın olsun.

Yani ablaniz baya haksız ama siz de haklı sayılmazsiniz. Koskoca insansınız ve o evde yaşıyorsunuz kaç aydır ev silinmeden oturup böcekler için ailenize kızıyorsunuz. Sanırım annenizin yapması gerektiğini düşünüyorsunuz. Kadın da kaç yaşına gelmiş kızlarınin işini görüyor hala işi zor.

Sizi kırmayacağını düşünerek söylemek istiyorum. Hani kocasından şiddet gören, evinde huzuru olmayan kadınlar burada konu açıyorlar. Evi terk ettim bir şans daha verdim geri döndüm, boşanma dilekçesi verdim düzelecegine inandım geri çektim, çocuklarım babasız kalsin istemiyorum onlar için sürdürüyorum dedikten sonra ne yapmalıyım diye soruyorlar. Sonra ne tavsiye verilse bir kulp buluyorlar. Çünkü durumu çözümsüz algılamak ve aynı düzende yaşamaya mecbur olduklarına kendilerini inandırmak onları yeni bir hayatın sorumluluğu altına girmekten vicdanen kurtarıyor. Üzülerek söylüyorum ben sizin durumunuzu da böyle algiladim.

Başka mesajlarınızdan sizi algılama düzeyi, öz farkındalığı yüksek, kendini çok güzel ifade edebilen güçlü bir kadın olarak algılamıştım. Ama bu konunuzda çok daha farklı bir profil ciziyorsunuz.

İşe girip hem bu evden kurtulur hem özgürlüğünüzü hem de kendinize olan saygınızı kazanırsınız. Beraberinde sınava hazırlanır ya kazanırsınız ya bir yılda değil 3 yılda kazanırsınız ya istemediğiniz bir bölüm kazanırsınız ya da hiç kazanamazsiniz. Fakat bu süre boyunca kendi ayakları üstünde duran, özgür, belki güzel bir evlilik yapmış mutlu bir kadın olursunuz.

Şu an evdesiniz. Size göre sadece evde ya da babanızın evlerinden birinde kalarak istediğiniz yeri kazanabilirsiniz. Evde ders calisamiyorsunuz. Başka eve cikamiyorsunuz. Kütüphaneye gitmek istemiyorsunuz. Yurt ortamından endiselisiniz. Bunu söylediğim için üzgünüm ama siz iyisiyle kotusuyle, kolayiyla zoruyla hayatınızın sorumluluğunu tek başına üstlenmekten kacarak ablanizin yaptığının bir benzerini yapıyorsunuz. Mükemmel koşullarda çalışma imkanı bulup mükemmel bölümler kazanan insanlar yüz tane içinde bir tane çıkar belki. Siz o bir tane değilsiniz demek ki. Bunu kabul edin ve bağımsızlığınızı kazanmak için bir şeyler yapın.

keşke doktorken ders çalışılabilecek vaktimiz olsa. çok düşündüm bunu ama yüksek puan almak pek mümkün değil çalışırken. zaten kafama göre çalışamıyorum doğu hizmetine gönderirler. orda da şartlarım nasıl olucak belli değil :KK43:

Vallahi sizin şu anlattığınız evde yaşayacağıma,
Doğuda ki tezekten evde yaşamayı tercih ederim (kiiii kalmadı onlar artık)
benim dr olan tüm arkadaşlarım hem çalıştı, hem de sınava hazırlandı
Ablanız haklı demiyorum ama siz de hem pasta yemek istiyorum, hem de pastam bitsin istemiyorum diyorsunuz.
Yok öyle bir dünya maalesef

Ayda üç kere özel nöbet tutsanız bir yurt odasında kalabilirsiniz. Ayın her günü bu ortamı çekeceğinize bir kaç gün ders çalışamamayı göze almak daha mantıklı sanki.

neden çalışmıyorsunuz. benim kardesimde doktor yeni mezun ama çalışıyor . hatta geçen hafta sınava girdi uzmanlık için.

senle şakalaştığımız konular oldu ordan aşinayım sana bu yüzden sen diye hitap edıyorum .lütfen ama lütfen hayatını ertelemekten vazgeç bu sağlıklı bir durum değil normal değil.ablan da sen de birbirinizle takışmaktan yıllarınızı bomboş geçirmişsiniz .lütfen silkin ve kendine gel.30 yaşında hala iş sahibi olmamak normal değil .sorun para kazanmak değil .evde otura otura kendine saygın gitmiş övgüvenin gitmiş kazanması en zor bölümlerden biri olduğu halde bölümün mesleğin de elden gitmek üzere kuzum.mutsuzluk ve depresyon sinmiş ailecek evinize.pratisyen doktorlar hemşireler o kadar mutlu ki iş hayatların da.elde ettıklerıyle mutlular çünkü başardıklarıyla mutlular başaramadıklarıyla ilgilenmiyorlar.ee hadi bu tus u da kazanamadın sonra ne olacak bir daha ki seneyi mi bekleyeceksin.şimdiye dek iş hayatın olsaydı birikimi boşverrr kazancınla istedığin bakımlı görüntüye kavuşurdun tatıllerınde avrupayı gezerdin turlarla arkadaş çevren olurdu sevgilin olurdu ee bir araban olurdu kendine ait.sen herşeyi ötelemişsin sadece ama bu tus son olsun lütfen.olmazsa başvurup atanın bir kuruma

neden çalışmıyorsunuz. benim kardesimde doktor yeni mezun ama çalışıyor . hatta geçen hafta sınava girdi uzmanlık için.

