• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun ablam

valla odamın kapısına böcek ilacı boca ettim. umarım gelmezler artık. kapının altına sünger taktım giremiyorlar. odadan girip çıkarken koştur koştur geliyorlar resmen.
Ciddi derecede böcek fobisi olan biri olarak konunuzda en çok dikkatimi bu kısım çekti sanırım :) Tek oda ilaçlanarak böcekten kurtulamazsınız 60-80 TL verip tüm evi profosyonel ilaç firmasına ilaçlatabilirsiniz. Böceklerin temizlikle ilgisi yok evi günde 15 kere silseniz bile gelebilirler demekki biyerlerde yuva falan var onu bulup halletmeniz lazım. Bi de bence bu yaşta aynı evde oturmanız da saçma çalışıp ufak bi ev tutup kendi düzeninizi kurma vaktiniz çoktan gelmiş.. bu ergen muhabbetleri bırakın ergenlikte kalsın sonuçta yetişkin insanlarsınız :KK66:

hak etmis. az bile yapmissin. ben olsaydim tavuk gibi yolardim onu.
disarda calis. kütüphane yokmu yakinlarda?

ev pislik yüzünden böceklendi galiba. sen temizlesen bile kökü gelmez. ilaclanmasi lazim.

Arkadaşım bak sen tıp okumuş birisin ama sanirim hic çalışmadın uzamlik kazanmayi istemek tabiki güzel ama bu şekilde kendini köreltiyorsun ve iyice pasif bir haldesin. Mesela olmasın tabiki ama hic kazanamadiginizi düşünün omur boyu sadece diplomanız mi olacak. Ben tip bitirdim sonra evde oturuyorum. Bende 4.5 yil önce 30 yaşındaydım geçiyor günler be güzelim hic anlmazsin bile. Bu kötülüğü kendine yapma silkelen ya hedefini küçült daha olabilir alanlara yönel ya da artik basla bir yerden çalışmaya. Mesela suanda girseniz sinava ya da yazin oluyordu heralde umudunuz var mi? Insan kendini bilir hep uzmanlığı beklerken pratik olarak zayif kalacaksiniz. O atmosferde calismadan tempoyu hissetmeden. Bircok kisi senelerce çalışmadan sinava hazırlanmiyordur heralde. Evde çalışamıyorsunuz, kütüphanede olmuyor eee amac neydi sınav gelip çatacak. Lütfen kendinze bunu yapmayin. Diger arkadaşlarınızdan kaçarak olmaz görün daha hırs yapin.

belki öğrenilmiş çaresizliktir bilmiyorum. evden çıkamıyorum ciddiyim. evde durmaktan belki inanın en ufak bir şey zor geliyor.

sormayın. 3 aydan çok daha fazladır. banyoyu yerleri ben yıkıyordum. 2 sene önce yeter ben hizmetçi miyim diye bıraktım sanırım o zamandan beri duruyor.

o şekilde yoğun ders çalışmam mümkün değil bu sefer de. çalışan arkadaşlarım şu an çok pişmanlar bırakamıyorlar da kaldılar öyle bilemiyorum o cesaretim de yok açıkçası :KK43:

onu da denedim. inanın zevk alıyor. kısır döngü gibi. şu an suratına bile bakmıyorum. en ufak iletişimim yok çareyi onda buldum. ama dedim ya evde en ufak tartışmam da araya girip hemen mevzuyu büyütüp bana hakaret etmeye vardırıyor. başka kavgalarda en azından tartışıp çekiliyoruz ailemle o evde olmadığında ama o varsa öküz gibi bağırarak küfrediyor hakaret ediyor. yemin ediyorum komşular insanlar beni onun sayesinde rezil sanıyorlar. rezil etti beni. benim herkesle iletişimimmiyidir az önce çıkıp etrafa sorarak böcek ilaçlama şirketleri buldum. ama sayesinde beni onun hakaretleriyle tanıyorlar artık.
Evet evet hep evde olmaktan, sebep bu. Bir sabah atın kendinizi dışarı kahvaltıdan sonra, devamı gelecektir

Siz doktor musunuz

Hem de 30 yaşında

Ben önceki konuları böceği vs okuduğumda gözümde üni sınavına hazırlanan bir kız canlanmıştı

3 aydır ev silinmedi ise silseydiniz der çekilirim

Gidin kendi hayatınızı kurun sonra çalışın sınava

İnsanlar evli çocuklu kazanıyor o sınavı

Allah yardımcınız olsun inşallah istediğiniz yeri ,bölümü kazanırsınız ..Gerçekten kadın veya erkek en ufak bir şiddete tahammulum yok ama ,böyle bel altı,namussuz damgası vurma amaçlı söylenen şeylere bende aynısını yapardım sanırım .Ki yatmış kalkmış ta olabilirsiniz o sizin özel hayatınız ,sorumluluk sizin ,bu sizi namussuz yapmaz .En azından benim namus kavramim cinsellik üzerine değil ...
Arkadaşlar demişler bence de sabah erkenden kalkıp kütüphaneye filan gidin kapanana kadar durun.Evden daha verimli oluyor .Basta sabah kalkıp evden çıkmak zor gelebilir ama bir süre sonra alışırsınız .

