Sorun bende mi ?

benim annemde bi yere gitsem biraz geciksem burnumdan getirir dünyanin lafini sayar
yok sen iki cocuk annesisin
yok sen sorumsuzsun falan filan bazen bende cildiriyorum

benim annemde aynı yıllardır hemen herkese bağırır söyleyincede benim huyum böyle alışınder çogu zaman balkona koşarım annemin sesini duyunca biriylemi kavga ediyor diye

ben tek çocugum başka kardeşim yok ama babamada hep böyle davranırdı adam cağız ölüm döşegindeyken bile yemek yemmedigi için azarlıyodu ya yemesi için söylüyodu ama bi tatalı dille söylemek var bide bağırarak

insanın yanlız oladıgını bilemsi çok güzel en azından ne hissettigimi bilen birileri var diyorum şu anda

bence bir süre anneni yalnız bırak...

ne oldu diye elnet gelecektir... o zaman söylee sana fazla geliyorum sen bana böyle böyule davranıyorsun depresyona giricem senin yüzünden de.. anlat.. kendine gelsin hatasıunı anlasın..

artık sizde küçük değilsiniz 3 çocuk annesi bir kadınsınız. hem çocukların yanında ananee böyle hiç iyi örnek de olmaz.

bence konuşun mutlaka..

er_ca antidepresan kullanıyorum ve terapiye gidiyorum haftada bir o sayede bugün anlatabildim sıkıntımı derdimi eskiden kendi kendime söylemeyebile cesaretim yoktu

canım o zaman bu durum sizi epeyce germiş psikolojinizi alt üst etmiş..

annenizde şuan hayatta tek başına tek evlatsınız...

aslında kaybeden anneler çocuğuna daha düşkün olurlar.. yani benim babam öldüğü için annem asla kıramaz bir gün ölüp gidersek üzmüş üzgün gitmek kopmak istemez hayat kısa değrini bilin der hep...

bence al karşına konuş..

caba annenizi stres atabiliceği bir aktivitesi var mı?
günü spor kursları el sanatları kursları hobisi yada evcil hayvanı...

Aynı derdin az farklısı bende de var. Annem öyle bağırıp çağırmaz ama, okul dönüşü oğluma o baktığı için, özel bir işim olursa ona bırakamıyorum. Öyle tavırlı yaklaşıyor çünkü. O da haklı diyorum aslında, başında hala kardeşlerim ve de babam var: Hem onlara hem oğluma bakması zor tabi. Ama diyorum çocuğun artık zararı olacak yaşta değilki 8 yaşında kendi kendine oynuyor zaten artık. Hiçbi bi iki saat ses çıkartmadan yüz yapmadan idare edemez diyorum. Ama işte artık bırakamıyorum ona.
Annenle konuşsan da bu yaştan sonra değişeceğini sanmıyorum. Ya söylediklerini yutacaksın (ben bazen öyle yapıyorum :) yüzümü kızarta kızarta bırakıyorum mecburiyetten, gerçi en son ne zaman bırakmıştım unuttum bile) ya da bırakmayacaksın. Aslında bir müddet dişini sıksan da o görmek istese çocukları ha.. sonuçta o da tek başına bir kadın özleyecektir onları. Biraz mesafe koymayı başarabilsen keşke. O esnada da kayınvalidenden ve eşinden destek alsan gerektiğinde. Annen de belki oturur düşünür hatasını anlar. Hem aslında çocukların yanında da böyle agresif ve bağırarak konuşması da iyi değil. Kötü örnek oluyor. Benim annem de yapıyor bazen. Ama eski toprak insanı annelerimiz, bizim gibi internet kadını değiller. onlara bakarsan bizler de öyle ortamlarda bağırış çağırış büyüdük bize bişeymi oldu :) Amannnn be güzelim boşver takma .. ne yapsan boş değiştiremezsin bu yaştan sonra.

Canim belkide annen kizinin cocuklariyla oglunun cocuklari arasinda ayirim yapiyodur cunku bazi anneler oglunun cocuklarini daha cok severler ve onlar ne yapsa kizmazlar benim kayinvalidem mesela gorumcemin oglu bir yeri kurcalayacak bisey yapacak diye azarlar durur ama benim kizima kirsin doksun seslenme oynasiyo diye kizmaz banada engel olur gorumcem cok bozuluyo bu duruma ama eski kafali insanlar torun ayrimi yapiyo iste belki annende oyledir diycemde ama her konuda seninle zitlasiyosa onu bilemem idare et artik annen olumlu dunya kalp kirilmasin hele annelerin kalbi hic kirilmasin

galiba tek kardesmisin yeni okudum o zaman benim tezim curudu ben baska bir sebep dusuneyim annenin tavri hakkinda:sm_cool:

belki annenn seni çok sevdiği içinn çok daha iyi yerlere gelmenii ne bileyimm
daha iyi birr yaşamı hakettiğini

belkidee anneninn bildiği ama senin bilmediğin bişiydee vardırr sana diyemediği içinn böylee yapıyordurr

