Sorun engelli olmak mı?

Asia34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
11
4
36
39
Bundan 3 yıl önce biriyle tanıştım. Nişanlısından yeni ayrılmıştı. Benimde ondan önce uzun süreli bir ilişkim olmuştu. Sağlık sebeplerimden ötürü bitmişti. Sağlık sebebinden kastım ben bir engelliyim. Engel deyince aklınıza yatağa ya da tekerlekli sandalyeye bağımlı biri gelmesin. Geçirmiş olduğum tümör ameliyatı sonrasında ayağımda sinir zedelenmesi sonucu aksama mevcut. Ama bu benim hayatta hiçbir şeyime engel olmadı. Ne ailem, ne arkadaşım ne de çevremdeki insanlar asla bana kendimi farklı hissetmemi sağlayacak herhangi bir davranışta bulunmadı. Üniversiteyi ve yükseklisansımı dereceyle bitirdim. Bazen düşünüyorumda keşke başarılarla dolu bir eğitim hayatım olacağına, sağlıklı biri olsaydım fakat takdir-i ilahi... Onunla görüştüğümüz dönemlerde aynı şehirdeydik. Daha sonra darbe zamanı işten çıkartıldı ve ailesinin yanına taşınmak zorunda kaldı. Ailesinin yanına gittikten kısa bir süre sonrada babası vefat etti. Ama iletişimimiz hiç kopmadı. Benimle evlenmek istedi fakat ben bunun olamayacağını, geçmişte yaşadığım ilişkiden de tecrübeyle ailesinin beni kabul etmeyeceğini, hastalığımın tekrarlayıp ileride çok daha fazla hasarla hayatıma devam etmek zorunda kalabileceğimi, sorumluluğumu almaması gerektiğini söyledim. Karşı çıktı çok kez. Bende bir süre sonra onun gerçekten beni sevdiğini hatta ona haksızlık ettiğimi bile düşündüm. Bir gün birden bire tüm sosyal medya hesaplarından ve whatsapptan beni engelledi. Bir anlam veremedim. Hiçbir yanlışım olmamıştı. Daha sonra ablamın hesabından instagram profiline baktığımda profiline tarih atıp "kabul olmuş duamsın" yazmış. Belki o ana kadar bunu kendime bile itiraf edememiştim ama onu sevdiğimi anladım. Birkaç gün sonra aradım telefon numarasının kullanılmamakta olduğunu öğrendim. Biraz öfkeyle, biraz kandırılmış olmanın verdiği üzüntüyle ona uzun uzadıya bir mail attım. Asla hakaret etmedim. Sadece bunca zaman göstermiş olduğu oscarlık performasından dolayı tebrik ettim. Aradan 2,5 ay geçti. Yaşadığım şehre çalışmaya geldi. Benimle görüşmek istediğine dair facebooktan mesaj attı. Hiçbir cevap vermedim. Birkaç kez üst üste yazınca görüşmeyi kabul ettim. Ben aramızdaki sorunları konuşup, yüzleşip düzelebileceğini düşünürken onun görücü usulü Hollanda'dan biriyle nişanlandığını öğrendim. Kandırıldığıma mı yoksa düşürüldüğüm konuma mı üzüldüm o an daha çok bilmiyorum. Konuşurken gözlerini hep kaçırdı yüzüme bakmadı. Beni geçmişte sevmiş olduğunu ve helallik istediğini söyledi (bu arada kendisi hacı). Benden yana bir sorun olmadığını, Allah'a havale ettiğimi söyledim. Tüm yol boyu ağladım salya sümük derler ya hani aynen öyle. Bir hafta boyunca ne doğru düzgün uyudum ne de yemek yedim. Ev-iş arası ruh gibi geldim gittim. Fakat o gün son görüşmemizden sonra eve geldiğimde tüm sosyal medya hesaplarından engelimi kaldırıp, nişandan bir kareyi profil resmi yaptığını gördüm. Size sadece şunu sormak istiyorum. Geçmiş gitmiş, nişanlanmış, anladığım kadarıyla mutluda. Hiçbir yanlışımda olmamışken neden tüm engellerimi kaldırdı? Neden beni üzmeye çalışıyor?

Engelli olmanızla ilgili bir sebep göremedim ayrılmanızda. Belki de sorumluluk almak istemedi, belki fazla tripli geldiniz, belki evliliğe hazır değildi gerçekten vs.
Kabul olmuş duası da herhalde görücü usulü tanışıp yurtdışına gitmek hacı beyin...

Engelli olmanızla ilgili bir sebep göremedim ayrılmanızda. Belki de sorumluluk almak istemedi, belki fazla tripli geldiniz, belki evliliğe hazır değildi gerçekten vs.
Kabul olmuş duası da herhalde görücü usulü tanışıp yurtdışına gitmek hacı beyin...