Tüp kazanmış,okumussunuz ki yaşıt sayılırız bizim zamanımızda çok çok daha zordu kazanmak .Aileniz bile olsa emeginizi çöpe atmalarına izin vermeyin .Sınav ne zaman bilmiyorum ama evden uzaklaşın sadece yatmaya gelin .
Başarılar diliyorum

benim de dediğim o zaten. yatmış da olabilirdim yani ama bunu diline dolamak nedir? yani kimse benim hakkımda böyle konuşamaz bi abla nasıl konuşabilir anlamıyorum?

bi yandan da kendi benlik algım bozuluyor. benim kendimce kurallarım vardır işte nebileyim uyuşturucu ölsem kullanmam aldatmam bile isteye birine kötülük yapmam şiddet göstermem gibi şimdi o algım bozuldu kendime de kızıyorum okumuş etmiş insansın sen böyle 2 lafa sinirleniyorsan diye.

evet çok zordu benim zamanımda. çok da iyi bi puanla girdim ben güle oynaya çalışıp girdim üstelik. tabi o zamanlar ablam ünideydi annem çalışıyordu.

ahah bi de şöyle bi durum var ben evden uzaklaşırsam tüm gün bağrış çağrış oluyorlar. sanırım üst kattaki kadın da inadına sabaha kadar takır tukur dolanıp gürültü yapıyor. eve uyumaya geldiğimde de uyuyamaz oluyorum bu sefer.

oy ben ölem yaa. kafam patlıcak.

Agizibdaki lokmayi bile cignemedeb yutamazsin. Doktor degilim ama programciyim :) herseyin bi zorlugu var ... istedikten sonra hersey olur

yok o anlamda demedim. hani şartların yoğunluğunu onlar söylesin açısından. telden yazıyorum hala saçma sapan gibi geliyorsa kusura bakmayın. kısa yazınca bazen öküzce gibi gelebiliyor.

zaten sizin kafanız daha analitik çalışıyor. ondan yazdım buraya ki farklı bakış açıları farklı tecrübeler farklı hayatlar. belli ki bişeyi yanlış yapıyorum.

Siz doktor musunuz

Hem de 30 yaşında

Ben önceki konuları böceği vs okuduğumda gözümde üni sınavına hazırlanan bir kız canlanmıştı

3 aydır ev silinmedi ise silseydiniz der çekilirim

Gidin kendi hayatınızı kurun sonra çalışın sınava

İnsanlar evli çocuklu kazanıyor o sınavı

silerim ama izin verilmiyor evde. dediğiniz gibi üni sınavına çalışan biri gibi bi hayatım var şu an. sınavı kazanmak mesele değil aldığım puanlarla ben de kazanıyorum ama mutsuz olacağım yerleri yazmak istemiyorum.

Anlayamadim belki yorumlarda yazmissinizdir ama hic issiz doktor gormedim , girin calisin paranizi kazanin ayri eve cikin ve o sekilde ders calisin istediginiz yer icin , neden evde oturarak vakit kaybediyorsunuz ki?

daha önce de yazdım yüksek puan için işte çalışmamam lazım. rakiplerim 12 saat çalışıyor.

benim de dediğim o zaten. yatmış da olabilirdim yani ama bunu diline dolamak nedir? yani kimse benim hakkımda böyle konuşamaz bi abla nasıl konuşabilir anlamıyorum?

bi yandan da kendi benlik algım bozuluyor. benim kendimce kurallarım vardır işte nebileyim uyuşturucu ölsem kullanmam aldatmam bile isteye birine kötülük yapmam şiddet göstermem gibi şimdi o algım bozuldu kendime de kızıyorum okumuş etmiş insansın sen böyle 2 lafa sinirleniyorsan diye.

evet çok zordu benim zamanımda. çok da iyi bi puanla girdim ben güle oynaya çalışıp girdim üstelik. tabi o zamanlar ablam ünideydi annem çalışıyordu.

ahah bi de şöyle bi durum var ben evden uzaklaşırsam tüm gün bağrış çağrış oluyorlar. sanırım üst kattaki kadın da inadına sabaha kadar takır tukur dolanıp gürültü yapıyor. eve uyumaya geldiğimde de uyuyamaz oluyorum bu sefer.

oy ben ölem yaa. kafam patlıcak.
Yoo hiç öyle düşünmeyin o kurallar da bı yere kadar oluyor .Sinirlenmrkte haklısınız yani sınırı çok zorlamış .