Ben de sınav Baharda oluyor diye hatırlamıştım da bilmediğim konuda ahkam kesmeyeyim dedim

Zaten sınav geçmiş bir sonraki sonbahar da ise Arada çalış kendini toparla konu sahibi

Ben de sınav Baharda oluyor diye hatırlamıştım da bilmediğim konuda ahkam kesmeyeyim dedim

Zaten sınav geçmiş bir sonraki sonbahar da ise Arada çalış kendini toparla konu sahibi

24 şubatmış sınav nette öyle diyor .konu sahibi bana gittikçe garip geliyor sevsem de kendini maalesef öyle anlayamıyorum bir türlü kendisini

Kendi hayatinin sorumlulugunu ele almalisin.
Aileniz de cok pasif. Hala bebek muamelesi yapiyorlar sana ve ablana. Onlar degismez ama siz degisebilirsiniz. Ablani da bosver. O da kendisinden sorumlu.
Bir an önce calismaya basla. Nerde olursa olsun. Sonra ayri eve cik.
Ana baba kapisi konfor alanidir. Tatli geldi diye geri dönmüssun ama böyle olmaz.
Doktor degilsin cunku hic calismamissin.
Kagit uzerinde öyle yaziyor sadece...
Hayatini Yasamaya basla.
Cok akilli birisin ama kendini tüketiyorsun bosa gidiyor günler aylar yillar...
Fazla düsünme bir adim at gerisi gelir

arkadaşlar selam.

şu an bi kriz halinde kendimi dışarı attım gerçekten ne yapacağımı şaşırdım artık. sizden yardım istiyorum.

özet geçiyorum 30 yaşındayım işsiz bi doktorum sınava hazırlanıyorum çalışmıyorum şu anda evdeyim. sınav çalışmam uzadı çünkü istediğim yer olması için yüksek puan almam gerekiyor ancak çalışamıyorum bile. potansiyelim var şimdiye kadar ne istediysem yaptım ama saçma şeylerle uğraşmaktan moral bozukluğundan oturasım bile gelmiyor. zar zor kendimi topluyorum ama sürekli ablamın hakaretlerinden kendimi toplayamaz hale geldim.

ablam 37 yaşında öğretmen. evden hiç ayrılmadı. ama aileye hiçbir katkısı yoktur. anneme hiçbir konuda yardım etmez ne temizlik ne yemek (kendi için dahi) çamaşırını bile annem yıkar. eve 3 kuruşunu vermez. bunları neden anlattım çünkü ablam sürekli benim işsiz olmamı kafama kakıyor ama onla benim aramda evde hiçbir fark yok. hatta ben kendi temizliğimi çamaşırımı kendim hallederim anneme yüklenmemek için. ama ablam bu laflarla annemi dolduruyor. bense kendi işlerimi kendim görürüm sadece yemeğe el atmam o da vakit kaybetmemek daha çok çalışabilmek için.

bugünkü krizim şöyle çıktı; evi böcekler basmış durumda. ben kendi odamı temizledim evde de birçok yere yem koydum ilaç sıktım ama her yere sıkamıyorum bildiğin izin vermiyorlar hasta olucaz diye. odanın kapısını bi açtım bi böceğin biri koşa koşa içeri girmeye çalışıyor tepem attı benim de. inanın ilk böceği göreli 3 ay geçti hala bi kere bile ev silinmedi böyle evde tabi ki böcek bitmez. neyse annemle bunun tartışmasını yapıyorduk. (ama şu an eşyalı başka bir evimiz var orada gün yapacaklar diye bu bikaç ayda mutfak dolaplarının içine dek kırklandı o ev.)

ablam her zamanki gibi araya girip içerisindeki bütün nefreti üstüme aktardı. ne küfürler ne hakaretler. artık katil olcam diyip giyinip çıkmaya çalışıyorum evden. gerçekten bi insan bu kadar pis konuşamaz yazamıyorum artık bile size. 9 senelik ilişkim adamın beni evli bi kadınla aldatması ile bitti 2 sene önce. ona bile "adamla yattın kalktın tabi " (ki yatmadım) falan diye konuşmaya başlayınca artık dayanamadım bi tane gelişine yapıştırdım. şu an pişmanım çünkü bana göre şeyler değil bunlar. aslında esas sinir olduğum nokta annem babam yanımızda ve böyle konuşmasına hiçbir şey demiyorlar. belki onlar en ufak bir tepki verseler ben de manyak bu diyip çekilicem.

şu an dışardayım artık ne yapıcam bilmiyorum. hep aynı döngüyü yaşıyorum. sakinlemeye çalışıyorum. artık hasta olucam bu gidişle biri dokunsa ağlayacağım cafenin ortasında.

uzun yazdıysam kusura bakmayın lütfen hatam varsa kırıcı konuşmadan yazın gerçekten aşırı hassasım şu an. saçma sapan yazmış bölük pörçük yazmış olabilirim telefondan yazıyorum

O evi terkedin ilk olarak işe girin bir yer tutun sonra yavaş yavaş çalışırsınız önceliğiniz bu olsun o evde kalınmaz pislik yuvası

Back
X