Bende iyi yere kapak atmışsın dedim ilk söylediğinde :) Trip değil inanın. Daha önceki ilişkimde ailesiyle ilgili çok üzüldüm, yıprandım. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemedim. Ona da söyledim ailen benim gibi birini kabul eder mi diye. Net bir cevap asla vermedi. Vermediği içinde olmadı.

oncelikle bir ayak aksimasi engel degil bana gore..kafada zekada bisey olmasin.bak suan gebeyim down sendromu risk yuksek. bu daha kotu.zeka gelisim vs hepsi geri. sen kendine engellimi diyosun. bizim mahallede ayagi aksiyan bir genc vardi arkadasim ona asikti dusun..kimi insan onemser kimi onemsemez bu tarz seyleri. kisilik meselesi aslinda. o yuzden sen daha iyi anlarsin nedenini. kismet degilmis demen ve takmaman lazim.olmus bitmis bosver..yoluna bakmalisin..

Sizin sevdiğinizi hissetmedi belki de, çünkü sizde sevdiğinizi engellenince anlamışsınız.
Engelinizle ilgili olsa ısrarla evlenmek istediğini söylemezdi.
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.

Bende iyi yere kapak atmışsın dedim ilk söylediğinde :) Trip değil inanın. Daha önceki ilişkimde ailesiyle ilgili çok üzüldüm, yıprandım. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemedim. Ona da söyledim ailen benim gibi birini kabul eder mi diye. Net bir cevap asla vermedi. Vermediği içinde olmadı.
Sizin dik durmanız lazım. Engeliniz sizi tanımlayan bir durum değilse bunun “ailen kabul eder mi? Sorumluluk alabilir misin?” tarzında dile gelmemesi lazım. Evlenip ayrılmış kadınlar da bunu yapıyor. Defolu değiliz hiçbirimiz. O yüzden böyle ne kendinize mağdur edebiyatı yapın ne de onlara laf verin.

Sizin sevdiğinizi hissetmedi belki de, çünkü sizde sevdiğinizi engellenince anlamışsınız.
Engelinizle ilgili olsa ısrarla evlenmek istediğini söylemezdi.
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.

Sizin dik durmanız lazım. Engeliniz sizi tanımlayan bir durum değilse bunun “ailen kabul eder mi? Sorumluluk alabilir misin?” tarzında dile gelmemesi lazım. Evlenip ayrılmış kadınlar da bunu yapıyor. Defolu değiliz hiçbirimiz. O yüzden böyle ne kendinize mağdur edebiyatı yapın ne de onlara laf verin.

Kimseye demogaji yaptığım yok. O kadar alçalmadım. Kendimi defolu olarakta görmüyorum. Pembe gözlükle bakıyorsa eğer gerçek gözle bakması gerektiğini söyledim. Siz iki şeyi karıştırıyorsunuz bence.

Son düzenleme:
Hakikaten oscarlıkmış. Tebrik etmek lazım karaktersiz vatandaşı.
Valla canım sen hiç üzülme. Sende hiçbir engel yok, esas engel onun beynindeymiş.

Sen engelle her yerden. Yoluna bak.

O evlenme teklif etmiş. Siz reddetmişsiniz. Şimdi adam başkasıyla nişanlandıysa ne suçu var? Tam olarak beklentiniz neydi anlamadım.

Suçlu aramıyorum. Ortada bir suçlu da yok zaten. Sağlıklı olan insanların anlamasını çokta beklemiyorum. Siz bizim ülkede hiç sokakta saçma sapan bakışlara maruz kaldınız mı acaba? Ya da mesela çocuğunuz varsa eğer bak sende benim sözümü dinlemezsen o abla gibi olursun ya da bunun gibi bir sürü örnek. Ailesine söylemekten çekinen bir insandan bahsediyorum. Eğer gerçekten sevmiş olsaydı ailesine bir şekilde durumumu anlatırdı.

Haklı olabilirsiniz söylediğinizde. Eğer öyle olmuşsa sonuna kadar haklı. Peki hala konuşup ederken birkaç gün içinde nişanlandığı insan birden bir

Kimseye demogaji yaptığım yok. O kadar alçalmadım. Kendimi defolu olarakta görmüyorum. Pembe gözlükle bakıyorsa eğer gerçek gözle bakması gerektiğini söyledim. Siz iki şeyi karıştırıyorsunuz bence.
Yazdıklarınızı ve yazdıklarımı tekrar okursanız daha net anlaşabiliriz yükselecek bir yorum yapmadım ama sizin yüklelişiniz kendi yorumunuzun aksini iddia ediyor. Engelliyim dediğiniz kısmı çıkartırsanız ortada size evlenme teklif etmiş bir adam var siz istemiyorsunuz ve adam yoluna devam ediyor. Onun ne şartlarda nişanlandığı önemsiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Sizin ortada bir sıkıntı yokken durumum ileride kötü olabilir sorumluluk alabilir misin diyip karşı taraf bunu kabul ettiği halde kabul edemeyen sizsiniz. Belli ki siz de artık önünüze bakın diye engelinizi açıp nişanlı ve mutlu olduğunu göstermek istemiş.