Ne kadar güzel zeki bir insansınız belli .Bu sınavı da zorlanmadan yaparsınız gibi geliyor .Tabi illaki kafamizin içi daha dolu .yani 17-18 yaş gibi berrak olmuyor ama .

Komsunuz anlayışlı birisiyse konussaniz ben ses yapmiyirum bak sınavım var ama olan bana oluyor diye .Belki inatlasmaz kadın .Ya da ne bileyim ara sıra da olsa kalabileceginiz teyze ,dayı,amca,anneanne ,babaanne filan var mı oralara mi gitseniz .?valla çok üzüldüm ve bir dönem daha kaybetmenizi istemem
Ayrıca da olmeyin tabiki çok ve güzel yaşayın :) güzel günler var önünüzde sakin pes etmeyin zor biliyorum ama Allah yardımcınız olsun

37 yasinda iyi bir isi geliri olan bir kadin halen niye ailesiyle yasar? Eve bir katkisi yokmus annesi de hizmetciligini yapiyormus sizde bunlari onun suratina vurun.

silerim ama izin verilmiyor evde. dediğiniz gibi üni sınavına çalışan biri gibi bi hayatım var şu an. sınavı kazanmak mesele değil aldığım puanlarla ben de kazanıyorum ama mutsuz olacağım yerleri yazmak istemiyorum.

Evi silmek için izin mi alınır

Alır silersin

En fazla yapma der yapacağım dersin

Acilen silkelenip Doğu'ya atan tek yaşamayı öğren

Sonra ataletin biteceği için kazanırsın sınavı bu şekilde kazanman mümkün değil

mesajı görmemişim pardon.

valla ben böyle biri değilim ama...

hani mesela bi cümlesini yazayım

"bize katlanamaz ama adama katlandın 9 sene tabi o ...li diye biz de de ... olsa katlanırdın bize de."

bu lafı edince güldüm. dedim artık o kadar düştün ki sana bişey diyemiyorum.

yakınımda bi vakıf üniversitesi var aslında. dışarıdan kütüphanesine yazılabilir miyim bilen var mıdır?

senin agizin laf yapmayi bilmiyor- iyice üstüne gitsene piskopatin.

"ahhhhh evet- o pipili diye katlandim- catur cutur 9 yil boyunca sevistim---ohhh rahat etdim. senin erkekszlik basina vurmus- sana pipilisi düsmüyor diye kiskanma- cürümsüz ögretmen bozmasi"

gercekdende ablani yildirman lazim- iyice ez onu. aslinda hic sevmem bu tip olaylari ama senin durumun baya baya vahim.

ona -kizkurusu, kalik olarak hitap et mesela.
ne yaparsa yapsin kusur bul. giyinip odadan cikinca yüzüne bakip sirit, cok güzel olmussun de-
iyice söndür igrenc egosunu

yok o anlamda demedim. hani şartların yoğunluğunu onlar söylesin açısından. telden yazıyorum hala saçma sapan gibi geliyorsa kusura bakmayın. kısa yazınca bazen öküzce gibi gelebiliyor.

zaten sizin kafanız daha analitik çalışıyor. ondan yazdım buraya ki farklı bakış açıları farklı tecrübeler farklı hayatlar. belli ki bişeyi yanlış yapıyorum.
Yo benim alinmadim ama dedigim gibi herseyin bir zorlugu var bence kendi sagliginiz icin ayrilin evden ... ablanizda sizde kendi düzeninizi kurmak istediginiz bir yasdasiniz :) hep bir arada olunca tabi sonuc kötü oluyor ... basarilsr diliyorum :)

Yoo hiç öyle düşünmeyin o kurallar da bı yere kadar oluyor .Sinirlenmrkte haklısınız yani sınırı çok zorlamış .

Ne kadar güzel zeki bir insansınız belli .Bu sınavı da zorlanmadan yaparsınız gibi geliyor .Tabi illaki kafamizin içi daha dolu .yani 17-18 yaş gibi berrak olmuyor ama .