AĞIR GELİYOR ANNE

Biz mi zor zaman çocuklarıydık
Sizler mi anne?
Dünya gittikçe daha çirkin oluyor
Sizin pencerenizden bakınca da öyle mi anne?
bir şeyler den sıkılmamız
Siz üstümüze geldiniz diye değil
Ama hayatta pek insaflı değil bizlere
Çocukken sadece oyunu düşünen beyinler
Artık çok dolu anne
Öyle çok çelişkiler var ki içimizde
Hem büyü,hem çocuk kal
Hem oku,anla hem de hiçbir şeyi bilme
Ağır geliyor anne
Bence zor zaman çocukları biziz anne
Her şey olmuyor çok istesek bile
Kırıyoruz birbirimizi hiç değmeyecek şeylerle
Yarın öleceğimizi düşündüğümde
Her şey çok boş
Ve ağır geliyor anne.
Alıntı

Aynısının tıpkısından bendede var...hatta dahada beteri..
Her şeye muhalefet...
En ufak şeyde afra tafra...
Ben çocugumuda bırakmıyorum benimki büyük...
Küçükkende bakmadıya kreşlerde büyüdü...
Ama nedense benim yaptıgım her şey yanlış herşey hatalı...
Asla benim yanımda olmadı ...
Eşimden ayrılmaya karar verdigimde bile hayır dedi iyi kötü başında erkek dursun...
Eger ayrılırsan bizden destek bekleme kapımıza gelme.. dedi..
9 yıl önce ayrıldım eşimden daha bana ne yapıyosun kızımı geçtim napıyosun köpek dese bile razıyım demedi..
Evimi bile bilmiyor daha teşrif edip gelmedi...
Aldıgım herşeye bi bahane bulur..
Küçümser...
Kızım bazen okul çıkışı ugrar onada tavır koyuyor...
Çok acil meseler ölüm vs. gibi zamanlarda nasılsın naptın diye aramaz...
Ararsa mutlaka yakın biri ölmüştür onu haber vermeye arar...
Yarın bayram bu yüzden sevmiyorum bayramları yine bi sürü laf edecekk...
Olur olmaz şeye surat asacak zaten güldügünü görmedimki...

canim yasadgin olay gercekten kötü...ama sen düsünsene seni seven esin var kayinvaliden böyle yapmaz diyorsun...ozaman annene birakma yada birdaha birakacagin zaman söyle, anne cocugu birakiyorum ama eger istemiyorsan yada bakamiyorsan birakmam birdaha sadece söyle bana de bakalim ne diycek sana ....
biliyorum zor üc cocukla alisveise gitmek bende cok gittim ücüyle birlikte hemde benimde burada yakinimda birakacak kimsem yoktu .....Allah yardimcin olsun....

er_ca ugraşıyorum bi şeylerle ilgilenmesi için hiçbişeye yanaşmıyor evden neredeyse hiç çıkmaz hep ben giderim komşularlada görüşmez tek sosyal aktivitesi markete gitmek.
okuma yazma bilmiyor kursa git imkan var öğren diyorum bu yaştan sonra olmaz diyor kur'an kursuna git en azından anana , babana okursun diyorum. Sen bababana okuyomusunki diyor ya yanımda değil her dakka bende sevmem bak okudum ettim diye sölemeyi mevlam bilsin babama bildirsin yeter annem istedigi kadar söylensin
yenidenbaşla bende mesafe koymak istiyorum ama bu kezde tavır yapıyorsun diye söyleniyor tuhaf bişey kızım küçükken derdim gelmicem sevdirmicem size diye '' sevdirmesen sevdirme sokakta çocukmu yok derdi '' şimdide aynısını der sanki bizim hiç bir değerimiz yok ha yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmaz o ayrı evine ne alsa bizsiz bogazından geçmez bi yere gitse muhakkak çocuklara bişeyler alır getirir madden sıkıntıdayız o olmasa zor geçinirdik bunu asla inkar etmem ama hani laf vardır ya Kaşıkla verip sapıyla gözümü çıkartır öledir yaptım ettim diye söylenir çıkışacak olsam gelme istemiyorum diye kovar değişik bi ruh hali var
ve eşimdende nefret ediyor tır şoförü zaten iki ayda bir gelir eve onda bile tahammül edemez gelmez bile yanına eşimde biliyor üzülüyor ama elimden bişey gelmiyor onun destegi olmasa çoktan çıldırmıştım sanırım

kulitta şiir için teşekkürler bizim gibi sadece anlaşılmak istene birey olarak annesi tarafından kabul edilmek isteyen biri yazmış belli çok üzüldüm
dita canım çok üzüldüm gerçekten inşalla annelerimiz bizi biraz anlamaya gayret ederler allah sanada kolaylık versin canım

kızlar beni anlayan birilerinin oldugunu bilemek beni ne kadar rahatlattı anlatama sizi seviyorum Şeniz

Back
X