Aslında iki taraftan da baktığımda karşı tarafa da pek kızamadım.
Size evlenmeyi teklif etmiş ama siz kabul etmemişsiniz. Belki de siz onun üsteleyip ailesinin de kabul ettiğini söylemesi için blöf yaptınız ama her erkek güçlü ve inatçı değil.

Siz de gercekten cok sevseniz hayır diyemezdiniz gibime geliyor. Sanki kapıldığını görünce kıymete binmiş gibi geldi bana.

sizi üzmemek için görmeyin diye engellemiştir belki. Size itiraf ettikten sonrada biliyor diye engeli kaldırmış olabilir. Tek derdi helallik almak. Sizi incittiğinin farkında. Gözlerini kaçırmasından anlam çıkarmaya çalışmayın.

Yazdıklarınızı ve yazdıklarımı tekrar okursanız daha net anlaşabiliriz yükselecek bir yorum yapmadım ama sizin yüklelişiniz kendi yorumunuzun aksini iddia ediyor. Engelliyim dediğiniz kısmı çıkartırsanız ortada size evlenme teklif etmiş bir adam var siz istemiyorsunuz ve adam yoluna devam ediyor. Onun ne şartlarda nişanlandığı önemsiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Sizin ortada bir sıkıntı yokken durumum ileride kötü olabilir sorumluluk alabilir misin diyip karşı taraf bunu kabul ettiği halde kabul edemeyen sizsiniz. Belli ki siz de artık önünüze bakın diye engelinizi açıp nişanlı ve mutlu olduğunu göstermek istemiş.

Yükselmek mi? Bence siz kendi cevap tarzınızı sorgulayın. Baksanıza yazdığımı anlamadığım imasında bile bulunmuşsunuz. Ortada bir sıkıntı olmadığını nerden biliyorsunuz? Hastalığım cinsini türünü vs. Evet ailesine durumumu asla söyleyemeyen bir insan evlenmek istiyor :) Bende sizin dediğinizden çıkardığım kadarıyla demogaji yapmışım. Adamda bunlara dayanamayıp 2 hafra gibi bir sürede nişanlanmış. Ne kadar kolay insanların hayatlarında bir şey bilmeden klavyeden yorum sallamak. Kimsenin mutluluğunda gözüm yok. Herkes mutlu olsun. O da dahil.

Aslında iki taraftan da baktığımda karşı tarafa da pek kızamadım.
Size evlenmeyi teklif etmiş ama siz kabul etmemişsiniz. Belki de siz onun üsteleyip ailesinin de kabul ettiğini söylemesi için blöf yaptınız ama her erkek güçlü ve inatçı değil.

Siz de gercekten cok sevseniz hayır diyemezdiniz gibime geliyor. Sanki kapıldığını görünce kıymete binmiş gibi geldi bana.

Daha önce aile ile yaşadığım benzer duruma istinaden ben durumu tecrübe olarak görüyorum siz blöf. Teşekkürler yine de yorumunuz için.

Bence bir daha hiçbir erkeğe ben engelliyim ailen beni kabul etmez falan demeyin. He etmezlerse de etmesinler. Hepimiz engelli adayıyız.
Keşke adama benden yana sorun yok demeseydin neden yok senin duygularınla oynamış seni kandırmış keşke içindeki nefreti kussaydın rahatlardın. Neden engelini kaldırdığı neden engellediği de çok da umurunda olmasın. Belliki şerefsiz biri.

cnm günümüzde engelli olmak yada olmamak . veya kronik bir hastalığının olması olmaması, yada kilon boyun vs.....
bunların hepsi ne yazık ki sorun oluyor.
bizler her ne kadar pembe tabloda çizsek insanlar evlilik sözkonusu olduğunda erkeğin cüzdanına kadının görünüşüne takar.
bu kesinlikle böyle.
benim ablam güller gibi kızdı sırf 90 kğ dı diye kilo verene kadar evlenemedi.
ha şimdi evlendi 55 kğ.
mutlu vs.
şimdi herkes beni afaroz edecek ama durum bu.
görünüşü iyi olan bu pisli,k dünyada kazanır. net.

Yükselmek mi? Bence siz kendi cevap tarzınızı sorgulayın. Baksanıza yazdığımı anlamadığım imasında bile bulunmuşsunuz. Ortada bir sıkıntı olmadığını nerden biliyorsunuz? Hastalığım cinsini türünü vs. Evet ailesine durumumu asla söyleyemeyen bir insan evlenmek istiyor :) Bende sizin dediğinizden çıkardığım kadarıyla demogaji yapmışım. Adamda bunlara dayanamayıp 2 hafra gibi bir sürede nişanlanmış. Ne kadar kolay insanların hayatlarında bir şey bilmeden klavyeden yorum sallamak. Kimsenin mutluluğunda gözüm yok. Herkes mutlu olsun. O da dahil.
Alınganlığınız sorun olabilir. Başka da yorum yapmayacağım.

Back
X