Komsunuz anlayışlı birisiyse konussaniz ben ses yapmiyirum bak sınavım var ama olan bana oluyor diye .Belki inatlasmaz kadın .Ya da ne bileyim ara sıra da olsa kalabileceginiz teyze ,dayı,amca,anneanne ,babaanne filan var mı oralara mi gitseniz .?valla çok üzüldüm ve bir dönem daha kaybetmenizi istemem
Ayrıca da olmeyin tabiki çok ve güzel yaşayın :) güzel günler var önünüzde sakin pes etmeyin zor biliyorum ama Allah yardımcınız olsun

ne yazık ki annem tek kardeş. babam da miras davasına bozuştu kardeşleriyle. dedemler vefat etti zaten ananem bizle yaşıyor.

yok komşum hiç anlayışlı değil çok denedim konum da vardı zaten. tanıdık çıkar diye kapadım profilimi önceki hesabımda çıkmıştı. belki çıkmıştır bile de belli etmiyorlardır.

çok teşekkürler umarım.

senin agizin laf yapmayi bilmiyor- iyice üstüne gitsene piskopatin.

"ahhhhh evet- o pipili diye katlandim- catur cutur 9 yil boyunca sevistim---ohhh rahat etdim. senin erkekszlik basina vurmus- sana pipilisi düsmüyor diye kiskanma- cürümsüz ögretmen bozmasi"

gercekdende ablani yildirman lazim- iyice ez onu. aslinda hic sevmem bu tip olaylari ama senin durumun baya baya vahim.

ona -kizkurusu, kalik olarak hitap et mesela.
ne yaparsa yapsin kusur bul. giyinip odadan cikinca yüzüne bakip sirit, cok güzel olmussun de-
iyice söndür igrenc egosunu

o ego hiç sönmez. aksine işte benim egomu söndürmeye çalışıyor başardı da. ben fakültedeyken ordaki drlarla tanışmak için canım cicim yapışan insan şimdi benden kötüsü yok. sevgilim varken de kavgalarının konusu oydu zaten. aslında biliyor musunuz herşeyin sorumlusu onu tutuyorum. evde kavgaya başlayıp beni engeletti ve bu böyle sürdü gitti. yani gerçekten ömrüm boyunca onu affetmeyeceğim. şurda genç yaşımda bile benle uğraştı bana ablalık yapacağına 30uma geldim daha da kötüleşti.

bunları yapsam iyice delirir ya. çok bağırıyor bir de kulaklarım çınlıyor bazen. yani hani bazı insanlar öyledir ya. bi de abuk subuk şeyler yapmaya çalıştı bi ara. beni hapse attırmaya falan çalışıyor kumpas yapıp kavga çıkarıp videoya çekiyor.

ya lanet gelsin gerçekten böyle abla olmaz olsun ya. o kadar özeniyorum ki düzgün bi ablası olanlara. ne bileyim 2 moral motivasyon ver yok aksine burnumdan getirecek. inş bana yaptıklarının bin katını bulsun elalemden.

Ciddi derecede böcek fobisi olan biri olarak konunuzda en çok dikkatimi bu kısım çekti sanırım :) Tek oda ilaçlanarak böcekten kurtulamazsınız 60-80 TL verip tüm evi profosyonel ilaç firmasına ilaçlatabilirsiniz. Böceklerin temizlikle ilgisi yok evi günde 15 kere silseniz bile gelebilirler demekki biyerlerde yuva falan var onu bulup halletmeniz lazım. Bi de bence bu yaşta aynı evde oturmanız da saçma çalışıp ufak bi ev tutup kendi düzeninizi kurma vaktiniz çoktan gelmiş.. bu ergen muhabbetleri bırakın ergenlikte kalsın sonuçta yetişkin insanlarsınız :KK66:

konuyu açtığımda kafedeydim. kalktım civardaki kahvehanedeki amcalara suculara sorarak 2 tane ilaçlama firması numarası buldum. bana kalsa bugün 1 saat sonra ilaçlatırım ama işte annem şu an mutfakta çekirdek çitliyor. ben de onu diyorum. benim kafama göre bir kere dip köşe siler ilaçlatırsın. sonra zaten ilaçlama gitmesin diye silinmez bi süre. sonra 2 hafta sonra yine silinir ilaçlatırsın anca böyle kurtulunur.

yani ailem çözüm odaklı değildir hiçbir zaman. bi sorun varsa çözemezler ya. eski evlerimiz de hep böcekliydi zaten. bi ara evi yakarca bastı kavga gürültü ilaçlamacı getirdim kavga gürültü canıma okudular resmen

ya sormayın ergenlikten ben bunaldım artık hatta şu anda bile bi bastılar çok doluyum yazdıkça daha bi aggreve oluyorum sanki

Back
X